voiko kusiaisen purema aiheuttaa tälläisen reaktion?

apua!!

En oikein tiedä, mihin tämän laittaisin niin laitan tänne: eli olin lauantaina mökkeilemässä, kävelin nurmikolla missä huomasin olevan melko paljon kusiaisia. Vähän ajan päästä alkoi kipu ja kutina vasemmassa reidessäni ja huomasin siihen ilmestyneen kaksi kutiavaa ja kipeää pattia. Eilen nuo patit olivat levinneet aivan valtavan kokoisiksi, reidessäni on kaksi suurta, punaista läiskää mitkä myös kutisevat kokoajan. Nyt ne ovat jo vähän vaalentuneet, mutta silti vielä hieman kohollaan ja punaiset. Voiko kusiaisen purema aiheuttaa noin suuren reaktion, vai mikä ötökkä voisi sitten olla kyseessä?

13

19101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varmaan joku sellanen

      Voi olla joku ampiainen tai allergia reaktio, itseäni pisti joku sellanen varpaaseen ja turpoi ja jomotti päivän :(
      muttei kusiaisen purema tommosta varmaan, sehä vaan kirvelee hetke

    • ne taitaa

      olla kusiaisia kun mulle kävi toissa viikonloppuna sama juttu, elukat oli kait keltiäisiä, pieniä mutta pirullisia. Viikon kesti oireet ja vieläkin vähän kutisee.

      • mokomat

        toissapäivänä housunlahkeesta käveli polvelle kolme kusiaista ja purivat, kirveli niin pirusti ja vieläkin on melkoiset patit jotka yht äkkiä turpoavat ja alkavat kutista. Ei auta mitkään Kestinet tai muut pillerit jotka kuitenkin toimivat hyttysten pistojen kanssa kun olen niillekin allerginen.....


    • ja nivelkipu

      Sama vika rahikaisella!

      Kannoin halkoja, joissa oli kusiaisia. Koko käsivarsi oli täynnä puremajälkiä, jotka sitten turposivat. No ei siinä vielä mitään, muutaman päivän päästä sitten oli etusormen nivel kipeänä, sen parannuttua nivelkipu iski ukkovarpaan tyviniveleen. Lisäksi muutamana päivänä oli kuumeinen olo ja kurkku kipeänä.

      En käynyt lääkärissä, mutta kuulemma muurahaishappo voi tehdä joillekkin pahoja oireita. Antihistamiinia vaan lääkkeeksi. Yliherkkyysreaktio.

      • Oma kokemus

        Se on todella yksillölistä mikä vaikuttaa hyttysen pureman takia lapsena hengenvaaraan joutunut. oli apteetissa selittäminen että tarvitsen lääkkeen HETI.
        Hyvä että vaikka lääkäri olikin lähetenyt terveyskeskuksesta (joka määräsi lääkkeen) vastaanotossa sanottiin jos se sanoo että potilas tarvitsee lääkkeen heti se tarvitsee sen heti. ps. täällä ei ole arvauskeskusta hyvä jos edes kesäaikaan.:)


    • Neyyyy

      Jokainen ihminen on erilainen, samoin puremajälki. Mä kävin viime kesänä uimassa yhdessä kivassa paikassa, heitin pyyhkeeni kivelle (kaveri ei maininnut et niillä kivillä on kusiaisia), uinnin jälkeen heitin pyyhkeen päälleni ja hetken päästä tuntui kun koko keho oli tulessa olkapäistä varpaisiin. Miljoona kusiaisen puremaa joka puolella kehoa, kirveli ja poltteli aivan kauheasti, ja samatien muuttuivat punaisiksi, turvonneiksi tosi kipeiksi paukamiksi. Ei oo joo ihan normaalia, allerginen reaktio. :-( Samanlaisia kipeitä suuria paukamia tulee kun hyttynenkin pistää.

    • Neyyyy

      Ja lisätään vielä, että ne jäljet oli vielä 3 kuukaudenkin päästä mun iholla. *thumb up*

    • Kusi-aih

      Toissapäivänä puri käteen kusiainen, ehti olla iholla varmaan vain 15 sekuntia kunnes huomasin, ja poistin. Julmetunmoinen kutina ja iso paukama, vaikka syönkin antihistamiinia jo valmiiksi heinänuhaan. Edes hydrokortisoni tai Tea-tree-voide eivät vie kutinaa pois. Vähintään yhtä iso paukama ja kutina kuin hyttysistä.

    • Kettuankka

      Minulla kävi just ihan sama juttu ku en yhtää huomannu et olin polviltee kusiaisten maanalasen pesän päällä ja saman laiset oireet mulki

    • kusiainen_vai_ihminen

      Kyllä voi. 8 viikkoa sitten eli heinäkuun alussa tein töitä vieraassa puutarhassa, enkä tajunnut vesipullosta hörppäämisen aikana seisovani kusiaispesässä. Jalassani oli päältä avonaiset kengät ilman sukkia, eli pääsivät puremaan kunnolla jalkapöydän päältä.

      Kutina ja punoitus näiden 2 kuukauden aikana on ollut päivittäinen ja kova (kutisee luonnollisesti myös yöllä) eikä tavanomaisista Zyrtecistä, muista antihistamiineista, vahvasta kortisonivoiteesta taikka Tea Tree -voiteesta ole ollut mitään hyötyä.

      On tuntunut naurettavalta ajatus että varaisi kusiaisten pureman takia ajan lääkäriin, mutta pian niin on ilmeisesti pakko tehdä, sillä kutina on lähes yhtä voimakasta kuin silloin heinäkuun alussa.

    • Anonyymi

      Kusiainen on VIHELIÄINEN otus! Saan suuret paukamat puremakohtan seuraavana päivänä ja siitä se riemu repeää! Paukamat ovat isoja, kirveleviä, hurjasti KUTIAVIA ja kipeitä. Hulluksi meinaa tulla sen kutiamisen ja kirvelyn takia. Nyt pari-kolme päivää sitten se taas teki temppunsa, vas jalkaterä ja nilkka turposivat paksuksi tönköksi, nukkumisesta ei tullut mitään. Kortison voide, Etono hyttyspiston voide , kylmähoito—- ei apua,Apteekin antihistamiini tabletti auttoi jkv. ja aika. Vaikka kuinka suojaat itsesi palstallasi niin se pirulainen pistää paksunkin sukanvarren läpi.

    • Anonyymi

      Vittu olkaa hiljaa

      • Anonyymi

        Sori, mullon mekaaninen näppis.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe