Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lämpömatto

tai hiekkaa?

Vasta nyt luin Kilpikonnat -kirjasta, että terraarion pohjalla olisi hyvä olla lämpömatto ja ettei konnaa pitäisi päästää lattialle kävelemään.
Saimme vastikään yli 10-vuotiaan kreikan kilpikonnan ja edellinen omistaja piti terraarion pohjalla vain sanomalehtiä. Konna on enimmäkseen lattialla tai ulkona. Lattiallakin on vahakangas ja/tai sanomalehtiä.
Pitäisikö olla lämpömatto tai hiekkaa?
Entä paastopäivä? Siitäkään ei ollut edellisen omistajan kanssa mitään puhetta, mutta huomaan paastopäivää suositeltavan.

6

1215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • espanjankonmnan omistaja

      JOO siis toi entinen omistaja mun mielestä ollu huono! Häkkiä suositellaan konnille ettei ne vilustu paasopäiviä 1-2 viikossa ja häkinpohjalle esim purua. kysy isää jos asiaa tulee

      • jos ei tiedä.

        Kreikan konnaa voi kävelyttää lattialla kunhan varmistaa ettei huoneessa ole vetoa. Mutta oman terraarion/häkin se tarvitsee sitten vähintään nukkumista varten. Häkin pohjalle voi laittaa aluksi vaikka sanomalehteä, halpaa ja hygieenistä. Lämpömattoa ei suostitella kaikille konnalajeille. Kreikankonna ei tarvitse lämpömattoa, mutta se tarvitsee lämpölampun jotta lämpotila nousee noin 30 asteeseen. Muutoin terraariossa olisi hyvä olla normaali huoneenlämpötilä, eli suunilleen 22. Ruokavalio ja UVB-lamppu ovat lämpölampun lisäksi tärkeimmät tekijät konnan hyvinvoinnissa. Käyppä vaikka konnamaa.com sivuilla katsomassa tietoja.


      • turtle WAX
        jos ei tiedä. kirjoitti:

        Kreikan konnaa voi kävelyttää lattialla kunhan varmistaa ettei huoneessa ole vetoa. Mutta oman terraarion/häkin se tarvitsee sitten vähintään nukkumista varten. Häkin pohjalle voi laittaa aluksi vaikka sanomalehteä, halpaa ja hygieenistä. Lämpömattoa ei suostitella kaikille konnalajeille. Kreikankonna ei tarvitse lämpömattoa, mutta se tarvitsee lämpölampun jotta lämpotila nousee noin 30 asteeseen. Muutoin terraariossa olisi hyvä olla normaali huoneenlämpötilä, eli suunilleen 22. Ruokavalio ja UVB-lamppu ovat lämpölampun lisäksi tärkeimmät tekijät konnan hyvinvoinnissa. Käyppä vaikka konnamaa.com sivuilla katsomassa tietoja.

        150x60cm pohjapinta alaa, toisessa päätyssä 40x60 lämpömatto, toisessa päätyssä 30x30, päällä vain päiväs aikaan kymmenisen tuntia.
        Spotti lämpöiseen päätyyn jossa kivikkoa hiekkaa joka lämpiää sopivasti.
        Pohja aineena 50/50 TURVEHIEKKA, oho, kapslokki, kivikkoon konna pääsee kuluttamaan kynsiään.
        Vesi astia sekä ruoka kipot.

        Pitäskö laittaa kuvaa, niin saat ideoita sisustamiseen???

        Meilläkin konna köpöttelee päivisin kämpässä missä haluaa ja kuseksii ja paskoo minne haluaa ;(, no satsit ja lätäköt siivoillaan kyllä pois mutta sellainen haittatekijä siinä aina on jos vaikka sattuu astumaan konnan paskaan tai kuseen, ei kovin miellyttävä kokemus.
        Rodi on myös ulkosalla lämpimillä ilmoilla, JATKUVAN VALVONNAN ALLA, konna on yllättävän nopea tahtoessaan ja voi kadota äkisti näköpiiristä omille teilleen.


    • Tarkoitatko Hartmut Wilken Kilpikonnat -kirjaa? Kyseisessä kirjassa on kyllä ihan hyvää perustietoa, mutta myös paljon asia virheitä ja päivittämätöntä tietoa. Sen sijaan suosittelisin tutustumaan Jarmo Perälän Maakilpikonnat -kirjaan, jossa on nykyaikaisempaa tietoa kilpikonnien hoidosta. Perälänkin kirja on jo vanha, mutta siitä saa kuitenkin paremman ohjeistuksen.

      Kannattaa tutustua myös www.herppi.net keskustelufoorumiin, josta vanhoja keskusteluja lukemalla saa paljon käytännön kokemukseen pohjautuvaa tietoa kokeneilta kasvattajilta. Lisäksi siellä on asiantuntevaa väkeä vastaamassa, jos sinulle vielä jää jotain kysyttävää. Kannattaa kuitenkin muistaa, että keskustelufoorumeilta saatuun tietoon kannattaa aina suhtautua varauksella. Foorumeilla voi aina liikkua ihmisiä, jotka eivät oikeasti tiedä mitään ja kuitenkin kirjoittavat, kuin tietäisivätkin.


      Kreikankonna ei tarvitse lämpömattoa, päin vastoin, nykytutkimus pitää sitä jopa vahingollisena konnan kehitykselle. Sen sijaan konna tarvitsee lämpölampun, jonka alla lämpötila nousee 40 asteeseen. Lämpölampuksi käy ihan tavallinen pöytävalaisin, joita on usein esimerkiksi koulupöydillä lukuvaloina. Jos lämpö ei yhdellä lampulla nouse tarpeeksi ylös, kannattaa sen viereen laittaa toinen lamppu.

      Vahakangas lattialla konnan ulkoillessa on ihan hyvä ajatus, siltä kun saa helpommin siivottua konnan ulosteet, kuin paljaalta lattialta tai vaikka matolta.

      Terraariossaan konnalla tulee olla kaivautumismahdollisuus, siis vähintään erillinen kaivuulaatikko, jossa konna mahtuu kaivautumaan kokonaan sukkeluksiin. Kreikankonnalle kaivautumismateriaaliksi sopii hyvin kostutettu hiekkaturve -seos. Ostat vain jostain puutarhamyymälästä lannoittamatonta luonnonturvetta ja k-raudasta pienirakeista hiekkaa, jonka seassa ei saa olla mitään suoloja. Pistät hiekkaa ja turvetta sekaisin puolet ja puolet ja kastelet silloin tällöin kaatamalla vettä laatikkoon.

      Paastopäiviä kannattaa pitää muutama viikossa. Tällöin konnan terraariossa ei ole valoja päällä, eikä tarjolla muuta ruokaa, kuin korkeintaan kuivaa heinää tai jotain muuta kuituista ja vähän ravinteita sisältävää.

    • konnnu

      Minä en mitään sanomalehtiä yms pidä. Mulla on pala turvetta, kaikista parasta, konna pääsee turpeeseen kaivelemaan. On edullista ja hyvää. Tietenkin lannoittamatonta!

    • nelivarpaan_omistaja

      Puhdas hiekka on juurikin sopivaa melkein mille vain konnalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe