Mahatauti Malesiasta

yleistä

Hei Malesian kävijät! Oletteko saaneet herkästi mahataudin ts. turistiripulin Malesiasta? Olemme lähdössä häämatkalle Langkawille elokuun lopussa ja olen kuullut joiltakin siellä olleilta, että siellä suuri osa turisteista saa sellaisen. Itse olin kuvitellut, että Malesiassa hygieniataso on kohtuullisen hyvä, vaikkei tietenkään Suomen tasoa, trooppinen maa kun on. Itselläni pahin paikka turistiripulin suhteen on tähän mennessä ollut Egypti, osaako joku sanoa, onko Malesia samankaltainen?

5

918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannattaa aina

      kandee varautua niin että syöpöttelee ennen matkaa ja matkan aikana maitohappobakteeria, jota saa apteekista ilman reseptiä. ainakin on toiminut hyvin thaimaan reissuilla.
      ite olen kans lähössä talvella malesiaan ja meinaan taas vetää noita ennen reissua...

    • Ripsaa

      Muutama päivä sitten Langkawilta palanneena voin todeta hygieniatason olleen siellä ihan hyvä. Tervettä järkeä kannattaa toki käyttää mutta ainakin itse söin siellä suht vapaasti enkä ainakaan vielä ole sairastunut. Toki sen muuttuneen bakteerikannan sietokyky on yksilöllistä...

      • reissualma

        Jos turistiripuli on iskeäkseen niin siinä ei maitohappobakteerin napsimisella ole mitään merkitystä. Ei auta tautiin eikä lievennä sitä, saati että suojaisi tarttumiselta. Paikalliselta doktorilta saapi avun jos ei kotikonstit auta, ovat tottuneet lääkitsemään valkonaamojen ribuloita.


      • "male"
        reissualma kirjoitti:

        Jos turistiripuli on iskeäkseen niin siinä ei maitohappobakteerin napsimisella ole mitään merkitystä. Ei auta tautiin eikä lievennä sitä, saati että suojaisi tarttumiselta. Paikalliselta doktorilta saapi avun jos ei kotikonstit auta, ovat tottuneet lääkitsemään valkonaamojen ribuloita.

        Hei, asuimme 4kk Malesiassa perheen kanssa. Meillä on pari pientä lasta ja kaikki meni todella hienosti. Ei ollut mitään ongelmia lastenkaan osalta. Meistä kukaan ei sairastanut reissun aikana mahatautia kertaakaan, tai mitään muutakaan tautia. Olimme tietty aika tarkkoja hygienian suhteen.. desinfioimme kädet ennen ruokailua ja katoimme tarkkaan paikat missä söimme. Lisäksi kyllä söimme maitohappobakteereja koko reissun ajan. Kävimme mm. Langkawilla.. kiva paikka siellä on Cable Car, kannattaa käydä! Vedet siellä on aika sameita, kaverit kiersi enemmänkin sitä saarta ja sano et löytyy kyllä puhtaimpiakin vesiä ku esim. skootterilla kiertää. Itse pidimme eniten itäpuolen saarista, Redang ja Perhentian Besar.. siellä kirkkaat vedet ja näin, mut se on tietenkin et mitä hakee lomalta. Mutta voin lämpimästi suositella Malesiaa, itse tykkäsimme todella paljon! Ja jos Kuala Lumpurissa ootte niin KLCC:n alue on tosi hieno ja siellä on kivoja puistoja :) Hyvää matkaa teille :)


    • going-malesia

      Maitohappobakteereista voin suositella Lacto Seven apteekista tai luontaistuotekaupasta, monipuolisesti erilaisia bakteerikantoja - hyvä hinta-laatusuhde! Lisäksi vaikka tankkaa Gefilus-tuotteita.
      Paikan päällä suosittelen muistamaan pitämään nestebalanssia yllä riittävällä vedenjuonnilla, sillä moni "turistiripuli" kuulemma johtuu myös liian vähästä veden juonnista.
      Lisäksi voin suositella näinkin kuumaan ilmastoon Gatorade urheilujuomaa, joka ylläpitää nestetasapainoa, sopiva määrä hiilihydraattia sekä sisältää magnesiumia, natriumia, kaliumia ja kloridia. Meille sitä suositteli edellisellä etelä-amerikan reissulla paikallinen lääkäri.

      Itse en Egyptissä sairastanut mitään vatsavaivoja, enkä muissakaan paikoissa paitsi nyt etelä-amerikassa. Lomalla en jaksa olla liian tarkka, tarkoitus on rentoutua eikä ottaa stressiä bakteereista! Mutta itsekin kyllä syön maitohappobakteereja ja gatorade oli positiivinen yllätys. Toivottavasti häämatkanne menee hyvin kaikin puolin, itse lähdemme Langawille vasta maaliskuussa, joten sitä odotellessa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe