Alva vai mäkisen ratsutalli?

tämmönentyttö

Alvan talli vai mäkisen ratsutalli?

Alvan talli

Tallissa käy enemmän mun ikäisiä
söpöt hevoset
- ei maneesia
- opettaja ei auttanut, vaan käski tallityttöjen auttaa

Mäkisen ratsutalli

Söpöt hepat
autettiin kun pyydettiin
hyvällä paikalla
maneesi
- en pidä siitä mies opettajasta
- annetaan aina sama ratsu joka on minulle liian vaikea
- hevonen aina valmiina ennen tuntia joten en saa itse laittaa varusteita

50

6450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiitu1

      olen käynyt molemmissa, ja minusta Alva on parempi, vaikkei maneesia olekkaan :) emmäkää pitäny siitä Makesta Mäkisellä ja muutenki ne hepat oli jotenki hiuka tottelemattomii..
      HEI TIETÄÄKÖ KUKAAN MUUTE MITÄ ALVALLA MAKSAA TÄYSIHOITOPAIKKA KUUKAUDESSA? :))
      PLIIS KERTOKAA SE ON TÄRKEÄÄ !

      • alvantallinratsataja

        Jotain 50 euroo


      • Ratsastaja-alvalta

        Ei vaan 350€


    • Mäkisenratsastaja

      Kyllä Mäkisen tallilla saa laittaa hevosen itse kuntoon jos saapuu tallille tarpeeksi ajoissa eikä vasta viime metreillä. Ja jos hevonen on mielestäsi sinulle liian vaikea voit sanoa siitä opettajalle. Mielestäni Makke on tosi mukava ja hän osaa opettaa hyvin. Ja tallin hevoset ovat suurin osa todella kilttejä.

      • Mäkiselläkäyn

        Oon ehdottomasti sitä mieltä että Mäkinen on parempi. Parempi opetus yms. Kiltimmät hevoset, ja maneesikin.


      • Tornada<3
        Mäkiselläkäyn kirjoitti:

        Oon ehdottomasti sitä mieltä että Mäkinen on parempi. Parempi opetus yms. Kiltimmät hevoset, ja maneesikin.

        Olen samaa mieltä että mäkinen on parempi kun alva koska Anna ja makke ovat kiltimpiä kun satu ja Makella on huumoria sentään toisin kun Satulla.


      • -.-..---
        Tornada<3 kirjoitti:

        Olen samaa mieltä että mäkinen on parempi kun alva koska Anna ja makke ovat kiltimpiä kun satu ja Makella on huumoria sentään toisin kun Satulla.

        Just niin, en oo kyl mäkisel käyny, mut satu on KAUHEE!!!


    • Hippuli

      Kannattaa ottaa alvan tallit, Mäkinen on kauhee paikka, hevoset on sellasii, tavallaan ammattilasten ratsuja. (sillä lailla, että niit on aika vaikee ratsastaa) Oon itse käynyt 3-5 kertaa mäkisellä, mies opettaja on KAUHEE !! Alvalla en ole käynyt mutta enemmän silti suosittelisin :) Mäkiseltä Anna on mukava. Serkkunikin on ratsastanut mäkisellä, eikä hänkään tykkää koko paikasta. Siellä saa ratsukseen joka kerta saman hevosen, tai sitten vaihtaa kokonaan uuteen. Muutenkin vähän sekava paikka.. Ihan oudot laukka-avutkin Mies opettaja (oliko se nyt Makke..?) antoi mulle, kun menin Tornadan kanssa liinalla laukkaa, kun tamma vaan kiihdyttää ja kiihdyttää ravia kun yrittää nostaa laukkaa -.- Molemmat pohkeet sinne taakse, ja sit ne pidetään sielä koko laukan ajan..?? Makkella ei ole minun mielestäni huumoria !

      • Gran <3

        Mäkisellä on reippaat ja kiltit hevoset, kaikki kilttejä, paitsi nyt ehkä Tornada.. Alva on mielestäni huono paikka. Mäkisellä löytyy kyllä kaiken tasoisille ratsastajille ratsut. Mäkisellä olen ratsastanut alottelijasta saakka, ja oppinut hyvin. Makke on kyllä reilu ja huumorintajuinenkin opettaja, kun oppii tuntemaan. Anna on todella mukava ja avulias. Hevoset kilttejä karsinassa, ja ratsastaettaessa ratsastajan tason mukaan. Mäkisellä huolehditaan paljon enemmän turvallisuudesta kuin muilla talleilla.
        Hippuli, Tornada nostaa kyllä reippaasti laukan, ja on erinomainen alottelijoiden ratsu, vaikket alottelija olisikaan.
        Mäkisellä on mielestäni muutenkin paljon parempi ilmapiiri, kun monella muulla tallilla.


      • Love Tornada/Mäkinen

        Anteeksi vaan Hippuli mutta Mäkinen on paras oon ratsastanut siellä 9vuotta mutta sen tapaturman jälkeen olin tauolla 4vuotta ja nytten olen alkanut taas ratsastamaan kun meillä oli este tunti ja menin Granilla ja askel ei sopinut niin kaadutiin ja mursin solisluuni ja kypärä halki ja 3kk sairaalaan ja jalka murtus et mä olen sitä mieltä että mäkinen on paras koska olen ammataja ratsastaja makken mielestä koska menen aina Tornadalla se on aivan ihana se on nykyään mun vuokra poni siellä ja se on ihana mä en ainakaan laukaa senkaa hinas ja menee hyvin kun sen valmistaa siihen laukan nistoon mulla menee aina hyvin kun vaan valmistaa sen ku me nostettaan käynistä laukka =) TORNADA I LOVE YOU FOREVER


    • Mäkinenlove<3

      Mäkisellä onpaljon parempi ilmapiiri ja Makke on tosi mukava. Ratsastin ennen Alvalla mutta kyllästyin Satuun ja hänen rääkymiseen. -.- Itse ratsastan tornadaa ja se on alottelijoille helppo ratsu, laukkaa paremmin liinassa kuin vapaalla. :)

      • Tornada ♥ Tiia

        mun mielestä alussa kun aloitin mäkisillä mun nimi on tiia niin se meni huonosti vapaalla mutta nytten menee hyvin kun sen oon tuntenu nyt puoli vuotta


    • yks toine

      ehkä siihen et saat aina saman hevosen on syynä se et sillä saat enite harjoitusta ja opit lisää joka tunti kun taas hevosella millä osaat mennä et opi mitään uutta... ja kyllä varmasti se ratsu joskus vaihtuu... jos olet toisella tai kolmannella tunnilla niin yleensä melkein kaikilla talleilla hevonen on valmiina koska sillä on jo aikaisemmin menty... opettajasta kaikilla on tietysti omat mielipiteet...

      • yks toine

        puhuin siis mäkisen tallista ... mielestäni talli on todella kiva ja hyvä opetus


      • yks toine
        yks toine kirjoitti:

        puhuin siis mäkisen tallista ... mielestäni talli on todella kiva ja hyvä opetus

        alvalla en itse ole käynyt


    • Granparas♥

      mä käyn mäkisellä ja suosittelen sitä (: kaikki hevoset kilttejä, eikä tornadakaan mulle ikinä mitään oo tehny. kaikki laukkaa oikeista avuista, ja siellä on kaikentasoset hevoset. ja kyl mäkisel saa vaihtaa hevosen jos pyytää jotain muuta, mut kyl mäkin meen melken aina granilla joka on ihan paras (: ja pakko myöntää et mä oon ainaki oppinu enemmä ku oon menny nyt yli puol vuotta pelkäl granilla enkä joka kerta oo vaihtanu hevosta ja totutellu uusiin hevosiin.

      • Anonyymi

        Tietääko joku Mäkisen tallin tämän hetkisestä tilasta? Minkälainen talli ja meininki? Ite mietin, josko alottaisin siellä käymään :) Hypätäänkö siellä?


      • Anonyymi

        Olen itse yrittänyt myös päättää kummalla alottaisin. Kumpi olisi parempi kun osaan jo kaikki askellajit jne mutta en kuitenkaan ole ihan parhaasta päästäkään😖 Kaverit käyvät Alvan tallilla mutten välttämättä haluaisi heidän kanssa samaan ryhmään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tietääko joku Mäkisen tallin tämän hetkisestä tilasta? Minkälainen talli ja meininki? Ite mietin, josko alottaisin siellä käymään :) Hypätäänkö siellä?

        Onko sitä mäkisten tallia enään ku en oo kuullu et ketää kävis siellä??


    • Mäkinen!

      No ite oon mäkisellä ja ratsastan Tornadalla, muute sä ylimmäinen, ootko se kiharatukkainen vaaleehiuksinen...

    • Siiri

      Minä ratsastan Mäkisellä, ja kyllä, olen erittäin tyytyväinen talliin. :) Makke on todella reilu ja kiva, olen saanut monesti kiittää hänen opetustyyliä. Hevoset ovat kilttejä ja tottelevaisia, kunhan antaa oikeat avut. Eli älä syytä hevosta, jos se vaikka menee kentän keskelle kaiken aikaa. Se on lähes aina ratsastajan oma vika. Mäkisellä myös kiva ilmapiiri, ja Anna on ihan paras (: Ja kyllä minä saan aina laittaa hevoseni kuntoon, jos se on karsinassa. Kannattaa tulla joskus puolen aikoihin, jos haluaa laittaa hevosen kuntoon, mikäli se on karsinassa.

    • ALVA 4ever

      Alva on parempi!! Ohjaaja on tosi kiva kun tutustuu ja tallityttöt joo useiten auttaa mut miten se ohjaaja kerkee joka paikkaa??! Alval on parhaimmat hevoset !!

      • ALVA4ever

        ja siis viel oon ite käyny molemmil tallei ja pidin mäkisestä myös mut alval oli mukavempi ratsastaa! En tiiä miks :)


      • ALvantalli

        Mä käyn alvas ja siel on tosi hyvä opetus ja ihanat hevoset! Skipper on mun lemppari♥


      • Alvailija

        Sama täällä I LOVE SKIPPER JR!!!


      • Anonyymi
        Alvailija kirjoitti:

        Sama täällä I LOVE SKIPPER JR!!!

        rip skipi


    • sonni<3

      Mäkinen ehdottomasti!!! Siel just on se paras opetus ja hevoset on ihanii... Ite meen aina Atlaksel, mut saan aina eri hevosen ku pyydän, ei oo nii vaikeet avata suuta!!! Makke osaa opettaa ja Anna on mukava. Mullaki on monta samanikäst kaverii siel, oon 12 v.! Se Alvan Satu on ihan kauhee rääkyjä... Ei se osaa opettaa...

    • Siiri

      No tässä hyvät ja huonot puolet:

      Alvan talli:
      Paljon ihania poneja
      Ratsuja moneen lähtöön
      -Ei maneesia
      -Satu on aika tiukka
      -Monet hevoset aggressiivisia.


      Mäkisen talli:
      Hevoset ovat suurin osa kilttejä.
      Maneesi
      Anna on ihana ♥
      Makella hyvä opetustyyli
      -Ei enää hypitä esteitä, eikö se ollut niin että Seppo loukkasi jalkansa?


      Ja hei, Makke voi vaikuttaa vähän kireeltä, mut se on oikeesti tosi kiva! Ja monta kertaa olen saanut kiittää Makkea siitä, etten olekaan mennyt sillä helpoimmalla ponilla vaan kokeillut vaikeaakin.


      Mun lempparit mäkiseltä on Zic-Zac ja Gran :)

      • Erittäinvihainen

        Alvan hevoset ei oo agressiivisia ja tiedoks et miten Satu vois ehtii joka paikkaan, jos se pitää tuntia??????????????Käyn Alvalla ja Mäkisellä vasta onkin agressiiviset hevoset varsinkin Tornada... Ja pitäsikö opettajan olla mielestä sellainen, että antaa tehdä mitä huvittaa, eikä Satu ole todellakaan liian tiukka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • Alvantalli

        Alvalla ei mielestäni ole agressiivisiä hevosia muuta kuin Skipper ja Sami. Saattavat näyttää ilkeiltä kun menee lähemmäksi mutta ei ne ikinä mitään tee jos osaa olla "nätisti". Satu ei ole tiukka. Hänellä on vasta huumoria yms. Aina tunnilla Satukin kehuu paljon mua, enkä käy millään aloittelijoiden tunnilla. Jokaisella omat mielipiteet mut itseppähän kerroin nyt pari totuutta! :)


      • Skipperinhoitaja

        Siis skipper ei ole muutakuin ehkä vähän pöllö karsinassa hoidettaessa!mutta se on aina kiltti.


    • mäkisilläkäynpe

      Mäkinen ehdottomasti !! Ratsastan siellä itsekkin ja on aivan mahtava paikka ! Anna on aivan paras ja Makke tosi hauska :) Saan aina mennä sillä millä haluan sillä pyydän. Mutta toki tykkään myös Alvasta. Hyvät ja huonot puolet:

      Alvan talli

      ihania heposia osa
      hypitään esteitä
      - osa hepoista agressiivisia
      - Satu on tiukka
      - Opetustapa on outo
      - Satu ei auta hevosen laitossa

      Mäkinen

      Ihanat kiltit hevoset
      Hyvä opetustyyli
      Mennään usein korotettuja puomeja
      Maneesi
      Laukataan joka kerta
      Anna ja Makke ihan parhaita!
      Hepan saa laittaa valmiiksi jos ei ole jo tunnilla
      - Ei mennä maastoon
      - Tallissa/Maneesissa/Kentällä otettuja kuvia ei saa laittaa nettiin

      • hevos1

        eihän kukaan voi estää sua laittamasta hevosista kuvia nettiin? mitä ihmettä? omituinen paikka. korotetut puomit ei ole ok normaalille tuntihevoselle. miksi ei mennä maastoon ? siellähän on hienot maastomahdollisuudet!!


      • Marco 8
        hevos1 kirjoitti:

        eihän kukaan voi estää sua laittamasta hevosista kuvia nettiin? mitä ihmettä? omituinen paikka. korotetut puomit ei ole ok normaalille tuntihevoselle. miksi ei mennä maastoon ? siellähän on hienot maastomahdollisuudet!!

        Ne on Annan ja Maken hevosia, joten heillä on oikeus päättää hevosten kuvien julkaisusta. Piste. P.s. Mäkinen!!!!!!!! Best!


      • Alvantalli

        Alvalla KETÄÄN hevosista ei ole agressiivinen. Skipper ja Sami saattaa näyttää siltä mutta kun osaat olla rauhassa ja et pelkää niin eivät mitään tee. Halutessaan voi vaikka isommilta pyytää apuakin. Satu ei ole ikinä tiukka vaan yrittää opettaa kunnolla ja häneltä sentään löytyy huumoria. Satu auttaa hevosten laitossa jos häneltä vain pyydät sitä. Alvalla myös laukataan joka kerta ellei kenttä ole niin jäässä että ei pystyisi edes ravaamaan. Kyllä alvallakin saa hevosen laittaa kuntoon ellei ole jo tunnilla? Jokasella oma mielpide tässä mun. Just saying :)


    • alvan puolustaja

      Alvan ope kyl auttaa kun ehtii on sil muutaki tekemist ku auttaa kokemattomia.

    • hevosihminen

      minusta taas mäkisen talli on epäsiisti ja vaarallinen talli jossa kalterit osittain rikki ja hevoset voivat loukata siihen itsensä. lisäksi koko talli on homeessa, hevosilla ei ole kuivia alusia eikä kunnon tarhoja. normaali hevonen viettää ulkona suurimman osan vuorokaudesta. eikä opettaja osaa itse edes ratsastaa saati opettaa. hevoset ovat raakkeja, eivät vaikeita tai helppoja vaan osaamattomia ja huonotasoisia. siellä ei varmaan hypätä jos opettaja ei osaa opettaa esteratsastusta? koskapa se on täysin turvallista kun osaa. koko talliympäristö oli epäsiisti. näkee ettei välitetä tallista eikä hevosista koskapa muuten olisi kunnon tarhat ja talli rempattu. ilmastointi voisi olla plussaa myös.

    • Marco<3tornada<3

      Järki kätee!!!!!! Mä ite oon oppinu ratsastaan mäkisel mut oon nyt alval.
      Alva on kivee!! Mäkinen on puusta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Mäkinen ei oo todellakaan mikää epäsiisti tai vaarallinen, ja hevosia hoidetaan asianmukaisesti! Itse olen monesti menny vertillä, marcolla, ziculla, tornadal. juu ja kerran gran, mut oon aika pikkuinen kokoni puolesta ja askeleet oli epämukavat.
      Ja kenen karsinan kalterit on rikki!? EI KENENKÄÄN!!!
      Ja kyl anna ja makke osaa opettaa esteitä, oon kuule hypänny siel ja MÄ OPIN hyppään!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Entä alvan vintti! Sitäkö te sanotte sit vai jotenki paremmaksi? Loimii järjettömästi, pölyy, ihan täynnä! ja kyllä siel vaan hevosista välitetään, mut mäkinen on vaan aika syrjäs, nii sinne ei kovin moni eksy. alva on srl:n jäsentalli, siel saa kilpailla. ja alvahan on estepainotteinen! kukaan mun tunnilt ei osaa tehä takaosa-tai etuosakäännöstä, pohkeenväistööymsyms..
      Mun kaverit ei ollu ees kuulleet niistä!!
      MÄKINEN!!

    • AVUN TARPEESSA

      Moi ite ratsastan ponikummussa, koska se on ihan best paikka, parempi kuin Alva ja Mäkinen, vaikka olen kuitenkin enemmän Mäkisen puolella. Ite olen aikeissa ostaa oman ponin ja se on jo löytynyt jo löytynyt, mutten ole varma minne sen laittaisin kun äitini ei tykkää Alvasta en tiedä voiko ponin laittaa Mäkiselle ja mitä sen täyshoito sitten maksaisi. AUTAKAA

      • Anonyymi

        Mietin itse myös tallia mihin voisin mennä mutta mietin pitkän aikaa mihin tallille menen. Päädyin kuitenkin mäkisen talliin!


    • Help!

      Voisiko joku laittaa tähän Mäkisen tallin toimivat nettisivut?

      Minä olen 14v/00 tyttö turun läheltä. Olen ratsastanut jo n.6v. (Nyt on ollut taukoa toisen harrastuksen takia.) Mutta siis etsin itselle tallia, koska lähin talli ei anna tarpeeksi tasokasta tunti opetusta. Olisi kiva jos tallilla olisi maasto mahdollisuus, mutta se ei ole pakko.
      Osaan perusasiat (laukan nostot, ravin, pysähdyksen jne.), haluaisin että, tunnilla opeteltaisiin mm. laukanvaihdot ja muuta kouluratsastus ohjelmin liittyviä.
      Kysymys olisi tietääkö kukaan hyvää tallia minunlaiselle ratsastajalle? Tai muuta hyvää kuin Mäkisen tallin.

      ps. Voitteko siistiä kirjoituksia kun ei ole yhtään kiva lukea näitä juttuja missä, sanotaan esim. Satu on tyhmä! Mäkinen on hirvee ja kauheen rumapaikka missä hevoset on ihan vanhoja kaakkeja.
      Siis oikeesti?! Esittäkää mielipiteenne järkevästi. Ei aina tarvii haukkua jotain paikkaa pas****. Voittehan sanoo esim. Mä en oo mäkisen tallin puolella. Mun mielestä siellä on paikat hieman likaisia...
      pss. En ole kummankaan tallin kannattaja esimerkit olivat keksittyjä... Ja en tarkoittanut pahalla.... Esitin vain minun mielipiteeni.

    • haistakaa kakka

      Mäkisellä en oo käyny mut alva on hyvä talli te ääliöt jotka haukutte talleja nii haisakaa pask* ihan älytöntä

    • Alvan talli <33

      Alvalla olen käynyt noin 3 vuotta. Ja kröhöm.. siistikää suunne, esim. ''Satu on ihan KAMALA'' tai ''Älä käy koskaan Mäkisen tallilla! Siis ofc!'' Ihan oikeesti, satu on kiva kun tutustuu. Miksei ihminen sais käydä siellä tallilla missä ite haluu?! Ihan oikeesti.

      Alvan talli

      ihania heppoja
      hypitään esteitä
      Talli tytöt auttaa koska eihän Satu kaikkia ehdi auttamaan!
      Satu on huumorin tajuinen
      - Maastoon mennään harvoin.

      p.s. Mua ei haittaa lainkaan ettei Alvalla oo maneesia, sou.. mä voin ratsastaa sateessakin en ole sokerista tehty. Mua ei todellakaan haittaa joku vesi sade.. Joskus maneesi olisi kiva mutta voin ratsastaa ilman maneesiakin.

    • Ratsastaja001

      Ite just muutin Raisioon ja itekkin erin hyvää ratsutallia. Kävin tossa kokeilee Alvalla nii mun pikkusiskon piti laittaa sen poni kuntoon ja pari tyttöä vaan harjaili sitä sinnä ja sano et tää on heppakerho tai joku tämmönen. Oon kokeneempi kun mun pikkusisko ja mä menin sen kanssa samalle tunnille. Ne tunnit o vähän sekasin koska siel oli minä ja yks aikuine ja muut oli iha alottelioit. Et mun mielest ois hyvä jos ois niikun kokeneet ja aloittelijat eri ryhmissä. Ja sit tunnilla opettaja käski asettaa hevosta kulmissa eikä puoletkaan oppilaista tienny mitä se tarkotti. Eikä ope neuvonu tai kertonu et mitä se tarkottaa tai miten tehdään. Hevoset oli ihan kivoi. Mä varmaan käyn Mäkisellä koittaan ja katon tykkäänkö! Tos mun mielipiteet Alvasta :)

    • alvantalli

      Ootte iha sekasin alva on hyvä talli jossa hypitään esteitä jos kenttä on hyvässä kunnossa ja maastossa käydään toiveiden mukaan! Sekä hevoset ei ole agressiivisiä paitsi ehkä Skipper joka on jo niin vanha.
      Ja mäkinenkin on tosi hyvä talli ja enkä nää siinä mitään pahaa mutta itse suosittelen alvaa sillä sieltä löytyy hevosia heC - vaB tasoon joten ja siellä on shettiksiä pienille ja tallitytöt on kilttejä he auttavat lapsia ja taluttavat tarpeen mukaan ja jos olet rohkea niin mene pyytämään apua ei ole heidän vika jos et itse pyydä apua vaa seisot!
      Ja satu pitää koko ajan tunteja joten sano sadulle että menet tunnille jossa sinua autetaan varustamaan poni sillä jos tulet norm. Tunnille sinulta odotetaan että osaat hallita hevosen maasta sekä selästä käsin ja osaat varustaa hepan.!
      Mutta mäkisellä ei opeteta edes sulku taivutuksia
      Alvalla opetetaan esteitä ja koulua joka viikko!
      PS. TÄN KIRJOITTI 7 VUOTTA ALVALLA KÄYNYT!

    • Mannikki

      Alva on ihan paras paikka... Mäkisellä oppinut muuta kuin että hevonen ajetaan laukkaan... Satu on mielestäni myös joskus tiukka mutta paras ratsastuksen opettaja minkä tiedän. Alvalla opetetaan kaiken ikäisiä sopivissa ryhmissä ja kenttä on hyvässä kunnossa. Mäkiselle taas maneesissa on korkeintaan 4 hiekanmurua ja siellä ravataan PAHVIPUOMIEN yli!!!!! Alvalla opetetaan mielestäni paljon paremmin ja selkeämmin kuin Mäkisellä. Kun menin ekaa kertaa Mäkisellä ja Tornadalla niin mulle ei edes selitetty mikä on takaosakäännös! Eiku Makke ja Anna luulee et kaikki on ihan itsestään selvää... ALVA ON PAAAALJON PAREMPI PAIKKA!

      • tornaada

        Mäkinen on parempi ja jos et osaa jotain avaa suu ja kysy!!!!!!!! Esim taka osakäännös ja nykyään siel mennää puu puomia tai no estettä


    • Eikumpikaan

      En ole käynyt Alvalla kokeilemassa, mutta olen kaveriltani kuullut(hän kävi siellä aloittelijana) että oikea opettaja vain huutaa. Heille tuli sijainen, joka oli vaan noin 14 vuotias, eikä oikein osannut opettaa. Muuta en osaa Alvasta sanoa.

      Mäkisen talli: olen käynyt siellä kokeilemassa, enkä tykännyt lainkaan. Paikka oli ihan jees, mutta jo heti kun menimme laittamaan heppoja kuntoon( minä, mun siskon kanssa laitoimme kaverimme hepan kuntoon, kun Tallilta laittoivat meidän hepat:() huomasin, että talli ei ole kovin ihmeellinen. Tornada oli oikea luuviulu. Ei se sinänsä laiha ollut, muuta kuin takapäässä, jossa srn kaikki lihakset töröttivät. Tunti oli ihan kummallinen, opettaja ei osannut opettaa yhtään ja ratsastinme aikuisten kanssa. Minun hevoseni oli ihan liian iso. En saanut yrittää laukkaa kun vain kerran ja sitten opettaja käski minun alkaa vain kävelemään.

      En oikeastaan suosittele kumpaakaan tallia.

    • Anonyymi

      No moikkka! Tiedän että tämä asia on jo aikoja sitten kysytty mutta näitä lukien sanon että töykeää kielenkäyttöä ja haukkumista. Jokaisella ratsastuksenopettajalla on oma tyyli opettaa. Siksi valmentajat eivät kaikki ole sellaisia mitä nämä ihmiset toivovat. Muutenkin Hevoset ovat eläimiä ja ne osaavat käyttää tilausuuden hyväksi ja tietää milloin ihminen pelkää. Jos hevonen jolla ratsastat on vaikea ja ei pysy hallinnassa on se usein ratsastajan vika. Hevoset myös säykkyvät koska ne ovat pakoeläimiä ja kyllä sinäkin säikähtäisit jos et esimerkiksi tietäisi ajaako rekka päältäsi vaiko eikö. Kuitenkin jos joku kysyy asiaa että kumpi talli ethän tule kirjoittamaan vastaukseksi esimerkiksi -ALVA ON KAMALA JA OPPETAJA KAUHEA. Tai saman toisen tallin nimillä vaan laittaisit nätisti esimerkiksi - Olen käynyt alvalla ja minä en hirveästi tallista pitänyt, niin ei tule väärinkäsityksi/riitoja yms. No olen sanani sanonut heipä hei.😁

    • Anonyymi

      Vieläkö Mäkisen talli on toiminnassa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2844
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      530
      2692
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1865
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1837
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1748
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1312
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      60
      1129
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1102
    Aihe