Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Atopiaa vai allergiaa?

Vauva 2kk

Meillä on 2kk vauvalla ollut alusta saakka kuivaa punaista läikikästä ihottumaa kasvoissa. Alkuun oli ihossa tosi pahoja hormoninäppyjä, mutta niistä ei enää ole kyse. Nyt myös käsivarsissa on kuivaa kovaa ihottumaa, joka ei kuitenkaan punerra. Välillä tilanne saattaa olla hetken aikaa kasvoissa todella hyvä, välillä taas pahenee. Kortisonia en ole ikinä käyttänyt, mutta pepanthenea lähes päivittäin. Se tuntuu olevan tarpeeksi rasvainen koska auttaa aika hyvin. Pehmittää ja sitä myöten parantaa ihoa. Mikään Ceralan tms. ei ole tarpeeksi rasvaista.
Lääkärillä kävin, muttei osannut tyypillisesti sanoa juuta ei jaata. Mahdollisesti atopiaa? Itse olen epäillyt myös maitoallergiaa. Nlan mukaan se taas ei ole mahdollista, kun ei ole merkittäviä suolistovaivoja. Kyllähän kuiva ihottumakin on aina oire?!

Miten muiden vauvoilla atopia ilmenee? Välillä maidonjuonnin jälkeen ihottuma punertuu mielestäni entisestään. Samoin kyllä on jos on juuri herännyt unilta, vähän hikinen tms.
Kuinka erottaa vauvalla "vain" atooppisen ihon ja ruoka-aineallergian? Iho ei mielestäni hänellä kutise.
Meillä juodaan tuttelia ja kaikki tavalliset muut merkit on kokeiltu. Nannista tuli kakka ihan vihreäksi ja mahavaivoja vaikka iho tuntuikin heti paranevan. Jauhosekoituksista vauva ei huolinut tuttelia ja nan teki samat oireet kuin valmistetrakin.

Tuntuu, ettei kukaan auta tähän kysymykseen. Ei lastenlääkäritkään näköjään tiedä mitään. Ajan kanssako se vasta selviää, oliko kyse ehkä maitoallergiasta ja pahennan ehkä odotellen turhaan allergian laatua?

2

573

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja sen tuloksia

      että saat mitään diagnoosia. Seuraa esim. lapsen ihoa päivittäin digikuvien avulla muutaman viikon ajan, eli otat kuvan aina samaan aikaan (herääminen, aamupalan jälkeen, lounaan jälkeen, nukkumaan mennessä) samasta kohdasta (poski, käsivarsi, taive tms). Sitten lähdet testaamaan edelleen kuvia ottaen, onko kyse maitoallergiasta tai atopiasta. Atopia on sellainen ongelma, jonka diagnoosiin kuuluu se, että se kestää pitkän aikaa, joten on ihan tyypillistä, ettei lääkäri sitä yhden käyntikerran perusteella diagnosoi.

    • ...

      Meidän esikoisella todettiin maitoallergia kolmekuisena, joka ilmeni atopialla. Ikinä ei ollut mitään suolisto-oireita, mutta iho oli ympäriinsä huonossa kunnossa. Myöhemmin todettin myös vilja-kananmuna-allergiat. Meidän likan iho kutisi tosi pahasti ja oli tosi itkuinen ja raskas eka vuosi. Ja kovat rasvat piti olla jokapäivä käytössä. Ja kortisonia kului paljon! Lopulta kävi vielä niin, että sopivaa maitokorviketta ei löytynyt, ja annoin hänelle vain vettä ja kalsiumvalmistetta.

      Kyllä, jos se kerran pahenee maidon jalkeen, niin näyttäis, että siihen reagoi. Suosittelen, että meette näyttäämään yksityiselle, jos löytyy vakuutus tai on muuten mahdollista.

      Nyt kun tyttö on kolmen vanha, niin kananmuna-allergia on enää jäljellä allergioista. Mutta atoopikko on kyllä vielä, ja ilmeisesti loppuelämänsä. Ja edelleen rasvataan joka päivä perusrasvat. Mutta selvitttiin!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe