Olisko kellään

tarjota spesiaalii

relju kiseptia? pitäs saada kälvat hannit ens lookonvippuna!!!! kiljun ei tarvis olla vahvaa,sellasta et takka tuipuis,sais nopsaa sikit nalmille,kunnolla seeppaat sakasin,rirjot ynnyksilla,hokit kausuis,taset kuskuis,etc.

19

4236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suomalaine345

      no tällä hetkellä ehkä liian myöhäistä. Itse tein täydellistä kiljua yhden litran, jonka sain valmiiksi tänään. Toimiva resepti on:
      1,5l pullo
      1l vähänlämpimempää kuin kädenlämpöinen vesi
      2dl sokeria (tavallista)
      2-3tl kuiva hiivaa TAI 2tl tavallista kuutiohiivaa. Voi myös käyttää turbo hiiva (powerhiivaa) jolla käyminen tulisi tapahtua n, 3päivässä, ellei aijemmin.

      Laitat vedet pulloon, sitten sokerit. Ravistelet pulloa kunnes sokeri on liuennut veteen, lisäät hiivat, ravistele hieman. Tämän jälkeen laitat korkin kiinni ja annat käydä yli 20asteessa, mieluiten sisätiloissa. Koska ulkona n,15asteessa hiiva menee horrokseen eikä käy enään.

      Tavan pulla hiivalla käyminen kestää n, 5-8pv. Itsellä kesti n,6pv. Sen huomaa siitä kun sokeri ei enään maistu kunnolla.

      HUOM! Pulloa pitää olla suljettu korkilla. Mutta kerää paljon painetta jolloin pullo voi räjähtää. Siksi tulisi joka aamu, ja ilta ja päivällä paineita päästellä ulos avaamalla korkkia. Jos ei siis ole vesilukkoa. Älä jätä korkkia auki/tee reikää siihen. Koska muuten kilju saa liikaa happea ja käyminen kärsii, ja tulee etikkaa.

      Tärkein kohta on kirkastus/laappaaminen. Jos kirkastaa, ei paska lennä/maha kipuja tule. Eli hiiva poistetaan kiljusta. Kunnes kilju on käynyt tarpeeksi, vie se vaikka ulos, jos siellä on n,10 kylmä. Mutta sitä ennen ravistele hiilidioksidi kiljusta. Ja aukaset korkin jolloin paineita lähtee. Jos et ota hiilidioksidia pois, se nostattaa takaisin hiivan pintaan. Kun se on ulkona jonkun 8tuntia. Ota varovasti esiin. Pohjalla pitäis olla n,1cm hiivaa.

      Ota tyhjä, puhdas pullo esille, kaada varovasti kilju sinne ettei pohja kurat tule mukaan. Sitten otat suppilon johon laitat 3kpl suodatin pusseja. Suodatat litkun. Sitten tee 3kertaa yhdellä pussilla sama. Saat melkovarmasti vesikirkasta kiljua, joka maistuu melkolailla valkoviiniltä.

      HUOM! Litran kiljusta, tulee joku 0.75l kiljua. Koska kirkastus vaiheessa esim pohjahiivoihin jää hiivaista kiljua. Myös suodatin pussit imee sitä vähän. Ja jos puristat niistä kiljut, se menee takaisin sakeaksi. Eli kannattaa laittaa kaks litraa eripulloissa käymään, niin saat n,1.5l. Prosentteja pitäis olla jotain 5-12

      Tässä vielä kuva valmiista kiljusta, oma kuva. Vesikirkasta, tosin se värjäytyi vähän hailakaksi johtuen prosessista. TÄMÄ ON KILJUA! EI VETTÄ. tälläistä saa ylhäällä mainitulla tavalla. Maku muistuttaa laimeaa valkoviiniä. Joka on todella maukasta.
      http://img84.imageshack.us/img84/5778/viini.jpg

      • Enologi 1945

        ei muuta voi sanoa. Kilju ei kirkastu eikä hiiva poistu edellä esitetyllä tavalla, näkyvyys hieman paranee siinä kaikki. Jos tätä sontaa pystyy oksentamatta juomaan - on makuaisti täysin menetetty. Onneksi sentään ei tule ummetusta.

        Toivoisin näiden älyämpärissä ohjeiden leivittelijöiden lopettavan toimintansa. Metsät ovat pullollaan marjoja ja puut täynnä omenia ja luumuja - tehkää kiljunne/kotiviininne niistä, paljon paremman makuista ja ei ole niin julmetun epäterveellistä. Kiljun dokaajat tunnistaa katkokävelystä, pakkoliikkeista ja kroonisesta ripulista - tämäkö on elämän tarkoitus? Ei ei ja vielä kerran ei kiljua.

        Jos mihinkään muuhun et investoi, osta edes vesilukko tai tee itse. Vähentää kaiken maailman pöpöjen tarttumisen keittoon. Sokerivesi on tunnetusti erittäin hyvä kasvualusta kaikille pöpöille. Aina kun aukaiset pullon pääsee sisään muutakin kuin puhdasta ilmaa. Hiilidioksidia ei kerry keittoon, eikä sitä pidä ravistella ennen eikä jälkeen käymisen.


      • anonyymi-muumi
        Enologi 1945 kirjoitti:

        ei muuta voi sanoa. Kilju ei kirkastu eikä hiiva poistu edellä esitetyllä tavalla, näkyvyys hieman paranee siinä kaikki. Jos tätä sontaa pystyy oksentamatta juomaan - on makuaisti täysin menetetty. Onneksi sentään ei tule ummetusta.

        Toivoisin näiden älyämpärissä ohjeiden leivittelijöiden lopettavan toimintansa. Metsät ovat pullollaan marjoja ja puut täynnä omenia ja luumuja - tehkää kiljunne/kotiviininne niistä, paljon paremman makuista ja ei ole niin julmetun epäterveellistä. Kiljun dokaajat tunnistaa katkokävelystä, pakkoliikkeista ja kroonisesta ripulista - tämäkö on elämän tarkoitus? Ei ei ja vielä kerran ei kiljua.

        Jos mihinkään muuhun et investoi, osta edes vesilukko tai tee itse. Vähentää kaiken maailman pöpöjen tarttumisen keittoon. Sokerivesi on tunnetusti erittäin hyvä kasvualusta kaikille pöpöille. Aina kun aukaiset pullon pääsee sisään muutakin kuin puhdasta ilmaa. Hiilidioksidia ei kerry keittoon, eikä sitä pidä ravistella ennen eikä jälkeen käymisen.

        Ohjeita noudattamalla , IMPROVISOIMALLA ja järkeä käyttämällä pitäisi onnistua. Sameus johtuu yksinomaan hiivasta. Vesilukko olisi kyllä syytä hankkia. Bakteereista ei pitäisi olla suurenpaa pelkoa liuoksen alkoholin takia. "Kiljun dokaajat tunnistaa katkokävelystä, pakkoliikkeista ja kroonisesta ripulista". : no helvetti ! laaduttoman kiljun dokaajan tunnistaa ripulista... loput onkin ihan normaalin alkoholin vaikutusta.
        Kijun tekeminen on taidetta. Tarpeeksi nerokas ihminen saa sen maistumaan hyvälle.


      • paskaa, mutta toimii

        Jos ei huvita/ehdi/osaa kirkastaa, niin kannattaa kiehauttaa kattilassa tuo kilju -> hiiva kuolee, joten ei tuu vatsavaivoja. P*skalta se maistuu silti, mutta kyllä minä ainakin saan melko ongelmitta sen alhaalla pysymään. Kannattaa muuten kilju huikan jälkeen puhaltaa voimakkaasti ulos, jotenki tuntuisi lievittävän sitä karmaisevaa jälkimakua.


      • pässinpää10000000000
        Enologi 1945 kirjoitti:

        ei muuta voi sanoa. Kilju ei kirkastu eikä hiiva poistu edellä esitetyllä tavalla, näkyvyys hieman paranee siinä kaikki. Jos tätä sontaa pystyy oksentamatta juomaan - on makuaisti täysin menetetty. Onneksi sentään ei tule ummetusta.

        Toivoisin näiden älyämpärissä ohjeiden leivittelijöiden lopettavan toimintansa. Metsät ovat pullollaan marjoja ja puut täynnä omenia ja luumuja - tehkää kiljunne/kotiviininne niistä, paljon paremman makuista ja ei ole niin julmetun epäterveellistä. Kiljun dokaajat tunnistaa katkokävelystä, pakkoliikkeista ja kroonisesta ripulista - tämäkö on elämän tarkoitus? Ei ei ja vielä kerran ei kiljua.

        Jos mihinkään muuhun et investoi, osta edes vesilukko tai tee itse. Vähentää kaiken maailman pöpöjen tarttumisen keittoon. Sokerivesi on tunnetusti erittäin hyvä kasvualusta kaikille pöpöille. Aina kun aukaiset pullon pääsee sisään muutakin kuin puhdasta ilmaa. Hiilidioksidia ei kerry keittoon, eikä sitä pidä ravistella ennen eikä jälkeen käymisen.

        et vaan osaa tehdä sitä oikein.siitä se johtuu.:)


      • V-ITTU
        Enologi 1945 kirjoitti:

        ei muuta voi sanoa. Kilju ei kirkastu eikä hiiva poistu edellä esitetyllä tavalla, näkyvyys hieman paranee siinä kaikki. Jos tätä sontaa pystyy oksentamatta juomaan - on makuaisti täysin menetetty. Onneksi sentään ei tule ummetusta.

        Toivoisin näiden älyämpärissä ohjeiden leivittelijöiden lopettavan toimintansa. Metsät ovat pullollaan marjoja ja puut täynnä omenia ja luumuja - tehkää kiljunne/kotiviininne niistä, paljon paremman makuista ja ei ole niin julmetun epäterveellistä. Kiljun dokaajat tunnistaa katkokävelystä, pakkoliikkeista ja kroonisesta ripulista - tämäkö on elämän tarkoitus? Ei ei ja vielä kerran ei kiljua.

        Jos mihinkään muuhun et investoi, osta edes vesilukko tai tee itse. Vähentää kaiken maailman pöpöjen tarttumisen keittoon. Sokerivesi on tunnetusti erittäin hyvä kasvualusta kaikille pöpöille. Aina kun aukaiset pullon pääsee sisään muutakin kuin puhdasta ilmaa. Hiilidioksidia ei kerry keittoon, eikä sitä pidä ravistella ennen eikä jälkeen käymisen.

        MIKS KIRJOTIT? SE ON MONELLE HALPA RATKAISU TEHDÄ JOTAIN VIININ LITKUA,EN TARKOITA ALKOHOLISTEJA,MEILLÄ ON PALJO VÄHÄTULOISIA ELÄKELÄISIÄ JOTKA TEKEVÄT SITÄ MUKA VIINIÄ,MUT ELÄ SÄ TUU AUKOON PÄÄTÄS SULLA ON RAHAA VIINA KAUPPAAN KAIKILLA EI OO.


      • V-ITTU
        paskaa, mutta toimii kirjoitti:

        Jos ei huvita/ehdi/osaa kirkastaa, niin kannattaa kiehauttaa kattilassa tuo kilju -> hiiva kuolee, joten ei tuu vatsavaivoja. P*skalta se maistuu silti, mutta kyllä minä ainakin saan melko ongelmitta sen alhaalla pysymään. Kannattaa muuten kilju huikan jälkeen puhaltaa voimakkaasti ulos, jotenki tuntuisi lievittävän sitä karmaisevaa jälkimakua.

        HIIVA KUOLEE? HIIVA KUOLEE ITESTÄÄN KUN KÄYMINEN LOPPUU JOS ET OO SITÄ TIENNY.


      • 25-35?
        V-ITTU kirjoitti:

        HIIVA KUOLEE? HIIVA KUOLEE ITESTÄÄN KUN KÄYMINEN LOPPUU JOS ET OO SITÄ TIENNY.

        Miten selität? teen viiniä aidoista luonnon tuotteista en tarvi hiivaa ollenkaan,mikä siinä kuolee kun käyminen loppuu?kyllä ootte insinöörejä kiljujenne kans,kiehauta vielä?


      • 25-35v.

        jos on niin torvi et yhteen pulloon alkaa tekeen ja nuilla ohjeilla,oli pojalla kirjotus vimma? 25 litraa vettä,haaleaa kuus kiloo äkkimakiaa,sekottele millä haluat sit turbo päälle mieluusti jollakin hämmentää kun kaataa turboa,sit kansi kiinni ja heitä vesilukko menemään,tee oma vesilukko,ohutta vesiletkua laita se vesilukon reiästä sisälle kato ettei valskaa toinen pää pulloon missä on vettä siinä se kuplii,viimeistään neljän päivän päästä on koko seurakunta kiliju päissään,mä en muista mittään.


    • -------------

      3 litraa vettä, litra sokeria, pussi kuivahiivaa, iha vähän puhasta sitruunasta puristettua mehua ja antaa käydä 8pv.. ja kirkastaa. melkeinku valkoviiniä ja itellä tuli 12% alkoholia

    • jösdogösdojgösdjgösl

      Ilman vesilukkoa on turha alkaa tekemään. minulla ainakin käy niin kovaan tahtiin että pullo räjähtäisi alle tunnissa.
      Kilju ei ole yhtään vaarallisempaa kuin kotiviini.. kotiviini saattaa olla jopa vaarallisempaa marjojen ynm. keräämien ilmansaasteiden takia ( jos tarkkoja ollaan)
      Kiehauttaminen olisi muuten hyvä, paitsi että alkoholi höyrystyy vittuun ( jos ei käytä kantta)
      Ja että hiilidioksidi ei kerry keittoon? Kyllä se kertyy ja se pitää ravistella. Miksi tollasseen täytyy tulla neuvomaan kun ei ymmärrä eikä edes halua ymmärtää.

    • kunnon doku

      koitan nyt ite keitellä tota köyhän miehen kiljua, eikös sitä voi vielä kirkastamisen jälkeen maustaa?

      • --------------------

        no kyllähän sitä voi, mutta ite ainakin suositelisin lantrailla mahollisimman puhdasta tavaraa..


    • V-ITTU

      siitä on vähä kauon ku tein viimeks turbo hiivalla nautinto ainetta.30 litraa vettä 6kg sokeria,kolme litraa sekamehua,turbohiiva,2-3vrk käydä valmista myytäväksi?

    • mummmu

      20 litraa vettä,haaleaa viis litraa sekamehua,turbohiiva,alakaa tukka taipuun kolomen päivän päästä.

    • pliis sanokaa 11v

      haluuuun vetää känniiiit!!!!tuleeko köyhänmiehenkijusta kauheet ripu,lit ja yr.jöt??????!??!?!?!

    • jonne5

      Ehkäpä käyt hakee lähimmästä k-kaupasta ES, jyrisee muute hyvi ku avaa sen tölkin ja kaataa pussillisen kuivahiivaa ja vetää nassuun

    • Kiljumaisteri

      vain neljä kiloa sokeria niin että kokonaismääräksi tulee 25 litraa. maku pysyy vielä hyvänä tuolla sokerimäärällä.. se punavalkoisessa pussissa oleva turbohiiva on kaikkein paras. löytyy esim. minimanin, prisman tai tokmannin viinitarvikeosastolta.. ja muistakaa se kirkastus! kiljusta saa melkein vesikirkasta ja näinollen paljon terveellisempää kun vaan jaksaa käymisen jälkeen viikon antaa sakkojen laskeentua pulloissa tai pienemmissä astioissa. tämän jälkeen vasta siis varsinainen "pullotus" ja huomaat pullojesi täyttyvän miltei vesikirkkaalla aineella! Sakkaa siis muodostuu varmasti vielä senkin jälkeen kun olet jo varsinaisesta käymissangosta sakat kaatanut vessanpönttöön.

    • badu1

      Tarkat ohjeet puoleen litraan teen vaan testiks katto sot miten käy???

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3010
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2184
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1594
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      73
      1057
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      921
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      805
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      746
    Aihe