Aarteisiin kohdistunut suojeluvietti

AT

Meillä on rotikka, joka täyttää syksyllä 3 vuotta.
Viimeaikoina se on alkanut suojella kaikkea mitä hän löytää, ja ei päästä irti ellei Isäntä käske. Onkohan kyseessä joku murrosiän hormonaalinen vaihe?

5

431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokeilla

      Vaihtokaupan tekemistä koiran kanssa, pyydät irroittamaan esineen ja annat namin vastineeksi.

      Rottweiler on dominanssiin taipuvainen rotu joka harvoin suostuu olemaan sellaisen ihmisen/eläimen alapuolella jonka kokee itseään heikommaksi.

      Suosittelisin että menette käymään ohjatussa koulutuksessa, jossa voitte saada enemmän käytännön neuvoja ja apuja, ettei tilanne pahene. Koira meinaan oppii nopeasti jos joku sitä alkaa väistämään.

      Oletteko olleet yhteydessä kasvattajaanne asian suhteen? Sinnekin olisi hyvä ilmoitella asiasta, josko apuja löytyisi.

      • Siiiiiseli

        Meidän rottis on vähän päälle 2v. ja silläkin on nyt tuollainen vaihe. Ihan sama mitä se maasta suuhun nappaa, niin se katsoo alta kulmien, ettei vaan hänen "aarretta" oteta (oli se sitten vaikka pelkkä puukeppi tai käpy). Koira ei kuitenkaan ärähdä ja luovuttaa esineen namin vastineeksi ja välillä siihen riittää pelkkä "irti" käsky (jos nyt sattuu pistämään esimerkiksi kiviä suuhunsa tms.)


      • RWU

        Jos koira määrää, niin käy helposti näin, että se omii esineet itselleen. Vallan vaihto tai palauttaminen esim. tottelevaisuus treenien kautta olisi paikallaan vaikka jonkin koiraseuran riveissä ja ongelmiin perehtyneen kanssa ellei muuten onnistu.
        Vaihtokauppaa on hyvä tehdä jos (kun) koira ei ole hanskassa ja muuhun ei pysty, mutta se ei auta ongelman korjaamiseen vaan tilanne pysyy ennallaan. Muuten samoilla linjoilla edellisen kirjoittajan kanssa.


    • Rottweiler (kuten moni muukin voimakastahtoinen koira) hakee paikkaansa laumassaan jatkuvasti, pyrkien tietenkin kipuamaan arvoasteikossa ylöspäin. Mihinkään varsinaisiin ikäkausiin en noissa kokeilukausissa usko, kyllä rotikka kokeilee jatkuvasti rajojaan, kun perusasetelma ei ole kotona kunnossa. Tietenkin tuossa 1 ikävuoden tienoilla on selkeä rajaviiva, kun hormonit heräävät.

      Rotikka, joka ei tiedä paikaansa laumassa on aikapommi. Koirallesi ei ole nyt ihan selvänä se kuka laumassanne käskee ja ketä. Rotikalle PITÄÄ ehdottomasti olla selvää se, että se on laumassa se pahnanpohjimmainen, eikä sillä ole mitään laumanjohtajan oikeuksia. Rotikallasi ei ole siten oikeutta suojella ja vartioida löytämiänsä "aarteita", vaikka ne kuinka kiinnostavia olisivatkin.

      Jokin tuossa laumajärjestyksessä nyt mättää ja pahemman kerran. Asiaan on syytä puuttua heti ennenkuin tilanne eskaloituu pahemmaksi. Millä mallilla koiran peruskoulutus on? Onko esim. BH jo suorittuna? Kannattaa keskustella tietenkin ensin kasvattajan kanssa, mutta mahd. pian hakeutua SRYn alaosaston koulutuksiin. Siellä koulutusohjaaja opastaa koiran peruskoulutuksessa ja saat hyviä ohjeita, joilla koira oppii ymmärtämään paikkansa. Tämä siis tapahtuu koulutuksen kautta - ei IKINÄ väkivallalla tai selätyksellä!

    • 1,8 kk uros

      Omalla kohdalla kokeilin kans tota että vaihdan sen makupalaan, mutta sitten ajattelin että pidemmän päälle se ei voi oppia siihen että se saa aina makupalan jos mä haluun sen luun. Niinpä ihan johdon mukasesti huijasin sen siltä pois jos olin varma etten sitä siltä muuten tuu saamaan.

      Sitten vähemmän kiinnostavimpien lelujen kanssa kuten veto leikissä annan joskus voittaa ja joskus taas sen täytyy päästää siitä irti että se saa sen takas. Harrastetaan myös kopittelua että koira päästää irti niin se saa sen palkinnoks takas. Koira istuu vieressä ja heitän sen sille takas ja se ottaa kopin.. ja tuo sen lelun taas minulle. jatkumo.. eli aina vaan tärkeempi lelu seuraavaksi

      Tein myös pienestä pennusta niin, että saatoin sormella sekottaa sen ruokaa sillä tavalla, että se katsoi ja sillon kun se söi sitä, ikään että se tajuais että voin ottaa sen ruoan siltä pois vaikka kesken kaiken jos niin päättäisin (tosi en koskaan ole sitä siltä ottanut). Tällä pyrin siihen, että koira ei ala puolustelemaan sen ruokakuppia tms muita herkkuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4829
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1722
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1459
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1316
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1208
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      990
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      885
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe