Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Maitoallergikon kiinteiden aloittelu

.......................

Olen yrittänyt antaa lapselleni hedelmäsoseita, kasvissoseita, perunaa imyös tsetehtynä ym..Välillä tuntuu, että lapsi itkeskelee iltaisin, että olisi maha kipeä, ei sovikaan ruoka, ilmavaivoja. No nyt tuntuu, että vaikka on kaikki kiinteä jätetty pois pariksi päivää niin ei helpota yhtään. Olisiko syynä siis ennemminkin sitten se, että lapsi vaan ei halua nukkumaan. Eilen esimerkiksi hain aina lapsen takas olohuoneeseen sitteriin istumaan jos alkoi yhtään kitistä ja sitten kun lopulta oli melkeen silmät ristissä niin vein sänkyyn ja nukahti saman tien kitinöittä. Toiseksi kysyisin siis semmosta että voiko olla, ettei noi säilöntäaineet tai tärkkelyksen sovi suolioireiselle, olisiko esimerkiksi syy niissä jos aiheuttavat vatsanväänteitä (jos nyt ylipäätään näin on). Välillä tuntui että vaikka soseita annettiinkin niin ei ollut vaivoja mitään. Olisiko siis vain ikäkauteen liittyvää. Kannattaisiko kokeilla vaikka pelkkää banaania hedelmänä tai esimerkiksi bataattia tai jotakin muuta keitettynä suoraan siitä mäskätä tms. Vauva on 5kk. Olen kyllä hiljalleen yrittänyt antaa noita soseita, en siis kiireen kanssa. Tuntuu vaan et on kärttynen koko aika, päiväunille ei aina välillä millään ala, toisinaan taas on ku herran enkeli ja niin mahdottoman kiltti. Onko tämä kiukuttelu jotain ihan muuta siis kuin ruokaan liittyvää, ilmavaivoja on kyllä aina ollut vähän, muttei ole niistä sen suuremmin kärsinyt ennenkään. Meillä apteekin korvike käytössä.

1

426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äitipöllö

      Ilmeisesti noissa soseissa on joku joka ei sovi. Hyvä ratkaisu on tuo, että jätät kaikki vähäksi aikaa pois. Pari päivää on lyhyt aika suolioireiden paranteluun. Eli dota rauhassa että lapsi toipuu sopimattomista ruoista. Esim. peruna on yllättävän yleinen vatsavaivojen aiheuttaja. Ja jos se on se syyllinen, ei saisi antaa mitään perunatärkkelystä sisältävääkään. Valmissoseissa myös mm. rypsiöljy voi aiheuttaa joillekin vatsavaivoja.

      Kun saat lapsesi taas oireettomaksi, kokeile vaikkapa sitä itse ehdottamaasi bataattia. Jos kitinät taas alkavat, jätä se pois. Jos ei, jatka sen antamista ainakin viikko, vähitellen annosta lisäten. Jos ei viikossa tule mitään oireita, ja lapsi nukkuu edelleen hyvin, kokeile taas sitten jotain uutta. Voit sekoittaa sitä bataatin kanssa, jos olet todennut sen sopivaksi.

      Kun teet itse soseita, voit pakastaa niitä jääpalarasioissa, ja kun ne ovat jäätyneet, irrota ne rasiasta ja laita pussiin tai pakasterasiaan ja takaisin pakasteeseen. Sieltä on sitten helppo ottaa sopiva annos kerrallaan. (mutta banaania älä pakasta.)

      Valmissoseita ei välttämättä kannata kokonaan hyllyttää, mutta tuoteselosteet kannattaa lukea tarkkaan, ja valita sellaisia soseita, joissa on mahdollisimman vähän erilaisia aineita.

      Allergisen lapsen kanssa pitää edetä varoen ja varmistellen noissa ruokakokeiluissa. Parempi on että lapsella on yksi sopiva kiinteä ruoka ruokavaliossa, kuin ei yhtään varmuudella sopivaa, mutta 10 epävarmaa joista yksi tai useampi aiheuttaa oireita.

      Etene oman lapsesi ehdoilla, ei neuvolan, hoitavan lääkärin, kerhotuttujen, mummon tai ennakkokäsitystesi. Myös oma jaksamisesi kannattaa ottaa huomioon, ja pitää tarvittaessa pidempi lepotauko ruokakokeilujen välillä. 1 uusi sopiva ruoka-aine kuukaudessa on allergiselle lapselle hyvä saavutus. Se voi kuitenkin tarkoittaa useita kokeiluja tai pitkää parantelujaksoa sopimattoman ruoan jälkeen.

      Vertaistukea löytyy ainakin Allergia- ja astmaliiton sivuilla olevalta keskustelupalstalta sekä http://www.histamiini.com/ :sta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe