hei kaksosten vanhemmat

tuplaäiti

Saimme mieheni kanssa tietää että odotamme kaksosia. Tämä on toinen raskaus. Ensimmäisestä on suloinen 1v4kk vanha tyttö.

Nyt on pää täynnä kaikenlaista kysymyksiä, joten voitteko vastata, kun teillä on jo kokemusta=)

Elikkäs miten raskaus sujui? Kasvoiko maha aikaisemmin? Tuliko paljon painoa? Miten jaksoitte töissä? Ja millä viikkoilla lapsenne syntyivät? Sektiolla vai alateitse?
Kamalasti oisi kysyttävää mutta aloitetaan ensin näillä=)
Itsellä on kamala huoli että tulevat aikasemmin jne..
Kiitos jo etukäteen vastanneille..Jään odottamaan niitä

11

1706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minni234

      Minäpä nyt vastailen vaikken kaikkiin kysymyksiin voikaan vastata kun kaksoset vielä masussa! :) Ajattelin nyt kumminkin, kun kukaan muu ei ole, että saat edes jotain luettavaa ;)
      Eli olen nyt viikolla 18 3 ja todennäköisesti odotan identtisiä, varmaa tietoa asiasta ei kuitenkaan ole. Raskaus on sujunut aika hyvin näille viikoille asti, mutta viime torstaina sitten kääntyikin aiavn päälaelleen :/ Pienillä epäillään fetofaalista transfuusiota, (jos nyt edes osaan kirjoittaa oikein) eli toinen saa ravinteita enemmän kuin toinen, painoeroa oli torstaina 70g. Lauantaina jouduin sitten sairaalaan todella kovien vatsakipujen takia ja tänään pääsin sitten kotiin :) Lauantaina ultrassa selvisi kokoeroa olevan 80g, eli pikkuhiljaa kasvaa.. Huomena pääsemme sitten helsinkiin, että tiedämme enemmin.
      Mainittakoon myös se, etä lähes koko raskauden ajan maha on kipuillut jonkin verran, ja nyt tämäkin kipu oli luultavasti vain kasvukipuja, jotka kaksosilla voi olla todella rajuja. Toivottavasti sinulla ei samanlaisia tule! :)
      Maha on nyt minusta jo valtava! Kohdun korkeus torstaina oli 22 (jolloin viikkoja siis oli 17 6) Painoa tähän mennessä on tullut jotakin 6 kg. Töissä olen jaksanut ihan hyvin, mutta saas nyt nähdä saanko töissä enää jatkaa..no huomena sekin selviää :)

      OIkein kovasti onnea tuplien odotukseen! :)

    • tuplat09

      Hei ja onnea kaksosten odotuksen johdosta itselläni on 3kk vanhat kaksospojat ja vertaistukea olen saanut monikko-onnea palstalta (http://www.phpbbserver.com/monikkoperheet/) se on monikkoperheille tarkoitettu foorumi

    • tuleva tuplamami

      Onnittelut teille tuplauutisesta! Minulla on myös kaksoset vielä masussa, mutta mielelläni kerron miten tähän asti on mennyt.

      Meille näyttäsi olevan tulossa identtiset, olemme olleet tarkemmassa seurannassa yhteisen istukan takia. Riskinä tässä kaksosraskaustyypissä on juuri tuo mistä toinenkin kirjoittaja kertoi. Eli toinen voi kasvaa enemmän kuin toinen. Meillä on mennyt tämän asian ja muidenkin osalta kaikki todella hyvin. En ole tuntenut olevani mikään riskiodottaja, vaikka ympäristö tällaiseksi luokitteleekin.

      Alkuun oli kauheaa pahoinvointia, mutta se loppui jossain viikon 15 paikkeilla ja tunsin olevani elämäni voimissa. Vatsa alkoi näkymään aika aikaisessa vaiheessa ja onhan siinä pyöreyttä. Toki riippuu kenen kanssa puhuu ja keneen itseään vertaa. Toiset ihmettelee miten sinne mahtuu kaksi, toiset kauhistelee vatsan kokoa. Ei se nyt mikään älytön ole :)

      Vko 35 on alkamassa ja painoa minulle on tullut n. 15 kg. Neljä päivää sitten olimme viimeksi äitipolilla ja arvioivat molempien painoksi 2,2 kg. Lähtökohtana on alatiesynnytys, molemmat ovat olleet jo pitkän aikaa raivotarvonnassa. Saapi kuitenkin nähdä miten homma etenee.

      Vinkkinä, jos olette ajatelleet hankkia syntymättömän lapsen vakuutukset, niin kysele/hae sitä useasta paikasta jos se vaan on mahdollista. Tai hae ajoissa. Meillä kun kaikki on mennyt tosi hyvin ja koska maha-asukit ovat kasvaneet samaa tahtia ajattelimme, että vakuutusten saannissa ei ole mitään ongelmaa. Toisin kuitenkin kävi, emme saaneet vakuutuksia juuri tämän riskin takia koska on yhteinen istukka. Suurin riskiaika oli jo ohi, kun haimme vakuutuksia. Lääkäri oli sanonut meille, että enää mitään isoa merkittäävää kokoeroa ei voi tulla.
      Vakuutusyhtiö tarttui kuitenkin tähän asiaan, katsovat jotain tilastoja ei tätä yksittäistä raskausta. Mitä ihmettelen suuresti! Äitiyskortista selviää painoarviot ja kyllä näkivät että kasvavat samaa tahtia. Soittelin vakuutusyhtiöön pariin kertaan ja selvästi huomasin naishenkilön lukevan suoraan kirjasta mahdollisia riskejä (jotka ei kuitenkaan toteutuneet meidän tapauksessa). Tämä asia saa vieläkin tunteet pintaan, mutta ei voi mitään, näin mennään nyt eteenpäin.

      Ihanaa raskausaikaa sinulle!

    • Tuplamimmiäippä

      Meillä tytöt nyt 1,5 v. Aattelin et kerron tän tarinan missä kaikkien sattumusten jälkeen ollaan kuitenkin onnellisesti tässä. Alkuraskaus oli ok, jaksoin mielestäni hyvin. Sit iski väsymus ja taisin olla 5 kuulla kun jouduin käymään 14 krt rautalääketiputuksessa kun hb oli 97 tienoilla. No siitä selvittiin niin menin normaalille äippäpolikäynnille trv 30 jolloin lääkäri totesi kohdunkaulaa olevan jäljellä 1,5 cm ja siitä mentiin sit suoraan pyörätuolilla 5 vkoksi vuodelepoon. Sain käydä vessassa ja joka toinen päivä suihkus, muu aika piti olla makuulla, ei mielellään istua. Eli siis mulla oli ollut supistuksia joita en ollut noteeraanut ehä siksikin että oli eka raskaus.
      Sairaalasta pääsin rv 35 kotiin muutamaksi päiväksi ja tytöt syntyi tasan rv 36. Normaalisti vaikka toinen oli perätilassa. Asia oli kuitenkin suunniteltu enkä kokenut tai peläänyt sitä mitenkään etukäteen. Yllätyksenä tuli tyttöjen suuri kokoero mitä ei missään ultras oltu saatu näkyviin vaikka sairaalas ollessani tyttöjä syynättiin vähän väliä. Meillä toinen tyttö oli 46cm ja 2,860kg ja toinen vain 41,5cm ja 2,015kg. Toisen tytön pienuuden takia olivat sitten 3 viikkoa sairaalassa ennen kotiin pääsyä. Synnytyksessä selvisi että aluks erilliset istukat olivat kasvaneet yhteen mikä johti siihen, että toinen oli alkanut viedä toiselta ravintoa. Eli oli siis sinänsä onni että syntyivät vähän ennenaikaisina.

      Toivottavasti et pelästynyt tätä, tiedossani on useita kaksosraskauksia jotka ovat menneet lähes loppuun ja sinulla on se etu et kyseessä on toinen raskaus joten osaat ehkä joitain asioita hieman tunnustella eri tavalla. Tsemppiä, jaksamista ja onnellista odotusta!

      • 2 x 2

        Synnytyksessä voi käydä ikävästikin ja äiti lähes kuolla synnytykseen, mutta jos hakeudutte kunnon sairaalaan (esim. Naistenklinikka) niin henkiinjäämismahdollisuudet ovat paljon suuremmat. Vaikka synnytys menisi hyvin sen jälkeen voi äidille tulla vaarallisia komplikaatioita. Pääasiassa raskaudet ja synnytykset menevät hyvin, mutta on hyvä tiedostaa, että monikkoraskaudessa riskit ovat moninkertaiset.


      • sirtsi

        meillä nyt 6kk pojat ja tosiaan sama homma kävi et oli istukat sulautunut yhteen meillä pojat synty rv35 4 normaalisti toinen 2000g 44cm ja toinen 2460g 45 cm,mutta ilmeisesti oli vasta loppuvaiheessa sulautunut kun pituus miltein sama.ja vuodelevossa oli minäkin supisteluden takia...sit raskausmyrkytyslopussa Me päästiin koko perhe 5vrk jälkeen kotiin...


    • ´84 äiti x4

      Oma kokemukseni kaksosraskaudesta oli itselleni ja miehelleni jännittävä.
      Odotus meni pääsääntöisesti hyvin. Huimauskohtauksia oli, supistelua, maha kasvoi nopeaan josta sain hirveitä kipuja, paljon oli kaikkea. Silti 7.11.08 sectiolla saimme 2 identtistä tyttöä. Identtisyyden takia, olimme tiheämmin ultran alla. Onnea tuplauutisesta ja voimia tulevaan jo nyt!! Kaksosraskaus oli elämäni parasta aikaa juuri ainutlaatuisuutensa ansiosta.

    • Identtisten äiti

      Minulla on marraskuussa kaksi vuotta täyttävät identtiset tyttäret :) Raskausaika meni todella hyvin, ei pahoinvointia, ei selkäkipuja, ei yhtään mitään. Painoa tuli vain 14kg, vaikka varauduin ainakin kolmeenkymmeneen! Jaksoin lenkkeilläkkin loppuun asti valtavan mahani kanssa, itseasiassa synnytystä edeltävänä päivänä vetäisin lenkin tuosta noin vaan :D Yöllä heräsin kun lapsivesi tuli ja kolme tuntia siitä tyttäret olivat maailmassa, ikäeroa tytöillä on viisi minuuttia, A-vauvan mitat oli 2514g/46cm ja B-vauvalla 2720g/48cm ja he syntyivät normaalisti alateitse. Viikkoja oli täynnä tasan 38.
      Ajattelen helpon raskausajan johtuvan siitä, ettei kenellekkään anneta liian suurta taakkaa kannettavaksi, olen ollut tyttöjen kanssa yksin ja voin kertoa että rankkaa on ollut.. Mutta päivääkään en vaihtaisi pois :) Ensimmäisestä kolmesta kuukaudesta en muista juurikaan mitään :D Kun tytöt olivat kolmen kuukauden ja saivat rokotuksen neuvolassa, niin kaikki muuttui! Yöt nukuttiin ja iltahuuto loppui! Siinä kohtaa totesin että ehkä tämä sittenkin tästä :) Nyt tytöillä uhmaikä painaa päälle ja sen kyllä kaikki lähellä olevat saa tuntea nahoissaan :D Tsemppiä teille odotukseen, neuvoksi annan ettei kannata kuunnella tai lukea netistä mitään "kauhujuttuja" kaksosten odotuksesta tai synnytyksestä, sitä alkaa vaan jännittää ja stressata liikoja :)

      • tuplaäittä

        Tännekin on kaksoset tulossa, laskettuun aikaan on 3 viikkoa ja hyvin olen voinut koko matkan! Tulossa on mitä suurimmalla todennäköisyydellä ei-identtiset kaksoset, heillä on erilliset istukat & kalvot yms. Rv 32 oli kohdunkaulaa enää 11mm kiinni, jouduin kotiin vuodelepoon ja sain kortisonit vauvojen keuhkoja kypsyttämään. Rv 35 kontrollissa kohdunkaulaa oli vielä 8mm jäljellä. Viimeisimmässä ultrassa painoarvio on molemmilla 3kg luokkaa ja tuosta tosiaan on pari viikkoa jo... nyt raskaus on täysiaikainen ja synnytystä odotellaan alkavaksi...


    • Nonna-84

      Ensin tahdon toivottaa hurjasti onnea tuleville tuplavanhemmille!:)

      Meillä on nyt 1v8kk ikäiset kaksospojat. Pojat eivät ole identtisiä, mutta silti tosi samannäköiset ja -kokoiset!
      Raskausaika meni ilman suurempia ongelmia. Pahoinvointia oli päivittäin viikolle 25, ja silloin tällöin viikolle 35 asti. Raskauden puolessa välissä alkoi huimaus,mutta sitä oli lähinnä aamuisin. Yhden kerran jopa pyörryin. Raskaus eteni kuitenkin hienosti ja jouduin osastolle loppuraskauden seurantaan rv39. RV 39 2 alkoi supistukset ja seuraavana päivänä pojat syntyivät normaalisti alateitse. A-poika oli 2720 g ja 47,5 cm. B-poika 2750 g ja 47 cm.
      Pojat on kasvaneet koko ajan hyvin samaa vauhtia. Vieläkin välillä äippä menee pojis sekaisin, kun ovat niin samannäköisia!;)

    • kohta 18 v. kaksoste

      Hei!

      Kaksoset synnytin alateistse viikolla 37. A painoi 2680 g ja B 2750 g. Molemmat olivat 48 cm pitkiä. Olin kaksi viikkoa ennen synnytystä osastolla tarkkailussa, mutta ainoa, mitä tarkkailtin, olivat verenpaine ja käyrät. Viikolnloppua ennen synnytystä vietin kotona ja maanantaiksi luvattua käynnistystä uhmasin SSS:llä, eli seksi, sauna ja sulkapallo. Koska oli talvi, korvasin sulkapallon siivouksella. Näin ollen pojat syntyivät helposti parissa tunnissa aamun tunteina ihan aamukahvitunnelmissa. Ensimmäiset kolme kuukautta menivät vähän sumussa, mutta siitä eteenpäin kaksi lasta on ollut paljon helpommmat kuin yksi. Aina on lapsella leikkikaveri, jne. Kuten eräs lastentarvikekaupan myyjä sanoi: kaksosista on kaksinkertaiset kustannukset, kolminkertaien työ (en allekirjoita tätä!) ja nelinkertainen ilo.

      Ihanat pojat meillä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4590
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe