Käykö viini nopeammin lämpimässä? Meinaan jos paketissa sanotaan, että käytä 22-24 °C 10-14 vrk, niin nyt asunnossa on valitettavasti, luokkaa 26°C, niin miten paljon nopeammin viini käy?
Käymisnopeus
7
2397
Vastaukset
- Hmm...
Ihanteellinen huoneenlämpö käymiselle on noin. 25 asteessa. Kyllä se käy(en osaa sanoa, onko nopeampaa vai hitaampaa) tuossa 26 asteessa.
Kotiviinille olisi vain eduksi, jos käyminen tapahtuisi alhaisemmassa lämpötilassa ja pienemmällä vauhdilla. Tällöin mehun aromiaineet pääsevät paremmin maustamaan lopputuloksen.
Useassa pakkauksessa annetaan jotkin rajat käymislämpötilalle: 24-29 astetta. Yli 30 astetta "tappaa" hiivan, alle 20 saattaa estää - tai kohtuuttomasti hidastaa - käymistä. Mutta kuten sanottu - tuossa ylempänä on perusperiaate: alhaisempi lämpötila, pitempi käyminen - aromikkaampi viini.- Pöndex
crudo kirjoitti:
Kotiviinille olisi vain eduksi, jos käyminen tapahtuisi alhaisemmassa lämpötilassa ja pienemmällä vauhdilla. Tällöin mehun aromiaineet pääsevät paremmin maustamaan lopputuloksen.
Useassa pakkauksessa annetaan jotkin rajat käymislämpötilalle: 24-29 astetta. Yli 30 astetta "tappaa" hiivan, alle 20 saattaa estää - tai kohtuuttomasti hidastaa - käymistä. Mutta kuten sanottu - tuossa ylempänä on perusperiaate: alhaisempi lämpötila, pitempi käyminen - aromikkaampi viini.porissut 2 päivää mäski 1 kg sokerilla ja sen jälkeen vasta 6 päivää 3.5 kg sokerilla, mutta käyminen on jo hidastunut liki nopeuteen kupla per minuutti, joka kuulemma olisi sen merkki että viini on valmis. Eli on valmistunut alle puolessa suositusajasta. Mutta kai sen voi antaa olla paripäivää ylimäärästä ja lisätä sokeria lopuks jos tuntuu siltä.
Pöndex kirjoitti:
porissut 2 päivää mäski 1 kg sokerilla ja sen jälkeen vasta 6 päivää 3.5 kg sokerilla, mutta käyminen on jo hidastunut liki nopeuteen kupla per minuutti, joka kuulemma olisi sen merkki että viini on valmis. Eli on valmistunut alle puolessa suositusajasta. Mutta kai sen voi antaa olla paripäivää ylimäärästä ja lisätä sokeria lopuks jos tuntuu siltä.
Oletan, että sinulla on nestettä vähintään 25 ltr? Siihen tuo 6 kg on aivan liikaa - 4 kg olisi mielestäni riittänyt. Tietysti vähän riippuen siitä, mihin mehuun viinisi teet ja mikä sen oma sokeripitoisuus on.
Anna käydä vain vielä vaikka viikonkin - jos vesilukko toimii ei se mene pilalle.
Lisää sokeria vasta jälkimakeutusvaiuheessa maistamisen jälkeen. Ja muista, että mikään viini ei ole sokerilientä. Mitä kuivempaa saat, sitä parempi.- Pöndex
crudo kirjoitti:
Oletan, että sinulla on nestettä vähintään 25 ltr? Siihen tuo 6 kg on aivan liikaa - 4 kg olisi mielestäni riittänyt. Tietysti vähän riippuen siitä, mihin mehuun viinisi teet ja mikä sen oma sokeripitoisuus on.
Anna käydä vain vielä vaikka viikonkin - jos vesilukko toimii ei se mene pilalle.
Lisää sokeria vasta jälkimakeutusvaiuheessa maistamisen jälkeen. Ja muista, että mikään viini ei ole sokerilientä. Mitä kuivempaa saat, sitä parempi.vaikka viikonloppuun. Joo siinä on ainakin se 25 litraa ja 4.5 kg sokeria ja 10 litran marjonen sokerit (5l mustikka, 5 l punainen viinimarja).
- rgrgt
Pöndex kirjoitti:
vaikka viikonloppuun. Joo siinä on ainakin se 25 litraa ja 4.5 kg sokeria ja 10 litran marjonen sokerit (5l mustikka, 5 l punainen viinimarja).
tost tulee sellast 11 prosenttista. Mä pistin 7.5 kiloo mustaherukoihin ja kohta on valmista. 15 volttista tulee. hiukan jätän käymättä loppuun.
- Pöndex
rgrgt kirjoitti:
tost tulee sellast 11 prosenttista. Mä pistin 7.5 kiloo mustaherukoihin ja kohta on valmista. 15 volttista tulee. hiukan jätän käymättä loppuun.
ehkä hiukan laimeen oloista maultaan. Olisi ehkä saanut olla vähän enemmän marjaa mukana, mutta maultaan paljon parempaa kuin mitä monet on minulle kotiviininä juottanut. Täytyy kait kokeilla omenaviiniä tossa syksymmällä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En usko et meistä tulee jotain
Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel102800- 942011
Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"
Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei401538- 2601398
- 69979
Olen J-mies
Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.47901- 55874
Ei sitten, ei olla enää
Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na77870- 44785
Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä
Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to93726