Atopiaa vai allergiaa?

Vauva 2kk

Meillä on 2kk vauvalla ollut alusta saakka kuivaa punaista läikikästä ihottumaa kasvoissa. Alkuun oli ihossa tosi pahoja hormoninäppyjä, mutta niistä ei enää ole kyse. Nyt myös käsivarsissa on kuivaa kovaa ihottumaa, joka ei kuitenkaan punerra. Välillä tilanne saattaa olla hetken aikaa kasvoissa todella hyvä, välillä taas pahenee. Kortisonia en ole ikinä käyttänyt, mutta pepanthenea lähes päivittäin. Se tuntuu olevan tarpeeksi rasvainen koska auttaa aika hyvin. Pehmittää ja sitä myöten parantaa ihoa. Mikään Ceralan tms. ei ole tarpeeksi rasvaista.
Lääkärillä kävin, muttei osannut tyypillisesti sanoa juuta ei jaata. Mahdollisesti atopiaa? Itse olen epäillyt myös maitoallergiaa. Nlan mukaan se taas ei ole mahdollista, kun ei ole merkittäviä suolistovaivoja. Kyllähän kuiva ihottumakin on aina oire?!

Miten muiden vauvoilla atopia ilmenee? Välillä maidonjuonnin jälkeen ihottuma punertuu mielestäni entisestään. Samoin kyllä on jos on juuri herännyt unilta, vähän hikinen tms.
Kuinka erottaa vauvalla "vain" atooppisen ihon ja ruoka-aineallergian? Iho ei mielestäni hänellä kutise.
Meillä juodaan tuttelia ja kaikki tavalliset muut merkit on kokeiltu. Nannista tuli kakka ihan vihreäksi ja mahavaivoja vaikka iho tuntuikin heti paranevan. Jauhosekoituksista vauva ei huolinut tuttelia ja nan teki samat oireet kuin valmistetrakin.

Tuntuu, ettei kukaan auta tähän kysymykseen. Ei lastenlääkäritkään näköjään tiedä mitään. Ajan kanssako se vasta selviää, oliko kyse ehkä maitoallergiasta ja pahennan ehkä odotellen turhaan allergian laatua?

2

588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja sen tuloksia

      että saat mitään diagnoosia. Seuraa esim. lapsen ihoa päivittäin digikuvien avulla muutaman viikon ajan, eli otat kuvan aina samaan aikaan (herääminen, aamupalan jälkeen, lounaan jälkeen, nukkumaan mennessä) samasta kohdasta (poski, käsivarsi, taive tms). Sitten lähdet testaamaan edelleen kuvia ottaen, onko kyse maitoallergiasta tai atopiasta. Atopia on sellainen ongelma, jonka diagnoosiin kuuluu se, että se kestää pitkän aikaa, joten on ihan tyypillistä, ettei lääkäri sitä yhden käyntikerran perusteella diagnosoi.

    • ...

      Meidän esikoisella todettiin maitoallergia kolmekuisena, joka ilmeni atopialla. Ikinä ei ollut mitään suolisto-oireita, mutta iho oli ympäriinsä huonossa kunnossa. Myöhemmin todettin myös vilja-kananmuna-allergiat. Meidän likan iho kutisi tosi pahasti ja oli tosi itkuinen ja raskas eka vuosi. Ja kovat rasvat piti olla jokapäivä käytössä. Ja kortisonia kului paljon! Lopulta kävi vielä niin, että sopivaa maitokorviketta ei löytynyt, ja annoin hänelle vain vettä ja kalsiumvalmistetta.

      Kyllä, jos se kerran pahenee maidon jalkeen, niin näyttäis, että siihen reagoi. Suosittelen, että meette näyttäämään yksityiselle, jos löytyy vakuutus tai on muuten mahdollista.

      Nyt kun tyttö on kolmen vanha, niin kananmuna-allergia on enää jäljellä allergioista. Mutta atoopikko on kyllä vielä, ja ilmeisesti loppuelämänsä. Ja edelleen rasvataan joka päivä perusrasvat. Mutta selvitttiin!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4688
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4203
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2785
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      209
      1817
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1357
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1233
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1212
    Aihe