Nopein pikahiiva?

Nopsakkaa hiivaa

Mikä on markkinoiden nopein pikahiiva? Mestarin Pikahiiva ainakin lupaa käyttää 6 kiloa sokeria päivässä, onko sanojensa veroinen ollenkaan?

20

14137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • terosepalus

      ...on SuperJet erikoishiiva. 7 kg sokeria viidessä päivässä ja tulee 17%. Tämä on mun mielestä paras hiiva. Tuli oikesti polttavaa/lämmittävää kiljua. Tuo 6kg päivässä ei voi pitää paikkaansa, vai oletko kokeillut?

    • Kiljusen rentusväki

      Olin alkuun hyvin pettynyt siihen Mestarin pikahiivan tulokseen. Käytin tosin sokerina panimosokeria.

      Nyt kokeilin ihan tavallisella hienosokerilla, ja käyminen on varmaan 10 kertaa nopeampaa!
      Sitä en sitten osaa sanoa, että mistä moinen johtuu, mutta voisi kuvitella, että moisilla nopeusodotuksilla se täytyy "virittää" juuri tietylle sokerille. Odotan mielenkiinnolla, että täyttyykö 24 tunnin lupaus. Hiivalla on vielä viitisen tuntia täyttää se lupaus :)

    • moonlite

      10 vuotta kiljua tehneenä voisin sanoa että mestarin pikahiiva on ehdottomasti ollut nopeinta. kerran on tullut kilju valmiiksi vuorokaudessa. muuten menee 2-3 pv. pahimmillaan 4-5. muut pikahiivat pääsevät parhaimmillaan siihen 4-5 päivään.

      ELI

      jos olosuhteet tehdään optimaalisiksi, on tuo vuorokausi ihan mahdollinen.

      • Anonyymi

        Hämmentävää. Olen tehnyt kotiviiniä, en siis kiljua, vaan viiniä ja ihan normi hiivalla jo yli 30 vuotta ja saanut sen käymään sopivaksi useimmiten 3-4 vrk:ssa.

        Joskus menee 5-6 ja parhaimmillaan vain reilu 2 vrk.

        Siis viinihiivalla, 4kg sokeria, ja kuivahedelmiä. Stoppari ja kirkasteet mukaanlukien.
        Viini on ihan juotavaa, vaikka ns. raakaa useimmiten siis 3-4 vrkn kuluttua.
        Viikon päästä hyvinkin oivaa, varsinkin jos jaksaa lapsia monta kertaa

        Ok, en käytä sitä loppuun, vaan noin puolikuivaksi ja pronssia on 10-11.

        Aika turha käyttää pikahiivaa , jos saa samassa ajassa ihan oikeaa viiniä aikaan.
        Toki siinä on muutamia jippoja, kuten korkea käymislämpötila, noin 25-27⁰ ja vielä korkeampi aloituslämpö 30⁰. Ym.

        Viinihiiva kuolee JATKUVASSA yli 30 asteen lämpötilassa.


    • Kysympähä

      mutta miten sit se kirkastaminen?

    • vappusimmaa

      kauanko kestää kun mestarin pikahiivalla lähtee vappusima käymään vaikuttaako veden lämpötila käymisen käynnistymiseen

    • sipsipussipasi

      Pidä se litku kädenlämpösenä ja heitä hiiva sekaan, se lähtee käymää täysiä samantien

    • Hurgls

      Hiivathan ei kaikista sokereista tykkää. Mitä laadukkaampi sokeri, sen herkullisempaa hiivalle. Vaikka sulla olis markkinoiden nopein hiiva, (en suosittele merkkejä, olen itse käyttänyt useita) ei se lupaa käyttää prosessoituja yleismoskia sen nopeemmin kuin mehustamattomia hedelmänpalojakaan. Itse olen huomannut että hiivat tykkäävät luomusta, luomusokerista ja ruokovastaavasta. Myös fruktoosi käy tuhatta ja sataa. vähän hintavampaa, mutta hyötysuhde huomioon otettavaa.
      Ps. Fruktoosi myös on enemmän diabeetikkoystävällinen.

      • Anonyymi

        Samaa alkoholia niistä tulee. Fruktoosi itsessään on maksalle haitallisempaa,kuin taloussokeri.


      • Anonyymi

        Fruktoosi on dibeetikoille ja myös perusterveille haitallista.
        Hedelmäsokeri aiheuttaa runsaasti nautittuna rasvamaksan.
        Alkoholiksi fermentoituna kaikki sokerit aiheuttavat saman ja lopulta poks.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fruktoosi on dibeetikoille ja myös perusterveille haitallista.
        Hedelmäsokeri aiheuttaa runsaasti nautittuna rasvamaksan.
        Alkoholiksi fermentoituna kaikki sokerit aiheuttavat saman ja lopulta poks.

        Maksa ei koskaan tule tilanteeseen *poks.*
        Aina jaksetaan jauhaa tuota. Onko se jonkun mielestä huumoria vai mitä p*skaa se on?
        Maksa voi sairastua vaikka kuinka monella eri tavalla.
        Kuolemiseen tarvitaan hyvin paljon tapahtumia ja esimerkiksi rasvamaksaan ei kuole, mutta toisinaan se johtaa kirroosiin, jonka kehittymisen voi pysäyttää.
        Kirroosiinkaan ei siis niin vain kuole. Sen eteneminrn johtuu hyvin monista eri asioista.
        On myös monia muita sairauksia ja komplikaatioita, kuten sanoin, mutta en ala niitä tähän listata, mutta esimerkiksi 50 vuotta ryypänneen ihmisen maksa voi olla ihan hyvässäkin kunnossa.
        Toisaalta se voi olla hyvin huonossa kunnossa suht normiryypiskelystä viiden vuoden kuluttua jne.
        Geenit määräävät tässäkin paljon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fruktoosi on dibeetikoille ja myös perusterveille haitallista.
        Hedelmäsokeri aiheuttaa runsaasti nautittuna rasvamaksan.
        Alkoholiksi fermentoituna kaikki sokerit aiheuttavat saman ja lopulta poks.

        Päinvastoin, fruktoosia suositellaan diapeetikoille koska nostaa hitaasti sokeriarvoja. Kaikki sokerit haitallisia kun käyttää liikaa.


    • Anonyymi

      Superhiivapusseissa valehdellaan, ei se mestarin 24h hiiva käy loppuun missään olosuhteissa alle kolmessa vuorokaudessa. Siihen vielä kirkastus päälle eli vähintään muutama päivä lisää.

      • Anonyymi

        Viikko siihen menee vaikka mitä tekis. N.40h kävi 7kg sokeril. Mut 9kg ni rosentit nousee ja käy pari päivää pitempää...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viikko siihen menee vaikka mitä tekis. N.40h kävi 7kg sokeril. Mut 9kg ni rosentit nousee ja käy pari päivää pitempää...

        Nii tosiaa saavi täytee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viikko siihen menee vaikka mitä tekis. N.40h kävi 7kg sokeril. Mut 9kg ni rosentit nousee ja käy pari päivää pitempää...

        Siis kumpi: viikko vai 40h?
        Ei tuotteessa väitetä, että viini valmistuu 24h:ssa, vaan, että käy siinä ajassa.

        Olen joitain kertoja kokeillut 5kg:lla ja on kestänyt 40-70h. Käyminen siis.

        Ja ihanneolosuhteet ja kaikki optimaalisesti tehtynä varmaan pitää paikkansa tuo 24h, mutta käytännössä ei, koska ei kukaan saa, osaa ja ymmärrä optimimaallisia tapoja.


      • Anonyymi

        Olet kokeillut kaikki olosuhteet? Et ole, ellet ole laborantti ja tehnyt koetta laboratoriossa kaikkien ollessa ideaalista: laitteet, lämpö, kosteus, sokeri, viinimehu jne.
        Jo se, että käyttää huonoja mehuja, kaikki hedelmät kun eivät yhtä hyvin käy, puhumattakaan, että niissä on säilöntä tai muita lisäaineita hidastaa käymistä huomattavasti.
        Yksityiskohtia on kymmeniä.


    • Anonyymi

      Ainakin Salama-merkkinen tekee 5kiloa sokeria vuorokaudessa.

    • Anonyymi

      Tavallisella viinihiivallakin käy 12-15% 5-6 päivässä, kannattaa laittaa sen verran aikaisemmin tulemaan. Pysäyttäminen ja kirkastaminen vie vielä viikon.

    • Anonyymi

      Kaikki pikahiivat on yhtä nopeita. Käyminen loppuu joskus ja sitten täytyy odotella koska juoma kirkastuu. Osta hiiva maun mukaan. Teet virheen jo siinä kun yrität tehdä nopeasti juotavaa. Sitä varten on kaupat josta saa nopeasti valmista juotavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      754
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe