Vilja vähemmälle tai entsyymipillerit peliin.
Kaikille ei vain viljatuotteet sovi ja tästä on aivan liian vähän tietoa. Jos ei löydetä keliakiaa tai jotain muuta suolistosairautta niin sitten tarjotaan jotain pierulääkettä tai lämmintä kättä.
Itse jätin viljat lähes kokonaan pois ja syön sen sijaan kasviksia.
http://www.naturamedia.fi/tarkkelysintoleranssi
tärkkelysintoleranssi
5
773
Vastaukset
- keskustelua tästä
aiheesta, linkissä. Vaikka lähipäivinä on muutama viesti tästäkin aiheesta ollut niin palsta on pullollaan ihmisiä, joiden olisi ehkä hyvä edes kokeilla joidenkin tuotteiden poistoa edes hetkeksi.
http://keskustelu.suomi24.fi/node/2325049 - pitää mielessä
Muistakaa sitten, että suurimpia tärkkelyksen lähteitä ovat peruna, riisi, vehnä ja maissi. Muussa viljassa ei ole niin paljon tärkkelystä.
Jos viljaa ei voi syödä, on huomattavasti todennäköisempää, että se on gluteeni mikä niitä oireita aiheuttaa. Tai sitten joku muu syy.
Vähän tieteellisemmin tarkasteltuna kuulostaa erittäin oudolle, että ruoansulatuselimistö ei pysty pilkkomaan tärkkelystä, mutta pystyy monimutkaisten gluteeni-proteiinien pilkkomiseen. - Anonyymi
Kannattaa syödä esim. tomaattia, kurkkua ja hedelmiä. Niistä saatavat hyvät entsyymit tukevat ruoansulatusta, jolloin vatsa saattaa kestää paremmin myös viljoja ja esim. perunaa. Jos ruokavalioon ei kuulu ollenkaan entsyymejä sisältäviä aineita esim. allergioiden vuoksi, kannattaa ostaa entsyymikapseleita.
- Anonyymi
Tärkkelysintoleranttisia vaivoja ei aiheuta gluteeni tai laktoosi, vaan kasvien sisältämä varastosokeri eli tärkkelys. Tärkkelysintoleranttinen ongelma tiedostettiin jo 1940-luvulla, mutta 1970-luvulle tultaessa laktoosi-intoleranssi ja keliakia veivät päähuomion.
Nyt ollaan huolestuneita suolistoon liittyvistä toiminnallisista vatsavaivoista, joihin tavanomainen keliakia- tai laktoositon dieetti ei tunnu auttavan, ja jotka ovat lisääntynyeet huimasti 1990-luvulta lähtien.
Ruuansulatus antautuu liiallisen tärkkelyksen edessä.
Kun ihmisen ruoansulatusjärjestelmän entsyymit eivät pysty tai eivät ehdi muuttaa kaikkea tärkkelystä kuten perunaa, leipää ja riisiä ohutsuolessa imeytyvään muotoon, ongelmaa kutsutaan tärkkelysintoleranssiksi. Tällöin ylijäämätärkkelys ja siitä muodostuneet lyhytketjuisemmat sokerit kulkeutuvat paksusuoleen ja siellä olevien ”kakkabakteerien” elatuspohjaksi.
Tärkkelysintoleranssin tavallisimmat oireet ovat paksusuolen turpoaminen, vatsan turvottelu, röyhtäilyt, närästys, vaihteleva ripuli ja ummetus, aamuinen äkillinen vessantarve ym.
TÄMÄ ON TÄRKEÄÄ:
Tärkkelyskuorman vähentäminen ja entsyymit siivoavat suolistoa, eli tärkkelyskuormaa on vähennettävä ja entsyymiaktiivisuutta lisättävä!
Viljoissa, perunoissa ja riisissä ei ole riittävästi entsyymejä niiden sisältämän tärkkelyksen muuttamiseksi imeytyvään muotoon, jolloin imeytymätön osa kasautuu paksusuoleen aiheuttaen oireita. - Anonyymi
Joillekin ei käy puurot ja vellit sellaiset vetelät ruoat, vain kiinteät ruoat kuten joku kuivaliha ja sellaiset, kiinteät, vetelistä voi mennä maha lierulle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!
Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem652916HS: persujen v. 2015 turvapaikanhakijoista alle puolet töissä
Aikuisina Suomeen tulleista ja myönteisen päätöksen saaneista vain 42 prosenttia oli vuonna 2023 töissä, vaikka he ovat522220- 221913
Helvetistä ei ole paluuta
Kun ihminen laskeutuu kuolleiden maailmaan, kauhujen valtakuntaan ja tuonelan ovet sulkeutuu kiinni, se on karu tunne ku3841435- 661343
Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuet
Vaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k301319- 561099
Järjetön Topi-ilta
Lisää tappiota konkurssipesälle. Miten voi olla mahdollidta , että annetaan järjestää tämä. Sorsakoski pyörii haudassaan201079- 47963
Mikä kaivatussasi herätti mielenkiintosi
Kun tapasitte ensi kerran? Ulkonäössä? Luonteessa tai olemuksessa? Kuinka nopeasti mielenkiinto muuttui ihastukseksi?71963