Puuta Betonilattialle

KylmäJalka

Kylmä betonilattia lasitetulla parvekkeella , ei kiitos. Tarkoitus olisi laittaa 28mm x 120mm Siperian lehtikuusesta lattia ja alarimoituksen saisi hoitaa sama 28 x 120 tavara 50cm koolausvälillä.
Pari kysymystä ennen kuin alan hommiin.
Minkä kokoisilla ruuveilla kasaaminen ? 4,5 x 45 haponkestäviä porautuvalla kärjellä löytyisikin jo varastosta mutta ovatko liian lyhyitä, vaan täytyisikö jostain metsästää 50 mm:siä . Näitä 50 mm onkin todennäköisesti mahdotonta Suomesta löytää ? . Entäs mahdollinen käsittely jos ei halua pinnan harmaantuvan ajan saatossa onko esim. Osmo colours 009 sopiva myrkytön vaihtoehto vai mikä ?
Parvekkeen mitat 200 x 320 lienee kai viisainta tehdä kahtena 160 leveänä ja 200 syvänä rallina niin helpottaa mahdollista siivousta ?

7

1255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taas että mitä

      Kylmä betonilattia hoituu Dry Step Termomatolla ilman ruuveja ja aluslautoja eli laitat vain maton paikoilleen, piste. Meillä tuo homma hoitui parilla satasella. Nuo puiset ritilät eivät poista betonin kylmää vaikutusta, mutta voihan tuon lämpömaton sitten laittaa tuon kalliimman jalopuu ritilän päällekin.
      Taidat olla kuitenkin noita huumorimiehiä ruuvien pituudesta, eli varo betoonin läpi poraamista lattian läpi ettei naapurit valita.

    • Muovit ongelmajätelaitokseen

      Siperian lehtikuusesta ehdottomasti. Ruuviksi riittää 45 mm kun aluspuu on 28 mm riittää pitoon 17mm hyvin ja poraavalla kärjellä vaikka pito ei olekaan niin hyvä kuin tavallisella koska lehtikuusi on helposti halkeavaa eikä tarvitse porailla alkureikiä. 50 mm olisi optimi pituus mutta Euroopan maista Suomi edustaa sitä ääripäätä jossa myydään pääsääntöisesti ei oota, jos kohta sitäkään. Ruuvitkin täytyy käytännöllisesti katsoen varautua tilailemaan netistä ja Saksasta.
      Taas että mitä ; Drystepit voi unohtaa "termomatto", kaikkea ne keksiikin ;) voi rähmä, unohtakaa.

      Meille maksoi kakkineen päivineen Siperian lehtikuusesta vähän pienempään parvekkeeseen 170 €
      Koolausväliksi Siperian lehtikuuselle maksimissaan 50 cm mieluummin 40 cm .
      Ja on sitten painavaa puuta, kestää lasitetulla parvekkeella lähes ikuisesti ja on todella hyvännäköistä. Jos et halua pinnan harmaantuvan, joka sekin on todella siisti, niin sitten Osmo colours Erikoispuuöljy 009 Lehtikuusi 0,75l purkilla käsittelee 10 m2 kahteen kertaan / super riittoisaa. Tummentaa valitettavasti hieman alkuperäistä lehtikuusen väriä mutta antaa UV-suojan ja pitää lian loitommalla, sopii siis hienostolioille mainiosti.
      Minä en laittaisi Osmo coluria vaan pitäisin puun omilla eliksiireillään/parempaa ei olekaan, enkä itkisi lieviä likatahroja, kuulunen siis rupusakkiin.
      Hyvä nyrkkisääntö onkin, kun tarvitaan kaikenmaailman maalitohtoreita/maalitehtailijoita ym. kakkaa, on ulkopuurakenneaines valittu vääränlainen jo heti lähtötilanteessa. Ei oikeanlainen puu tarvitse pintaansa sen enempää muoveja kuin öljyjäkään. Jos tuvassa on syöpäläisiä voi tervanlitkua lirauttaa pintaan, ja tämäkin siis vain hätätapauksessa.

      • Koskis...

        Sydänpuu aina terassirakentamisessa alaspäin, estää tikkuuntumista. Seinärakenteissa tilanne on toinen, silloin sydänpuu ulospäin ja kohteissa joissa ei tallustella tai otella kädellä tukea.
        Toinen tykkää toisesta toinen toisesta mutta Osmo coloursilla (luonnon tuote) minä viimeistelisin vaikka hieman tummentaakin , antaa myös vettä ja likaahylkivän pinnan ja 009 sekä tosiaan kevyen UV-suojankin. Osmo colours erikoispuuöly kuivuu muuten todella hitaasti, varaudu 2-3 vuorokauteen ja levitetään mahdollisimman ohut kerros kerrallaan jos tulee johonkin liikaa pyyhkäistään ylimääräinen nukkaantumattomalla rievulla pois. Tarkoitus saada kauttaaltaan tasainen kerros Käsittely heti toiseen kertaan ensimmäisen kuivuttua.


      • Terva hyvää

        Laita ny tuota lehtikuusta samalla rahalla, millä voisit ostaa kunnon lämpömattoa, eli termomattoa. Laita sitten päälle kunnon matto, eli voit käyttää parveketta koko talven. Terva voisi olla myös hyvä aine pinnan käsittelyyn. Laita puuta ruuveja ja tervaa niin pohja ei ainakaan ala happanemaan ja tuoksuu hyvälle. Meillä kun tehdään kerralla hyvää.


      • urallinen
        Koskis... kirjoitti:

        Sydänpuu aina terassirakentamisessa alaspäin, estää tikkuuntumista. Seinärakenteissa tilanne on toinen, silloin sydänpuu ulospäin ja kohteissa joissa ei tallustella tai otella kädellä tukea.
        Toinen tykkää toisesta toinen toisesta mutta Osmo coloursilla (luonnon tuote) minä viimeistelisin vaikka hieman tummentaakin , antaa myös vettä ja likaahylkivän pinnan ja 009 sekä tosiaan kevyen UV-suojankin. Osmo colours erikoispuuöly kuivuu muuten todella hitaasti, varaudu 2-3 vuorokauteen ja levitetään mahdollisimman ohut kerros kerrallaan jos tulee johonkin liikaa pyyhkäistään ylimääräinen nukkaantumattomalla rievulla pois. Tarkoitus saada kauttaaltaan tasainen kerros Käsittely heti toiseen kertaan ensimmäisen kuivuttua.

        Jos haluat terassilautasi urilla, niin ne tehdään aina sydänpuolelle. Sydänpuoli kestää kosteutta, säätä yms parhaiten


    • KylmäJalka

      Ruuvit löytyi ja oiken A4:sta eli haponkestävää Herttoniemen Puukeskuksessta 4,5x50 senkaavalla kannalla ja nyt on valmis ja on lämmin jaloille tepastella vaikka sukkasillaan ja siistikin tuli kun laiton laudoitusväliksi 0,6 cm. Ruuvinkantoja ei näy missään kun ruuvailin Makitalla laudat juoksuihin alapuolelta.
      Osmo coloursin erikoispuuöljyn 009 laitan, jos laitan, sitten ensi kesänä, pitää nyt katsoa miltä näyttää josko en Osmoa vetäisisi pintaan olenkaan.
      Juoksuihin laitoin bitumihuopa kaistale paloja noin 30cm välein eristämään suoraa kosketusta betonilattiaan ja vaimentamaan kolinoilta.
      Kelvon puutavaran löytyminen olikin sitten hiukan työläämpää, siis työläin vaihe, pidän ostopaikan omana tietonani. "Kauppailevat täysin epäkuranttia tavaraa tahi poskettomasti ylihinnoiteltua monessa paikassa" mutta valmista tuli ja olen "omaan kotimaiseen käsityöhön" ja työn jälkeen enemmän kuin tyytyväinen.

      • M.A S.

        JOO 4kpl isoja lehtikuusiportaita marraskuulla kuivasta l kuusesta 150x150mm !!! tehtiin ja pintaan tuli osmocolorin aika tumma väriseos 3x käsittely......mielestäni ok tulos.... arkkitehdin väri...olisi ehkä voinut olla ilman mitään käsittelyä...ei tarviisi hoitoa joka vuosi....mut nyt kuitenkinon näin. julkinen portaikko 1700l mallin mukaan!!!

        LEHTIKUUSI OLI TOSIN HANKALAN TAKAN: SIPERIASTA TULLUTTA TOSI KUIVAA MAALAUS KATOSEN ALLA JA LÄMPÖÄ PALJON.... ONNEKSI OLI KUIVA MATERIAALI.!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe