voiko kusiaisen purema aiheuttaa tälläisen reaktion?

apua!!

En oikein tiedä, mihin tämän laittaisin niin laitan tänne: eli olin lauantaina mökkeilemässä, kävelin nurmikolla missä huomasin olevan melko paljon kusiaisia. Vähän ajan päästä alkoi kipu ja kutina vasemmassa reidessäni ja huomasin siihen ilmestyneen kaksi kutiavaa ja kipeää pattia. Eilen nuo patit olivat levinneet aivan valtavan kokoisiksi, reidessäni on kaksi suurta, punaista läiskää mitkä myös kutisevat kokoajan. Nyt ne ovat jo vähän vaalentuneet, mutta silti vielä hieman kohollaan ja punaiset. Voiko kusiaisen purema aiheuttaa noin suuren reaktion, vai mikä ötökkä voisi sitten olla kyseessä?

13

15851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varmaan joku sellanen

      Voi olla joku ampiainen tai allergia reaktio, itseäni pisti joku sellanen varpaaseen ja turpoi ja jomotti päivän :(
      muttei kusiaisen purema tommosta varmaan, sehä vaan kirvelee hetke

    • ne taitaa

      olla kusiaisia kun mulle kävi toissa viikonloppuna sama juttu, elukat oli kait keltiäisiä, pieniä mutta pirullisia. Viikon kesti oireet ja vieläkin vähän kutisee.

      • mokomat

        toissapäivänä housunlahkeesta käveli polvelle kolme kusiaista ja purivat, kirveli niin pirusti ja vieläkin on melkoiset patit jotka yht äkkiä turpoavat ja alkavat kutista. Ei auta mitkään Kestinet tai muut pillerit jotka kuitenkin toimivat hyttysten pistojen kanssa kun olen niillekin allerginen.....


    • ja nivelkipu

      Sama vika rahikaisella!

      Kannoin halkoja, joissa oli kusiaisia. Koko käsivarsi oli täynnä puremajälkiä, jotka sitten turposivat. No ei siinä vielä mitään, muutaman päivän päästä sitten oli etusormen nivel kipeänä, sen parannuttua nivelkipu iski ukkovarpaan tyviniveleen. Lisäksi muutamana päivänä oli kuumeinen olo ja kurkku kipeänä.

      En käynyt lääkärissä, mutta kuulemma muurahaishappo voi tehdä joillekkin pahoja oireita. Antihistamiinia vaan lääkkeeksi. Yliherkkyysreaktio.

      • Oma kokemus

        Se on todella yksillölistä mikä vaikuttaa hyttysen pureman takia lapsena hengenvaaraan joutunut. oli apteetissa selittäminen että tarvitsen lääkkeen HETI.
        Hyvä että vaikka lääkäri olikin lähetenyt terveyskeskuksesta (joka määräsi lääkkeen) vastaanotossa sanottiin jos se sanoo että potilas tarvitsee lääkkeen heti se tarvitsee sen heti. ps. täällä ei ole arvauskeskusta hyvä jos edes kesäaikaan.:)


    • Neyyyy

      Jokainen ihminen on erilainen, samoin puremajälki. Mä kävin viime kesänä uimassa yhdessä kivassa paikassa, heitin pyyhkeeni kivelle (kaveri ei maininnut et niillä kivillä on kusiaisia), uinnin jälkeen heitin pyyhkeen päälleni ja hetken päästä tuntui kun koko keho oli tulessa olkapäistä varpaisiin. Miljoona kusiaisen puremaa joka puolella kehoa, kirveli ja poltteli aivan kauheasti, ja samatien muuttuivat punaisiksi, turvonneiksi tosi kipeiksi paukamiksi. Ei oo joo ihan normaalia, allerginen reaktio. :-( Samanlaisia kipeitä suuria paukamia tulee kun hyttynenkin pistää.

    • Neyyyy

      Ja lisätään vielä, että ne jäljet oli vielä 3 kuukaudenkin päästä mun iholla. *thumb up*

    • Kusi-aih

      Toissapäivänä puri käteen kusiainen, ehti olla iholla varmaan vain 15 sekuntia kunnes huomasin, ja poistin. Julmetunmoinen kutina ja iso paukama, vaikka syönkin antihistamiinia jo valmiiksi heinänuhaan. Edes hydrokortisoni tai Tea-tree-voide eivät vie kutinaa pois. Vähintään yhtä iso paukama ja kutina kuin hyttysistä.

    • Kettuankka

      Minulla kävi just ihan sama juttu ku en yhtää huomannu et olin polviltee kusiaisten maanalasen pesän päällä ja saman laiset oireet mulki

    • kusiainen_vai_ihminen

      Kyllä voi. 8 viikkoa sitten eli heinäkuun alussa tein töitä vieraassa puutarhassa, enkä tajunnut vesipullosta hörppäämisen aikana seisovani kusiaispesässä. Jalassani oli päältä avonaiset kengät ilman sukkia, eli pääsivät puremaan kunnolla jalkapöydän päältä.

      Kutina ja punoitus näiden 2 kuukauden aikana on ollut päivittäinen ja kova (kutisee luonnollisesti myös yöllä) eikä tavanomaisista Zyrtecistä, muista antihistamiineista, vahvasta kortisonivoiteesta taikka Tea Tree -voiteesta ole ollut mitään hyötyä.

      On tuntunut naurettavalta ajatus että varaisi kusiaisten pureman takia ajan lääkäriin, mutta pian niin on ilmeisesti pakko tehdä, sillä kutina on lähes yhtä voimakasta kuin silloin heinäkuun alussa.

    • Anonyymi

      Kusiainen on VIHELIÄINEN otus! Saan suuret paukamat puremakohtan seuraavana päivänä ja siitä se riemu repeää! Paukamat ovat isoja, kirveleviä, hurjasti KUTIAVIA ja kipeitä. Hulluksi meinaa tulla sen kutiamisen ja kirvelyn takia. Nyt pari-kolme päivää sitten se taas teki temppunsa, vas jalkaterä ja nilkka turposivat paksuksi tönköksi, nukkumisesta ei tullut mitään. Kortison voide, Etono hyttyspiston voide , kylmähoito—- ei apua,Apteekin antihistamiini tabletti auttoi jkv. ja aika. Vaikka kuinka suojaat itsesi palstallasi niin se pirulainen pistää paksunkin sukanvarren läpi.

    • Anonyymi

      Vittu olkaa hiljaa

      • Anonyymi

        Sori, mullon mekaaninen näppis.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8316
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe