Voisko joku joka tietää näistä asioista jotakin kertoa tarkat ohjeet miten siideriä, olutta, viskiä tai viiniä tehdään kotitekoisesti???
Kotitekoista alkoholia
13
5419
Vastaukset
- ei taida onnistua
koska ohjeet eivät mitenkään mahdu 5000:een merkkiin. Siiderille, kotiviinille ja kotioluelle saa ohjeita www.kotiviini.fi -viinitarvikekauppiaalta. Samaten viskinvalmistus kotioloissa onnistuu heidän myymänsä aromiesanssin avulla: sitä vain vodkaan sekaan ja saat hyvää viskiä tuossa tuokiossa.
- onnistuu samoin
oluen, jos mitään suurempia laatukriteerejä ei käytetä niin aivan juotavia juomia saa kohtuullisen helposti aikaiseksi. Pienetä vaivaa ja hyvää hygieniaa ne vaativat.
Viinojen valmistaminen edellyttää tistaamista - joka on luvanvaraista toimintaa, eikä yksityishenkilö voi ko lupaa saada, yritys voi. Viskiä on yritetty Suomessakin valmistaa muutamaan eri otteeseen mm Alko, Teerenpeli ja Old Buck. Valitettavasti huhuista ja arvoisteluista huolimatta en voi kehua mitään näistä, vaikka joku arvostettu henkilö olisikin näin tehnyt. Parempi jättää viskin teko niille jotka sen osaavat - skotit osaat homman parhaiten. - Porissa sijaitsee
onnistuu samoin kirjoitti:
oluen, jos mitään suurempia laatukriteerejä ei käytetä niin aivan juotavia juomia saa kohtuullisen helposti aikaiseksi. Pienetä vaivaa ja hyvää hygieniaa ne vaativat.
Viinojen valmistaminen edellyttää tistaamista - joka on luvanvaraista toimintaa, eikä yksityishenkilö voi ko lupaa saada, yritys voi. Viskiä on yritetty Suomessakin valmistaa muutamaan eri otteeseen mm Alko, Teerenpeli ja Old Buck. Valitettavasti huhuista ja arvoisteluista huolimatta en voi kehua mitään näistä, vaikka joku arvostettu henkilö olisikin näin tehnyt. Parempi jättää viskin teko niille jotka sen osaavat - skotit osaat homman parhaiten.Pieni panimoravintola, jossa ravintoloitsija Mika Heikkinen valmistaa erinomaista Mufloni olutta sekä onnistui viskin teossa niin erinomaisesti, että jopa palkittiin hiljattain parhaana eurooppalaisena mallasviskinä.
Kertonee jotain miehen ammattitaidosta vai mitä.
Vastaavaan eivät pystyneet edes monopoliyhtiömme Alkon kallispalkkaiset kemistit luodessaan ns. turveviskin, (Whisky 88) josta asiantuntijat kohteliaasti sanoivat sen olevan erikoista, mutta viskillä ei ole sen kanssa mitään tekemistä!
Kyseinen Heikkinen ei ole korkeasti oppinut yliopistosnobi, vaan ihan tavallinen sälli, joka on innostunut alastaan ja kiertänyt muissa maissa keräämässä tietoa ja kokemuksia.
Hatun noston arvoinen suoritus nuorelta kaverilta! - Hiski Viiva
Porissa sijaitsee kirjoitti:
Pieni panimoravintola, jossa ravintoloitsija Mika Heikkinen valmistaa erinomaista Mufloni olutta sekä onnistui viskin teossa niin erinomaisesti, että jopa palkittiin hiljattain parhaana eurooppalaisena mallasviskinä.
Kertonee jotain miehen ammattitaidosta vai mitä.
Vastaavaan eivät pystyneet edes monopoliyhtiömme Alkon kallispalkkaiset kemistit luodessaan ns. turveviskin, (Whisky 88) josta asiantuntijat kohteliaasti sanoivat sen olevan erikoista, mutta viskillä ei ole sen kanssa mitään tekemistä!
Kyseinen Heikkinen ei ole korkeasti oppinut yliopistosnobi, vaan ihan tavallinen sälli, joka on innostunut alastaan ja kiertänyt muissa maissa keräämässä tietoa ja kokemuksia.
Hatun noston arvoinen suoritus nuorelta kaverilta!Kuulostaa hyvältä. Muflonia täytyy maistaa--taitaa saada vain Porista?
(Kommenttini esanssista vodkan sekaan oli vain sarkasmia.) - että,
Porissa sijaitsee kirjoitti:
Pieni panimoravintola, jossa ravintoloitsija Mika Heikkinen valmistaa erinomaista Mufloni olutta sekä onnistui viskin teossa niin erinomaisesti, että jopa palkittiin hiljattain parhaana eurooppalaisena mallasviskinä.
Kertonee jotain miehen ammattitaidosta vai mitä.
Vastaavaan eivät pystyneet edes monopoliyhtiömme Alkon kallispalkkaiset kemistit luodessaan ns. turveviskin, (Whisky 88) josta asiantuntijat kohteliaasti sanoivat sen olevan erikoista, mutta viskillä ei ole sen kanssa mitään tekemistä!
Kyseinen Heikkinen ei ole korkeasti oppinut yliopistosnobi, vaan ihan tavallinen sälli, joka on innostunut alastaan ja kiertänyt muissa maissa keräämässä tietoa ja kokemuksia.
Hatun noston arvoinen suoritus nuorelta kaverilta!Heikkinen ei voittanut mitään kilpailua koska sellaista ei ole ollut olemassakaan.
Eräs alan guru nosti Heikkisen viski parhaaksi eurooppalaiseksi viskisi (britteinsaarten ulkopuolinen). Tämä ei tee viskistä hyvää eikä huonoa, kannattaa itse maistaa ja kertoa miltä maistuu. Itse en ole maistanut tätä, muut olen ja kehua ei voi tosin ei niitä tarvitse erityisen rankasti myöskään haukkua.
Heikkinen tekee aika montaa olutta, joista suurin osa on hyviä ja kannatan yritetteliäsyyttä sekä pienpanimoita. Whisky 88, myytiin aluksi viskinä, jota se ei ollut ja viimeiset vuoden kyseessä oli viskimäinen alkoholijuoma ja nimenä taisi olla pelkkä 88, tämän lisäksi Alko teki muutaman erän aivan aitoa mallasviski, jonka tuotantoa ei syystä tai toisesta jatkettu.
Viskin valmistuksen perusongelma on se, että se vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa sekä myös tietoa ja taitoa. Tätä ei kaikilta löydy. - tiedonjanoinen??
että, kirjoitti:
Heikkinen ei voittanut mitään kilpailua koska sellaista ei ole ollut olemassakaan.
Eräs alan guru nosti Heikkisen viski parhaaksi eurooppalaiseksi viskisi (britteinsaarten ulkopuolinen). Tämä ei tee viskistä hyvää eikä huonoa, kannattaa itse maistaa ja kertoa miltä maistuu. Itse en ole maistanut tätä, muut olen ja kehua ei voi tosin ei niitä tarvitse erityisen rankasti myöskään haukkua.
Heikkinen tekee aika montaa olutta, joista suurin osa on hyviä ja kannatan yritetteliäsyyttä sekä pienpanimoita. Whisky 88, myytiin aluksi viskinä, jota se ei ollut ja viimeiset vuoden kyseessä oli viskimäinen alkoholijuoma ja nimenä taisi olla pelkkä 88, tämän lisäksi Alko teki muutaman erän aivan aitoa mallasviski, jonka tuotantoa ei syystä tai toisesta jatkettu.
Viskin valmistuksen perusongelma on se, että se vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa sekä myös tietoa ja taitoa. Tätä ei kaikilta löydy.Tietotaitoa on harvoilla ja niiltä on turha mennä kyselemään. Hyvän viskin teko-ohjeet on tarkoin varjeltuja liikesalaisuuksia.
- asiasta viski
että, kirjoitti:
Heikkinen ei voittanut mitään kilpailua koska sellaista ei ole ollut olemassakaan.
Eräs alan guru nosti Heikkisen viski parhaaksi eurooppalaiseksi viskisi (britteinsaarten ulkopuolinen). Tämä ei tee viskistä hyvää eikä huonoa, kannattaa itse maistaa ja kertoa miltä maistuu. Itse en ole maistanut tätä, muut olen ja kehua ei voi tosin ei niitä tarvitse erityisen rankasti myöskään haukkua.
Heikkinen tekee aika montaa olutta, joista suurin osa on hyviä ja kannatan yritetteliäsyyttä sekä pienpanimoita. Whisky 88, myytiin aluksi viskinä, jota se ei ollut ja viimeiset vuoden kyseessä oli viskimäinen alkoholijuoma ja nimenä taisi olla pelkkä 88, tämän lisäksi Alko teki muutaman erän aivan aitoa mallasviski, jonka tuotantoa ei syystä tai toisesta jatkettu.
Viskin valmistuksen perusongelma on se, että se vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa sekä myös tietoa ja taitoa. Tätä ei kaikilta löydy.Tässä siteeraus Juomanlaskija lehdestä.
...pääso Suomen ensimmäistä mallasviskiä hetki ennen pullotusta Porin Beer Hunter'sissa.
Mika Heikkisen kolme vuotta aiemmin tislaama nektari oli ehtinyt sallittuun ikään, jolloin mallasviski voidaan päästää myyntiin.
Old Buck oli syntynyt.
Eli Old Buck on kotioisin Porista ja se kirjoittaja oli maineikas Jim Murray, eikä kyseessä tosiaakaan ole mikään kilpailu vaan arvio juomasta verus muut vastaavat mantereen juoma - hyvin pärjäsi.
Tässä toinen sitaatti.
Old Buck second release "European Mainland Whisky of the Year" (Jim Murray's Whisky Bible 2009) Old Buck second release, cask no. 5, dist 25 feb 03, bott Jul 07 db (96) n24 I assume Finland is part of Kentucky. Pure bourbon: with the nose offering every degree of honeycomb-liquorice imaginable... lisää löytyy netistä...
Ja se pahin virhe, ei ollut suomen ensimmäinen, Alko ehti edelle ja tislasi aikoinaan puhdasta mallasviskiä, valitettavasti tämä ei päässyt Alkon suosioon ja se lopetettiin hyvin nopeasti. Alkon viski pullotettiin hienoihin Wirkkalan pulloihin. - M. Heikkisen
asiasta viski kirjoitti:
Tässä siteeraus Juomanlaskija lehdestä.
...pääso Suomen ensimmäistä mallasviskiä hetki ennen pullotusta Porin Beer Hunter'sissa.
Mika Heikkisen kolme vuotta aiemmin tislaama nektari oli ehtinyt sallittuun ikään, jolloin mallasviski voidaan päästää myyntiin.
Old Buck oli syntynyt.
Eli Old Buck on kotioisin Porista ja se kirjoittaja oli maineikas Jim Murray, eikä kyseessä tosiaakaan ole mikään kilpailu vaan arvio juomasta verus muut vastaavat mantereen juoma - hyvin pärjäsi.
Tässä toinen sitaatti.
Old Buck second release "European Mainland Whisky of the Year" (Jim Murray's Whisky Bible 2009) Old Buck second release, cask no. 5, dist 25 feb 03, bott Jul 07 db (96) n24 I assume Finland is part of Kentucky. Pure bourbon: with the nose offering every degree of honeycomb-liquorice imaginable... lisää löytyy netistä...
Ja se pahin virhe, ei ollut suomen ensimmäinen, Alko ehti edelle ja tislasi aikoinaan puhdasta mallasviskiä, valitettavasti tämä ei päässyt Alkon suosioon ja se lopetettiin hyvin nopeasti. Alkon viski pullotettiin hienoihin Wirkkalan pulloihin.Tuotteita, totean vain, että olipa kilpailu tai ei, kaveri on paneutunut asiaansa ja taatusti osaa ´hommansa paremmin kuin moni pitkän linjan opistoinssi.
Lyca till, Mika Heikkinen tuotteillesi.
Muflonia saa Laitilan virvoitusjuomatehtaan pullottamana siellä missä ko. firman juomia on myynnissä! - en tiedä
M. Heikkisen kirjoitti:
Tuotteita, totean vain, että olipa kilpailu tai ei, kaveri on paneutunut asiaansa ja taatusti osaa ´hommansa paremmin kuin moni pitkän linjan opistoinssi.
Lyca till, Mika Heikkinen tuotteillesi.
Muflonia saa Laitilan virvoitusjuomatehtaan pullottamana siellä missä ko. firman juomia on myynnissä!mutta hyvää olutta panee. Koulutuksesta ei ole tässäkään asiassa mitään haittaa, tosin ei se takaa yhtään mitään.
Jos haluat oppia oluen panemista hakeudu ainoaan oikeaan opinahjoon - Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK, täältä saat kirja käytännöntietoa siitä miten homma hoidetaan.
- ja marjoi
Viiniohje. Käymisastia 25 l. sokerii 5-7 kiloo. Marjoi ja hiivaa.
- 10 pkt hiivaa
2-3 kg sokeria, kannu sen jälkeen täyteen vettä ja saadaan maultaan hiukan mädän vivahteinen supi suomalainen laatu viini joka tunnetaan myös nimellä kilju.
- Halpaa ja V###n hyvää
10 pkt hiivaa kirjoitti:
2-3 kg sokeria, kannu sen jälkeen täyteen vettä ja saadaan maultaan hiukan mädän vivahteinen supi suomalainen laatu viini joka tunnetaan myös nimellä kilju.
5l kanisteri, 0,8 kiloo sokruu, 2 pussia kuivahiivaa. Kanisterissa n.40 asteista vettä, että lähtee hiiva käymään. Anna käydä kaksi viikkoo ja sitten pidä kylmässä,että hiiva laskeutuu pohjalle ja lapo. Riittää ainakin kahdelle miehelle illaksi!
- Anonyymi
Eihän sitä maun vuoksi juodakkaan, tärkeinä on että se nousee päähän
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mihin sinussa haluan koskea
Tilanne, että pääsisin tutustumaan eri kohtiin sinussa, mitä haluaisin kokeilla. Käsiin haluaisin tutustua, hieroa niitä412233Sairaammaksi menee: Musk alkaa sensuroida Zelenskyin viestintää X:ssä
IL: Musk puuttuu Zelenskyin viestintään – X:ään tulossa muutoksia "Elon Musk sanoo korjaavansa X:n, jotta käyttäjät voi2231984- 1111538
Toisen ihmisen sydämellä
leikkiminen on äärettömän moraalitonta. Antaa turhiaa toiveita ja sitten olla kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kuinka vo1421265- 1151207
PAM:in mainos, älä mene tänään ruokakauppaan
kannatan kovasti kaupan työntekijöille lisää liksa. MUTTA lakossa on huonoa, nyt kauppiaat näkevät kuinka vähällä henki1381114Oho! Toivo Sukari paljastaa erikoisista iltatoimista Nadja-vaimon kanssa: "Hän aina putsaa mun..."
Oho! Onpa iltatoimet tällä pariskunnalla. Toivo Sukari ja Nadja Sukari menivät naimisiin v. 2019. Lue lisää: https://251088- 74999
- 63954
- 70950