Takavalot pimeänä

Raaka-Mike

Eli Auto on Mazda MPV 99vm.Sulakkeet mennyt läpi, polttimot vaihdettu, aina vaan takavalot pimeänä.Kaikki muut valot takana toimii, muttei ajovalot.
Osaisko joku heittää vinkkiä, mikä mättää?

14

6151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raaka-Mike

      -Menin vielä sulekerasian pohjankin läpi...hyvin tuntui olevan piuhat hyvässä kunnossa ja tiukasti kiinni...

      • mahtollista

        että valoautomatiikkareleessä olisi kylmäjuotos. Eräässä toisessa automerkissä on ihan vakio-ominaisuus, että valoautomatiikan rele aiheuttaa moisen ongelman.


      • Raaka-Mike
        mahtollista kirjoitti:

        että valoautomatiikkareleessä olisi kylmäjuotos. Eräässä toisessa automerkissä on ihan vakio-ominaisuus, että valoautomatiikan rele aiheuttaa moisen ongelman.

        En löytänyt yhtään rikkoontunutta releä(relettä?).Mitenhän tuo rele on merkitty, jotta sen erottaa muista(samanlaisia useampi...)...


      • mahtollista
        Raaka-Mike kirjoitti:

        En löytänyt yhtään rikkoontunutta releä(relettä?).Mitenhän tuo rele on merkitty, jotta sen erottaa muista(samanlaisia useampi...)...

        osaa taas Mazdan kohdalla vastata. Toisessa automerkissä valoautomatiikka rele on erillinen laatikko, jossa on pari relettä sisällä ja noiden releiden juotetut jalat tahtoo ajanmyötä irrota juotoksistaan. Sen seurauksena esim. takavalot ei syty tai ajovalot ei syty. Toisessa automerkissä rele on sijoitettu ohjausakselin alle tai kytkinpolkimen juureen.


    • enon masa

      täällä kaikk parkit pimeenä, 15A sulakkeelta(konetilan boksissa) lähtee sähkö ja johtosarja on ehjä parkkien välillä. onkohan joku rele tässä välillä ja missä voisi sijaita. valosummeri osaa huutaa kun parkit kytkee päälle.

      • enon masa

        niin ja auto on 323 f 1,5 2000


      • Raaka-Mike

        ..olen kanssa kuumeisesti hakenut tuota valojen ohjaun relettä...ei hajuakaan mikä ja missä on...


    • Pete r

      HHhh "aukaistaanpa" tämä ketju koska hukkasin juuri Mazda MPV:een takavalot.
      Peräkärryn kilpivalojet oikosulun takia menivät .... sulakkeet ja polttimot ehjät OBD-reader ei havaitse vikaa.... eny ideas ? Vanhemmissa mazdoissa kytkinpolkimenvieressä jonkinnäköinen "siltasulake" ei näissä ?? Mpv 2003-2008 2.3mallia

      • Mazda MPV

        Minulla Mazda MPV vm2004 ja sama juttu. Selvisikö tuo releen sijainti?


    • Rame1

      Hei. En tiedä oletko ratkaissut asian. Tässä jotain. Mazdoissa oli aikoinaan järjestelmä jos jokin takavalopoltin oli palanut, syttyi koetauluun TAIL-merkkivalo. Se järjestelmä vaurioitui jos sitä kuormitti liikaa. Ei tarvinnut kuin ottaa virran peräkärryn pistokkeeseen takaparkeilta. Kilpivalo ei kuulunut siihen järjestelmään. Joten virta sieltä. Jokin oikosulku, kuten edellä mainitaan, oli myrkkyä tälle Tail-järjestelmälle. Ylikuormitus polttaa piirikortin n. 2 cm x 4 cm x 5 cm kokoisesta harmaasta muovirasiasta. Tämä rasia sijaitsi vanhoissa 626 rattiakselin vieressä koetaulun alla ja 626 viimeisessä GE-mallissa oikeassa takalokasuojassa verhoilun alla. Piirikortin pystyi korjaamaan tinaamalla pari säiettä johtoa palaneen piirin tilalle. Näin joskus kauan sitten viime vuosituhannella, kun autoja korjattiin vielä.

    • Harmittaa!!!!!!!!!!!

      Ostin tuossa heinäkuulla hatchback-mallisen Mazda 323F:n vuosimallia 2003, eli tämä viimeisen korimallin mitä tehtiin tuolla mallinimellä.
      Nyt sitten huomasin, että joku hel****n pälli on jossain parkkipaikalla kolhaissut toisen takavalon tämän pinnan rikki alareunasta. Ei pahasti, mutta on nyt kuitenkin sen verran rikki että varmaankin päästää talvella viimeistään hikoamaan kopsteutta tuonne umpioon. Eikä tietenkään jättänyt mitään ilmoitusta yhteystietoineen vahingosta, jos nyt sitä tajusikaan. Tämä siis kävi tässä to-pe aikana, la-aamusta mä tämän itse huomasin.
      Sinänsä oli kyllä tuuria, että tosiaan tuo umpion lasin rikkoutuminen on ainoa kolhu, eli puskuri pellit sekä maalipinta säilyivät ehjänä.
      Myös kuskin puolella on pieni nirhauma, joka nyt ei ole puhki asti, mutta hivenen säröllä kuitenkin(se kuskin puoli kyllä saattoi olla jo ostaessa, mutta nyt kävin sitten sentti sentiltä auton lävitse mahdollisten muiden parkkipaikkakolhujen varalta).
      Tiedän kyllä että silikonipaikkauksella tai vastaavalla virittelyllä sitä voisi fiksailla, mutta ehjä nyt kuitenkin on aina ehjä, eli parempi kuin "purkkapaikkaaminen".
      Kenelläkään tietoa, mahtaako näihin valoihin saada erikseen näitä kuoria, vai joutuuko ostamaan samantien koko umpion? Ja missä hinnoissa ne kuoret/koko umpio liikkuu ja mahtaako niitä kuinka saada tarvikeosina? Lähinnä ajattelin vain tuota hintatasoa, että olisiko halvempi laittaa vakuutuksen piikkiin vai maksaa omista suoraan. Eli jos joutuu ostamaan koko umpion ja se maksaa vaikka 250€ työt, niin siinä tapauksessa melkein järkevämpi laittaa vakuutuksiin.
      Etsiskelin jo valmiiksi näitä, mutta löytyi vain kokoumpioita ja nekin olivat näihin edellisen korimallin 323F:ään. Eroahan näissä on se, että siinä edellisessä korimallissa pakkivalo vilkku ovat siinä umpion keskellä viivana reunasta reunaan, tässä uudemmassahan nuo pakkivalot ja vilkut ovat erilliset pallon malliset valot.

    • Steam

      Honda streamissa pelaa päivä valot, kun kääntää ajovalot päälle, takavalot pimeänä myös mittari valo

      • Kinkki

        Kontakti häiriöitä päivänvalo releissä kaikissa kinkku vehkeissä!


      • finkki
        Kinkki kirjoitti:

        Kontakti häiriöitä päivänvalo releissä kaikissa kinkku vehkeissä!

        ne päivävaloreleet on yleensä suomessa jälkiasennettu...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      46
      3167
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2033
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      18
      1492
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1375
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1351
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1261
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1171
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1105
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1054
    10. 22
      1047
    Aihe