Vilja vähemmälle tai entsyymipillerit peliin.
Kaikille ei vain viljatuotteet sovi ja tästä on aivan liian vähän tietoa. Jos ei löydetä keliakiaa tai jotain muuta suolistosairautta niin sitten tarjotaan jotain pierulääkettä tai lämmintä kättä.
Itse jätin viljat lähes kokonaan pois ja syön sen sijaan kasviksia.
http://www.naturamedia.fi/tarkkelysintoleranssi
tärkkelysintoleranssi
5
660
Vastaukset
- keskustelua tästä
aiheesta, linkissä. Vaikka lähipäivinä on muutama viesti tästäkin aiheesta ollut niin palsta on pullollaan ihmisiä, joiden olisi ehkä hyvä edes kokeilla joidenkin tuotteiden poistoa edes hetkeksi.
http://keskustelu.suomi24.fi/node/2325049 - pitää mielessä
Muistakaa sitten, että suurimpia tärkkelyksen lähteitä ovat peruna, riisi, vehnä ja maissi. Muussa viljassa ei ole niin paljon tärkkelystä.
Jos viljaa ei voi syödä, on huomattavasti todennäköisempää, että se on gluteeni mikä niitä oireita aiheuttaa. Tai sitten joku muu syy.
Vähän tieteellisemmin tarkasteltuna kuulostaa erittäin oudolle, että ruoansulatuselimistö ei pysty pilkkomaan tärkkelystä, mutta pystyy monimutkaisten gluteeni-proteiinien pilkkomiseen. - Anonyymi
Kannattaa syödä esim. tomaattia, kurkkua ja hedelmiä. Niistä saatavat hyvät entsyymit tukevat ruoansulatusta, jolloin vatsa saattaa kestää paremmin myös viljoja ja esim. perunaa. Jos ruokavalioon ei kuulu ollenkaan entsyymejä sisältäviä aineita esim. allergioiden vuoksi, kannattaa ostaa entsyymikapseleita.
- Anonyymi
Tärkkelysintoleranttisia vaivoja ei aiheuta gluteeni tai laktoosi, vaan kasvien sisältämä varastosokeri eli tärkkelys. Tärkkelysintoleranttinen ongelma tiedostettiin jo 1940-luvulla, mutta 1970-luvulle tultaessa laktoosi-intoleranssi ja keliakia veivät päähuomion.
Nyt ollaan huolestuneita suolistoon liittyvistä toiminnallisista vatsavaivoista, joihin tavanomainen keliakia- tai laktoositon dieetti ei tunnu auttavan, ja jotka ovat lisääntynyeet huimasti 1990-luvulta lähtien.
Ruuansulatus antautuu liiallisen tärkkelyksen edessä.
Kun ihmisen ruoansulatusjärjestelmän entsyymit eivät pysty tai eivät ehdi muuttaa kaikkea tärkkelystä kuten perunaa, leipää ja riisiä ohutsuolessa imeytyvään muotoon, ongelmaa kutsutaan tärkkelysintoleranssiksi. Tällöin ylijäämätärkkelys ja siitä muodostuneet lyhytketjuisemmat sokerit kulkeutuvat paksusuoleen ja siellä olevien ”kakkabakteerien” elatuspohjaksi.
Tärkkelysintoleranssin tavallisimmat oireet ovat paksusuolen turpoaminen, vatsan turvottelu, röyhtäilyt, närästys, vaihteleva ripuli ja ummetus, aamuinen äkillinen vessantarve ym.
TÄMÄ ON TÄRKEÄÄ:
Tärkkelyskuorman vähentäminen ja entsyymit siivoavat suolistoa, eli tärkkelyskuormaa on vähennettävä ja entsyymiaktiivisuutta lisättävä!
Viljoissa, perunoissa ja riisissä ei ole riittävästi entsyymejä niiden sisältämän tärkkelyksen muuttamiseksi imeytyvään muotoon, jolloin imeytymätön osa kasautuu paksusuoleen aiheuttaen oireita. - Anonyymi
Joillekin ei käy puurot ja vellit sellaiset vetelät ruoat, vain kiinteät ruoat kuten joku kuivaliha ja sellaiset, kiinteät, vetelistä voi mennä maha lierulle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1043374
- 883073
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä201923- 691896
- 381847
- 211741
- 241687
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi341429Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91339- 481337