Törmäsin sattumalta sivulla http://www.indot.fi sivulla Bradley merkkiseen savustimeen. Onko kellään kokemuksia tuon laitteen käyttämisestä käytännön tasolla. Hintakin oli kohtuullinen, mutta lisätietoa tarvittaisiin.
Ruokaa savustamalla
9
1767
Vastaukset
- Kalahullu
Tuntuu kummalliselta, että kellään ei ole kokemuksia, vai onko homma niin uutta tavaraa.
- Ja käyttö kaiken
Kaikkiaan niin vähäistä sijoitettuun rahaan suhteutettuna, että siinä syy miksi ei kokemuksia ole kertynyt. On halvempiakin savustuslaitteita markkinoilla.
- ja usein käyttöön
Ja käyttö kaiken kirjoitti:
Kaikkiaan niin vähäistä sijoitettuun rahaan suhteutettuna, että siinä syy miksi ei kokemuksia ole kertynyt. On halvempiakin savustuslaitteita markkinoilla.
Minulle eläkeläiselle tuo 440 euron pintaan maksava laite tuntuu hyvinkin kohtuulliselta ja rivitalon naapureita ajatellen savumarinat jäisivät vähiin. Ajattelen laittaa tuuletusputken terassin yläreunaan.
Tuossa vain kevät alkaa kärrykuorma silakoita verkolla ja pakkaseen, sama syksyllä. Kirjolohta ja siikaa menee kesäaikaan reilut sata kiloa kesässä ja affenet päälle, ei tietysti kaikki savustamalla, mutta aika paljon. Sitten vielä voin laittaa vieraille itse savustettua kalaa niin emäntäkin saa vapaa-aikaa.
Minä uskalias kyllä menin ja tilasin nyt tuollaisen laitteen, ei noita muita halvempia voi oikein rivitalon terassilla käyttää. Kerron sitten kokemuksia lisää kun pääsen kunnolla kokelemaan. Minulla on mökillä hieman vastaavan tyyppinen "itse tehty" metallinen savustusuuni joka lämpiää puulla, jotenka nyt haluan hieman parempaa ja helpompaa. - joof
Suomen kovimman chilipään artikkeli Bradleystä ja sillä savustamisesta löytyy osoitteesta
http://www.fatalii.net/growing/index.php?option=com_content&task=view&id=112&Itemid=115
- joku vaan
Lämminsavustukseen käytän kotimaista pönttöä, olisikohan lappi-merkkinen ja maksaa nelisenkymmentä euroa. Toimii oikein hyvin mutta alkaa olla vanhahko. Parilla laudanpalalla syntyy noin pari kiloa savustettua lihaa tai kalaa, enempää ei kannata kerralla tehdä.
Kylmäsavustukseen käytän grilliä josta on isommat aukot tukittu foliolla sekä savu-sampo nimistä vehjettä, hinta noin 30 euroa. Halvemmallakin pääsisi, mutta en viitsinyt alkaa pultata tehovastuksia alumiinilevyn kappaleeseen.
Vanhasta jääkaapista syntyy paras savustin, ellei se ole ihan täysin rikki. - tietää vähäsen
johtunee kai hankalasta puhdistamisesta yms.,
kannata ostaa joku yleisempi, eikä turhaan hanki murheita ?, kyllä kansa tietää
toiseksi, etkö tiedä että savustaminen ei ole terveellistä.- varoituksensana
En syö mitään savustettua. Se on syöpävaarallista.
- pppppp1
varoituksensana kirjoitti:
En syö mitään savustettua. Se on syöpävaarallista.
Syöpä vaarallista ruokaa
- sivusta s
pppppp1 kirjoitti:
Syöpä vaarallista ruokaa
Syöpävaarallinen on käytössä oleva suomennos sanalle karsinogeeninen. Sanatarkka suomennos olisi syöpää synnyttävä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh422752Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia
Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-201729423432494- 352164
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta471956- 241695
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘251599- 441480
- 1001429
En ymmärrä käytöstäsi
Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek1391385- 361186