Postipaketti - "Palautettu lähettäjälle"

Palautettu lähettäjälle

Oletteko törmänneet siihen, että lähettämänne postipaketti on palautettu sinulle, koska vastaanottaja ei ole sitä syystä tai toisesta noutanut?

Itselle tuli tällainen lappu kotiin ja hintaa pyydetään 8,50e..

Mielestäni paketin palauttaminen lähettäjälle on ihan kohtuutonta ja saati sitten rahastaa sillä!
Minkäs minä voin jos vastaanottaja ei ole kotona kun on annettua jopa kaksi viikkoa aikaa hakea paketti postista. Vaikka makaa sairaalassa jalkakipsissä, mistä minä tiedän!

Ja että vielä pitäisi maksaa uudestaan lähetysmaksu!!

19

11475

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olli43

      sopimuksissa jotka jokainen hyväksyy vaikka ei lue on seuraavaa.Perimme palautetusta noutamattomaksi jääneestä paketisa 20.50€ riippuen verkkokaupasta.Ja sen saa ihan lain mukaan ulosottoon eli pakko maksaa jos on sopimuksen hyväksynyt tilatessaan tavaran eikä hae esim rahapulan vuoksi pakettia.Soittamalla saa aina lisä aikaa jos odottaa pakettia aina kuukauden vähintäin jos syy ulkomailla tai sairaalassa eli soittaa lähettäjlle jotta nyt on näin niin lähettäjä soittelee postiin jotta ei lähde 14 päivän päästä takaisin.Itsellä monta kertaa käynyt niin reissutyöni vuoksi joten vaatii van pikku soiton.Jos taasen yksityinen lähettää paketin voi siihen laittaa koska paketti noudetaan jos haluaa esimerkiksi kuukauden sisällä.Sinä eli lähettäjä maksaa aina palautuksen vai haluatko jotta paketti jäisi noutamatta ja et saisi rahoja jos myynyt tavaraa etkä koko pakettia takaisin.Et kertonut mitä lähetit ja kenelle olisi ollut helpompi vastata.

      • --

        Kun ei ollut rahaa sinä päivänä, jona paketti piti viimeistään noutaa, meneteltiin seuraavasti: soitettiin paketin lähettäjälle, posti peri ylimääräisestä säilytysajasta 13 euron lisämaksun. En olisi kysymättä tiennyt. Ei ollut verkkokaupasta.


      • --
        -- kirjoitti:

        Kun ei ollut rahaa sinä päivänä, jona paketti piti viimeistään noutaa, meneteltiin seuraavasti: soitettiin paketin lähettäjälle, posti peri ylimääräisestä säilytysajasta 13 euron lisämaksun. En olisi kysymättä tiennyt. Ei ollut verkkokaupasta.

        Myös yksityisluonteinen kirje palautettiin, koska henkilöt eivät enää asu siinä osoitteessa, siitä ei peritty maksua. Lain mukaan se on avattava, selitettiin, enkä laittanut lähettäjän osoitetta päällepäin.


    • tuli mieleen

      Eka vastaaja jo totesi, että hiukan enemmillä lähtötiedoilla olisi ollut helpompi vastata. Mutta niitä odotellessa puutun tuohon kohtaan viestissäsi: "Mielestäni paketin palauttaminen lähettäjälle on ihan kohtuutonta ja saati sitten rahastaa sillä!".

      Jos vastaanottaja ei nouda pakettia, niin mitä postin pitäisi sille tehdä? Pitää hyvänään nurkissa lojumassa? Palauttaa lähettäjälle omalla (siis postin) kustannuksella? Minkäs postikaan sille voi, jos ei vastaanottaja hae pakettiasi, jos et sinäkään mielestäsi?

    • älyhöiäläjätä...

      postiennakolla ilman että vastaanottaja on maksanut tilillesi "pantin". Pantti on todelliset postimaksut meno-paluu ym kanssa, jos ei vastaanottaja nouda pakettia saat pitää pantin. ja maksaa niillä postimaksut.

    • puolanga

      Minä tilasin nokian kännykän postiennakolla kuhmosta rahat ei riittänyt paketin lunastamiseen sain 7.12.2016 puhelimen myyjältä joulukortin jossa jopa uhkailtiin minua tein asiasta rikos ilmoituksen kortti menee poliisille tutkintaan todisteeksi

    • Harmistunut

      Saaja oli matkoilla ja tiesi et pakettia säilytetään 14 päivää ,! Koska pakettikortin takana lukee niin. Nyt se seilaa takaisin minulle. Erikoista toimintaa ja asiakkaiden rahastusta. Kyllä postivirkailijat voisivat poistaa vanhat pakettikortit ja huolehtia että maksavat asiakkaat saavat uudesta käytännöstä tiedon.

    • Anonyymi

      Minulle lähetettiin paketti lähettäjän toimesta väärään osoitteeseen, enkä nouda sitä sieltä. Lähettäjä ei lähettänyt pakettia antamaani osoitteeseen, vaa sekoili itse osoitteen, ja välillä syytti postiakin

      • Anonyymi

        Tuohon edelliseen viittaan. ostin huutonetistä, ja ilmoitin myyjälle automaattitoimituksen, muttei hän tehnyt niin, vaan lähetti paketin eri osoitteeseen.Ehdotin kaupan purkua ja rahojen palautusta, mutta hän kieltäytyi,


    • Anonyymi

      Kaikki on mennyt vaikeaksi ja maksulliseksi. Onko siis ainoa keino välttää maksut siten, että vain heittää väärän osoitteeseen tulleet kirjeet tms. roskikseen? Näinkö meidän siis halutaan toimivan?

    • Anonyymi

      Minulle on kaksi kertaa kuulema lähetetty postipaketti joka ei ole saapunut minulle. Tilasin rannekkeen ja kultaliike on lähettänyt sen kaksi kertaa mutta minulle ei ole ilmoittanut mitään ja näin olleen se on palautunut. Kun nyt aloin kysellä sen perään kävi ilmi että posti on lähettänyt sen takaisin eikä olre ilmoittanut minulle mitään, nyt yritetään 3kerta jos se onnistuisi, olen todella odottanut tämä ranneke koska se on sydänranneke ja tarvitsen sitä. Terveisin Käthe Taht Speranskintie 3 Helsinki 15

    • Anonyymi

      lähetin paketin- ei haettu - lunastin takaisin ...nyt vastaanottaja haluaisi et lähettäisin sen viel kerta ja minun laskuun...ei mee jakeluun ..kenen tuo paketti nyt on? oon sen lunastanut takas postista.

      • Anonyymi

        niin minullekin kävi ja lunastin - onko se tavara nyt minun? hän tosin maksoi lähetyksen muttei hakenut tuotetta.??????????


    • Anonyymi

      Ethän sinä junalla tai bussillakaan saa paluumatkaa ilmaiseksi tehdä.

      Älä hae sitä. Se palautuu "lähettäjälle" eli sille, joka ei noutanut pakettia. Sitten se palautuu taas sinulle jne.

      Aika huonosti tunnet ystäväsi kun et tiedä heidän olevan matkoilla. Vai tiesivätkö, että (taas?) lähetät pilapaketin? Kääntyikin sitten pila omaan nilkkaan.

    • Anonyymi

      "Posti säilyttää noudettavaa pakettia 7 päivää.
      Paketin säilytysaika on 14 päivää, jos lähettäjä
      on ostanut lisäpalvelun Säilytysajan pidennys. Pa-
      ketin vastaanottaja voi pidentää paketin säilytys-
      aikaa korkeintaan 28:een vuorokauteen. Nouta-
      maton paketti palautetaan lähettäjälle ja lähet-
      täjältä veloitetaan paluukuljetuksen hinta."

      https://www.posti.fi/mzj3zpe8qb7p/3n3q8AC4DWJOpDPeA5yT6C/6ea64b0133e1285b41b60de2a1618c9a/ehdot-kotimaanpaketti-fi.pdf

      https://www.posti.fi/fi/asiakastuki/ehdot-ja-tietosuoja/kateis-ja-kuluttaja

    • Anonyymi

      käytän tori.fi sivustoa tarpeettomien tavaroideni myymiseen ja joskus ostankin sitä kautta. jos jonkinlaisia kyselijöitä tulee vastaan . toimitusmyynnissä vaadin aina maksun postimaksuineen etukäteen. varsinkin naiset ja savolaiset ja varsinkin savolaiset maanviljelijät on vaikeita tapauksia. eivät nouda tilausta ja yrittävät vielä saada rahansa takaisin. nykyisin laitan hintaan postimaksun kaksinkertaisena pakkauskuluja niin eipä tule paljoa takkiin jos joutuu paluukyydin maksamaan. yleensä ei ole tarvinnu tavaran hintaakaan palauttaa. ei ne pitkään jaksa kysellä.siperia opettaa puolin ja toisin. sitten vaan tavara uudelleen myyntiin muutaman kuukauden päästä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olen nyt vastaavassa tilanteessa: tori-kaupat, maksu saatu, paketti lähetetty muttei haettu. Saajalla on olemassa myös seurantakoodi. Mitä jos paketti palautetaan mulle, mutten maksa enkä hae sitä? Olisiko oikeudellisesti parempi tilanne? Tavara oli myynnissä yli kuukauden ja nyt alkoi ale kaupoissakin eli varmaan ei vastaanottaja halua sitä.

    • Anonyymi

      Mites siinä tapauksessa kun minulle lähetetti Tori myyjä paketin, mutta laittoi oikein antamani puhelinnumeron väärin pakettiin. Hän ei myöskään antanut lähetystunnusta lähettäessä eikä myöhemmin kun aloin kyselemään paketin perään. En saanut mistään tietää että paketti oli tullut postiin.
      Vasta sitten kun paketti oli tullut hänelle takaisin, hän lähetti lähetystunnuksen. Nyt hän palautti vain tuotteen hinnan muttei postikuluja. Hän lopetti myös kommunkaation täysin minun kanssa.
      Minusta on kohtuutonta että maksan postikulut paketista jotan en ole koskaan voinut edes hakea.

      Onko minulla mitään keinoa saada postikuluja takaisin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe