Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ei vain ulkonäön vuoksi

Käytännöllinen kokki

Keittiöremontin suunnittelu on alkamassa. Toivoisin mielipiteitä liesistä. Valmistamme paljon ruokaa, säilömme, leivomme jne. Nyt ollut tavallinen 60 cm lattialiesi, valurautalevyt, tavallinen uuni, ei kiertoilmaa. Hyvin on sillä pärjätty. Keittiöliikkeessä kerrottiin, että edelleen myydään enemmän tavallisia lattialiesiä kuin kalusteuuni-keittotaso systeemejä. Suuri hintaero selittänee ainakin osan lattialiesien eduksi. Mutta te, jotka olette siirtyneet lattialieden käytöstä kalusteuuni/keraamitaso käyttäjiksi, oletteko olleet tyytyväisiä vai olisiko vanha systeemi ollut parempi? Entä, jos kalusteuuni-taso hajoaa? Perinteisien lieden vaihto on helppoa, entä kalusteuunin? Mielipidettä kaipaan myös valutaulalevyt vai keraaminen lieden pinta? Toivon kannanottoja tieltä, jotka olette molempia käyttäneet

66

10127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos paljon valmistatte paljon

      niin suosittelisin erillisuunia höyry kiertoilmalla ja tasoksi induktiota.
      Ei tule selkä kipeäksi ja induktio on jopa kaasua nopeampi.

      Nykyiset kalusteuunit on monesti ihan normaali pistokkeella varustettuja. Eli vaihto ei vaadi sähkömiestä kuten lieden kytkentä.

      Taso uuni n. 800-2000€ tietenkin mallista riippuen.

      Hintaa tietenkin lisää kalusteet (esim. tasoon tehtavä reikä ja sähkörasiat jne.)

      • Leipojatyyppi

        Induktion huono puoli on, uusi kaikki kattilasi... Muutama tulee mukana, mutta ei niillä pärjää.
        Meillä on keraaminen liesi. Kun levyn kohta on kuumentunut, se reagoi nopsaan lämmön muutoksiin, eli jos lasket lämpöä, heti hiljenee kiehunta. Se oli hyvä puoli.
        Keraaminen näyttää helposti likaiselta, ellei tosi hyvin aina pyyhi. ja se on tummakin. Jos taas on mustat tasot, sopii ne yhteen... Sokeria siihen ei saisi päästää sulamaan, puhdistus on hankalaa. Siihen on rauta ja erikoisaine. Sitä nestettä rättiin ja taas kiiltää. Se myös naarmuttuu ajan kanssa. Myös uusiminen kallista. Monta seikkaa puoltaa vanhaa hellaa.
        Muuten kannatan vanhaa levysysteemiä. Semmoinen hankittiin eläkeasuntoon tuohon päätyyn. Enkä kaipaa erllisiä uuneja tms., mutta jokainen makunsa mukaan. Jos laittaisi uunin ylemmäs, on ergonomia hyvä, mutta työtason määrä vähenee. Uunin käyttö on kuitenkin rajallinen. Sama asia astianpesukoneessa. Sitä tosin käytetään paljon enemmän, joten se on hyvä, kun päälle laittaa mikrouunin.
        Sitten katsoisin, että on arkkupakastimelle paikka. Pelkkä kaappipakastin tuskin riittää.
        Lasillisia oviakaan en suosi, ainakaan itselle. Saavat olla piilossa tavarat...
        Laitoimme kiiltäväpintaiset kaapistojen ovet. Muuten hyvät, mutta liikaa uria. Jatkuva pyyhkiminen kuluttaa korkeista kohdista kiillon ja maalin pois. Eli jos haluaa kiiltoa, niin sileät ovet.
        Eläkekaapit on tavallisia vähemmillä urilla.
        Laatikostoja on oikeastaan kaikki alakaapit. Hidastimilla. Se on hyvä. Jos tilaa on vähän, ehkä korkea liukuhyllyillä oleva kaappi olisi hyvä. Tai semmoinen, missä sisällys tulee ulos avatessa ja sivuilta otetaan.
        Kiertoilma kuivattaa paistaessa. Se pitää huomioida taikinoita tehdessä.
        Eläkepuolelle ei enää tule astiankuivauskaappiakaan. On se ap.kone. En ole täälläkään sinne märkiä laittanut. Enemmän saa päällekkäin astioita mahtumaan tavallisille hyllyille. Yksi tavallinen kaappi on työtason alla. Siellä on kukkavaasit. Harvemmin käytössä.
        Myös riittävästi valopisteitä. Jos niissä on sivussa pistokkeita, ei seiniin enää tarvitse niitä sähkötötteröitä..
        Mieti, mitä koneita esillä on, radio, paahdin, kahvinkeitin, entä muita? Pistokkeita riittävästi. Onhan lataamisiakin. Sitten meillä riittää pelkkä pyöreä allas. Siinä mahtuu hyvin pesemään paistopellinkin.
        Kaareva hanasysteemi toimii myös hyvin, alle mahtuu isompikin astia.
        Enkä enää laittaisi kirjavaa tasoa. Valoa vasten näkee murut, ja vieraat tulevat siitä suunnasta..
        Enkä pidä kaakeleistakaan välitilassa. Saumojen puhtaana pito hankalaa. Eläkepuolella onkin levy, samaa sävyä tason kanssa. Halpa ja helppo asentaa. Niin ja työtaso ei ole nykystandardin mukainen, vaan 85cm. Se on minulle sopiva korkeus (163cm). Meillä on myös vieläkin matalampia tasoja (70cm) ikkunoiden alla. Niiden päällä on hyvä tehdä taikinoita. Apupöytä siis matalampi ja riittävän tukeva.
        Onkohan näistä apua?


      • perinteistä ei saa puhtaaksi
        Leipojatyyppi kirjoitti:

