liian vanha tekemään pienoismalleja?

jätkä94

tuota noin olen 15 v poika ja tykkään tehdä pienoismalleja kaverit väittävät lapselliseksi onko näin? ja sitten en halua olla kylillä ryyppämässä haluan vain olla kotona rauhassa ja rakennella pienoismalleja/katsoa elokuvia kaverit pitävät minua outona kun en ryyppää ja rellestä heidän kanssaan kylillä onko asia todella näin?

4

657

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...noinkaan

      Pienoismallien rakentelu on hieno harrastus, ei se ikää katso, itse olen 57v. Tähän porukkaan kuuluu rakentelijoita eri ikäryhmistä, sinun täytyy vain päästä tutustumaan paremmin näihin rakentelijoihin. Tässä pari osoitetta niin homma pääsee etenemään. pienoismallit.net ja www.ipmsfinland.org, tähän jälkimmäiseen kannattaa liittyä jäseneksi, se julkaisee jäsenlehteä jossa esitellään tarkempaa tietoa mallien kohteista, saa tietoa kilpailuista ja esittelee mallien kuvia näyttelyiden kohteista on esim. kerhotapaamisia ym. Joten onnea ja menestystä mallien parissa.

    • nuori olet...

      jos lueskelet pienoismallifoorumeita USA:sta, Britanniasta, jne. niin saat huomata että olet pikemminkin erittäin nuori pienoismalliharrastaja. Tässä harrastuksessa ulkomailla on paljon ikämiehiäkin, noin 50v ja eläkeläisiäkin.
      Itseasiassa pienoismallien rakentaminen on ollut paljon suositumpi ja yleisempi harrastus heidän nuoruudessaan kuin nykyään, silloin ei ollut esim. tietokoneita ja pelikonsoleita saati edes vhs-videoita ajankuluksi :D

      Itse olen 34v nyt ja jäihän ne kyllä mullakin lapsuuden leikkiautoilu ja pienoismallit siinä 10v iän jälkeen kun 80-luvulla tuli kotitietokoneet ja vhs-videot joiden parissa tuli viihdyttyä vielä sinunkin ikäisenä.

      Innostuin pienoismalleista "uudelleen" vasta nyt kolmikymppisenä jolloin aloin keräillä metallisia diecast automalleja ja pari muovirakennus sarjaakin on tullut hankittua jotka on työn alla, tosin hitaasti edistyy mutta kumminkin.

      En tiedä nykynuorisosta mutta ehkä on jokin "vaihe" jolloin yleensä pienoismallit koetaan "lapsellisiksi" mutta kannattaa pitää mielessä että lapsuuden leikkikalut ja todelliset tarkat pienoismallit ovat eri asia.

      En itsekään koskaan ole harrastanut ryyppäämistä ja rellestämistä, sinun iässähän siitä saa tietysti vähän kuulla mutta näin myöhemmin olen hyvilläni etten mennyt sellaisten porukoiden mukaan, alkoholin kanssa läträäminen on pilannut monen elämän, tehneet humalassa riehuessaan sellaisia tuhoja joita eivät koskaan pysty maksamaan takaisin, vajonneet pultsariksi, jotkut kuolleetkin jo.
      Teinit on vaan sellaisia että pitävät heti outona jos ei harrasta samaa sekoilua kuin kaikki muut mutta vähän myöhemmin kun ikää ja järkeä tulee lisää niin katsantokanta avartuu ja mielipiteiden jyrkkyys loivenee eikä ihmisiä enää tuomita "oudoiksi" ainakaan erilaisten harrastusten takia. Ne "ryyppymiehet" menettävät suosionsa hyvin nopeasti kun ongelmat räjähtävät käsiin.

      • sama...

        Suomalainen alkoholikulttuuri on mielestäni aivan sairas, toivottavasti se saataisiin poikki mahdollisimman nopeasti. Alkoholiveroja saisi nostaa reippaasti ja heti.


    • Kaverisi .-

      Ei se asia nyt ihan niinkään ole. Kaverisi käyvät vaan läpi yhtä vaihetta kun kasvavat aikuisuuteen. Joillakin tuo meno/rääläysvaihe tulee aiemmin joillain myöhemmin. Kuten tuossa jo edellinen kertoi jotkut tekee silloin virheitä joita ehkä myöhemmin katuvat jotkut ei sen enempää.
      Ei siinä mitään pahaa ole jos pienoismallit kiinnostaa. Anna kiinnostaa vaan. Aika pahaa on se jos on pakko dokata ja tyhmäillä vaikka ei kiinnostaisikaan.
      Yksi vaihe aikuisuuteen on se että kaverisuhteet muuttuu ja tiet erkanee. Pitää etsiä uutta samanhenkistä seuraa jos vanhat kaverit ei enää anna mitään. Näin se on läpi elämän.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6233
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3986
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      262
      2397
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1940
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1403
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe