Kotitekoista alkoholia

-. -. -. -

Voisko joku joka tietää näistä asioista jotakin kertoa tarkat ohjeet miten siideriä, olutta, viskiä tai viiniä tehdään kotitekoisesti???

13

5826

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei taida onnistua

      koska ohjeet eivät mitenkään mahdu 5000:een merkkiin. Siiderille, kotiviinille ja kotioluelle saa ohjeita www.kotiviini.fi -viinitarvikekauppiaalta. Samaten viskinvalmistus kotioloissa onnistuu heidän myymänsä aromiesanssin avulla: sitä vain vodkaan sekaan ja saat hyvää viskiä tuossa tuokiossa.

      • onnistuu samoin

        oluen, jos mitään suurempia laatukriteerejä ei käytetä niin aivan juotavia juomia saa kohtuullisen helposti aikaiseksi. Pienetä vaivaa ja hyvää hygieniaa ne vaativat.

        Viinojen valmistaminen edellyttää tistaamista - joka on luvanvaraista toimintaa, eikä yksityishenkilö voi ko lupaa saada, yritys voi. Viskiä on yritetty Suomessakin valmistaa muutamaan eri otteeseen mm Alko, Teerenpeli ja Old Buck. Valitettavasti huhuista ja arvoisteluista huolimatta en voi kehua mitään näistä, vaikka joku arvostettu henkilö olisikin näin tehnyt. Parempi jättää viskin teko niille jotka sen osaavat - skotit osaat homman parhaiten.


      • Porissa sijaitsee
        onnistuu samoin kirjoitti:

        oluen, jos mitään suurempia laatukriteerejä ei käytetä niin aivan juotavia juomia saa kohtuullisen helposti aikaiseksi. Pienetä vaivaa ja hyvää hygieniaa ne vaativat.

        Viinojen valmistaminen edellyttää tistaamista - joka on luvanvaraista toimintaa, eikä yksityishenkilö voi ko lupaa saada, yritys voi. Viskiä on yritetty Suomessakin valmistaa muutamaan eri otteeseen mm Alko, Teerenpeli ja Old Buck. Valitettavasti huhuista ja arvoisteluista huolimatta en voi kehua mitään näistä, vaikka joku arvostettu henkilö olisikin näin tehnyt. Parempi jättää viskin teko niille jotka sen osaavat - skotit osaat homman parhaiten.

        Pieni panimoravintola, jossa ravintoloitsija Mika Heikkinen valmistaa erinomaista Mufloni olutta sekä onnistui viskin teossa niin erinomaisesti, että jopa palkittiin hiljattain parhaana eurooppalaisena mallasviskinä.
        Kertonee jotain miehen ammattitaidosta vai mitä.
        Vastaavaan eivät pystyneet edes monopoliyhtiömme Alkon kallispalkkaiset kemistit luodessaan ns. turveviskin, (Whisky 88) josta asiantuntijat kohteliaasti sanoivat sen olevan erikoista, mutta viskillä ei ole sen kanssa mitään tekemistä!
        Kyseinen Heikkinen ei ole korkeasti oppinut yliopistosnobi, vaan ihan tavallinen sälli, joka on innostunut alastaan ja kiertänyt muissa maissa keräämässä tietoa ja kokemuksia.
        Hatun noston arvoinen suoritus nuorelta kaverilta!


      • Hiski Viiva
        Porissa sijaitsee kirjoitti:

        Pieni panimoravintola, jossa ravintoloitsija Mika Heikkinen valmistaa erinomaista Mufloni olutta sekä onnistui viskin teossa niin erinomaisesti, että jopa palkittiin hiljattain parhaana eurooppalaisena mallasviskinä.
        Kertonee jotain miehen ammattitaidosta vai mitä.
        Vastaavaan eivät pystyneet edes monopoliyhtiömme Alkon kallispalkkaiset kemistit luodessaan ns. turveviskin, (Whisky 88) josta asiantuntijat kohteliaasti sanoivat sen olevan erikoista, mutta viskillä ei ole sen kanssa mitään tekemistä!
        Kyseinen Heikkinen ei ole korkeasti oppinut yliopistosnobi, vaan ihan tavallinen sälli, joka on innostunut alastaan ja kiertänyt muissa maissa keräämässä tietoa ja kokemuksia.
        Hatun noston arvoinen suoritus nuorelta kaverilta!

        Kuulostaa hyvältä. Muflonia täytyy maistaa--taitaa saada vain Porista?

        (Kommenttini esanssista vodkan sekaan oli vain sarkasmia.)


      • että,
        Porissa sijaitsee kirjoitti:

        Pieni panimoravintola, jossa ravintoloitsija Mika Heikkinen valmistaa erinomaista Mufloni olutta sekä onnistui viskin teossa niin erinomaisesti, että jopa palkittiin hiljattain parhaana eurooppalaisena mallasviskinä.
        Kertonee jotain miehen ammattitaidosta vai mitä.
        Vastaavaan eivät pystyneet edes monopoliyhtiömme Alkon kallispalkkaiset kemistit luodessaan ns. turveviskin, (Whisky 88) josta asiantuntijat kohteliaasti sanoivat sen olevan erikoista, mutta viskillä ei ole sen kanssa mitään tekemistä!
        Kyseinen Heikkinen ei ole korkeasti oppinut yliopistosnobi, vaan ihan tavallinen sälli, joka on innostunut alastaan ja kiertänyt muissa maissa keräämässä tietoa ja kokemuksia.
        Hatun noston arvoinen suoritus nuorelta kaverilta!

        Heikkinen ei voittanut mitään kilpailua koska sellaista ei ole ollut olemassakaan.
        Eräs alan guru nosti Heikkisen viski parhaaksi eurooppalaiseksi viskisi (britteinsaarten ulkopuolinen). Tämä ei tee viskistä hyvää eikä huonoa, kannattaa itse maistaa ja kertoa miltä maistuu. Itse en ole maistanut tätä, muut olen ja kehua ei voi tosin ei niitä tarvitse erityisen rankasti myöskään haukkua.

        Heikkinen tekee aika montaa olutta, joista suurin osa on hyviä ja kannatan yritetteliäsyyttä sekä pienpanimoita. Whisky 88, myytiin aluksi viskinä, jota se ei ollut ja viimeiset vuoden kyseessä oli viskimäinen alkoholijuoma ja nimenä taisi olla pelkkä 88, tämän lisäksi Alko teki muutaman erän aivan aitoa mallasviski, jonka tuotantoa ei syystä tai toisesta jatkettu.

        Viskin valmistuksen perusongelma on se, että se vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa sekä myös tietoa ja taitoa. Tätä ei kaikilta löydy.


      • tiedonjanoinen??
        että, kirjoitti:

        Heikkinen ei voittanut mitään kilpailua koska sellaista ei ole ollut olemassakaan.
        Eräs alan guru nosti Heikkisen viski parhaaksi eurooppalaiseksi viskisi (britteinsaarten ulkopuolinen). Tämä ei tee viskistä hyvää eikä huonoa, kannattaa itse maistaa ja kertoa miltä maistuu. Itse en ole maistanut tätä, muut olen ja kehua ei voi tosin ei niitä tarvitse erityisen rankasti myöskään haukkua.

        Heikkinen tekee aika montaa olutta, joista suurin osa on hyviä ja kannatan yritetteliäsyyttä sekä pienpanimoita. Whisky 88, myytiin aluksi viskinä, jota se ei ollut ja viimeiset vuoden kyseessä oli viskimäinen alkoholijuoma ja nimenä taisi olla pelkkä 88, tämän lisäksi Alko teki muutaman erän aivan aitoa mallasviski, jonka tuotantoa ei syystä tai toisesta jatkettu.

        Viskin valmistuksen perusongelma on se, että se vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa sekä myös tietoa ja taitoa. Tätä ei kaikilta löydy.

        Tietotaitoa on harvoilla ja niiltä on turha mennä kyselemään. Hyvän viskin teko-ohjeet on tarkoin varjeltuja liikesalaisuuksia.


      • asiasta viski
        että, kirjoitti:

        Heikkinen ei voittanut mitään kilpailua koska sellaista ei ole ollut olemassakaan.
        Eräs alan guru nosti Heikkisen viski parhaaksi eurooppalaiseksi viskisi (britteinsaarten ulkopuolinen). Tämä ei tee viskistä hyvää eikä huonoa, kannattaa itse maistaa ja kertoa miltä maistuu. Itse en ole maistanut tätä, muut olen ja kehua ei voi tosin ei niitä tarvitse erityisen rankasti myöskään haukkua.

        Heikkinen tekee aika montaa olutta, joista suurin osa on hyviä ja kannatan yritetteliäsyyttä sekä pienpanimoita. Whisky 88, myytiin aluksi viskinä, jota se ei ollut ja viimeiset vuoden kyseessä oli viskimäinen alkoholijuoma ja nimenä taisi olla pelkkä 88, tämän lisäksi Alko teki muutaman erän aivan aitoa mallasviski, jonka tuotantoa ei syystä tai toisesta jatkettu.

        Viskin valmistuksen perusongelma on se, että se vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa sekä myös tietoa ja taitoa. Tätä ei kaikilta löydy.

        Tässä siteeraus Juomanlaskija lehdestä.

        ...pääso Suomen ensimmäistä mallasviskiä hetki ennen pullotusta Porin Beer Hunter'sissa.

        Mika Heikkisen kolme vuotta aiemmin tislaama nektari oli ehtinyt sallittuun ikään, jolloin mallasviski voidaan päästää myyntiin.

        Old Buck oli syntynyt.

        Eli Old Buck on kotioisin Porista ja se kirjoittaja oli maineikas Jim Murray, eikä kyseessä tosiaakaan ole mikään kilpailu vaan arvio juomasta verus muut vastaavat mantereen juoma - hyvin pärjäsi.
        Tässä toinen sitaatti.

        Old Buck second release "European Mainland Whisky of the Year" (Jim Murray's Whisky Bible 2009) Old Buck second release, cask no. 5, dist 25 feb 03, bott Jul 07 db (96) n24 I assume Finland is part of Kentucky. Pure bourbon: with the nose offering every degree of honeycomb-liquorice imaginable... lisää löytyy netistä...

        Ja se pahin virhe, ei ollut suomen ensimmäinen, Alko ehti edelle ja tislasi aikoinaan puhdasta mallasviskiä, valitettavasti tämä ei päässyt Alkon suosioon ja se lopetettiin hyvin nopeasti. Alkon viski pullotettiin hienoihin Wirkkalan pulloihin.


      • M. Heikkisen
        asiasta viski kirjoitti:

        Tässä siteeraus Juomanlaskija lehdestä.

        ...pääso Suomen ensimmäistä mallasviskiä hetki ennen pullotusta Porin Beer Hunter'sissa.

        Mika Heikkisen kolme vuotta aiemmin tislaama nektari oli ehtinyt sallittuun ikään, jolloin mallasviski voidaan päästää myyntiin.

        Old Buck oli syntynyt.

        Eli Old Buck on kotioisin Porista ja se kirjoittaja oli maineikas Jim Murray, eikä kyseessä tosiaakaan ole mikään kilpailu vaan arvio juomasta verus muut vastaavat mantereen juoma - hyvin pärjäsi.
        Tässä toinen sitaatti.

        Old Buck second release "European Mainland Whisky of the Year" (Jim Murray's Whisky Bible 2009) Old Buck second release, cask no. 5, dist 25 feb 03, bott Jul 07 db (96) n24 I assume Finland is part of Kentucky. Pure bourbon: with the nose offering every degree of honeycomb-liquorice imaginable... lisää löytyy netistä...

        Ja se pahin virhe, ei ollut suomen ensimmäinen, Alko ehti edelle ja tislasi aikoinaan puhdasta mallasviskiä, valitettavasti tämä ei päässyt Alkon suosioon ja se lopetettiin hyvin nopeasti. Alkon viski pullotettiin hienoihin Wirkkalan pulloihin.

        Tuotteita, totean vain, että olipa kilpailu tai ei, kaveri on paneutunut asiaansa ja taatusti osaa ´hommansa paremmin kuin moni pitkän linjan opistoinssi.
        Lyca till, Mika Heikkinen tuotteillesi.
        Muflonia saa Laitilan virvoitusjuomatehtaan pullottamana siellä missä ko. firman juomia on myynnissä!


      • en tiedä
        M. Heikkisen kirjoitti:

        Tuotteita, totean vain, että olipa kilpailu tai ei, kaveri on paneutunut asiaansa ja taatusti osaa ´hommansa paremmin kuin moni pitkän linjan opistoinssi.
        Lyca till, Mika Heikkinen tuotteillesi.
        Muflonia saa Laitilan virvoitusjuomatehtaan pullottamana siellä missä ko. firman juomia on myynnissä!

        mutta hyvää olutta panee. Koulutuksesta ei ole tässäkään asiassa mitään haittaa, tosin ei se takaa yhtään mitään.

        Jos haluat oppia oluen panemista hakeudu ainoaan oikeaan opinahjoon - Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK, täältä saat kirja käytännöntietoa siitä miten homma hoidetaan.


    • ja marjoi

      Viiniohje. Käymisastia 25 l. sokerii 5-7 kiloo. Marjoi ja hiivaa.

      • 10 pkt hiivaa

        2-3 kg sokeria, kannu sen jälkeen täyteen vettä ja saadaan maultaan hiukan mädän vivahteinen supi suomalainen laatu viini joka tunnetaan myös nimellä kilju.


      • Halpaa ja V###n hyvää
        10 pkt hiivaa kirjoitti:

        2-3 kg sokeria, kannu sen jälkeen täyteen vettä ja saadaan maultaan hiukan mädän vivahteinen supi suomalainen laatu viini joka tunnetaan myös nimellä kilju.

        5l kanisteri, 0,8 kiloo sokruu, 2 pussia kuivahiivaa. Kanisterissa n.40 asteista vettä, että lähtee hiiva käymään. Anna käydä kaksi viikkoo ja sitten pidä kylmässä,että hiiva laskeutuu pohjalle ja lapo. Riittää ainakin kahdelle miehelle illaksi!


    • Anonyymi

      Eihän sitä maun vuoksi juodakkaan, tärkeinä on että se nousee päähän

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - Patteriauto syttyi parkkihallissa Tampereella - 50 autoa LUNASTUKSEEN!

      "Palon aikaan parkkihallissa oli 90 autoa, joista noin 50 tuhoutui palossa korjauskelvottomiksi. Lisäksi palo vaurioitti
      Maailman menoa
      250
      45426
    2. Kristillisistä Siionisteista asiallista tietoa Hesarissa.

      KD ja Persut ovat kaiken takana avoimesti!
      Maailman menoa
      35
      11284
    3. Persut JYTKYTTÄÄ ylös, ohi kepun! +2,1 %

      Persut palasi kolmen suurimman joukkoon ja on matkalla kohti kevään 2027 eduskuntavaalivoittoa. Sosialistit ovat syöksy
      Maailman menoa
      218
      10924
    4. Sanna Marin saa ylistystä Hillary Clintonilta

      Jos joku ei tiedä kuka tämä rouva Hillary Clinton on, niin kerrottakoon "fun fact", eli hän on se keneltä Donald Trump
      Maailman menoa
      36
      9741
    5. Ja jälleen uusi latauksessa olleen sähköauton palo! Nyt Keravan Prisman parkkihallissa.

      IS 3.10.2025 Latauksessa ollut sähköauto syttyi yöllä tuleen Keravan Prisman parkkihallissa, Keski-Uudenmaan pelastusla
      Maailman menoa
      85
      8558
    6. Gallup, PS:lle JÄRISYTTÄVÄ nousu, SDP suurin laskija

      https://yle.fi/a/74-20186114 PS kovaa vauhtia nousemassa ennen 2027 vaaleja suurimmaksi puolueeksi. Nyt mennään jo etua
      Maailman menoa
      232
      6554
    7. Pirjo sanoi Esalle

      Painu sinä Esa hevonvittuun... johon Esa? Laittakaapa ehdotuksia. # ==================== # APUFUNKTIO: satunnainen kok
      Maailman menoa
      0
      3230
    8. Jos mä joisin

      Itteni känniin nyt, voi olla että mä tunnustaisin sulle kuinka ihastunut oon ollu suhun viimeiset 2 vuotta. Eikä mua pys
      Ikävä
      30
      2269
    9. Tänään torille

      Tänään kuulema torilla tapahtuu klo.20. Tulkaaha paikalle kattoon.
      Hyrynsalmi
      40
      1817
    10. Koulu-uhkaus.

      Meinaatteko päästää lapsenne kouluun, niin kauan kun tämä uhkaaja siellä myös on? Tekijä on kaikilla tiedossa.
      Hyrynsalmi
      26
      1550
    Aihe