Voisko joku joka tietää näistä asioista jotakin kertoa tarkat ohjeet miten siideriä, olutta, viskiä tai viiniä tehdään kotitekoisesti???
Kotitekoista alkoholia
13
5878
Vastaukset
- ei taida onnistua
koska ohjeet eivät mitenkään mahdu 5000:een merkkiin. Siiderille, kotiviinille ja kotioluelle saa ohjeita www.kotiviini.fi -viinitarvikekauppiaalta. Samaten viskinvalmistus kotioloissa onnistuu heidän myymänsä aromiesanssin avulla: sitä vain vodkaan sekaan ja saat hyvää viskiä tuossa tuokiossa.
- onnistuu samoin
oluen, jos mitään suurempia laatukriteerejä ei käytetä niin aivan juotavia juomia saa kohtuullisen helposti aikaiseksi. Pienetä vaivaa ja hyvää hygieniaa ne vaativat.
Viinojen valmistaminen edellyttää tistaamista - joka on luvanvaraista toimintaa, eikä yksityishenkilö voi ko lupaa saada, yritys voi. Viskiä on yritetty Suomessakin valmistaa muutamaan eri otteeseen mm Alko, Teerenpeli ja Old Buck. Valitettavasti huhuista ja arvoisteluista huolimatta en voi kehua mitään näistä, vaikka joku arvostettu henkilö olisikin näin tehnyt. Parempi jättää viskin teko niille jotka sen osaavat - skotit osaat homman parhaiten. - Porissa sijaitsee
onnistuu samoin kirjoitti:
oluen, jos mitään suurempia laatukriteerejä ei käytetä niin aivan juotavia juomia saa kohtuullisen helposti aikaiseksi. Pienetä vaivaa ja hyvää hygieniaa ne vaativat.
Viinojen valmistaminen edellyttää tistaamista - joka on luvanvaraista toimintaa, eikä yksityishenkilö voi ko lupaa saada, yritys voi. Viskiä on yritetty Suomessakin valmistaa muutamaan eri otteeseen mm Alko, Teerenpeli ja Old Buck. Valitettavasti huhuista ja arvoisteluista huolimatta en voi kehua mitään näistä, vaikka joku arvostettu henkilö olisikin näin tehnyt. Parempi jättää viskin teko niille jotka sen osaavat - skotit osaat homman parhaiten.Pieni panimoravintola, jossa ravintoloitsija Mika Heikkinen valmistaa erinomaista Mufloni olutta sekä onnistui viskin teossa niin erinomaisesti, että jopa palkittiin hiljattain parhaana eurooppalaisena mallasviskinä.
Kertonee jotain miehen ammattitaidosta vai mitä.
Vastaavaan eivät pystyneet edes monopoliyhtiömme Alkon kallispalkkaiset kemistit luodessaan ns. turveviskin, (Whisky 88) josta asiantuntijat kohteliaasti sanoivat sen olevan erikoista, mutta viskillä ei ole sen kanssa mitään tekemistä!
Kyseinen Heikkinen ei ole korkeasti oppinut yliopistosnobi, vaan ihan tavallinen sälli, joka on innostunut alastaan ja kiertänyt muissa maissa keräämässä tietoa ja kokemuksia.
Hatun noston arvoinen suoritus nuorelta kaverilta! - Hiski Viiva
Porissa sijaitsee kirjoitti:
Pieni panimoravintola, jossa ravintoloitsija Mika Heikkinen valmistaa erinomaista Mufloni olutta sekä onnistui viskin teossa niin erinomaisesti, että jopa palkittiin hiljattain parhaana eurooppalaisena mallasviskinä.
Kertonee jotain miehen ammattitaidosta vai mitä.
Vastaavaan eivät pystyneet edes monopoliyhtiömme Alkon kallispalkkaiset kemistit luodessaan ns. turveviskin, (Whisky 88) josta asiantuntijat kohteliaasti sanoivat sen olevan erikoista, mutta viskillä ei ole sen kanssa mitään tekemistä!
Kyseinen Heikkinen ei ole korkeasti oppinut yliopistosnobi, vaan ihan tavallinen sälli, joka on innostunut alastaan ja kiertänyt muissa maissa keräämässä tietoa ja kokemuksia.
Hatun noston arvoinen suoritus nuorelta kaverilta!Kuulostaa hyvältä. Muflonia täytyy maistaa--taitaa saada vain Porista?
(Kommenttini esanssista vodkan sekaan oli vain sarkasmia.) - että,
Porissa sijaitsee kirjoitti:
Pieni panimoravintola, jossa ravintoloitsija Mika Heikkinen valmistaa erinomaista Mufloni olutta sekä onnistui viskin teossa niin erinomaisesti, että jopa palkittiin hiljattain parhaana eurooppalaisena mallasviskinä.
Kertonee jotain miehen ammattitaidosta vai mitä.
Vastaavaan eivät pystyneet edes monopoliyhtiömme Alkon kallispalkkaiset kemistit luodessaan ns. turveviskin, (Whisky 88) josta asiantuntijat kohteliaasti sanoivat sen olevan erikoista, mutta viskillä ei ole sen kanssa mitään tekemistä!
Kyseinen Heikkinen ei ole korkeasti oppinut yliopistosnobi, vaan ihan tavallinen sälli, joka on innostunut alastaan ja kiertänyt muissa maissa keräämässä tietoa ja kokemuksia.
Hatun noston arvoinen suoritus nuorelta kaverilta!Heikkinen ei voittanut mitään kilpailua koska sellaista ei ole ollut olemassakaan.
Eräs alan guru nosti Heikkisen viski parhaaksi eurooppalaiseksi viskisi (britteinsaarten ulkopuolinen). Tämä ei tee viskistä hyvää eikä huonoa, kannattaa itse maistaa ja kertoa miltä maistuu. Itse en ole maistanut tätä, muut olen ja kehua ei voi tosin ei niitä tarvitse erityisen rankasti myöskään haukkua.
Heikkinen tekee aika montaa olutta, joista suurin osa on hyviä ja kannatan yritetteliäsyyttä sekä pienpanimoita. Whisky 88, myytiin aluksi viskinä, jota se ei ollut ja viimeiset vuoden kyseessä oli viskimäinen alkoholijuoma ja nimenä taisi olla pelkkä 88, tämän lisäksi Alko teki muutaman erän aivan aitoa mallasviski, jonka tuotantoa ei syystä tai toisesta jatkettu.
Viskin valmistuksen perusongelma on se, että se vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa sekä myös tietoa ja taitoa. Tätä ei kaikilta löydy. - tiedonjanoinen??
että, kirjoitti:
Heikkinen ei voittanut mitään kilpailua koska sellaista ei ole ollut olemassakaan.
Eräs alan guru nosti Heikkisen viski parhaaksi eurooppalaiseksi viskisi (britteinsaarten ulkopuolinen). Tämä ei tee viskistä hyvää eikä huonoa, kannattaa itse maistaa ja kertoa miltä maistuu. Itse en ole maistanut tätä, muut olen ja kehua ei voi tosin ei niitä tarvitse erityisen rankasti myöskään haukkua.
Heikkinen tekee aika montaa olutta, joista suurin osa on hyviä ja kannatan yritetteliäsyyttä sekä pienpanimoita. Whisky 88, myytiin aluksi viskinä, jota se ei ollut ja viimeiset vuoden kyseessä oli viskimäinen alkoholijuoma ja nimenä taisi olla pelkkä 88, tämän lisäksi Alko teki muutaman erän aivan aitoa mallasviski, jonka tuotantoa ei syystä tai toisesta jatkettu.
Viskin valmistuksen perusongelma on se, että se vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa sekä myös tietoa ja taitoa. Tätä ei kaikilta löydy.Tietotaitoa on harvoilla ja niiltä on turha mennä kyselemään. Hyvän viskin teko-ohjeet on tarkoin varjeltuja liikesalaisuuksia.
- asiasta viski
että, kirjoitti:
Heikkinen ei voittanut mitään kilpailua koska sellaista ei ole ollut olemassakaan.
Eräs alan guru nosti Heikkisen viski parhaaksi eurooppalaiseksi viskisi (britteinsaarten ulkopuolinen). Tämä ei tee viskistä hyvää eikä huonoa, kannattaa itse maistaa ja kertoa miltä maistuu. Itse en ole maistanut tätä, muut olen ja kehua ei voi tosin ei niitä tarvitse erityisen rankasti myöskään haukkua.
Heikkinen tekee aika montaa olutta, joista suurin osa on hyviä ja kannatan yritetteliäsyyttä sekä pienpanimoita. Whisky 88, myytiin aluksi viskinä, jota se ei ollut ja viimeiset vuoden kyseessä oli viskimäinen alkoholijuoma ja nimenä taisi olla pelkkä 88, tämän lisäksi Alko teki muutaman erän aivan aitoa mallasviski, jonka tuotantoa ei syystä tai toisesta jatkettu.
Viskin valmistuksen perusongelma on se, että se vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa sekä myös tietoa ja taitoa. Tätä ei kaikilta löydy.Tässä siteeraus Juomanlaskija lehdestä.
...pääso Suomen ensimmäistä mallasviskiä hetki ennen pullotusta Porin Beer Hunter'sissa.
Mika Heikkisen kolme vuotta aiemmin tislaama nektari oli ehtinyt sallittuun ikään, jolloin mallasviski voidaan päästää myyntiin.
Old Buck oli syntynyt.
Eli Old Buck on kotioisin Porista ja se kirjoittaja oli maineikas Jim Murray, eikä kyseessä tosiaakaan ole mikään kilpailu vaan arvio juomasta verus muut vastaavat mantereen juoma - hyvin pärjäsi.
Tässä toinen sitaatti.
Old Buck second release "European Mainland Whisky of the Year" (Jim Murray's Whisky Bible 2009) Old Buck second release, cask no. 5, dist 25 feb 03, bott Jul 07 db (96) n24 I assume Finland is part of Kentucky. Pure bourbon: with the nose offering every degree of honeycomb-liquorice imaginable... lisää löytyy netistä...
Ja se pahin virhe, ei ollut suomen ensimmäinen, Alko ehti edelle ja tislasi aikoinaan puhdasta mallasviskiä, valitettavasti tämä ei päässyt Alkon suosioon ja se lopetettiin hyvin nopeasti. Alkon viski pullotettiin hienoihin Wirkkalan pulloihin. - M. Heikkisen
asiasta viski kirjoitti:
Tässä siteeraus Juomanlaskija lehdestä.
...pääso Suomen ensimmäistä mallasviskiä hetki ennen pullotusta Porin Beer Hunter'sissa.
Mika Heikkisen kolme vuotta aiemmin tislaama nektari oli ehtinyt sallittuun ikään, jolloin mallasviski voidaan päästää myyntiin.
Old Buck oli syntynyt.
Eli Old Buck on kotioisin Porista ja se kirjoittaja oli maineikas Jim Murray, eikä kyseessä tosiaakaan ole mikään kilpailu vaan arvio juomasta verus muut vastaavat mantereen juoma - hyvin pärjäsi.
Tässä toinen sitaatti.
Old Buck second release "European Mainland Whisky of the Year" (Jim Murray's Whisky Bible 2009) Old Buck second release, cask no. 5, dist 25 feb 03, bott Jul 07 db (96) n24 I assume Finland is part of Kentucky. Pure bourbon: with the nose offering every degree of honeycomb-liquorice imaginable... lisää löytyy netistä...
Ja se pahin virhe, ei ollut suomen ensimmäinen, Alko ehti edelle ja tislasi aikoinaan puhdasta mallasviskiä, valitettavasti tämä ei päässyt Alkon suosioon ja se lopetettiin hyvin nopeasti. Alkon viski pullotettiin hienoihin Wirkkalan pulloihin.Tuotteita, totean vain, että olipa kilpailu tai ei, kaveri on paneutunut asiaansa ja taatusti osaa ´hommansa paremmin kuin moni pitkän linjan opistoinssi.
Lyca till, Mika Heikkinen tuotteillesi.
Muflonia saa Laitilan virvoitusjuomatehtaan pullottamana siellä missä ko. firman juomia on myynnissä! - en tiedä
M. Heikkisen kirjoitti:
Tuotteita, totean vain, että olipa kilpailu tai ei, kaveri on paneutunut asiaansa ja taatusti osaa ´hommansa paremmin kuin moni pitkän linjan opistoinssi.
Lyca till, Mika Heikkinen tuotteillesi.
Muflonia saa Laitilan virvoitusjuomatehtaan pullottamana siellä missä ko. firman juomia on myynnissä!mutta hyvää olutta panee. Koulutuksesta ei ole tässäkään asiassa mitään haittaa, tosin ei se takaa yhtään mitään.
Jos haluat oppia oluen panemista hakeudu ainoaan oikeaan opinahjoon - Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK, täältä saat kirja käytännöntietoa siitä miten homma hoidetaan.
- ja marjoi
Viiniohje. Käymisastia 25 l. sokerii 5-7 kiloo. Marjoi ja hiivaa.
- 10 pkt hiivaa
2-3 kg sokeria, kannu sen jälkeen täyteen vettä ja saadaan maultaan hiukan mädän vivahteinen supi suomalainen laatu viini joka tunnetaan myös nimellä kilju.
- Halpaa ja V###n hyvää
10 pkt hiivaa kirjoitti:
2-3 kg sokeria, kannu sen jälkeen täyteen vettä ja saadaan maultaan hiukan mädän vivahteinen supi suomalainen laatu viini joka tunnetaan myös nimellä kilju.
5l kanisteri, 0,8 kiloo sokruu, 2 pussia kuivahiivaa. Kanisterissa n.40 asteista vettä, että lähtee hiiva käymään. Anna käydä kaksi viikkoo ja sitten pidä kylmässä,että hiiva laskeutuu pohjalle ja lapo. Riittää ainakin kahdelle miehelle illaksi!
- Anonyymi
Eihän sitä maun vuoksi juodakkaan, tärkeinä on että se nousee päähän
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen kokki autossa kammottavan kuoleman sähköauto-Teslan syttyessä tuleen.
https://www.is.fi/autot/art-2000011652873.html Näin vaarallisia sähköautopalot voivat olla.745019Persuja ei aluevaltuustoissa näy
Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.163403Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni
Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j242700Kerro kaivattusi nimi tai nimikirjaimet
🌠 Tähdenlento! Kirjoittamalla kaivattusi nimen tai nimikirjaimet tähän, saattaa toiveesi toteutua.581760- 471576
Tämmönen höpsö
Höpönassu mä olen. En mikään erikoinen…hölötän välillä ihan levottomia. Tykkäisit varmasti jos olisin siellä sun vieress441346- 941342
Alkuvuodesta poistuu työttömyyskorvaus kaikilta joilla on säästössä rahaa
Tippuu korvaukselta iso määrä työttömiä.2331221Hiljaisuus
Tarkoittaa välinpitämättömyyttä, henkistä väkivaltaa ja kiusaamista. Olet valinnut hiljaisuuden.711025IS Viikonloppu 29.-30.11.2025
Antti Skytältä 3-tasoinen ristikko. Pääkuvassa on harhauttava elementti, mikä saattaa hidastaa myös muiden kuin minun ra54912