/ ! \ Miksi Arlan maito ei pieretä? / ! \

Positiivinen yllätys

Totta se on! Kesälomalla sukulainen neuvoi kokeilemaana ruotsalaista maitoa. Sanoi, että Suomen meijerien bakteerikanta on pilannut kohta koko kansan ruoansulatuksen. Suomalainen maito pitää kuulemma juoda raakana, jos ei halua, että suolet valuu peräaukosta pihalle. Joku suvun allergikko oli vetäissyt juuri lypsettyä eikä mitään oireita!

Maanantaina huomasin Arlan maitoa ilmestyneen lähikauppaan ja otin kokeeksi purkin rasvatonta. Ja kas: maha toimii jo neljättä päivää todella hyvin!!! :) Vaikutus alkoi nopeasti. Olen jättänyt nyt kaikki lisäkuituvalmisteet pois.

Miksi sitten suomalainen maito pierettää ja vetää mahan ripulille? Eikös ruotsalainen lehmä ole lehmä siinä kuin suomalainenkin? Onko vika tosiaan meijerien bakteerikannassa?

Minkälaisia kokemuksia teillä on?

6

1074

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rulettaa täälläkin

      Samaa olen ihmetellyt minäkin. Meillä on käytetty pelkästään luomumaitoa aiemmin ja kevytversiona. Ns. tavallinen valion maito myrkkyä myös meidän suolellemme. Kevytversioista tehtiin makuvertailu eli siitä luomusta ja ruotsalaisesta ja kas kummaa se ruotsalainen näyttää lasissa oikealta valkoiselta maidolta, sitä en tiedä miksi valion näyttää harmahtavalta. Ja se maku sitten ruotsalainen on todella täyteläisen makuinen, tuli lapsuusajan maito mieleen. Lueskelin purkkien kylkiä ja huomasin, että ruotsalaisessa oli piirun verran enempi rasvaa. Tämänkin perheen maidon käyttäjät pitävät ruotsalaista parempana ja vatsaystävällisempänä.

      Omien kokemusteni perusteella toivon lisää kaupan hyllyyn ruotsalaisia maitovalmisteita, esim. kermaa, siis oikeata kermaa, ei niitä kevennyksen kevennyksiä lukuisine lisäaineineen. Mikähän niissä on vikana, kun saavat suolet solmuun?

    • ????????

      on jääkaapissa ja siinä lukee valmistusmaana auomi.

      • kummallista kuitenkin

        tarkemmin. Maidon alkuperämaa on Ruotsi, joten olisiko kyse rehusta, eläinten antibioottihoidosta tms?


    • yökyöpeli#
    • Muu!

      Oho! Asun Ruotsissa ja juonut ja syönyt 30 vuotta Arlan tuotteita ja paljon, sillä maitotuotteet on suunnilleen parasta mitä tiedän.
      Mutta sitten tuli stoppi. Maha meni sekaisin, samat oireet kuin aloittajalla, plus mieletön turvotus ja mahan murina. Lääkärillä ja tutkimuksissa ei vikaa löytynyt.
      Nyt parin vuoden maidottoman ruokavalion jälkeen olen kokeillut Lidliltä ostettuja saksalaisia tuotteita ja niitä mahani on kestänyt ainakin pieniä määriä. Valitettavasti eilen, kun kävin Lidlillä huomasin, että ovat vaihtaneet saksalaiset maidot ruotsalaisiin.
      Mitäs nyt? Suomessa sentään saa homogenisoimatonta maitoa (ekologinen), täällä ekologinenkin on homogenisoitu. Ainoo maito, minkä saa homogenisoimattomana, on "Vanhanaikainen maito" ja siinä rasvaa on kokonaista 4 %.
      Taidan alkaa tekeen siitä viilejä. Kuulemma viilistä saa hyvin eläviä maitohappobakteereja. Niistä pitäis olla apua kaikenlaiseen elimistön epätasapainoon.

      Oiskohan kysymys sit siitä, että vatsa haluaa vaihtelua? Mä oon pitänyt suomalaisia maitoja parempina kuin ruotsalaiset. Suomessa ollessa maha on aina paremmassa kunnossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe