Kysymyksiä siileistä

Siili-fani

Oon 16-vuotias tyttö ja aion hankkia tulevaisuudessa kääpiösiilin, luultavasti vasta monen vuoden päästä. Kauan oon harkinnu ja paljon lukenu sun muuta, mut nyt kysyisin muutamaa kysymystä

1. Voinko käyttää marsujeni vanhaa dunaa (mitat noin 89x45cm) siilillä yöhäkkinä? Päivisin saisi olla taikakuutioista rakennetussa isossa aitauksessa ja vapaana. Vai pitääkö hankkia kalterihäkki yöhäkiksi, että saisi juoksupyörän kiinni? Entä saako taikakuutioihin kiinnitettyä pyörää?

2. Olen lukenut, että siileille saa syöttää kissanruokaa. Tarkottaako tää vaan kuivaruokaa vai lisäksi myös purkkiruokaa?

3. Tarvitseeko siili rokotuksia (en siis matkustelisi missään sen kanssa, ihan Suomen puolella pysyisin). Missään ei ole lukenut, eli ilmeisesti ei tarvitse

2

974

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siilisti333

      Moi :)

      Tässä vastauksia, mutta käy ihmeessä www.suomensiiliyhdistys.fi ja sieltä esim. keskustelupalsta läpi!!! Paljon on väärää tietoa sulla siilin hoitamisesta ja vaatimuksista, ne voidaan toki korjata!

      1. Ei käy, koska siili vaatii vähintään 100 cm x 100cm tilan juoksupyörän (joka on rakennettava itse / hankittava siilistiltä, joka niitä rakentaa) pyöriä ei saa valmiina kaupasta. Siili on yöeläin, se ei liiku päivällä, vaan nukkuu silloin. Sille on sama, missä se päivät on, koska se vain nukkuu. Siili herää n. 22 aikaan illalla syömään ja on virkeimmillään yöllä (nukkuu yölläkin pätkiä). Juoksee jopa 30km yössä, eli vaatii pyörän ison tilan vapautta. SIili kiipeää jopa 40-50 cm korkuisten aitojen yli. Kalterihäkit eivät ole siileille paras vaihtoehto, ne ovat liian pieniä ja vaarallisiakin... Siilitaloista on kuvia siiliyhdistyksen kuvagalleriassa. Juoksupyörä on 40 cm halkaisijaltaan ja siinä on yleensä omat jalat. Sitä ei kiinnitetä, vaan se seisoo omilla jaloilla lattialla.

      2. kissanruokaa ei suositella kuin 3-5 kuivaraksua (laadukasta ja vehnätöntä) / päivä. Siili on hyönteissyöjä ja sille pitää antaa lähinnä erilaisia hyönteisiä ja lisukkeena esim. lihaa.

      3. ei tarvitse rokotuksia

      • Siili-fani

        Niin näyttäisi olevan aika vääränläistä tietoa. Oon vaan jostain lukenu ja nähnytki näitä kalterihäkkejä, mutta ilmeisesti ovat sitte olleet isompia ku omani. Tosta juoksupyörästäki tiesin vaan sen verran, että halk. pitää olla vähintään 40cm, ettei tavallinen käy, mut en sitä, ettei sitä kiinnitetä. Mitenkäs tää sitten rakennetaan ite? Tai missä on näitä siilistejä(?)?. Entä siilitalo? Ilmeisesti nämä taikakuutiot (yksi pala kooltaan 37x37cm) eivät riitä, kun kerran voivat kiivetä noinkin paljon.
        Senkin tiesin, että siilit ovat yöeläimiä, mutta jostain luin, että niitä voi totuttaa olemaan päivisin hereillä tunnin tai pari. Jos en kuitenkaan näin raaski, tietty saa juoksennella silloin, kun ite heräilee, en mäkään hirveen aikasin muutenkaa mee nukkumaan :).
        Ja siitä ruokavaliosta vielä, että kävin aikasemmin jossain sivulla, ehkä just toi Suomen Siiliyhdistys ja kirjotin ruokavalion muistiin, että se kyllä on hallussa. Tosta kissanruuasta kyselin vaan, koska missään ei lukenu, saako antaa myös purkkiruokaa ja tää ois kiinnostanu mua :)
        Vielä yks kysymys: saako siiliä pitää kesäsin ulkona (siis sylissä vaikka, ei missään kopeissa)? Tietty lämmin ilma, ei tuule eikä sada
        Enköhän mä nyt siihen mennessä, ku hankin sen siilin, oo keränny tarpeeks OIKEETA tietoo, ku vielä en saa sitä ottaa :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1522
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1319
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1172
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1129
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      30
      945
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      795
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      55
      710
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      646
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      627
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      624
    Aihe