        Induktion huono puoli on, uusi kaikki kattilasi... Muutama tulee mukana, mutta ei niillä pärjää.
        Meillä on keraaminen liesi. Kun levyn kohta on kuumentunut, se reagoi nopsaan lämmön muutoksiin, eli jos lasket lämpöä, heti hiljenee kiehunta. Se oli hyvä puoli.
        Keraaminen näyttää helposti likaiselta, ellei tosi hyvin aina pyyhi. ja se on tummakin. Jos taas on mustat tasot, sopii ne yhteen... Sokeria siihen ei saisi päästää sulamaan, puhdistus on hankalaa. Siihen on rauta ja erikoisaine. Sitä nestettä rättiin ja taas kiiltää. Se myös naarmuttuu ajan kanssa. Myös uusiminen kallista. Monta seikkaa puoltaa vanhaa hellaa.
        Muuten kannatan vanhaa levysysteemiä. Semmoinen hankittiin eläkeasuntoon tuohon päätyyn. Enkä kaipaa erllisiä uuneja tms., mutta jokainen makunsa mukaan. Jos laittaisi uunin ylemmäs, on ergonomia hyvä, mutta työtason määrä vähenee. Uunin käyttö on kuitenkin rajallinen. Sama asia astianpesukoneessa. Sitä tosin käytetään paljon enemmän, joten se on hyvä, kun päälle laittaa mikrouunin.
        Sitten katsoisin, että on arkkupakastimelle paikka. Pelkkä kaappipakastin tuskin riittää.
        Lasillisia oviakaan en suosi, ainakaan itselle. Saavat olla piilossa tavarat...
        Laitoimme kiiltäväpintaiset kaapistojen ovet. Muuten hyvät, mutta liikaa uria. Jatkuva pyyhkiminen kuluttaa korkeista kohdista kiillon ja maalin pois. Eli jos haluaa kiiltoa, niin sileät ovet.
        Eläkekaapit on tavallisia vähemmillä urilla.
        Laatikostoja on oikeastaan kaikki alakaapit. Hidastimilla. Se on hyvä. Jos tilaa on vähän, ehkä korkea liukuhyllyillä oleva kaappi olisi hyvä. Tai semmoinen, missä sisällys tulee ulos avatessa ja sivuilta otetaan.
        Kiertoilma kuivattaa paistaessa. Se pitää huomioida taikinoita tehdessä.
        Eläkepuolelle ei enää tule astiankuivauskaappiakaan. On se ap.kone. En ole täälläkään sinne märkiä laittanut. Enemmän saa päällekkäin astioita mahtumaan tavallisille hyllyille. Yksi tavallinen kaappi on työtason alla. Siellä on kukkavaasit. Harvemmin käytössä.
        Myös riittävästi valopisteitä. Jos niissä on sivussa pistokkeita, ei seiniin enää tarvitse niitä sähkötötteröitä..
        Mieti, mitä koneita esillä on, radio, paahdin, kahvinkeitin, entä muita? Pistokkeita riittävästi. Onhan lataamisiakin. Sitten meillä riittää pelkkä pyöreä allas. Siinä mahtuu hyvin pesemään paistopellinkin.
        Kaareva hanasysteemi toimii myös hyvin, alle mahtuu isompikin astia.
        Enkä enää laittaisi kirjavaa tasoa. Valoa vasten näkee murut, ja vieraat tulevat siitä suunnasta..
        Enkä pidä kaakeleistakaan välitilassa. Saumojen puhtaana pito hankalaa. Eläkepuolella onkin levy, samaa sävyä tason kanssa. Halpa ja helppo asentaa. Niin ja työtaso ei ole nykystandardin mukainen, vaan 85cm. Se on minulle sopiva korkeus (163cm). Meillä on myös vieläkin matalampia tasoja (70cm) ikkunoiden alla. Niiden päällä on hyvä tehdä taikinoita. Apupöytä siis matalampi ja riittävän tukeva.
        Onkohan näistä apua?

        Ei keraamisen lieden puhtaanapito ole vaikeaa! Täytyy vain pyyhkäistä roiskeet pois tuoreeltaan, silloin riittää tippa hoitoainetta & märkä rätti ja aikaa palaa 1 minuutti. Jos niiden antaa palaa kunnolla kiinni (= viitsi uhrata tähän 1 min jokaisen ruoanlaittokerran jälkeen), niin sitten onkin luvassa 10 min puuhastelu raaputtimen ja hoitoaineiden kanssa.

        Perinteinen malli on taas ihan perseestä. Kieltämättä sitä ei tarvitse joka kokkauksen jälkeen jynssätä.... mutta sitten kun tarvii, niin 1) aikaa palaa *vähintään* se 10 min ja 2) siinä tarviitaan monenmoista tököttiä (eri välineet ja aineet levyille ja emaloidulle tasolle) eikä niitä penteleen messinkirinkuloita levyjen ympärillä tahdo vanhemmiten saada millään puhtaaksi ts. vekotin on aina paskaisen näköinen.

        vrt. liesitaso, joka on aina siistin näköinen, jos/kun ymmärtää pyyhkäistä sen tuoreeltaan puhtaaksi.


      • paikalle

        Pitäähän sille pistorasia johonkin laittaa. Lieden taakse tulee 3~syöttö ja se pitäisi jakaa uunin,lieden pistorasialle. Sähköasennuksilta ei kyllä välty tässä tapauksessa. Niille vielä vikavirtasuojaukset eli
        400-500€ tulee lisäkustannuksia.


      • sähk. ins
        paikalle kirjoitti:

        Pitäähän sille pistorasia johonkin laittaa. Lieden taakse tulee 3~syöttö ja se pitäisi jakaa uunin,lieden pistorasialle. Sähköasennuksilta ei kyllä välty tässä tapauksessa. Niille vielä vikavirtasuojaukset eli
        400-500€ tulee lisäkustannuksia.

        SFS6000 vikavirta suojaus vaatimukset ovat ovat kiristyneet mutta ei sentään kiinteästi asennettavissa koneissa. Ja jos kyseessä on liesitasoa varten tehtävää suko rasiaa ei tämän tarvi olla vvs takana koska:
        -sitä ei käytetä muuhun käyttöön,
        -tapauksissa jossa on mahdollista, sen on merkittävä " esim vain apk lle."


      • sdukweaiugtuiqy

        Ostakaa mikroaaltouuni. Sillä saa teidänlaisennekin joka toisen aterian onnistumaan. Muistakaa hoitaa palovaroittimen patterit kuntoon!


      • liedet/uunit

      • GRAM

        Induktiotaso on hyvä ja kiertoilmauuni kalusteissa mukava käyttää, kun se on oikealla korkeudella.

        Meillä oli ennestäänkin niin hyvät teräskattilat, että ne soveltuvat induktioliedelle.


      • Induktio paras
        perinteistä ei saa puhtaaksi kirjoitti:

        Ei keraamisen lieden puhtaanapito ole vaikeaa! Täytyy vain pyyhkäistä roiskeet pois tuoreeltaan, silloin riittää tippa hoitoainetta & märkä rätti ja aikaa palaa 1 minuutti. Jos niiden antaa palaa kunnolla kiinni (= viitsi uhrata tähän 1 min jokaisen ruoanlaittokerran jälkeen), niin sitten onkin luvassa 10 min puuhastelu raaputtimen ja hoitoaineiden kanssa.

        Perinteinen malli on taas ihan perseestä. Kieltämättä sitä ei tarvitse joka kokkauksen jälkeen jynssätä.... mutta sitten kun tarvii, niin 1) aikaa palaa *vähintään* se 10 min ja 2) siinä tarviitaan monenmoista tököttiä (eri välineet ja aineet levyille ja emaloidulle tasolle) eikä niitä penteleen messinkirinkuloita levyjen ympärillä tahdo vanhemmiten saada millään puhtaaksi ts. vekotin on aina paskaisen näköinen.

        vrt. liesitaso, joka on aina siistin näköinen, jos/kun ymmärtää pyyhkäistä sen tuoreeltaan puhtaaksi.

        keraamista liettä, joka olisi siistinnäköinen muutaman vuoden käytön jälkeen. Induktioliesi on helpompi pitää puhtaana ja vuoden käytönkin jälkeen kuin uusi. Samanikänen keraaminen liesi on jo aika virttyneen näköinen.


    • Syöpöttelijä

      Olemme ruoanlaittoa ja säilömistä harrastava perhe. Teimme keittöremontin n. 3v sitten ja vaihdoin perinteisen lieden keraamiseen tasolieteen ja erilliseen kiertoilmauuniin. Paljon ruokaa lattavana olen todella tyytyväinen valintaani ja keraaminen liesi on helpompi pitää puhtaana kuin valurauta, itselläni ei ole induktiota, koska en halunnut uusia kattilasarjojani. Kietoilmauuni on ihana, paistamiseen menee lyhyempi aika ja tulos silti hyvä, jopa 4 pellillistä lihapullia paistuu uunissa samaan aikaan.
      Suosittelen lämpimästi. Mutta tavisliedestä ja uunista siirtyminen vei vähän opettelua lämpötilojen ja aikojen suhteen.

      • Monimutka

        Minäkin suoisittelen induktioliettä ja erillisuunia. Varsinkin induktio on ihan ehdoton. Nopea ja selkeä lämpötilan säätö helpottaa "vaikeitten" ruokien tekemistä ja vähentää pohjaanpalamisia yms. Ja suurin osa kohtuullisen uusista kattiloista ja pannuista käy suoraan induktioon. Kokeile vain mangneetilla kattilan tai pannun pohjaa. Jos jää kiinni niin käy induktioon. Ja kovin vanhat pannut alkavat muutenkin olla jo tiensä päässä.
        Myös erillisuuni on hyvä ratkaisu. Jo siitäkin syystä että erillinen taso ja uuni eivät ole mitenkään kytköksissä toisiinsa (jos uunissa ei ole levyjen ohjausta, joka on aika harvinaista). Voit siis valita juuri sellaisen uunin ja induktiotason ja niillä ominaisuuksilla joita tarvitset ja halua. Ja vaikka molemmat eri valmistajilta. Joten tulevaisuuden päivitykset yms. ovat helpompia kuin perinteisellä liedellä joka täytyy aina uusia kerralla.
        Kyllähän nuo kalliita ovat mutta jos laittaa paljon ruokaa niin sijoitus on aika kohtuullinen käyttötuntia kohti.


      • Monimutka kirjoitti:

        Minäkin suoisittelen induktioliettä ja erillisuunia. Varsinkin induktio on ihan ehdoton. Nopea ja selkeä lämpötilan säätö helpottaa "vaikeitten" ruokien tekemistä ja vähentää pohjaanpalamisia yms. Ja suurin osa kohtuullisen uusista kattiloista ja pannuista käy suoraan induktioon. Kokeile vain mangneetilla kattilan tai pannun pohjaa. Jos jää kiinni niin käy induktioon. Ja kovin vanhat pannut alkavat muutenkin olla jo tiensä päässä.
        Myös erillisuuni on hyvä ratkaisu. Jo siitäkin syystä että erillinen taso ja uuni eivät ole mitenkään kytköksissä toisiinsa (jos uunissa ei ole levyjen ohjausta, joka on aika harvinaista). Voit siis valita juuri sellaisen uunin ja induktiotason ja niillä ominaisuuksilla joita tarvitset ja halua. Ja vaikka molemmat eri valmistajilta. Joten tulevaisuuden päivitykset yms. ovat helpompia kuin perinteisellä liedellä joka täytyy aina uusia kerralla.
        Kyllähän nuo kalliita ovat mutta jos laittaa paljon ruokaa niin sijoitus on aika kohtuullinen käyttötuntia kohti.

        Itse kun vaihdoin induktioon, ovat valurautaiset pannut tehneet paluun keittiööni. Ovathan ne hieman raskaita, mutta pirun hyviä. Eikä haittaa, vaikka parilla pannulla taitaa olla ikää enemmän kuin kokilla. Hyvin pelittävät. :)


      • Anonyymi
        The_Rat kirjoitti:

        Itse kun vaihdoin induktioon, ovat valurautaiset pannut tehneet paluun keittiööni. Ovathan ne hieman raskaita, mutta pirun hyviä. Eikä haittaa, vaikka parilla pannulla taitaa olla ikää enemmän kuin kokilla. Hyvin pelittävät. :)

        Valurauta paistin pannu on ihan paras, mulla on käytössä opiskeluaikoina -70 luvulla ostettu. Ja edelleen pelittää hyvin. Silloin kai osattiin tehdä kaikki vielä hyvin. Nykyään saa vain romuja..:(
        Aino vika noissa valurautapannuissa on , että tahtoo pohjata, jos rasvaa käyttää vähemmän, kuten itse pyrin käyttämään.
        Ostin Lidlistä 2v. sitten sisältä emaloidun valurautapannun, mutta romu mikä romu, emaliin oli tullut reikiä?? Enkä kyllä ole itse niitä tehnyt, en tiedä mistä tulivat? Ja muutenkin se pannu oli liian iso ja raskas, nyt on kukanalustana parvekkeella..:)
        Pelkkä valurauta on paras.


    • Kannattaa kokeilla

      Ikea myy Whirpoolin keittiökoneita. Jos merkki kelpaa, saat ne Ikeasta paremmin ehdoin kuin naapurin elektroniikkaliikkeestä.

      Ikean hinnoittelu kohtuullista, TAKUU 5 VUOTTA, NORMAALIN 2 VUODEN SIJAAN, toimittavat tavaran keitiöön saakka. Normaali Wihrlpoolin huolto toimii myös näissä.

      http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/categories/departments/kitchen/10477/

      Itsellä laitteet toimineet moitteetta.

      -

    • tollero1

      taloissamme kalusteisiin upotettu uuni ja keraaminen tasoliesi enkä todellakaan luopuisi enää! On niin paljon helpompi pitää puhtaana kuin lattialiesi! Ja siistin näköinen kun työtaso jatkuu lieden ympäri. Makuasioita on sitten induktio vai tavallinen, meillä ihan tavallinen versio. Uuni on kiertoilmalla ja olen tykännyt myös siitä, paistaa tasaisesti.

      • Turvallisuus-T

        LIsäisin vielä induktiolieden puolesta sen että sen puhtaanapito on huomattavasti helpompaa kuin tavallisen tasolieden. Ja tämä johtuu siitä että itse taso ei kuumene huomattavasti (vain siis kattila kuumenee mangneettikentän vaikutuksesta). Siksi tasolle roiskuvat aineet eivät pala läheskään niin helposti tai nopeasti kiinni ja puhdistus onnnistuu vain pyyhkäisemällä roiskunut ruoka pois. Sama ominaisuus myös lisää turvallisuutta sillä levyn päälle unohtunut muovinen tai puinen lasta tms. esine ei kuumene eikä siis voi sulaa tai syttyä palamaan. Levytkin menevät itsekseen pois päältä jos siinä ei ole mitään metallista astiaa päällä. Tämä voi olla tärkeä ominaisuus lapsiperheessä jossa lapset saattavat muuten aiheuttaa vaaratilanteita kuuman lieden kanssa.


      • 31
        Turvallisuus-T kirjoitti:

        LIsäisin vielä induktiolieden puolesta sen että sen puhtaanapito on huomattavasti helpompaa kuin tavallisen tasolieden. Ja tämä johtuu siitä että itse taso ei kuumene huomattavasti (vain siis kattila kuumenee mangneettikentän vaikutuksesta). Siksi tasolle roiskuvat aineet eivät pala läheskään niin helposti tai nopeasti kiinni ja puhdistus onnnistuu vain pyyhkäisemällä roiskunut ruoka pois. Sama ominaisuus myös lisää turvallisuutta sillä levyn päälle unohtunut muovinen tai puinen lasta tms. esine ei kuumene eikä siis voi sulaa tai syttyä palamaan. Levytkin menevät itsekseen pois päältä jos siinä ei ole mitään metallista astiaa päällä. Tämä voi olla tärkeä ominaisuus lapsiperheessä jossa lapset saattavat muuten aiheuttaa vaaratilanteita kuuman lieden kanssa.

        Jeps, ehdottomasti induktiotaso.
        Eikä yleensä kaikkia kattiloita tarvitse uusia. Ja jos jonkun tarvitseekin, niin induktio on 10-0 parempi ja helppohoitoisempi kuin se tavallinen keraaminen, että jo hoidon helppouden vuoksi voi ihan vapaasti uhrata jokusen kattilan hinnan,

        Luepa http://keskustelu.suomi24.fi/node/6189718 aihe.


      • arjen luxusta
        31 kirjoitti:

        Jeps, ehdottomasti induktiotaso.
        Eikä yleensä kaikkia kattiloita tarvitse uusia. Ja jos jonkun tarvitseekin, niin induktio on 10-0 parempi ja helppohoitoisempi kuin se tavallinen keraaminen, että jo hoidon helppouden vuoksi voi ihan vapaasti uhrata jokusen kattilan hinnan,

        Luepa http://keskustelu.suomi24.fi/node/6189718 aihe.

        Teimme remppaa köökkiin ja laitoimme pyrolyysi kiertoilmauunin ja erillisen induktiotason. Voin puolenvuoden kokemuksella kertoa, että en vaihtaisi.
        Pyrolyysi toiminto on todella toiminut lupausten mukaan, eli rasva ja lika palavat 500 sadassa asteessa pois. Ei pidä sekoittaa katalyyttiuuniin, se ei toiminut oli aiemmassa uunissa.
        Induktioliesi on niin nopea, että kanamunat kerkii keittämään sillä aikaa, kun vanha valurautaliesi lämpiää.


      • se ulkomaalainen
        Turvallisuus-T kirjoitti:

        LIsäisin vielä induktiolieden puolesta sen että sen puhtaanapito on huomattavasti helpompaa kuin tavallisen tasolieden. Ja tämä johtuu siitä että itse taso ei kuumene huomattavasti (vain siis kattila kuumenee mangneettikentän vaikutuksesta). Siksi tasolle roiskuvat aineet eivät pala läheskään niin helposti tai nopeasti kiinni ja puhdistus onnnistuu vain pyyhkäisemällä roiskunut ruoka pois. Sama ominaisuus myös lisää turvallisuutta sillä levyn päälle unohtunut muovinen tai puinen lasta tms. esine ei kuumene eikä siis voi sulaa tai syttyä palamaan. Levytkin menevät itsekseen pois päältä jos siinä ei ole mitään metallista astiaa päällä. Tämä voi olla tärkeä ominaisuus lapsiperheessä jossa lapset saattavat muuten aiheuttaa vaaratilanteita kuuman lieden kanssa.

        Meillä on siis ollut ja pelkkä hyvä sanottava. Allekirjoitan joka rivi.

        Meillä on siten tapana paistaessa laitaa sanomalehtiä pannun alle hellan peiteeksi, ei tarvitse siivoa lainkaan.


      • Onko totta?
        se ulkomaalainen kirjoitti:

        Meillä on siis ollut ja pelkkä hyvä sanottava. Allekirjoitan joka rivi.

        Meillä on siten tapana paistaessa laitaa sanomalehtiä pannun alle hellan peiteeksi, ei tarvitse siivoa lainkaan.

        Voiko induktioliedelle tosiaan laittaa sanomalehden keitto- tai paistoastian alle???


    • srg eyt ey

      Eipä niissä laitteina ole mitään eroja. Monesti erilliset on vähän paremmin varusteltuja, siis kalliinpiakin. Erillisuunissa se erinomainen puoli, että sen tuurillaan saa korkeammalle. Ei tarvitse pyllistellä.

      Ja jos jompikumpi hajoaa, ei tarvitse koko hoitoa hinata korjaamoon tai ostaa kaikkea uusiksi.

      Laita kaasu- tai induktioliesi. Hintaero tavalliseen keraamiseen lieteen ei ole mitenkään merkittävä. Uunia ilman kiertoilmaa on muuten itseasiassa hankala edes löytää, ei se yksi propelli hintaan paljoa vaikuta, hankala kaupata uunia ilman sitä...

    • T. Iili

      Jos haluaa sekä induktion että tavallisen keraamisen lieden (tai kaasun), niin löytyy modulaarisia sarjoja, joista voi koota mielesensä kokonaisuuden.

      • +++++++

        meillä ollut molemmat, viimeksi keraaminen taso ja erillisuuni, ei muuten tule keraamista tasoa enää meidän taloon!

        Sitten tämä uunin sijoitus, jos käyttää uunia 4 kertaa tai useaammin viikossa, nosta se ylös. Muuten pidä ne yhdessä.

        Nämä oikein ärsyttää kun sisustuslehdistä luetaan yksi "oikea" totuus eikä mietitä omia tarpeita OIKEASTI. Esim. järjellä ajatellen "rosteriset" (ovien kuori) jääpalakone pakastimet ja erillisuunit ovat suht koht järjettömiä. Mutta kun luullaan että vieraat tulevat kateellisiksi, joopa joo.

        Juuri aletaan rakentamaan ja kaikki integroidaan mitä voidaan, Liesi/uuni yhdistelmä tulee rapakon toiselta puolelta, saa jopa 90cm levyisenä ja ulkonäöltään viiskytlukulaista (makuasia tiedän) niin uskon että tullaan niistä tyytyväiseksi.


    • Mä_olen_mies

      Keraamisesta liedestä parivuotta kokemusta, jokapäiväisessä käytössä. Todella nopea, helppo pitää siistinä, ja näyttääkin hyvältä. Ennakkoluuloja oli hankittaessa mutta ne karisivat alkumetreillä. Puhdistaminen on helpompaa kuin perinteisessä liedessä koska pinta on tasainen, ei ylikiehuteettu "eväste" jää uurteisiin levynreunoihin.

      • Siivos

        MInäkin pidän tasoon upotetuista lieistä jo ihan puhtaanapitosyistä. Ottakaapa vanha tavallinen lattialla seisova liesi pois aukostaan ja katsokaa kuinka paljon likaa tippuu lieden ja kalusteiden/seinän väliin. Voi olla aikamoinen sotku siellä (meillä ainakin oli)! Upotettu taso poistaa tämän ongelman kokonaan.


      • väärin asennettuja
        Siivos kirjoitti:

        MInäkin pidän tasoon upotetuista lieistä jo ihan puhtaanapitosyistä. Ottakaapa vanha tavallinen lattialla seisova liesi pois aukostaan ja katsokaa kuinka paljon likaa tippuu lieden ja kalusteiden/seinän väliin. Voi olla aikamoinen sotku siellä (meillä ainakin oli)! Upotettu taso poistaa tämän ongelman kokonaan.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8542441
        - katso kodinkone -keskustelu
        - ainakin itselle tuli yllätyksenä tuo 40 cm tason paksuus
        - uusi Kotiliesi -lehti, siinä kuva mm.Mielen liesitaso-uunista, jossa uuni upotus alkaa alasokkelin päältä, mikä mielestäni on todella huono korkeus verrattuna perinteiseen lattialieteen, turvaetäisyydet näin vaaraankin täyttyvät


    • LYZICKA

      Muutimme omakotitaloon ja Keittiö remontin aikana päätettiin laittaa erillisuuni joka on sijoitettu kalausteisiin ja Siemenssin kaasutaso. Valintaan vaikutti se, että minun lapsuuden kodissa oli ja on edelleen kaasuliesi joten kaipasin nopeata ja vaivatonta ruuanlaittoa. Kasutasot on nykyään erittäin turvallisia ei tarvi käyttää tulitikkuja yms. ja kaasu on sähköön verrattuna edullisempi. Riittää kun kerran vuodessa vaihtaa uuden ison kaasupullon. Myöskään sitä palkoa ei ole, että kaasu haisee, tai että kaasu voisi vuotaa. Valinta osoittautui viime talvena oikeaksi ratkasuksi koska oli sähkökatkoja.

      Erullisuunin saa nykyään todella edullisesti.

    • Mummeli 60 v

      Meille laitettiin tasoinduktioliesi ja sen alle kiertoilmauuni jossa on eri vaihtoehtoja. Induktiolieteen ei sovi kun sille tarkoitetut kattilat ja pannut. Vaihdoin samalla siis koko kattilaston ja vanhat paistinpannut.
      Olen tyytyväinen induktioon, se on todella nopea. Se pitää vaan joka kerran jälkeen puhdistaa niin pinta pysyy kauniina. En vaihtaisi sitä pois. Sillä on ihana hauduttaa puuroja ja pitää myös ruokia lämpimänä.
      Jos en muista laittaa kattilaa levylle se piippaa ja sammuttaa virran.

    • korjailija

      Ominaisuuksien puolesta järjestys: nestekaasu, induktio, keraaminen, valurauta.
      Luotettavuus on sitten eri asia. Induktiotaso on asennettava erittäin huolellisesti, koska se on elektroninen laite, jonka jäähdytys puhaltimet tarvitsevat ilmaa pystyäkseen toimimaan. Induktiotason korjaus takuun jälkeen on niin kallista, että samalla rahalla saa uuden.
      Oma valintani olisi erillinen valurautalevyinen liesitaso ja kalusteisiin upotettava kiertoilmauuni.

      • se ulkomaalainen

        .. kun kaasutarkastajat kävivät esittämään vaatimuksian. Ei toki aiheuttomasti, olihan juuri erästä kerrostaloasunnosta seinätkin lentänyt kadulle, pelkät tolpat olivat jäljellä. Induktio tuli tilalle ja hyvä on.


    • Vanhassa vara paremp

      Juuri sain kuulla, että kalusteuunin hankkinut ei pitänyt siitä, että pellit on säilytettävä uunissa ja kun uunia tarvitsee pellit on otettava pois ja ovat sitten työpöydällä. Kertoi kaipaavansa lattialieden hyvää säilytyslaatikkoa.

      • liesitason alla

        Meillä on liesitason alla vetolaatikoita, joissa on keittämisessä ja leipomisessa tarvittavia astioita ja tarvikkeita. Alimmaisessa vetolaatikossa ovat pellit. Kiertoilmauuni on upotettu työpöytäkorkeudelle liesitason vastapäiselle seinälle, ei siis liesitason alle.

        Tämä järjestys toimii hyvin liesi-uuni-systeemin puolesta, mutta kylmäkalusteiden sijoittaminen on haasteellista, sillä kylmäkalusteita ei voi sijoittaa kalusteuunin viereen. Olemme nyt päätyneet erilliseen retrojääkaappiin. Se on ihan ok, mutta tulevaisuudessa haluaisin kuitenkin korkean pakastekaapin ja korkean jääkaapin vierekkäin. Ne eivät nyt mahdu keittiöön, koska meillä on toisella puolella tiskipöytä ja liesitaso ja toisella puolella työpöytätaso ja kalusteuuni. Luultavasti seuraavassa rempassa upotamme uunin liesitason alle, jotta saadaan kylmäkalusteet paremmin mahtumaan. Ei me niin paljoa kuitenkaan leivota, etteikö hiukan jaksaisi kumarrellakin.


      • Kokemus-K

        "Juuri sain kuulla, että kalusteuunin hankkinut ei pitänyt siitä, että pellit on säilytettävä uunissa ja kun uunia tarvitsee pellit on otettava pois ja ovat sitten työpöydällä. Kertoi kaipaavansa lattialieden hyvää säilytyslaatikkoa."

        Tuo on huonoa suunnittelua kalustetoimittajalta (jos kalusteet hankittu samalla kertaa). Normaalisti uunin upotuskaapissa (myös silloin kun se on lieden alla) on yksi alalaatikko juuri pelleille.


      • Kokemus-K kirjoitti:

        "Juuri sain kuulla, että kalusteuunin hankkinut ei pitänyt siitä, että pellit on säilytettävä uunissa ja kun uunia tarvitsee pellit on otettava pois ja ovat sitten työpöydällä. Kertoi kaipaavansa lattialieden hyvää säilytyslaatikkoa."

        Tuo on huonoa suunnittelua kalustetoimittajalta (jos kalusteet hankittu samalla kertaa). Normaalisti uunin upotuskaapissa (myös silloin kun se on lieden alla) on yksi alalaatikko juuri pelleille.

        Meillä esimerkiksi näin on. Valitettavasti vain tuo on sen verran matala, että kolme peltiä ritilä eivät sinne yhtä aikaa mahdu. Itse asiassa jo niiden kolmen pellin kanssa pitää olla järjestyksen oikein, että menevät (yksi syvempi kuin muut)... Jos tuo olisi pari senttiä korkeampi... Mutta sitten pitäisi olla koko kaapiston sen pari senttiä korkeampi. :)


      • Leipojat
        liesitason alla kirjoitti:

        Meillä on liesitason alla vetolaatikoita, joissa on keittämisessä ja leipomisessa tarvittavia astioita ja tarvikkeita. Alimmaisessa vetolaatikossa ovat pellit. Kiertoilmauuni on upotettu työpöytäkorkeudelle liesitason vastapäiselle seinälle, ei siis liesitason alle.

        Tämä järjestys toimii hyvin liesi-uuni-systeemin puolesta, mutta kylmäkalusteiden sijoittaminen on haasteellista, sillä kylmäkalusteita ei voi sijoittaa kalusteuunin viereen. Olemme nyt päätyneet erilliseen retrojääkaappiin. Se on ihan ok, mutta tulevaisuudessa haluaisin kuitenkin korkean pakastekaapin ja korkean jääkaapin vierekkäin. Ne eivät nyt mahdu keittiöön, koska meillä on toisella puolella tiskipöytä ja liesitaso ja toisella puolella työpöytätaso ja kalusteuuni. Luultavasti seuraavassa rempassa upotamme uunin liesitason alle, jotta saadaan kylmäkalusteet paremmin mahtumaan. Ei me niin paljoa kuitenkaan leivota, etteikö hiukan jaksaisi kumarrellakin.

        Meillä on alhaalta lukien kaksi laatikkoa ( alemmassa kattiloita ja ylemmässä pellit ja paistinpannut), kalusteeseen upotettu kiertoilmauuni, mikro samanlaisen peilinosto-oven takana kuin uunin ovi. Vieressä laatikostoja ja kaappeja, joiden vieressä täyskorkeat jää- ja pakastekaappi. Hyvää suunnittelua, kun itse tein : )


      • Alalla ollut
        The_Rat kirjoitti:

        Meillä esimerkiksi näin on. Valitettavasti vain tuo on sen verran matala, että kolme peltiä ritilä eivät sinne yhtä aikaa mahdu. Itse asiassa jo niiden kolmen pellin kanssa pitää olla järjestyksen oikein, että menevät (yksi syvempi kuin muut)... Jos tuo olisi pari senttiä korkeampi... Mutta sitten pitäisi olla koko kaapiston sen pari senttiä korkeampi. :)

        Hahlen valikoimiin kuuluu uunikaappiin liitettävä sokkelilaatikko. Sinne menee kaikki pellit ja paljon muutakin. (SOK60HA Uunikaapin sokkelilaatikko, harmaa, leveys 60 cm).


    • Kokkaava

      Meillä tehtiin keittiöremppa tänä keväänä. Vaihdettiin valurautalevyjen tilalle keraaminen, jos saisin uudelleen valita, valinta olisi ehdottomasti valurauta levyllinen liesi. On helpompi pitää puhtaana, paistaa ja keittää paremmin. Keraaminen taso on aina likaisen näköinen vaikka pyyhit jatkuvasti, pöly näkyy heti, kiehuminen lakkaa jos alennat lämpöä ja esim. paistaminen on hankalaa, levy paistaa vain keskiosalta. Paistat vaikka kaloja pannulla: keskeltä paistaa, sivuilta ei. Aina saat olla rauta raapan kans raappaamassa levyltä roiskeita. Siinä ajassa pyyhkii kyllä valurauta levytkin puhtaaksi. Keraaminen on ollu meillä nyt puol vuotta, taso näyttää ku se ois ollu jo vuosikausia( vaikka aina pyyhitään käytön jälkeen ), vanha valurautainen oli ihan siisti vielä 10 vuoden jälkeen. Kun nyt keraamisesta tehot tippuu, vaihdan tilalle valurauta levyllisen lieden!

      • jossa myydään sodanaikaisia rautalevyhelloja.

        Katsoin muissa maissa, eipä niitä ollut. Joku jälkijääneisyys siis täällä.


    • tuunari

      mutta et halua vaihtaa kaikkia kattiloitasi, vaan haluat ehkä lämmittää ihan mitä vaan missä vain padassa, niin älä valitse induktiotasoa.
      jos haluaisit kuitenkin induktiotason mutta et raaski luopua kaikista kattiloista, niin hommaa Miele KM 5920. Siinä on perinteinen keraaminen helotaso sekä induktio yhdistetty. kaksi levyä kumpaakin. halpa se ei saata olla.

      minulla on ainakin kattiloita koko elämäni tarpeisiin ja sen takia en itselleni hommaa induktiotasoa, korkeintaan tavallisen keraamisen tason. vielä meinaan kuitenkin kymmenen vuotta tulla toimeen tällä rautalevytasolla. tällä voi kuumentaa uudenvuoden tinatkin jos siltä tuntuu.
      Indiktiotason valitseva voi ehkä laskea puhdistettavuuden ajansäästöstä itselleen etua, jonka voi vähentää kattiloiden hankintahinnasta mielenrauhan saamiseksi. ?mitähän oikein sanoinkaan?

      melkein jokainen tuttuni, joka on nostanut lieden ylemmäs, on valitellut työtason vähenemistä.
      asia on hyvin vain niillä, jotka ovat suunnitelleet jo alunperin uunin päälle jotain muuta.
      se uuni jos nousee vähänkään liian ylös, niin on vaarassa kaatua kuumat liemet syliin.

      • R-laittaja

        "minulla on ainakin kattiloita koko elämäni tarpeisiin ja sen takia en itselleni hommaa induktiotasoa, korkeintaan tavallisen keraamisen tason."

        Eikö mikään nykyisistä kattiloistasi muka sovi induktioon? Suurin osa normaaleista teräskattiloista toimii induktiossa, poikkeuksena ovat lähinnä vain alumiiniset keittoastiat tai ne joissa on sekoitettu alumiinia ja terästä.
        Pinoitetut "teflon" yms. pannut taas menevät joka tapauksessa vähitellen huonoksi joten niiden uusiminen ei ole mitenkään suuri uhraus. Ja vanha kunnon valurauta sopii induktioon mainiosti!


    • Joitakin ratkaisuja

      Kaikkein tyytyväisin olen ollut oikeaan varaavaan leivinuuniin, jonka jälkilämpö pysyy toista vuorokautta. Siinä voi leipoa ja hauduttaa, eikä tarvitse jynssätä haisevien uuninpuhdistusaineitten kanssa, jos jotain läikkyy uunin pohjalle. Pyrolyysi toimii aivan itsekseen. Energiataloudellinen se on myös.

      Olen kokeillut hybriditasoa, eli siinä oli kaksi induktiotoiminnolla toimivaa keittokohtaa että kaksi tavallista keittokohtaa. Kaikki kattilat sopivat sellaiseen tasoon, mutta ne induktiokohdat olivat aika rikkoutuvaisia. Emme sitten kovin montaa kertaa jaksaneet korjauttaa vaan vaihdoimme pois. Nykyään meillä on keraaminen keittotaso ja mökillä valurautalevyllinen lattialiesi. Ei niitä kumpaakaan mitenkään vaikea ole puhdistaa. Eikä sinne lattialieden taakse mitään kauheita sotkuja kerry, jos muistaa aina silloin tällöin siirtää hellaa kun siivoaa. Pedantti luonne kun olen, niin viimeistelen valurautalieden reunojen puhdistuksen nuppineulalla ... ei tarvitsisi, mutta mökillä on aikaa ja nautin siitä. Se taitaa olla aika yksilöllistä, minkä kukakin kokee työläänä.

      Usein olen ajatellut, että muuratun leivinuunin rinnalla riittäisi hyvä mikroaaltouuni ja liesitaso. Sähköuuni on minusta meillä turhaan, koska nykyään olisi ruuanvalmistukseen sopivia mikroja, jotka myös ruskistavat, ja jotka kuluttavat murto-osan siitä sähköstä, mitä sähköuuni. Sähköuuni kuluttaa todella paljon energiaa. Toisaalta, kun se nyt on niin ei sitä kannata vaihtaakaan, koska se toimii. Silti minusta uuniin ei kannata sijoittaa kovin paljoa rahaa, etenkään jos talossa on leivinuuni ja tykkää käyttää leivinuunia.

      • pöljä rakentaja

        Meillä tehtiin keittiöremontti taannoin, Oli ennen erillinen uuni kellolla ja rautalevy taso.
        Laitettiin Keraaminentaso, U-keittiön perälle ja erillinen kiertoilma uuni sopivalle korkeudelle ,toiselle
        sivulle,vastapäätä tiskipöytää.
        Ei rarskittu ostaa kellolla varustettua uunia,mikä on harminpaikka,vanhalla sai uunin tai levyn toimimaan
        haluttuun aikaan- ja ajan. Ei keraamisessa tasossa ole ongelmia puhtaanapidon kanssa,sen enempää.
        Uunipellit pidetään uunin viereisessä kaapissa kyljellään.
        Uuni-ja levy kannattaa kytkeä 3-vaiheisesti ,ovat silloin 30% tehokkaampia kuin 220v;sina.


      • örrikkä
        pöljä rakentaja kirjoitti:

        Meillä tehtiin keittiöremontti taannoin, Oli ennen erillinen uuni kellolla ja rautalevy taso.
        Laitettiin Keraaminentaso, U-keittiön perälle ja erillinen kiertoilma uuni sopivalle korkeudelle ,toiselle
        sivulle,vastapäätä tiskipöytää.
        Ei rarskittu ostaa kellolla varustettua uunia,mikä on harminpaikka,vanhalla sai uunin tai levyn toimimaan
        haluttuun aikaan- ja ajan. Ei keraamisessa tasossa ole ongelmia puhtaanapidon kanssa,sen enempää.
        Uunipellit pidetään uunin viereisessä kaapissa kyljellään.
        Uuni-ja levy kannattaa kytkeä 3-vaiheisesti ,ovat silloin 30% tehokkaampia kuin 220v;sina.

        Induktioliesi on kaikista turvallisin vaihtoehto. Ei pelkoa, että jäisi levy päälle. Puhtaanapito on todella helppoa, koska siihen ei lika pala kiinni. En ainakaan minä ole saanut tarttumaan. Tämä johtuu varmaan siitä, että levyt jäähtyvät todella nopeasti Ja myös kuumenevat nopeasti.

        Ja noista kattiloista, niin mulla aika moni kattila kävi induktiolle. Ei ihan heti kannata vanhoja kattiloita heittää pois, ennenkun testaa, että käykö ne induktiolle. Jos magneetti tarttuu kattilan pohjaan, se sopii induktiolle. Ja toinen miten voi testata on, että laittaa kattilaan vettä ja alkaa kiehuttaa. Jos liesi alkaa toimia niin kattila ok jos ei niin ei sillon sovi induktiolle.

        Mä en enää mistään hinnasta luopuisi induktioliedestä.


    • Cuisinière

      Aika moni täällä tuntuu liputtavan induktiolieden puolesta!

      Meille tuli 14 vuotta sitten keittiöremontin yhteydessä kivitasoon upotettu keraaminen tasoliesi, suoraan sen alle sijoitettu kalusteuuni (kiertoilma-) ja uunin alle matala vetolaatikko, johon pellit mahtuvat. Liesi- ja uuniyhdistelmän merkki on Electrolux, kaapistot tulivat Puustellilta.

      Kahdessa takalevyssä on kaksi valinnaista laajuutta (toisen suurempi laajuus pitkulainen). Pienempi etulevy on ns. halogeenilevy eli nopeaa, heti päällekytkettäessä voimakkaaseen (melkeinpä valaisevaan) punahehkuun syttyvää tyyppiä. Myös ison etulevyn nopeus on riittänyt meille.

      Olemme olleet ratkaisuun erittäin tyytyväisiä eikä mikään vaihto induktiolieteen ole ehtinyt vielä tulla mieleenkään (eikä paluu valurautalevyihin liioin).

      Jos valinta olisi ajankohtainen tänä päivänä, saattaisi induktio tietenkin tulla kysymykseen.

    • vkonloppukokki

      Itselläni on kokemusta "tavallisesta" liedestä ja kiertoilmaliedsetä, jossa keraaminen taso. Olin siihen tosi tyytyväinen, ja liettä jäi tosi ikävä kun vuosi sitten muutettiin taloon, jossa on "tavallinen" liesi. Kiertoilmauunissa sai laitetuksi kerralla tosi paljon ruokaa, leipomukset onnistuivat hyvin, vaikka paistoin kaksi pellillistä pullaa päällekkäin. Keraaminen taso on helppo pitää puhtaana, lämpiää nopeasti. Ajastimet sun muut systeemit on tosi toimivia, paistin/kinkun tekeminen uunissa oli tosi helppoa, iskit vaan anturin lihaan ja odotit että asteet on kohdallaan, uuni hälyttää ja eikun syömään... Näitä ajastimiahan on tavallisissakin uuneissa, ja ne toimii tosi hyvin. Olen suunnittelemassa keittiöremonttia taloon ja ilman muuta ostan kiertoilmauunin keraamisella tasolla. Näistä integrointisysteemeistä ei ole kokemusta, ne on melko kalliita. Jos on valmis laittamaan rahaa, niillä kyllä saa varmasti tosi toimivia juttuja.
      Paras on kyllä ilman muuta nestekaasu keittämiseen/paistamiseen, mutta siinä on taas omat juttunsa...

      • Jouduimme erässä asunnossa hellan uusimisen yhteidessä hankkimaan keraamisella tasolla olevan ja erehdyimme Rosenlew:iin.

        Taso toimii hienosti, mutta jo lyhyen ajan sisällä olivat kattiloiden paikat naarmuttuneet. Tästä tehtiin reklmaatio, mutta takuuehdoissa luki jo valmiiksi, ettei R. vastaa naarmuutumisesta.

        Juju on vain siinä, että meillä on ollut ahkerassa käytössä Boschin induktiolevy jo kuusi vuotta ja siinä on tähän asti YKSI näkyvä naarmu. Aivan samanlaisessa, tavallisessa käytössä sekin.

        Eli Rosenlew ja kuka muu käytää halvempa levyä, mistä liene, joka on huomattavasti pehmeämpi lasilaatu. Taas yksi esimerkki, kuinka kotimaisuuden merkeissä kusetettaan asiakasta.

        Joka halua siis pitempiaikasta iloa siististä keraamisesta levystä kannata osta maailmanmerkkejä.


    • Ahkera emäntä

      lattialla oleva liesi ollut minulla käytössä monta vuotta jo ja olen sangen tyytyväinen siihen.
      Kiertoilmauuni ja kaikki mausteet eletroonista paistomittaria myöten. Kiertoilmauunissa
      paistolämpötila uuniin 20 astetta alemmaksi kuin vanhoissa uuneissa. Helppo ja vaivaton.
      Liesitason puhdistus joka kerta pitää muistaa terotti minulle tuttu kodinkonemyyjä silloin
      niin pääsee helpolla. Suosittelen.

    • niuniu

      muuta en nyt tähän sano kuin sen että JOS päädyt induktio lieteen niin MUISTA! että silloin menee koko kattila ja paisto väline varasto uusiksi koska tavalliset kattilat eivät lämpiä kyseisellä liedellä! vaan tarvitaan induktio kattilat ja pannut.

      • Joku rakasta rätei..

        Taas Taavi Tumpelon tekstiä, joka periaatteessa vastustaa kaikkea uutta.

        Lähes kaikki uudet kattilat on viimeiset 4-5 vuotta olleet induktiolle sopivia. Osa 10 vuotta vanhoistakin. Kaikki valurautaiset käy. Paistinpannuista halvimmat eivät yleensä sovi induktiolle.

        Perheen perustamisen iästä riippuen keitto- tai paistoastiastosta menee uusiksi 10-90%. Itse piti ostaa 5 uutta kattilaa, kun vain yksi kattila sopi induktiolle. Pikkusiskolla riitti 1 kattila 1 kunnon paistinpannu.

        Tietty, joku voi rakastaa kattiloitaan enempi kuin autojaan, joita vaihdetaan 2-10 vuoden välein keskimäärin, mutta kattilan pitäisi pysymän 30 vuotta saman, vaikka olisi ihan selkeä tarve päivittää se.

        Omia vanhoja kattiloita en heittänyt roskiin. Nyt tytär keittelee niillä tavallisella liedellä, kun vuokrakämpässä normaalilevyt. Tyytyväinen, kun sai hyvät kattilat ilmaiseksi.


    • wjsthjsw

      Me laitettiin remontin yhteydessä ihan perus-lattialiesi, valurautalevyin. Käytön helppous, puhdistettavuus, ei tarvitse "varoa" ja helposti korvattavissa uudella tarpeen tullen. Tyytyväisiä ollaan oltu. Aikanaan 80-luvullu keraaminen taso oli todella huono ja kesti 2 vuotta. En suosittele.

      Perusliedellä pärjää.

    • Meilläkin käytössä

      Kiertoilma uunissa on todella hyvä ominaisuus. Ruokaa voi laittaa useilla eri tasoilla, energiaa säästyy ja on nopeampaa. Meillä on induktioliesi ja olemme tyytyväisiä. Liesi on paljon nopeampi, reagoi heti eli esimerkiksi lämpötila laskee heti, joten ylikiehumista tapahtuu vain jos unohtaa koko ruuanlaiton. Lisäksi pintalämpötila pysyy alhaisena, joten roiskeet ym. eivät pala kiinni ja puhtaanapito on paljon helpompaa kuin tavallisella keraamisella tasolla. Kattilat voit testata magneetilla, kaikki joihin magneetti tarttuu toimivat eli vain alumiinkattiloita ei voi käyttää. Huomioi, että myös huonot vanhat kattilat, joiden pohja on vääntynyt, toimivat induktiotasolla. Esimerkiksi tarjouksista tai nettianttilasta induktiolieden saa alle viiden sadan. Konerasta Whirpoolin teräksinen kiertoilmauuni ja boosterilla eli lisäteholla varustettu induktiotaso irtoavat yhteishintaan 850 euroa. Hinta ei siis juuri ole 60 cm lattialiettä korkeampi.

    • Tosi on

      Älä vaan osta ELEXROLUKSIN 50cm: tä keraamista kiertoilma liettä se kusee lattialle.

      • sulta

        vaan puutu se valuma-allas peltilaatikosta?


    • eräs äiti

      Hei, meillä ollut erilliset liesi ja uuni jo 20 vuotta, enkä vaihtaisi pois. Lietemme on keraaminen, ei induktio sellainen. Induktioliesi on varmasti hyvä, mutta mielestäni selkeä miinus on siinä, että levy ei pysy lämpimänä esim. sen aikaa, jotta perunat kypsyisivät. Itse lähden aamupäivisin lasten kanssa leikkikentälle, ja perunat kypsyvät sillä aikaa kotona sammutettuani levyn.

      • > mielestäni selkeä miinus on siinä, että levy ei pysy lämpimänä esim. sen aikaa, jotta perunat kypsyisivät.

        Jos tiedät, kuinka kauan perunat kypsyvät, pistät vain ajastimeen sen ajan. Ja lämpö loppuu heti kun ajastin tulee täyteen. Eikös noissa kaikissa ole ajastin kuitenkin nykyään?

        En kyllä tiedä, millaisia perunoita teet, mutta jälkilämmöllä kypsyttäminen kyllä kuulostaa aika oudolta.


    • helleforssin hella

      Osta kirppikseltä tms. VANHA HELLFORSSIN HELLA!!! nimittäin kestää jos jonkinmoisen rynkytyksen sitä vasten!!!

    • Sup´

      Siihen tuntuu tarttuvan lähtemättömästi kuumalle liedelle vahingossa joutunut ruoka-aines.

      • Liesi-MIes

        Mutta keraaminen ja induktio ovat eri asia. Ja nimenomaan tuon ruoan tarttumisen suhteen. Induktiossa kun itse taso ei kuumene paljon, vain valmistusastiat kuumenevat. Näyttävät tuki ulospäin samoilta mutta koko toimintaperiaate on erilainen.


    • suomalaisen tuntu

      Keskustelun aihe on ulkonäkö/käytännöllisyys. Ihastuin Koti ja keittiö lehdessä kerrottuun vanhan talon keittiöremonttiin, jossa lattialiesi.
      http://www.kotijakeittio.fi/kodit/_a101504/katso muutos keittion uusi ilme/
      Mielestäni tuon uuden keittiön tyyliin sopii hyvin perinteinen liesi, kuten kuvassa. Moderniin, vetimettömään, pelkistettyyn taas nuo kalusteratkaisut.
      Täytyykö Suomessa luopua kaikesta suomalaisesta kuten lattialiedestä?

    • Liesi kotiin

      Kyllä paras on se vanhanaikainen, joka väriltään valkoinen, neljä pyöreää mustaa levyä, ja merkki joku Talousliesi (Rosenlew, hinta alle parin sadan). sillä on pärjätty 50-luvulta asti ja vastaavalla pärjätään hautaan saakka.

      • kkkkkkkkkkkkkk

        kuoliko se apina mihin vai h1n1.


    • pettynyt kokki

      ollut Upo merkkinen keraaminen taso ja kiertoilma uuni ja voin sanoa että olen kumpaankin kovasti pettynyt.Uuni ei paista tasaisesti,eikä siihen kannata laittaa kahta peltiä yhtäaikaa.Myös keittotaso on ollut tosi huono,eipä siinä saa esim.lihaa kunnolla ruskistettua,vaikka pannu on kuinka kuuma ,kun siihen panet rasian jauhelihaa,se vähän aikaa ruskistaa ja sitten jo pannu onkin niin jäähtynyt,että ruskistuminen loppuu ja alkaa kiehuminen.Levy menee ikäänkuin pois päältä,ei hehku punaisena ,kuumuu kyllä sitten taas hetken päästä.Jos saisin valita uudelleen niin ilman muuta ottaisin vanhan mallisen lieden takaisin.

      • Monimutka

        Minulla samat kokemukset niin uunista kuin levyistäkin mutta lietenä perinteinen lattialiesi (ElectroHelios). Joten taitaa olla enemmän vain helpojen rimpuloiden ominaisuus kuin riippuvainen siitä onko erillisuuni/taso tai lattialiesi. Nyt tulossa keittiöremontissa AEG:n induktiotasi ja erillisuuni. Mielenkiinnolla odottelen, josko nyt toimisi kunnolla.


      • Takuu voimassa?

    • Anonyymi

      Meillä induktioliesi sirittää tyhjänäkin kuin vanha kuvaputkitelkkari ja magneettikentän värinä tuntuu kädessä kun hämmentää kattilaa. Tehokas ja nopea säätö. Kosketusnäppäinten käyttömukavuus on ankea. Liika paljon ominaisuuksia. Perinteistä hellaa on välillä ikävä.

    • Anonyymi

      Taitaa mennä vielä perinteinen valurautalevyinen hankintaan , noissa ei voi osua väärään .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe