Mikä on markkinoiden nopein pikahiiva? Mestarin Pikahiiva ainakin lupaa käyttää 6 kiloa sokeria päivässä, onko sanojensa veroinen ollenkaan?
Nopein pikahiiva?
20
14137
Vastaukset
- terosepalus
...on SuperJet erikoishiiva. 7 kg sokeria viidessä päivässä ja tulee 17%. Tämä on mun mielestä paras hiiva. Tuli oikesti polttavaa/lämmittävää kiljua. Tuo 6kg päivässä ei voi pitää paikkaansa, vai oletko kokeillut?
- Kiljusen rentusväki
Olin alkuun hyvin pettynyt siihen Mestarin pikahiivan tulokseen. Käytin tosin sokerina panimosokeria.
Nyt kokeilin ihan tavallisella hienosokerilla, ja käyminen on varmaan 10 kertaa nopeampaa!
Sitä en sitten osaa sanoa, että mistä moinen johtuu, mutta voisi kuvitella, että moisilla nopeusodotuksilla se täytyy "virittää" juuri tietylle sokerille. Odotan mielenkiinnolla, että täyttyykö 24 tunnin lupaus. Hiivalla on vielä viitisen tuntia täyttää se lupaus :) - moonlite
10 vuotta kiljua tehneenä voisin sanoa että mestarin pikahiiva on ehdottomasti ollut nopeinta. kerran on tullut kilju valmiiksi vuorokaudessa. muuten menee 2-3 pv. pahimmillaan 4-5. muut pikahiivat pääsevät parhaimmillaan siihen 4-5 päivään.
ELI
jos olosuhteet tehdään optimaalisiksi, on tuo vuorokausi ihan mahdollinen.- Anonyymi
Hämmentävää. Olen tehnyt kotiviiniä, en siis kiljua, vaan viiniä ja ihan normi hiivalla jo yli 30 vuotta ja saanut sen käymään sopivaksi useimmiten 3-4 vrk:ssa.
Joskus menee 5-6 ja parhaimmillaan vain reilu 2 vrk.
Siis viinihiivalla, 4kg sokeria, ja kuivahedelmiä. Stoppari ja kirkasteet mukaanlukien.
Viini on ihan juotavaa, vaikka ns. raakaa useimmiten siis 3-4 vrkn kuluttua.
Viikon päästä hyvinkin oivaa, varsinkin jos jaksaa lapsia monta kertaa
Ok, en käytä sitä loppuun, vaan noin puolikuivaksi ja pronssia on 10-11.
Aika turha käyttää pikahiivaa , jos saa samassa ajassa ihan oikeaa viiniä aikaan.
Toki siinä on muutamia jippoja, kuten korkea käymislämpötila, noin 25-27⁰ ja vielä korkeampi aloituslämpö 30⁰. Ym.
Viinihiiva kuolee JATKUVASSA yli 30 asteen lämpötilassa.
- Kysympähä
mutta miten sit se kirkastaminen?
- vappusimmaa
kauanko kestää kun mestarin pikahiivalla lähtee vappusima käymään vaikuttaako veden lämpötila käymisen käynnistymiseen
- sipsipussipasi
Pidä se litku kädenlämpösenä ja heitä hiiva sekaan, se lähtee käymää täysiä samantien
- Hurgls
Hiivathan ei kaikista sokereista tykkää. Mitä laadukkaampi sokeri, sen herkullisempaa hiivalle. Vaikka sulla olis markkinoiden nopein hiiva, (en suosittele merkkejä, olen itse käyttänyt useita) ei se lupaa käyttää prosessoituja yleismoskia sen nopeemmin kuin mehustamattomia hedelmänpalojakaan. Itse olen huomannut että hiivat tykkäävät luomusta, luomusokerista ja ruokovastaavasta. Myös fruktoosi käy tuhatta ja sataa. vähän hintavampaa, mutta hyötysuhde huomioon otettavaa.
Ps. Fruktoosi myös on enemmän diabeetikkoystävällinen.- Anonyymi
Samaa alkoholia niistä tulee. Fruktoosi itsessään on maksalle haitallisempaa,kuin taloussokeri.
- Anonyymi
Fruktoosi on dibeetikoille ja myös perusterveille haitallista.
Hedelmäsokeri aiheuttaa runsaasti nautittuna rasvamaksan.
Alkoholiksi fermentoituna kaikki sokerit aiheuttavat saman ja lopulta poks. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Fruktoosi on dibeetikoille ja myös perusterveille haitallista.
Hedelmäsokeri aiheuttaa runsaasti nautittuna rasvamaksan.
Alkoholiksi fermentoituna kaikki sokerit aiheuttavat saman ja lopulta poks.Maksa ei koskaan tule tilanteeseen *poks.*
Aina jaksetaan jauhaa tuota. Onko se jonkun mielestä huumoria vai mitä p*skaa se on?
Maksa voi sairastua vaikka kuinka monella eri tavalla.
Kuolemiseen tarvitaan hyvin paljon tapahtumia ja esimerkiksi rasvamaksaan ei kuole, mutta toisinaan se johtaa kirroosiin, jonka kehittymisen voi pysäyttää.
Kirroosiinkaan ei siis niin vain kuole. Sen eteneminrn johtuu hyvin monista eri asioista.
On myös monia muita sairauksia ja komplikaatioita, kuten sanoin, mutta en ala niitä tähän listata, mutta esimerkiksi 50 vuotta ryypänneen ihmisen maksa voi olla ihan hyvässäkin kunnossa.
Toisaalta se voi olla hyvin huonossa kunnossa suht normiryypiskelystä viiden vuoden kuluttua jne.
Geenit määräävät tässäkin paljon. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Fruktoosi on dibeetikoille ja myös perusterveille haitallista.
Hedelmäsokeri aiheuttaa runsaasti nautittuna rasvamaksan.
Alkoholiksi fermentoituna kaikki sokerit aiheuttavat saman ja lopulta poks.Päinvastoin, fruktoosia suositellaan diapeetikoille koska nostaa hitaasti sokeriarvoja. Kaikki sokerit haitallisia kun käyttää liikaa.
- Anonyymi
Superhiivapusseissa valehdellaan, ei se mestarin 24h hiiva käy loppuun missään olosuhteissa alle kolmessa vuorokaudessa. Siihen vielä kirkastus päälle eli vähintään muutama päivä lisää.
- Anonyymi
Viikko siihen menee vaikka mitä tekis. N.40h kävi 7kg sokeril. Mut 9kg ni rosentit nousee ja käy pari päivää pitempää...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Viikko siihen menee vaikka mitä tekis. N.40h kävi 7kg sokeril. Mut 9kg ni rosentit nousee ja käy pari päivää pitempää...
Nii tosiaa saavi täytee.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Viikko siihen menee vaikka mitä tekis. N.40h kävi 7kg sokeril. Mut 9kg ni rosentit nousee ja käy pari päivää pitempää...
Siis kumpi: viikko vai 40h?
Ei tuotteessa väitetä, että viini valmistuu 24h:ssa, vaan, että käy siinä ajassa.
Olen joitain kertoja kokeillut 5kg:lla ja on kestänyt 40-70h. Käyminen siis.
Ja ihanneolosuhteet ja kaikki optimaalisesti tehtynä varmaan pitää paikkansa tuo 24h, mutta käytännössä ei, koska ei kukaan saa, osaa ja ymmärrä optimimaallisia tapoja. - Anonyymi
Olet kokeillut kaikki olosuhteet? Et ole, ellet ole laborantti ja tehnyt koetta laboratoriossa kaikkien ollessa ideaalista: laitteet, lämpö, kosteus, sokeri, viinimehu jne.
Jo se, että käyttää huonoja mehuja, kaikki hedelmät kun eivät yhtä hyvin käy, puhumattakaan, että niissä on säilöntä tai muita lisäaineita hidastaa käymistä huomattavasti.
Yksityiskohtia on kymmeniä.
- Anonyymi
Ainakin Salama-merkkinen tekee 5kiloa sokeria vuorokaudessa.
- Anonyymi
Tavallisella viinihiivallakin käy 12-15% 5-6 päivässä, kannattaa laittaa sen verran aikaisemmin tulemaan. Pysäyttäminen ja kirkastaminen vie vielä viikon.
- Anonyymi
Kaikki pikahiivat on yhtä nopeita. Käyminen loppuu joskus ja sitten täytyy odotella koska juoma kirkastuu. Osta hiiva maun mukaan. Teet virheen jo siinä kun yrität tehdä nopeasti juotavaa. Sitä varten on kaupat josta saa nopeasti valmista juotavaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1031575
Välillä käy mielessä
olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.781224- 881137
- 1391056
Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta
Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt5801005Mika Muranen juttu tänään
Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras1997Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."
Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih8902- 20900
Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."
Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum9754Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa
On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida8690