Kyyt pois pihalta??

=)

Onko keinoa millä saisi pidettyä kyykäärmeet pois pihalta?Joku jo kyselikin rantakäärmeistä,mutta lisää hyviä neuvoja kaivattaisi!
Käärmeet ovat lisääntyneet valtavasti viime vuosina.Kun ensimmäisenä 10-vuotena jotka olemme naapurin kanssa täällä maalla asuneet,kyy havainnot olivat tasan yksi.Niin nyt se yksi on vähimmäismäärä minkä päivässä näkee..
Ja tuntuu ettei nämä yksilöt edes mene karkuun.Eräänkin kerran on kapealla polulla tömistelty että kyy menisi karkuun,mutta kun ei niin ei.
Sisällekin jo tunkevat.
Yksi kyyn purema jo tältä kesältä onkin,ja eiköhän niitä tule lisää ennen syksyä.
Eli neuvoja KIITOS jo etukäteen!

9

1019

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tania78

      Jos olette aikuisia ja perusterveitä ihmisiä ei hätää pitäisi olla.
      ( jos on pieniä lapsia/ lemmikkejä ymmärrän hädän..)

      Nyt on ollut yllättävän paljon myyriä liikenteesä joten kyykanta vahvistuu. Pian se kuitenkin normalisoituu...

      Kuinka ne sisälle tulevat ? Ovatko olleet ovella? ( ehkä etsivät vettä? )

      Kyllä kyy pakenee jos ihmisen havaitsee. Ne eivät kesyynny tai totu ihmisiin koskaan, sillä luonto ohjaa niiden toimintaa...

      Pitäkää nurmikot lyhyinä jotta näette minne kuljette - ja kyyn ajoissa. Saappaat ovat hyvät olla jalassa. Pilvisenä päivänä kyy saattaa olla sen verran hidas, ettei ehdi alta pois...

    • ettei aikuisella

      ole vaaraa kyyn puremasta, mutta aika riesa siitäkin voi tulla. Itsellä pureman täysin oireettomaksi parantuminen kesti monta kuukautta, ja nykyään pidän Epipen adrenaliini injektiota aina mökillä.
      Me kyllä nilkataan jokainen kyy joka pihalle tulee, sekä muutkin jotka tapaamme. Kyllä ne sillälailla ainakin vähenee.

      • =)

        Kun on pieniä lapsia ja lemmikkejä.Ja vasta ikää kuulin ison koiran(60kg) kuolleen kyyn puremaan.Muuten tuskin paljon täällä huutelisin..Neuvoa on kysytty ympäristötoimea myöden.Siellä neuvottiin ottamaan kyyt kiinni ja viemään muualle.Ei saata onnistua!
        Täysi arvoitus miten sisälle ovat tulleet,ovet pidän aina kiinni,eikä ne edes ole maantasalla.Mahdollistahan on että vanhassa talossa on sopiva reikä jossain...??Helteillä sitten tunkevat talon alle jäähdyttelemään ja eksyyvät suunnasta,voisiko olla näin?
        Kissa on meillä pitänyt huolta sekä myyristä että kyistä,mut eipä silläkään rahkeet ihan jokaisen nitistämiseen riitä..Samaa olen tehnyt liikaa tungetteleville kuin edellinen kirjoittaja.Siitäkin huolimatta että kyy on rauhoitettu :/


      • paljoa kerro.

        "Itsellä pureman täysin oireettomaksi parantuminen kesti monta kuukautta,"

        Äh, itse olen niin herkkä hirvikärpäsille että niiden pistot märkivät ja kutiavat pitkälle tammikuuhun eikä kyyn purema kokemuksen perusteella ole mitään siihen verrattuna.


    • Briard-82

      Kyyhän on valtavan kaunis käärme, jota turhaan kammotaan ja pelätään. Ja valitettavasti myös tapetaan aina kun tavataan... Jossakin vaiheessa kyyn tappaminen taisi olla ihan rangaistava tekokin, mutta nykyään se ilmeisesti ei ole enää suojelun alainen, ainakaan niin paljoa kuin aikaisemmin. Valitettavasti.
      Teillä taitaa olla hyvät asuinsijat kyiden mielestä, olisit tyytyväinen että ne viihtyvät. ;) Itse elin lapsuuteni seudulla, jossa oli satoja kyitä joka kesä, poikaset ja kaikki. En ole koskaan tullut purruksi. Tuuria kenties tai varovaisuutta ja kunnioitusta, en tiedä.
      Miksi sinua purtiin? Mitä teit? Vai puriko kyy jotakin toista? Miksi? Ihan vain uteliaisuudesta kyselen.
      Kyitä ei oikein pysty minnekään hävittämään, enkä kyllä kehota tappamaankaan, sillä se ei ole eettisesti oikein, moraalini ei sallisi ikinä sellaista. Yksi vaihtoehto on siirtää ne kymmenen kahdenkymmenen kilometrin päähän asutuksesta, kenties kauemmaskin. Jospa ne kauempanakin viihtyisivät. Käärme kun harvemmin palaa takaisin, jos se viedään tarpeeksi kauas. Mutta sellaisessa hommassa tarvitsette henkilön, joka osaa käsitellä käärmeitä. Vaikka kyyn myrkky ei olekaan voimakasta, voi se silti aiheuttaa ikäviä asioita, varsinkin jos on allerginen...
      Kysykää joltakin eläintaholta, jotka hoitavat villieläinten ja muiden kiinniottoja tai hoitamista..kysykää eläinlääkäriltä, joka saattaisi tietää jonkun henkilön..

      • =)

        mummolassa oli valtavasti kyitä.Ja luulempa että sieltä on periytynyt kammo/viha kyitä kohtaan.
        Itseäni ei ole kyy koskaan purrut,naapuria ja naapurin koiria kyllä.
        Jos tuolla metsässä tai metsätiellä tulee kyy vastaan en juurikaan siitä piittaa ja luulempa että olen nähnyt "normi" ihmistä enemmän eri värisiä kyitä.
        Mutta,piha on sellainen missä niitä en siedä..
        Ympäristötoimesta kyselin myös neuvoa näiden luikeroiden kanssa ja kyy on edelleen rauhoitettu eli sitä ei saa tappaa.Heiltä ei kuitenkaan löytynyt rahkeita kyiden siirtelyyn.
        Liekkö sitten ratkaisu ongelmaan olisi kuitenkin se vanhan kansan "mahdollisimman paljon elämää pihalle,niin kyytkin kiertävät kaukaa"?;)
        Noh,johan se syksy kohta jo tulee=)


      • Briard-82
        =) kirjoitti:

        mummolassa oli valtavasti kyitä.Ja luulempa että sieltä on periytynyt kammo/viha kyitä kohtaan.
        Itseäni ei ole kyy koskaan purrut,naapuria ja naapurin koiria kyllä.
        Jos tuolla metsässä tai metsätiellä tulee kyy vastaan en juurikaan siitä piittaa ja luulempa että olen nähnyt "normi" ihmistä enemmän eri värisiä kyitä.
        Mutta,piha on sellainen missä niitä en siedä..
        Ympäristötoimesta kyselin myös neuvoa näiden luikeroiden kanssa ja kyy on edelleen rauhoitettu eli sitä ei saa tappaa.Heiltä ei kuitenkaan löytynyt rahkeita kyiden siirtelyyn.
        Liekkö sitten ratkaisu ongelmaan olisi kuitenkin se vanhan kansan "mahdollisimman paljon elämää pihalle,niin kyytkin kiertävät kaukaa"?;)
        Noh,johan se syksy kohta jo tulee=)

        Yksi vinkki kyiden pihalta poissa pysymiseen on se, että pidetään pihan kasvillisuus mahdollisimman matalana, leikataan nurmikko lyhyeksi jne. Kyyt viihtyvät paremmin kun on turvaa kasvillisuudesta.
        Onko tosiaan niin, että kyy on edelleen rauhoitettu? Sepä hienoa! Silti Suomalainen mentaliteetti tuntuu olevan että "tapa jos näet!", mikä on mielestäni hyvin väärin eläintä kohtaan, joka ei tee pahaa tarkoituksella.


    • ei ole

      Kyyhän ei todellakaan ole rauhoitettu, sen saa kyllä tappaa. Toivoisin että vain perustellusti, vaikka laillista onkin. Teillä peruste on.

      Oikeasti tehokkainta on kyiden siirto muutaman kilometrin päähän sopivalle alueelle, huolehtien samalla että omalla alueella ei ole kyylle suojaa eikä ravintoa. Kyyn siirtäminen ei ole edes vaikeaa. Suojautuu vain saappailla ja hanskoilla ja nostaa jollain välineellä sopivaan kuljetusastiaan. Reippaampi nostaa sen käsin, ilman vaaraa perille menevästä puremasta. Siirtoon voi hyvällä onnella saada kokeneemmilta apua.

      Muita karkoitusmenetelmiä ei ole, tai on kansan legendoissa, mutta eivät toimi.

    • Laulaaanil

      Aiinut tapa on tappaa kyyt niin vähiin kuin ikinä pystyy. Tee kierroksia pihasi ympärillä aina kuin mahdollista ja laajenna aluetta tappaen kyyt. 15 vuotta ja ekakesänä noin 60 luikeroa ja tasaisesti ovat vähenneet nyt noin 3 kyytä kesässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe