Lord Tuiskun sooloura

AnttiFan666

Antti Tuiskun hajoaminen oli minulle shokki. Olen viettänyt 20 vuotta Antin fantastisen musiikin pauloissa ja tullut siitä lähes fyysisestikin riippuvaiseksi. Tästä on toki seurannut omat lieveilmiönsä, kolhut, ruhjeet ja murtumat keikoilla. (Antin mätön riivatun päällekäyvyyden vuoksi tulleita psyykkisiä ongelmia tuskin tarvitsee mainitakaan.)

Mutta tämän ei tarvitse olla kaiken loppu. Riitaisan bändin hajoaminen voi olla loppujen lopuksi hyvä juttu. Eeppisen "Satan - The One And Only Dictator" -tupla-albumin jälkeen Lord Tuisku koki, että yksi tie on kuljettu loppuun, ja viimeisen naulan Antti Tuiskun mustaan metalliarkkuun iski yli vuoden mittainen järjettömän rankka maailmankiertue.

Tämän jälkeen on yllätys, että The Black Messiahin sooloura käynnistyy näinkin pian. Uusi albumi "Hengitän" ilmestyi viime viikolla ja Lord Tuisku lähtee sen myötä myös keikoille. Soolobändin tämänhetkinen kokoonpano (toinen kitaristi mahdollisesti vielä lisätään):

Antti "Lord" Tuisku: vocals, guitar
Rene "Rectum" Haavisto: bass
Jore "Duke of Death" Marjaranta: keyboards
Ressu "Blood Red" Redford: drums, axes

Lisäksi bändin mukana kiertää roudarina ja pyromiehenä Tommy Evil. Hevimiehenä tunnettu pituushypyn suomenennätysmies Evil liittyy kiertuemiehistöön omasta pyynnöstään. Mies on haastatteluissa kertonut ammentavansa voimaa urheilusuorituksiinsa raskaasta musiikista tyyliin Pantera, Slayer ja Antti Tuisku, ja hänelle on varmasti unelmien täyttymys päästä rundaamaan näiden metallilegendojen kanssa. Niin upeita kuin Antin nerokkaat black metal -teokset ovatkin, saattaa arki Lord Tuiskun bändissä olla varsin erilaista kuin Tommy Evil etukäteen ajatteli...

Mielenkiintoista muuten, että Lord Tuiskun syyskiertueelle sisältyy yhdeksän keikan rupeama ruotsinlaivalla! Tällä viikolla tuli juuri kuluneeksi 15 vuotta Estonian tragediasta. Meripelastuskeskus toivottavasti on jatkuvassa toimintavalmiudessa, kaiken varalta.

Antti Tuiskun hajottuakin black metal elää ja voi hyvin, ja siinä sivussa valloittaa myyntilistat: tuoreella Suomen virallisella albumilistalla Immortal on sijalla 20 ja Lord Tuiskun "Hengitän" kolmantena! \m/

Lisäinfoa Antin sekä bändin muiden jäsenten vaiheista:

http://koti.mbnet.fi/aybabtu/AnttiTuiskunParasLevy.php
http://koti.mbnet.fi/aybabtu/AnttiTuiskunParasKeikka.php
http://keskustelu.suomi24.fi/node/8483475
http://www.anttituisku.fi/

52

2296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juttua Iltasanomista

      REDFORD JA TUISKU HAUDANNEET SOTAKIRVEEN

      Hiljattain hajonneesta Antti Tuisku -yhtyeestä tutut metallikonkarit Lord Tuisku ja Ressu "Blood Red" Redford ovat sopineet viime vuodet jatkuneen riitansa. Erimielisyydet alkoivat Antti Tuiskun viimeiseksi jääneen "Satan - The One And Only Dictator" -albumin sessioista, jotka pitkittyivät pahasti rumpali Redfordin alkoholiongelman vuoksi. Niinpä mies sai potkut bändistä. Sittemmin Blood Red liittyi toisen Antti Tuiskun ex-jäsenen, Christian Forcen, perustamaan kristillistä metallia soittavaan Saviour's Shield -kokoonpanoon. Saviour's Shield ei kuitenkaan ottanut tuulta siipiensä alle bändissä vaikuttaneen Risto "Negrosoldier" Asikaisen vankilatuomion vuoksi.

      Olikin melkoinen yllätys, että Lord Tuisku pyysi Blood Rediä mukaan soolobändiinsä. Nyt päihdeongelmistaan pitkän vieroituksen jälkeen päässyt Redford vannoo paksulla Turun murteellaan lojaaliutta Tuiskua kohtaan.

      - Joo, mää myönnän virheeni. Kuppia ja mielialalääkkeitä tuli otettua liikaa. Mutta se on taaksejäänyttä elämää. Mulla ja Antilla on nyt välit kunnossa, mä olen itse kunnossa enkä tua noin malta odottaa, että pääsen taas takomaan kannuja yleisön edessä! Siitä ruotsinlaivaosuudesta tulee varmasti ikimuistoinen, vaikka mua ahdistaakin viettää pari viikkoa jossakin helvetin uivassa ostoskeskuksessa, jossa ei varmaan ole edes kunnollista metallibaaria.

      Baaria? Liekö vieroitushoidot sittenkään sujuneet menestyksekkäästi?

      - Heh heh, no siis mää en vaan ala kuunnella mitään v***n Abbaa ruotsalaisten kanssa! Kyllä korkki pysyy kiinni silloin kun sen pitää pysyä, vaikkei musta nyt mitään absolutistia tulisikaan.

      Antti Tuiskulla oli onni nauttia yhtyeen historian aikana kahden virtuoosimaisen ja hyvin persoonallisen patteristin palveluksista. Fanien keskeisimpiä väittelynaiheita onkin, toimiiko bändin primitiivisessä blackmetallissa paremmin Jackson "Hellhammer" Shuudifonyan fysiikan lakeja uhmaavat blastbeatit vai Ressu "Blood Red" Redfordin omalaatuinen soittotapa: mies rankaisee erikoisvalmisteista rumpusettiään kirvein.

      - Mun panos Antti Tuiskun soundin kehittämisessä oli lähtemätön, alkuperäisjäsen kun olin. Hellhammerin oli helppo jatkaa mun työtä siitä "Kill 'Em Allin" (1975) jälkeen. Ei se ainakaan ole koskaan yrittänyt kiistää mun pohjatyön merkitystä bändissä tai v*ttuilla mulle, kaapin kokoinen Redford virnistää.

      SOOLOURA TOISTAISEKSI JÄISSÄ

      Antti Tuiskun axe metal -aikoina Ressu esitteli ajoittain biisikynänsä terävyyttä mm. teoksien "Bloody Axe on the Horizon" ja "Skulls Smashed By Satan's Mighty Axe" muodossa, 1990-luvun alun hurjista soololevyistä puhumattakaan. Saammeko vielä jatkoa Blood Redin soolouralle?

      - Tällä hetkellä mää keskityn täysin tähän Antin soolojuttuun, mutta varmasti jossain vaiheessa omaa matskua alkaa taas syntyä. Mulla on tässä myös ollut meneillään duoprojekti Neon 2:n Jussi Rainion kanssa, mutta se oli enemmän levy-yhtiön painostuksesta, halusivat tietää mitä axe metal -mies ja poppari saavat aikaan. Jussi on kyllä mun hyvä kaveri, tutustuttiin mun linnavuosina aikoinaan. Kova jätkä, vaikka se Neon 2:n musa onkin kaupallista paskapoppia.

      Kaupallista poppia tai ei, tutkijat ovat löytäneet Neon 2:n musiikista saatanallisia sivumerkityksiä todella paljon. Liekö bändi sittenkään niin puhtoinen kuin antaa ymmärtää? Tätä taustaa vasten on helpompi ymmärtää Redfordin ja Rainion ystävyys, yhteistyö ja muu miesten välillä vallitseva YYA-henkinen toiminta.

    • lehdestä

      MAAILMA VASTAANOTTAVAINEN TUISKUN HENGITYKSELLE

      Pitkän linjan black metal -mestari Lord Tuisku menestyy jälleen levymyyntilistoilla. Tuiskun ensimmäinen sooloalbumi legendaarisen Antti Tuiskun hajoamisen jälkeen, "Hengitän", on noussut listoille mm. Keski-Euroopassa ja Etelä-Amerikassa. Korkeimmat sijoitukset on toistaiseksi irronnut Sveitsistä ja Brasiliasta, joissa albumi on yltänyt kymmenen myydyimmän joukkoon. Myös Suomessa levy on otettu hyvin vastaan ja se roikkuu nyt toista viikkoa top 10:ssä.

      Uuden albumin myötä Lord Tuisku tulee ensimmäistä kertaa neljään vuoteen useammalle keikalle Suomeen. Kymmenen paikkakuntaa käsittävä kiertue alkaa marraskuun alussa. Tätä ennen Tuisku soolobändeineen mättää lokakuun aikana yhdeksän keikkaa ruotsinlaivalla. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun risteily-yleisölle tarjoillaan tällaisia annoksia raskasta metallia.

      EX-BÄNDIKAVEREILLA VASTOINKÄYMISIÄ

      "Rovaniemen mustan messiaan" niittäessä mainetta ja kunniaa on muilla Antti Tuiskun riveistä tunnetuilla herroilla ollut takaiskuja maineikkaan metalliyhtyeen jälkeisessä elämässään.

      Basisti Jani "Wicked" Wickholmin epäonni ei ota loppuakseen. Wickholmille tapahtui hiljattain vakava, jopa muusikon uran vaarantava onnettomuus. Tapaturmaisesti tullut sormivamma joka tapauksessa vähintään vaikeuttaa basson ja kitaran soittoa kuukausien ajan. "Wicked" kommentoi itse asiaa Iltasanomissa (http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1738592).

      Antti Tuiskun riveistä jo pari vuotta sitten poistettu Pikku "Godslaughter" G sen sijaan kärysi törkeästä rattijuopumuksesta. Monen metallikitaristin esikuva tuomittiin ehdolliseen vankeuteen, sakkoihin sekä ajokieltoon. Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun "Godslaughter" joutuu tekemisiin virkavallan kanssa. Aiemmin tänä vuonna mies vapautui vankilasta St. Luciassa. Myös räpin parissa ansioitunut muusikko kirjoitti jo 80-luvulla silloiselle N.W.A. -bändilleen klassikkokappaleen Fuck Tha Police.

    • Metallilehdestä

      XL5-IKONEN TUISKUN BÄNDIIN

      Raskaan musiikin ikiliikkuja Antti ”Lord” Tuisku on viimein täyttänyt soolobändinsä viimeisenkin tyhjillään olleen paikan. Rumpali Redfordin, basisti Haaviston ja kosketinsoittaja Marjarannan pesti oli selvillä jo aiemmin, mutta kakkoskitaristin paikka on pysynyt tähän saakka hämärän peitossa. ”Hengitän”-kiertueen seuraavilla keikoilla Antin rinnalla kitaraa jyystää Mica ”Insane” Ikonen, jonka monet muistavat etenkin XL5-yhtyeen nokkamiehenä. Julkisuudessa mies on myös esiintynyt viime vuosina mm. Popstars-televisio-ohjelman toisen kauden tuomaristossa.

      Vaikka Suomessa XL5 onkin tullut tunnetuksi lähinnä suomenkielisistä poikabändi-hiteistään on totuus yhtyeestä hieman toinen. Bändin kaupallinen pop-imago kotimaassaan olikin lähinnä vain pirullinen keino kerätä rahaa suurempia kuvioita silmällä pitäen. Todelliset tavoitteet olivat ulkomailla, jossa bändi keikkailikin ahkerasti vuosikausia. Suomessa julkaistujen pop-versioiden sijaan, albumien ulkomaan painokset olivatkin äärimmäisen raskasta metallia, joka saavutti jopa kohtuullisesti menestystä Keski-Euroopassa. ”Kaunis Peto”-kappaleen metalliversio ”The Ugly Beast” nousi loppuvuodesta 1996 jopa pieneksi hitiksi Puolassa ja Itävallassa.

      Vaikka todellinen läpimurto jäi lopulta, pitkälti Ikosen massiivisen huumeriippuvuuden takia tekemättä, yhtye onnistui kuitenkin hankkimaan vankan fanipohjan ja pysyvän kultti-bändin statuksen metalli-piireissä. XL5:n suurimpia vahvuuksia oli etenkin sen tiukaksi nivoutunut yhteissoitto, jossa tärkeänä tukipilarina luonnollisesti kitaristi-laulaja Ikonenkin oli. Ilmiömäisen kitaroinnin lisäksi uskotaan Ikosen tuovan Lord Tuiskun bändiin myöskin sitä kaivattua vakautta, jota Antti Tuiskussa ei oikeastaan koskaan ollut. Onhan mies ollut omien sanojensa mukaan kuivilla ”jo jonkin aikaa”.

      Antti ottaakin tuoreen vahvistuksen avosylin vastaan:
      - Kyllähän Mica on pirun kova kepittäjä. Sillä on ihan oma soundi tossa soitossaan, eikä ole mikään s*atanan teinipoika vaan ihan samaa pappakerhoa kuin miekin. Pirun aliarvostettu jätkä se on, joten mie päätin antaa sille mahdollisuuden näyttää mihin se pystyy, Antti perustelee.

      Vaikka Antin soolobändiin oli ehdolla myös monia kansainvälisesti tunnettuja kitarasankareita, oli Ikonen loppujen lopuksi selvästi ylitse muiden:
      - Kyllähän siellä kaiken näköistä rämpyttäjää ja silkkimunaa oli ehdolla, mut ei ne olis kestänyt tän bändin menoa kuin korkeintaan muutaman keikan. Ei miun bändissä riitä, että osaa vain soittaa kitaraa, pitää olla ihan oikeasti sitä munaakin.

    • Iltalehdestä

      WICKHOLM INDX:IIN – BÄNDI HAJOSI SAMAN TIEN!

      Legendaarinen raskaan musiikin yhtye Indx on kuopattu jälleen kerran. Asian vahvisti kitaristi Ari Puro toimituksellemme suomassaan juttutuokiossa. Vastikään menestyksekkään comebackin tehnyt Indx ajautui vajaa kuukausi sitten ongelmalliseen tilanteeseen, kun sen alkuperäisbasisti Rene ”Rectum” Haavisto loikkasi Lord Tuiskun riveihin. Tapahtuma maksoi yhtyeelle miljoonien levytyssopimuksen ja koko comeback laitettiin toistaiseksi jäihin.

      Tästä kaikesta huolimatta, tuli hajoaminen loppujen lopuksi melkoisena yllätyksenä sillä vain muutama päivä sitten vaikutti yhtye saavan taas uutta tuulta purjeidensa alle. Indx ilmoitti värvänneensä Antti Tuiskusta tutun basso-ikonin Jani ”Wicked” Wickholmin riveihinsä ja suuntaavansa Brittien saarille Iron Maidenin lämppäri-bändiksi.

      - Saatiin tollanen tilaisuus, että päästäisiin Manchesterilaiselle rock-klubille vetämään. Siellä oli paikalla kaikkia suurten levy-yhtiöiden edustajia ja meidän kanssa oli soittamassa kaikkia, Anttia lainatakseni: ”lälläribändejä”, kuten vaikka Iron Maiden esimerkiksi, Puro selvittää.

      - Ajateltiin, että vaikka Amerikan valloitus nyt menikin Renen lähdön takia päin v*ttua, niin kyllä tuo Englantikin kiinnostaisi. Aluksi me oltiin sitä vastaan, että lähdettäisiin varamiehityksellä yhtään mihinkään, mutta sitten fanit lähestyivät meitä kirjeillä ja suorastaan vaativat Wickediä basson varteen. Pikku hiljaa se Janin mukaan ottaminen alkoikin tuntua ihan hyvältä idealta ja lopulta me päätettiin pyytää se mukaan.

      Niinpä kolmikko: Shuudifonya-Puro-Wickholm matkusti Englantiin täynnä näyttämisen halua: muut paikalla olleet bändit oli päätetty soittaa suohon. Ikävä kyllä kyseinen keikka jäikin lopulta uuden uuden kokoonpanon paitsi ensimmäiseksi, myös viimeiseksi.... Jani Wickholmin viikkojen takainen tapaturma, jossa mies teloi sormensa, koitui Indxin kohtaloksi:
      - Kyllä me tiedettiin, että joku tapaturma oli sattunut, mutta ei me Hellhammerin kanssa arvattu että se sormi ihan noin p*skana olisi ollut. Wicked on vähätellyt tota juttua julkisuudessa, sillä ei tolla kädellä hullukaan edes yrittäisi soittaa. Tehtiin paikan päällä vain vähän treeniä, sillä Wicked oli harjoitellut meidän biisit jo etukäteen. Harjoituksissa se soitti tosi voimakkaiden puudutusaineiden voimalla ja selvitti sen vielä joten kuten. Mua alkoi epäilyttää, että mitähän tästä nyt tulee, mutta me mentiin päättäväisesti vaan lavalle.

      KEIKASTA KATASTROFI

      Jo esiintymisen alussa kävi kuitenkin selväksi, ettei kaikki ollut kuten piti. Hellhammerin rummut paukkuivat voimalla, Puron kitara jyrisi asennetta, mutta basso tuntui elävän aivan omaa elämäänsä. Koska edes puudutuspiikit eivät olleet poistaneet Wickholmin kipuja, oli mies päättänyt ottaa ennen keikkaa lääkkeiden lisäksi myös melkoiset määrät alkoholia:
      - Wicked päätteli että kipu olisi lievempi jos se olisi umpijurrissa. Ei se pystynyt soittamaan yhtään normaalisti. Se oli niin sekaisin, ettei pysynyt edes tolpillaan.

      Myös paikallaolijat alkoivat vaistota tilanteen, mutta innostuivat taas kun Wickholm yllättäen hyppäsi yleisön sekaan. Fanit kuljettivat käsiensä varassa basistia ympäri yleisömeren.
      - Kyllä mä ajattelin, että mitä v*ttua, kun se sinne yleisön sekaan syöksyi. Eihän se Antti Tuiskussa koskaan tollasta tehnyt. Jälkikäteen Jani paljasti mulle, että ei se tota suunnitellut vaan sillä yksinkertaisesti tasapaino petti. Loppujen lopuksi toi olikin varmaan paras hetki koko keikassa – ja sekin sattui ihan vahingossa.

      Kun Wickholm sammui bändin hittibiisin ”Jee Jee Jeen” aikana jo toistamiseen lavalle, sai Shuudifonya tarpeekseen. Raivopäisen karjahduksen säestämänä viskasi mies rumpukapulat seinään, hajotti rumpusettinsä maan tasalle ja poistui raivopäisesti puhisten takahuoneeseen kesken biisin.
      - Hellhammer poltti täysin päreensä siihen touhuun. Sillä on muutenkin ollut Antin takia henkinen tasapaino koetuksella viimeaikoina ja nyt tämäkin meni päin h*lvettiä. Mä aluksi rauhoittelin yleisöä ja yritin vielä takahuoneessa ylipuhua Hellhammerin soittamaan keikan loppuun, mut se sano, että painutaan v*ttuun täältä. Jätettiin se keikka siihen ja lennettiin suorinta tietä takaisin Suomeen, Puro harmittelee.

      Kuin suolaksi haavoihin, keikka myöskin televisioitiin Englannin tv:ssä:
      - Meillä ei ollut tollasesta mitään tietoa, mutta niin tosiaan oli. Hävettää tietysti h*lvetisti, että juuri toi keikka taltioitiin. Kaikista pahinta on, että Antti on jo hankkinut esitysoikeudet tohon keikkaan ja aikoo lähettää sen uusintana Tuisku Channelilla joku viikko. Ihan vain v*ttuilu-mielessä ainoastaan, Puro huokaa.

      Tiensä päähän tullut Indx:n on yksi maailman arvostetuimmista yhtyeistä metallin saralla. Sen tunnetuimpia hittejä ovat mm. ”Jee Jee Jee” ja ”We Are The Killers Of JFK”.

    • Iltalehdestä

      ANTTI TUISKUN LAIVAKIERTUE KÄYNNISTYI MURHENÄYTELMÄLLÄ

      Ruotsinlaiva Silja Serenadella koettiin myöhään tiistai-iltana todellisia kauhun hetkiä, kun valtava risteilijä oli päätyä meren pohjaan Tukholman edustalla. Uppoamaisillaan ja täysin veden vallassa ollut alus pelastui juuri ja juuri, kun perämies sai ohjattua sen rantaan viime hetkellä. Laiva pysähtyi lopulta Tukholmalaisen uimarannan pehmeään hiekkaan. Kuolonuhreilta ei kuitenkaan ikävä kyllä vältytty, mutta uhrilukuja ei olla toistaiseksi haluttu vielä julkistaa. Paikalla olijoiden mukaan syynä murhenäytelmään oli ”laivalla soinut raskas, metallinen musiikki”....

      ANTTI TUISKULLA NÄPPINSÄ PELISSÄ?

      Vaikka tapahtumien tarkka kulku on vielä hämärän peitossa, on ainakin yksi asia varmaa: soolokiertueensa aloittaneen Antti Tuiskun osuutta tapahtumiin ei kukaan ole yrittänytkään kiistää.

      Paikalla olleiden mukaan risteily oli sujunut iltaan asti varsin rauhallisissa merkeissä. Kaikki kuitenkin muuttui, kun mr. Tuisku nousi uunituoreen soolobändinsä kanssa estradille. Laivan suuressa salissa sijoitsevalta lavalta kaikunut brutaalinen black metal ilmeisesti ajoi koko laivan täysin hysteeriseen tilaan. Paitsi, että musiikin rankkuus tuntui keinuttavan koko laivan tasapainoa, oli myös paikalla ollut yleisökin täysin kauhun vallassa - olihan matkustajien joukossa jopa suuret määrät vanhuksia ja lapsia. Varsinaisia black metal- ja Lord Tuisku-diggareita oli Serenadella itse asiassa vain kourallinen.

      Laivalta täysissä voimissa selviytynyt Tuisku-fanikin myönsi menon olleen hurjaa:
      - Täytyy kyllä sanoa, että Antti ei koskaan petä. Kyllä on helkutin kova tämä soolo-miehityskin. Etenkin Ressu ja Mica oli ihan liekeissä!

      Yleisölle tarjottiinkin melkoinen kattaus uudelta sooloalbumilta poimittua materiaalia. Kappaleet, kuten ”Deadly Symphony Of Satan”, Redfordin huimalla kirves-introlla käynnistyvä ”Juuret” ja piinaavalla ambient-väliosalla varustettu nimibiisi ”Hengitän” olivat taatusti rankinta mättöä mitä on koskaan veden päällä soitettu.

      Elossa selvinneiden kertomusten mukaan tilanne yltyikin hyvin nopeasti täysin kaoottiselle tasolle. Musiikin rankkuus lamaannutti osan yleisöstä lähes psykoottiseen tilaan ja monet etsivät hysteerisesti salin ulospääsyä. Useat onnistuivatkin pakenemaan kauttaaltaan tärisseen laivan kannelle, jossa heitä odotti uusi järkytys: vielä hetki sitten täysin tyyni ilma oli muuttunut kuin taikaiskusta sysimustaksi ja laineet olivat nousseet jo pelottaviin korkeuksiin. Kohta salamatkin alkoivat iskeä ja hetkessä laiva olikin jo hirmumyrskyn kourissa!

      Täydeksi helvetiksi tilanne muuttui kuitenkin vasta hetken kuluttua, kun syystä tai toisesta alkoivat laivan sisätilat täyttyä vedellä. Eräs silminnäkijä väittääkin nähneensä laivan sivuilla imukuppien varassa kiipeilleen trikoo-asuisen hahmon, joka leikkasi veden pinnan tuntumaan sirkkelillä valtavia aukkoja... Herääkin kysymys olisiko Pete ”Spiderman” Parkkosella jotain tekemistä myös Lord Tuiskun soolobändin kanssa?

      EI PELASTUSVENEITÄ

      Sisätiloissa bändi jatkoi edelleen hirmuista jyystöään, eikä korkeiden laineiden jatkuvasti huuhtoma kansi ollut sen turvallisempi paikka. Päästäkseen ulos painajaismaisesta tilanteesta kannella olleet ihmiset päättivät yhteistuumiin nousta pelastusveneisiin ja paeta aluksesta. Todellinen järkytys kuitenkin koettiin, kun selvisi että pelastusveneet olivat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Joku oli ilmeisesti laskenut veneet tuuliajolle jo aikaisemmin illan aikana. Ei liene yllätys, että epäilykset tämänkin tihutyön tekijästä lankeavat Antin bändin jäsenten harteille.

      Toimituksemme haastattelema 74 vuotias eläkeläinen, Raimo kuvailee tapahtumien kulkua syvästi järkyttyneenä:
      - Minä kun luulin, että sieltä tulisi Idols-Antti laulamaan.... Kyllä sinne lavalle ihan Antin näköinen poika nousikin, mutta kun se karjaisi mikrofoniin, että ”perkele!” niin kyllä minulla meni ihan sydän kurkkuun. Sitten alkoi kuulua ihan hirvittävää kitaran ja rumpujen jytinää ja koko laiva alkoi täristä. Kaikki huusivat pelosta ja minulta meni ihan taju sen shokin seurauksena. Kun heräsin, niin olinkin sitten jo sairaalassa, Raimo selostaa traumaattista kokemustaan.

      Laivan lopulta tömähtäessä rantahiekkaan oli jo sisällä salissakin polviin asti vettä. Tästä huolimatta bändi soitti keikan loppuun asti. Lord Tuiskun sysimustasta huumorintajustakin saatiin näyte, kun mies vetäisi ikään kuin keikan teemaan sopivana yllätysvetona humoristisen bläkki-version ex-bändikaverinsa Wicked Wickholmin hitistä ”Hukun”. Keikka päätettiin Antti Tuisku-yhtyeen legendaariseen hittiin ”Axe Of Satan Killed Christ”.

      Esityksen päättymisen jälkeen ei sen enempää Tuiskua, Redfordia, Haavistoa, Marjarantaa kuin Parkkostakaan olla tavoitettu. Sitä mitä katastrofi vaikuttaa Antin laivakiertueen jatkoon, ei myöskään vielä tässä vaiheessa tiedetä.

    • ilta-lööpistä

      KATOAMISIA RUOTSALAISTELAKALLA

      Tukholmassa on kadonnut jäljettömiin kaksi telakkatyöntekijää. Viimeinen havainto heistä saatiin myöhään keskiviikkoiltana, jolloin miehet tekivät normaalisti työvuoroaan risteilyalus Silja Serenaden kunnostamisen merkeissä.

      MYÖS LAIVA KADONNUT - KARMEA ÄÄNIVIESTI AINOA JOHTOLANKA

      Torstaina telakan aamuvuorolaiset huomasivat suureksi hämmästyksekseen Silja Serenaden hävinneen laituristaan kuin savuna ilmaan. Merikelpoinen alus ei tiettävästi vielä ollut. Entistä omituisemmiksi tapahtumien kulku kääntyi, kun laiturilta löydettiin kännykkä, jonka todettiin kuuluneen toiselle kadonneelle telakkatyöntekijälle. Puhelimeen oli tallentunut ääniviesti, joka on herättänyt hämmästystä ja pelkoa Ruotsissa viime päivinä. Viestin julkaisi alun perin ruotsalainen Aftonbladet, nyt viestin suomennos yksinoikeudella lehdessämme.

      - Hans, oliko sinulla kelloa mukana? Paljonko se jo on?
      - Varttia vaille keskiyön.
      - Nå men, päästään pian pois. Onkin taas ollut rankka päivä. Pakkohan tässä on vielä mennä yksille ennen kotiinmenemi...
      - Hei, Erik, katso! Kuka tuolla on? Luulin Johanin jo lähteneen. Onko hän vielä täällä? Johan!
      - Ei se ole Johan, hän lähti jo. Mutta mitä helv... tuolla jätkällä on hämähäkkimiehen puku? Varmaan joku nulikka. Tule, otetaan se kiinni! Näin kun se livisti seuraavaan kerrokseen.
      - Okej, mikä lie hörhö tax-freen viinojen perässä.
      - Huh, ottaa voimille tähän aikaan vielä juosta. Näitkö mihin se meni?
      - Hmm...
      - Hei, tuollakin on joku! Hitto, onko niitä useampikin?
      - Onpa outoa, Mustakaapu ja Hämähäkkimies. Menen kyllä nappaamaan ainakin tuon viittamiehen, sillä ei näytä olevan kiire mihinkään.
      - Oho, nyt se raottaa huppuaan. Mitä v****a... punaisena kiiluvat silmät!
      - Meikä taitaa tästä hyvän sään aikana vielä häipyä... Erik? Mihin sinä menit? Erik! Ei! EIIIIIIIII!
      (Viesti päättyy äärimmäisen pelon kohtaavan ihmisen tuskanhuutoihin.)

      Silja Serenade tuli telakalle viime viikolla heavyveteraani Antti "Lord" Tuiskun soolobändin konsertin aiheuttamiksi epäiltyjen vaurioiden vuoksi. Laivan oli määrä palata Suomeen mahdollisesti ensi viikolla. Tukholman poliisi jatkaa asian tutkimista.

      Lehtemme seuraa tapahtumien etenemistä Ruotsissa.

    • ilta-lööpistä

      VUOSISADAN MYSTEERI: RISTEILYALUS LÖYDETTY LAPIN ERÄMAASTA

      Tukholmalaiselta telakalta aiemmin tällä viikolla kadonnut Silja Serenade on löytynyt. Poronhoitaja Ensio Jänkälä (nimi muutettu) teki eilen rikosilmoituksen Rovaniemen poliisilaitoksella isosta laivasta, joka tuntemattomasta syystä on ilmaantunut hänen porojensa laidunmaille noin 30 km Rovaniemen keskustasta koilliseen.

      Poliisi otti uskomattomalta kuulostavan lausunnon aluksi huumorilla, mutta paikan päällä poronhoitajan kuvaama tilanne paljastui täydeksi todeksi. Keskelle avointa ruohokenttää todellakin on ankkuroitunut valtava musta risteilyalus. Täysin käsittämättömäksi asian tekee se, ettei maastossa näy mitään merkkejä satojen tonnien painoisen laivan kuljettamisesta. Myöskään maanomistaja Jänkälä ei sano kuulleensa mitään mahdollisen raskaan kuljetuksen ääniä; laiva yksinkertaisesti oli ilmaantunut nykyiselle sijainnilleen torstaiyönä.

      Perjantain aikana paikalle saatiin Silja Linen henkilökuntaa, ja alus todettiin Ruotsissa kadonneeksi Silja Serenadeksi.

      LAIVAN VÄRI VAIHTUNUT MUSTAKSI

      Yhä värisyttävämmäksi tapauksen tekee se, että sinivalkoisena tunnettu Silja Serenade on kateissa olonsa aikana maalattu täysin mustaksi. Lisäksi maalipinta ei asiantuntijoiden mukaan vaikuttanut ollenkaan kostealta, vastamaalatun oloiselta, vaan se oli kuin alus olisi aina ollut väriltään musta.

      Laivaa on alettu tutkia myös sisäpuolelta. Ainoa löydös toistaiseksi on laivan kävelykatu Promenadelta, joka myös on ikkunoita myöten muuttunut pikimustaksi. Lisäksi Promenaden lattialla tutkijoita hätkähdytti salaperäinen symboli, jossa yhdistyvät hakaristi ja pentagrammi. Mitään kamppailun merkkejä tai pelättyjä kadonneiden ruotsalaismiesten ruumiita ei löytynyt.

      Jättimäisen risteilijän tutkinta on vasta alussa, joten kaikkia hyttejä ja muita laivan tiloja ei ole vielä ehditty käydä läpi. Rovaniemen poliisi on ensi viikolla saamassa lisäjoukkoja tutkimuksiin Oulusta ja Tukholmasta.

      PORONHOITAJA: AUTIOLTA LAIVALTA YÖLLÄ ÄÄNIÄ

      Poronhoitaja Jänkälä mainitsi poliisille ja toimittajallemme myös kummallisista äänistä, joita laivalta kuului viime yönä.

      - Sellaista demonista, pelottavaa huutoa sieltä kuului jo sinä yönä ko paatti tuohon tupsahti. Se oli vähän ko... riivatut sielut helvetin tulessa. Täällä ei ole asiat olleet ennallaan laivan tulon jälkeen, talven tulo on nopeutunut eikä aurinko ole paistanut sekuntiakaan.

      - Mie toivon vaan jotta tuo laiva saataisiin jo huomena pois miun mailta. Johan tuota porotkin pelekää.

      MERKIT VIITTAAVAT ANTTI TUISKUUN

      Pentagrammin ja hakaristin yhdistelmä tunnetaan metalliyhtye Antti Tuiskun logona. Tukholman selkäpiitä karmivassa ääniviestissä mainittu Hämähäkkimies-asuinen tyyppi sopisi yhtyeen lavakokoonpanossa viihtyneeksi Pete "Peter Parker" Parkkoseksi, ja kaapumies puolestaan kosketinsoittaja Jore "Duke of Death" Marjarannaksi.

      Antti "Lord" Tuisku yhtyeineen soitti keikkansa laivalla juuri kävelykatu Promenadella.

      Mikä hämmästyttävin yhteensattuma, Antti Tuisku -yhtyeen jäähyväiskeikka järjestettiin elokuussa Rovaniemellä samalla alueella, josta Silja Serenade nyt löydettiin.

      Sekä Suomen että Ruotsin poliisi on yrittänyt tavoittaa Antti Tuisku -yhtyeen tai vokalisti Antti "Lord" Tuiskun uuden soolobändin jäseniä. Toistaiseksi tavoitettu on ainoastaan Antti Tuiskussa 70-luvulta lähtien soittanut Jani "Wicked" Wickholm. Keravalaisesta ravintolasta poliisikuulusteluihin viedyllä basistilla on kuitenkin alibi, sillä baarin pitäjän mukaan alkoholisoitunut Wickholm on notkunut paikassa "lähes vuorokauden ympäri jo viikkotolkulla".

    • Iltalehdestä

      Iltalehti 02.11.09

      ANTTI TUISKU ASTUI JULKISUUTEEN

      Viime aikoina tyystin julkisuuden tavoittamattomissa ollut Antti ”Lord” Tuisku on taas palaamassa parrasvaloihin. Viikkojen takaisen laivaturman jäljiltä on black metalin isähahmona tunnettu Tuisku pitänyt varsin matalaa profiilia ja ladannut akkujaan muutama kuukausi sitten hankkimassaan kartanossa Rovaniemen laidalla. Nyt mies on kuitenkin sopivaa korvausta vastaan valmis kertomaan tuoreita mietteitään ja kutsuikin toimittajamme vierailulle luokseen.

      TUISKU RENNOISSA TUNNELMISSA

      Saapuessamme Antin kartanon ovelle, kohtaamme heti ensimmäisen yllätyksen. Ovesta astuvat ulos PMMP-yhtyeen tytöt, jotka poistuvat Tuiskun luota varsin vähäpukeisina. Astuessamme sisälle valtavaan kolossiin, löydämme lopulta itse Antin makuuhuoneesta varsin rennoissa tunnelmissa. Mies seisoo sängyn vieressä ilman paitaa ja tyytyväisesti murahdellen hän kiinnittää parhaillaan vyönsä solkea.

      Hyväntuulinen Antti onkin valmis aloittamaan haastattelun saman tien. Silja Serenaden järkyttävät tapahtumat eivät näytä selvästikään hetkauttaneen Tuiskun mielenrauhaa, vaan mies suorastaan uhkuu energiaa.
      - Mikäs tässä, Antti virnistää.

      Puettuaan ylleen Tuisku astelee olohuoneeseen ja ottaa esiin kaukosäätimensä. Olohuoneen seinillä komeilee kymmenittäin televisio-monitoreja, joista suurimmassa näemme jotain todella odottamatonta: sellissään viruvan Risto ”Negrosoldier” Asikaisen! Tuiskulla näyttäisi olevan suora kuvayhteys St. Lucialaiseen vankilaan jossa hänen ex-managerinsa ja nykyinen vihamiehensä istuu yhä usean vuoden tuomiotaan. Antti hakee popcorn-kulhon ja ottaa mukavan asennon nojatuolissaan. Hän kaivaa esiin jonkinlaisen nuken ja upottaa pienen tikarin sen sisään. Samalla hetkellä karjaisee Risto Asikainen tuskissaan ja alkaa kieriä ja kouristella sellin kivisellä lattialla.
      - Kjäh häh häh hää! Antti naureskelee katsellessaan Asikaisen piinaa.

      Seuraamme järkyttävää tilannetta henkeä pidätellen.
      - Teillä oli varmaan jotain asiaakin? Tuisku kysyy hymyssä suin.

      ANTTI VAITONAINEN LAIVAMYSTEERISTÄ

      Aloitamme haastattelun tunnustellen, kysymällä miehen soolobändin kuulumisia.
      - H*lvetin hyvin on mennyt. Uusi bändi on saatu ajettua hyvin sisään. Jo heti ekalla keikalla tuli tunne, kuin oltais aina soitettu yhdessä. Vedettiin vielä pari salakeikkaa viime viikolla ja oli kyllä pirun tiukkaa yhteissoitto.

      Varovasti siirrymme pikkuhiljaa itse pää-asiaan eli Silja Serenaden laivaturmaan. Antti päätyy vähättelemään koko tapausta:
      - Joo, soitettiin siellä varsin tiivistunnelmainen keikka ja kuten sanoin, meni pirun hyvin. Ei siinä sen kummempaa.

      Koska mies on päättänyt näytellä tietämätöntä, käymme koko tapahtumasarjan hänelle nopeasti läpi.
      - Tietenkin ikäviä tollaset jutut, Tuisku sanoo vakavana, mutta hetken kuluttua pieni virne alkaa väistämättä nousta miehen kasvoille.
      - Bua-ha-ha-haa!
      Katsomme miehen reaktiota kauhusta kankeana, mutta kuin silmän räpäyksessä Tuisku saa jo hetkeksi pettäneen pokerinaamansa taas hallintaansa.

      Päätämme pureutua yhä syvemmälle Serenaden karmaiseviin tapahtumiin. Antin vastaus kysymykseen, oliko bändillä jotain osuutta murhenäytelmään, on varsin ympäripyöreä:
      - Ainahan niitä kaikenlaisia teorioita on. Varmasti tosi mielenkiintoista miettiä tollasia....

      Siihen, miten jäljettömiin kadonnut laiva lopulta päätyi mystisesti rovaniemeläisen poromiehen laidunmaille, ei mies halua ottaa sen kummemmin kantaa:
      - Joo, jostain tollasesta oon miekin kuullut, Antti sanoo pelottavasti kulmiensa alta kurkistaen.

      Lopulta päätämme kysyä onnettomuusaikoihin laivalla havaitusta salaperäisestä trikoo-asuisesta hahmosta. Tämän laivan kylkeen reikiä tehneen olennon henkilöllisyydeksi on yleisesti veikattu Antin vanhaa tuttua Pete ”Spiderman” Parkkosta.

      - Ai siellä oli siis kaiken maailman Hämähäkki- ja Teräsmiehetkin mukana? Se oli varmaan sitten Nakke Nakuttaja, joka ne reiät siihen laivan runkoon koputteli, kjäh kjäh.

      Kysyessämme puolestaan onnettomuusillan varsin epänormaaleista säänvaihteluista, on Tuisku lähinnä huvittunut:

      - Kysykää mieluummin vaikka joltain v*tun Pekka Poudalta. Sen luulis kyllä tietävän tollasista asioista paljon enemmän kuin miun, Tuisku vastaa suu virneessä.

      IKOSEN ASEMA VAAKALAUDALLA?

      Koska Lord Tuisku selvästikin varoo lipsauttamasta mitään valonarkaa, joudumme haastattelun päätteeksi siirtymään muihin asioihin. Kuinka tyytyväinen Antti on bändinsä uusiin kiinnityksiin?

      - Nyt on miulla on remmissä niin karuja jätkiä, että siinä näyttää Wickedit ja kumppanitkin ihan kiiltokuvapojilta. Joren kanssa mie olen kaikista eniten samalla aaltopituudella. Siinä on niin pimeä jätkä, että yleisö menee kauhusta kankeaksi, kun se vaan näyttäytyykin lavalla. Rectum ja Blood Red taas on tunnetusti pirun kovia muusikoita. Ressulla pitää olla muutama olutkori rumpusetin vieressä, mutta pääasia, että soitto kulkee. Tavallaan tämä on jopa piirun verran rankempi bändi kuin Antti Tuisku oli.

      jatkuu....

      • Iltalehdestä

        ....jatkoa

        Antin kommentit uudesta kitarististaan Mica ”Insane” Ikosesta ovat sen sijaan yllättävänkin kaksijakoisia:
        - Musiikillisesti homma toimii Mican kanssa tietysti pirun hyvin. Siinä ei ole mitään sanomista.... On toki tiettyjä asioita, joita pitää vielä selvitellä, Antti pyörittelee.

        Näillä ”tietyillä asioilla” Tuisku luultavammin viittaa paitsi Ikosen poikabändimäiseen imagoon, niin myös varsin omintakeiseen esiintymistyyliin. Hämmennystä ovat herättäneet etenkin jo XL5:n ”Kaunis Peto”-musiikkivideolla nähdyt maneerit, kuten miehen demoninen käsien pyörittely, sekä eräänlainen helvetillinen versio Ankka-kävelystä, jossa mies astelee paikallaan varsin omalaatuisella tavalla. Anttia ei Ikosen liikehdintä ole pahemmin lämmittänyt:
        - Tämä on true-bläkkiä, eikä mikään s*atanan Tanssii tähtien kanssa, Tuisku murahtaa.

        Vaikka Lord Tuisku kiistääkin harkitsevansa Ikosen korvaamista, on jo nyt liikkeellä huhuja kitaristin mahdollisesta seuraajasta. Spekulaatioissa ykkösnimeksi on yllättäen noussut metalli-yleisölle varsin tuntematon suuruus Mats ”Dark Mark” Lillrank. Antti Tuiskun ”Masters Of Bukkake”-albumillakin taustalaulajana vieraillut mystinen Dark Mark on viime vuosina vaikuttanut pääasiassa Fröbelin Palikat-yhtyeen laulajana ja kitaristina.

        Kauttaaltaan kaupalliseksi ja jopa pedofiiliseksi väitettyjen Pröbelin Palikoiden juuret ovat bändin kevyistä lastenlauluista huolimatta black-metalin saralla. Tapa, jolla yhtye on välittänyt pirullista piilosanomaansa lasten keskuuteen, on tehnyt vaikutuksen jopa Lord Tuiskuun. Kukapa arvaisi näennäisesti viattomien biisi-nimien kuten ”Sutsisatsi” ja ”Huugi Guugi” olevan todellisuudessa muinaiskielisiä paholaisen kutsuhuutoja. Yhtyeen tunnetuimmassa hitissä ”Leijonan metsästys” bändi puolestaan ohjaa lapsia Dark Markin hengenvaarallisen ja ennen kaikkea laittoman harrastuksen, salametsästyksen pariin. Lillrank ei ole toistaiseksi kommentoinut Tuisku-huhuja millään tavalla.

        Jos on Ikosen esiintymisessä ollut pientä sanomista, ei ongelmaa ole ainakaan fanien vastaanotossa. Metalhammerin tuoreessa Halloween-äänestyksessä Antin soolobändin miehitys äänestettiin kaikkien aikojen hyytävimmäksi bändikokoonpanoksi. Taakse jäi jopa Antti Tuiskun legendaarisin kokoonpano! Paitsi, että Silja Serenaden mystinen kohtalo tuntuu kiehtovan faneja ympäri maailman, on etenkin Marjarannan jylhä hahmo nostanut bändin kammottavuuden uusiin ulottuvuuksiin. Siinä missä esimerkiksi Wicked Wickholmissa ja Teuvo ”Rotten” Lomanissa löytyi myös pehmeämmät puolensa, ei mustaan kaapuun sonnustautuneessa Marjarannassa olla havaittu oikeastaan lainkaan inhimillisiä piirteitä.

        Lord Tuisku soolobändeineen nähdään seuraavan kerran tien päällä kuudes päivä marraskuuta, jolloin mies aloittaa odotetun kymmenen keikkaa käsittävän Suomen kiertueensa.


    • Iltalehdestä

      SILJA SERENADE EDELLEEN ROVANIEMELLÄ

      Viikkoja sitten rovaniemeläisen poronhoitajan laidunmaille selittämättömästi päätynyttä Silja Serenaden loistoristeilijää ei olla vieläkään saatu siirrettyä pois Rovaniemeltä. Alun perin black metal-muusikko Antti Tuiskun keikan aikana mittavia vaurioita kärsinyt alus katosi mystisesti Tukholmalaiselta telakalta ja päiviä myöhemmin – nyt pikimustan värisenä, se ilmestyi nykyiselle paikalleen.

      Valtavan kokoisen laivan siirtourakka tiedettiin jo alun alkaen likimain mahdottomaksi, mutta sitä millaiseksi painajaiseksi se lopulta paljastuisi, ei kukaan osannut aavistaa. Laiva tuntuisi nimittäin jumiutuneen maaperään täysin selittämättömällä tavalla. Aivan kuin jokin voima pitäisi sitä paikallaan. Paitsi, ettei alus ole liikkunut toistaiseksi vielä milliäkään, ovat myös mystiset onnettomuudet vainonneet operaatiota. Viimeksi torstaina viisi työmiestä menehtyi ja kolme loukkaantui vakavasti, kun he jäivät oman työkoneensa yliajamiksi. Tämän lisäksi neljä työmiestä, kaksi tutkijaa ja pari siviiliä on ilmoitettu kadonneeksi alueella. Myös usean laivan sisätiloja tutkineen tutkijan on kerrottu yllättäen ottaneen lopputilin ja hakeutuneen psykiatriseen hoitoon.

      TUTKIJAT YMMÄLLÄÄN

      Laivaan liittyviä luonnottomia ilmiöitä ei enää aikoihin ole kukaan pystynyt kiistämään. Jo alkuvaiheissa aluksen mailtaan löytänyt poromies kertoi risteilijältä yöllä kuulemistaan oudoista tuskan huudoista – ”vähän ko riivatut sielut helvetin tulessa”, kuvaili mies tuolloin. Ajan mittaan kyseinen ilmiö on vain voimistunut voimistumistaan. Yöaikaan laivalle onkin uskallettu lähettää tähän mennessä vasta yksi tutkija – eikä tämä ole vieläkään palannut kertomaan kokemastaan.

      Yhtenä merkittävänä jarruna aluksen siirrolle ovat olleet myös paikan täysin epäinhimilliset sääolot. Odottomattomat sadekuurot ja jopa lumimyräkät ovat tehneet urakasta täyttä helvettiä – aivan kuin se ei olis sitä jo muutenkin. Laivan lähistöltä kerrotaan jopa mitatun viime viikolla uskomattomia lähes 50 asteen pakkaslukemia! Tämä siis samaan aikaan kun itse Rovaniemen keskustassa mittari on ollut nollan paikkeilla.

      Uutena yksityiskohtana ovat tutkijat myös havainneet laivan läheisyydessä kummallisia yliääniä sekä äärimmäisen epätyypillisiä sähkömagneettisia ilmiöitä. Esimerkiksi kompassin neula sekoaa paikalla totaalisesti. Aiemmin laivalta löydetyn Antti Tuisku-yhtyeen tunnuksen lisäksi on nyt myös selvinnyt, että laivan diginäyttöiset kellotaulut ovat kaikki pysähtyneet samaan mielenkiintoiseen lukemaan: 6:66....

      VÄÄRIÄ PIDÄTYKSIÄ TAPAUKSEEN LIITTYEN

      Poliisi tutkii edelleen sekä Lord Tuiskun soolobändin että Antti Tuiskun ex-jäsenten osallisuutta tapahtumiin, mutta sisäpiiristä saamiemme tietojen mukaan juttu olisi raukeamassa liian vähäisten näyttöjen takia. Mitä tulee alkuperäiseen onnemuuteen Tukholman edustalla, se että soolobändin tiedetään soittaneen laivalla settiään tapauksen aikana ei suinkaan todista jäsenten syyllisyyttä vaan toimii pikemminkin heidän alibinaan. Oikeuden silmissä ei nimittäin ole uskottavaa väittää, että nimenomaan musisointi olisi riittänyt aiheuttamaan koko katastrofin.

      Myöskään telakan mystisiä tapahtumia ei pystytä näillä näkymin todistamaan, sillä vaikka telakkatyöläisten kimppuun käyneiden henkilöiden tuntomerkit – musta kaapu ja supersankari-trikoot viittavatkin vahvasti Lord Tuiskun soolobändissä vaikuttaviin Marjarantaan ja Parkkoseen, ei pelkkä vaatetus riitä aukottomasi todistamaan kaksikon syyllisyyttä. Tämä siitäkin huolimatta, että nimettömänä pysyttelevän virkavallan jäsenen mukaan olisi ”Spiderman” Parkkonen yrittänyt epäsuorasti tarjota lahjuksia poliisikuulusteluissa....

      Yllättävin yksityiskohta telakkakatoamisiin liittyen on kuitenkin se, että tapauksen tiimoilta tehtiin runsas viikko sitten pari pidätystäkin. Kahden suomalaismiehen jäljille päästiin nimettömän vihjeen avulla ja kaksikon hallusta löydettiin kotietsinnöissä myös tuntomerkkeihin sopivat kaapu ja trikoot. Varsin epäilyttävää kuitenkin oli, että pidätetyt miehet ”sattuivat” olemaan Lord Tuiskun rakkaina vihamiehinä tunnetut Christian ”Force” Forss ja Roni ”The Ripper” Tran. Koska koko tilanteessa oli varsin vahvaa lavastuksen makua ja löytyipä kaksikolta vielä riittävän vakuuttavat alibitkin, vapautettiin heidät jo samana iltana.

      Oli totuus mikä tahansa, Rovaniemelle kotiutuneesta Silja Serenadesta povataan jo nyt todellista Antti Tuisku-fanien pyhiinvaellus kohdetta. Kaikesta päätellen se on nimittäin tullut jäädäkseen.

    • Poiminta lehdestä

      Iltalehti 18.11

      ANTTI TUISKU URANSA HUIPULLA

      Metallimuusikko Antti ”Lord” Tuiskulla menee lujaa. Metallin vanha herra ei ole antanut iän painaa, vaan päin vastoin - mies on vasta vanhoilla päivillään pääsemässä oikein todenteolla ratsastamaan menestyksen aallonharjalla. 2008 julkaistu Antti Tuisku-yhtyeen jäähyväisalbumi ”Satan – The One And Only Dictator” osoittautui koko bändin uran suurimmaksi kaupalliseksi menestykseksi ja tämävuotinen soololevy ”Hengitän” näyttää pistävän vieläkin paremmaksi. Tuore albumi on kerännyt kunnioitettavia listasijoituksia ympäri maapallon ja etenkin Keski-Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Japanissa suosio on saanut jopa hysteerisiä piirteitä. Yllättävintä on levyn suosio naapurimaa Ruotsissa, jossa albumi singahti hämmästyttävästi albumilistan kärkipaikalle! Tukholman laivamysteerillä lienee osuutta asiaan, sillä miehen nimi on siitä lähtien ollut maassa kaikkien huulilla. Ennätyksiäkin albumi on ehtinyt jo rikkoa, sillä aiemmin raskasta musiikkia vierastaneissa maissa, kuten Chile ja Banhgladesh, on ”Hengitän” nyt noussut maan tähän asti myydyimmäksi metalli-äänitteeksi.

      OHEISTUOTTEET REVITÄÄN KÄSISTÄ

      Paitsi, että uusi albumi myy hyvin, tuntuu kaikki muukin Anttiin liittyvä kiinnostavan yleisöä. Antin kirjoittamat kirjat ja niiden pokkariversiot revitään käsistä ja Antti Tuisku-yhtyeen uraa läpikäyvä, toistaiseksi vain Saksassa julkaistu kokoelmalevy ”The Black Years” on jo aikoja sitten ylittänyt kultarajan. Myös bändin dvd ”The Rovaniemi Massacre” on ollut valtaisa menestys ja digikanava Tuisku Channelin katsojaluvut jyrkässä nousussa.

      Vaikkei Antin ole menestystä saavuttaakseen tarvinnut viedä musiikkiaan lainkaan kuulijaystävällisempään suuntaan, ei mies taida sittenkään olla niin jyrkästi kaupallisuutta vastaan kuin on aiemmin antanut ymmärtää. Tästä selkeänä viitteenä markkinoille viime aikoina ilmestyneet lukemattomat viralliset Lord Tuisku-fanituotteet. Antin kuvalla varustetut paidat alkavat olla jo tuttu näky Keski-Eurooppalaisessa katukuvassa ja jopa soolobändin jäseniä esittävät toimintafiguurit ovat ilmestyneet lelukauppoihin.... Marraskuun alussa ilmestyneet konsolipelit ”Antti Tuisku Guitar Hero” ja ”Antti Tuisku Singstar” ovat puolestaan kovaa vauhtia nousemassa pelisarjojensa myydyimmiksi julkaisuiksi. Etenkin Guitar Hero-sarjan peli on herättänyt harrastajissa ymmärrettävää hämmennystä. Voiko näin monimutkaisia ja nopeita sooloja muka kukaan soittaa?

      Parhaillaan Tuisku on bändeineen mittavalla Suomen kiertueella, jonka kaikki keikkapaikat on myyty loppuun jo aikoja sitten. Fanien silmissä jo soitettujen keikkojen musiikillinen anti onkin ollut timanttinen, lukuunottamatta kenties homobaari-DTM:n keikkaa, joka nousi otsikoihin lähinnä mittavien henkilövahinkojensa ansiosta. Tämä ei toki ollut suurikaan yllätys, sillä jyrkän homo-vastainen Tuisku ja DTM tiedettiin jo etukäteen räjähdysherkäksi yhdistelmäksi. Seuraavan keikkansa Tuisku soittaa 21. marraskuuta Varkaudessa, jossa lavalle parin biisin ajaksi odotetaan myös Antti Tuiskun ex-kitaristi Pikku ”Dodslaughter” G:tä.

    • Iltalehdestä

      ANTTI TUISKU PERUU KEIKKOJAAN

      Metallimuusikko Lord Tuisku on ilmoittanut peruvansa viikonlopuksi kaavaillun keikkansa Varkaudessa. Tuiskun piti esiintyä lauantaina Z-One yökerhossa, mutta hän joutuu perumaan esiintymisen terveydellisiin syihin vedoten. Myös perjantain Hämeenlinnan keikka on peruttu.

      Miehen yllättävällä sairastumisella voidaan viitata viimeisimmällä keikalla tapahtuneeseen onnettomuuteen, jossa lavarakenteissa kiipeillyt Spiderman Parkkonen rojahti suoraan Antin niskaan. Ilmeisesti hetken tajuttomanakin ollut Tuisku sai tilanteessa näkyviä ruhjeita, mutta pystyi jatkamaan keikan loppuun asti. Selitys on aiheuttanut odotetusti spekulaatioita, sillä Tuisku ole koskaan jättänyt keikkaa väliin ihan pikku naarmuista. Muistelmissaan mies muunmuassa kertoo soittaneensa 80-luvulla yhden keikan kaikki raajat ja lantio murtuneena, kun mies oli edellisellä keikalla lentänyt lavalle heitetyn käsikranaatin toimesta kymmeniä metrejä.

      BÄNDI KRIISISSÄ?

      Toimituksemme saamien tietojen mukaan bändin sisällä ei kaikki ole hyvin. Redfordin alkoholin käyttö on rassannut Anttia, eikä rankasta juhlimisesta ole päässyt irti kitaristi Mica Ikonenkaan. Ikosen kommentit kuivilla olemisesta ilmeisesti tarkoittivatkin miehen pysyneen erossa pullosta kokonaisen vuorokauden.

      Kaikista suurin konflikti onkin nimenomaan Tuiskun ja Ikosen välillä. Paitsi, että Tuisku jo aiemmin kritisoi Ikosen ylienergistä hyppimistä lavalla, on Mica selkeästi myös yrittänyt ottaa odotettua suurempaa roolia bändin sisällä. Ikosen viljelemät sovitusta poikkeavat kitarakuviot, surffailut yleisön seassa, loputtoman pitkät välispiikit ja tapa puhua jopa Antin päälle spiikeissä ovat luoneet kireyttä bändin henkilökemioissa. Lavalla Ikonen on onnistunut hetkittäin jopa luomaan illuusion, että hän johtaisi koko bändiä. Vaikka Ikosen energinen ja koppavan ylimielinen esiintymistyyli onkin tarjonnut paikan päälle tulleille faneille melkoisen shown, ei Lord Tuiskua tällainen sooloilu luonnollisestikaan lämmitä pätkän vertaa.

      PUTKAREISSU KOTKASSA

      Bändin pitämään taukoon saattavat olla osasyynä myös Kotkan keikan jälkeisen illan sekavat tapahtumat. Samaan aikaan, kun Lord Tuisku lukkiutui seuralaisensa Anna Puun kanssa paikallisen hotellin sviittiin, keskittyi muu bändi vaihtamaan vapaalle Kotkalaisessa baarissa. Läpi illan jatkunut ryyppääminen vaatikin veronsa ikävällä tavalla. Silminnäkijöiden mukaan baaritiskin takana notkunut Redford olisi kimpaantunut paikalliselle miehelle, joka oli vaatinut rumpalin häneltä varastamaa tuoppia itselleen. Blood Red menetti täysin malttinsa ja rikkoi tuopin miehen päähän. Tämän seurauksena miehen ystävät kävivät Redfordin kimppuun ja alkoivat mukiloida tätä varsin kovakouraisesti....

      Redfordin pelastivat kuitenkin bändikaverit, jotka puuttuivat tilanteeseen ja joukkotappelu oli valmis. Hurja tilanne päättyi lopulta poliisien saapumiseen, jonka seurauksena miesjoukkio ja Redford pidätettiin. Myös erehdyksessä baarimikon tiskin taakse tyrmännyt Ikonen jäi hetkeä myöhemmin poliisin haaviin. Ikosen taskuista löydettiin pidätyksen yhteydessä myös pussillinen amfetamiinia. Marjarantaa ei tapauksen jälkeen tavoitettu, mutta sen sijaan Haavistosta kuultiin vielä samana iltana, kun bändikavereidensa pidätyksestä raivostunut basisti kävi heittämässä tiiliskiven poliisiaseman ikkunan läpi. Temppu osoittautui virhearvioksi, sillä mies saatiin kiinni saman tien ja passitettin Redfordin ja Ikosen seuraksi putkaan.

      Vaikka kolmikko onkin nyt jo vapaalla jalalla, on Lord Tuisku ymmärrettävästi turhautunut Kotkan tapahtumasarjasta. Miehen kiikarissa ollut tasapainoisempi bändikokonaisuus oli sittenkin pelkkää haavekuvaa, sillä miehistö on osoittautunut lähes yhtä räjähdysherkäksi kuin legendaarisen Antti Tuisku-yhtyeen kokoonpanot. Olivatko Antin tekemät valinnat sittenkin täysin vääriä?
      Tuisku ei ole suostunut kommentoimaan Kotkan tapahtumia millään tavalla, mutta edessä olevan tauon mies on ilmoittanut käyttävänsä uusien biisien kirjoittamiseen. Uutta singleä voidaankin odottaa kauppojen hyllyille jo joulukuun aikana.

    • Iltalehdestä

      WICKHOLM SEKOILI RANSKAN IDOLSISSA

      Antti Tuiskun ex-basisti Jani ”Wicked” Wickholmin syöksykierre sen kuin syvenee. Viimeaikoina lööpeissä tiivisti viihtynyt Wickholm on käynyt läpi melkoisia vastoinkäymisiä, mutta miehen tuorein toilaus on ehkä toistaiseksi se kaikista kummallisin. Mies nimittäin pidätettiin aiheutettuaan mellakan Ranskan Idols-televisio-ohjelmassa....

      Janin visiittiä Pariisin koelauluissa voidaankin hyvällä syyllä pitää miehen mittavan uran todellisena pohjanoteerauksena. Vaikka Idols onkin jo aiemmin vetänyt vaikeuksiin ajautuneita black metal-veteraaneja puoleensa lähes magneetin lailla, on Wickholmin osallistuminen ohjelmaan toistamiseen jo jonkinlainen ennätys. Miehen motiiveja osallistumiseen ei voi kuin arvailla, sillä aiemmin haastatteluissa mainitsemillaan ”suurilla suunnitelmilla” mies tuskin ihan tätä tarkoitti.

      Joka tapauksessa tukevassa humalatilassa ollut Wickholm todellakin kompuroi raadin eteen ja esitti varsin sammaltavan version suomenkielisestä soolokappaleestaan ”Hukun”. Tuomaristo seurasi nousuhumalaista tulkintaa suuren hämmennyksen vallassa. Kun he lopulta tyrmäsivät esityksen, ei herkässä mielentilassa ollut bassoikoni voinut sulattaa kritiikkiä. Tilanne johti sanasotaan ja käsirysyyn ja eipä aikaakaan kun turvamiehet joutuivat poistamaan Wickholmin huoneesta. Mies jatkoi kuitenkin mellakointiin myös ulkopuolelta ja loppujen lopuksi vasta paikalle kutsutut poliisit saivat miehen taltutettua. Wickholm kuljetettiin putkaan, jossa hän vietti seuraavan yön.

      KEIKKA PAKARISEN BÄNDISSÄ

      Wickholm oli Pariisissa itse asiassa tyttöystävänsä Hanna ”Hellbitch” Pakarisen matkassa. Jani oli juuri liittynyt Pakarisen kiertuebändiin ja soitti Pariisissa ensimmäisen keikkansa bändin riveissä juuri Idols-sotkua edeltäneenä päivänä.
      - Mulla on ollut pikkusen hiljaista tolla keikkarintamalla viime aikoina, joten mä päätin tsekata ton homman. Hannahan on h*lvetin suosittu tuolla Länsi-Euroopassa, joten mä ajattelin, että tässä olisi potentiaalia vaikka mihin, Wicked selvittää.

      Menneenä vuonna Hanna Pakarinen on kuitenkin siirtynyt soolo-urallaan yhä enemmän aikoinaan luomansa porn metal-musiikkityylin pariin. Erotiikkaan musiikin kustannuksella keskittyvä porn metal on tyylilajina Wickholmille varsin vieras. Shokki olikin melkoinen, kun keikka alkoi:
      - Sehän oli jotain sadomakismi-touhua koko keikka, eikä juuri ketään edes kiinnostanut mitä me soitettiin. Hannahan leikki mun kalulla siinä koko kansan nähden ja lopuksi lavalle tuli vielä jotain h*lvetin nahkapukuisia äijiä, jotka alkoi piiskata mua p*rseelle jollain ruoskalla. Nolotti ihan v*tusti se touhu! Kyllä mä ajattelin, että mihin v*ttuun mä oon oikein tullut.

      Bändin pukeutuminen oli saada Janin luopumaan leikistä jopa jo ennen lavalle nousua:
      - Mä soitin sen keikan joissain s*atanan stringeissä! Wickholm kiroaa.

      Mies veti keikan kaikesta huolimatta loppuun, mutta ilmoitti välittömästi tämän jälkeen, ettei jatka enää yhtyeen riveissä. Wicked jätettiin Pariisiin ja Pakarinen bändeineen jatkoi kiertuettaan muihin kaupunkeihin. Jos Wickholm olikin yrittänyt skarpata ennen Pariisin matkaa, johtivat keikan masentavat tapahtumat taas uuteen retkahdukseen. Koko seuraavan yön jatkunut ryyppyputki huipentui lopulta surullisen kuuluisaan Idols-visiittiin.
      - Faneille mä haluan sanoa, että tässä on nyt suurenneltu ihan pikku-juttua. Kaikki väitteet siitä, että mulla olisi jotain ongelmia, on edelleenkin täyttä p*skapuhetta, Wicked vakuuttaa.

      Kovia kokenut basso-legenda palaa Suomeen näillä näkymin alkuviikon aikana.

    • Iltalehdestä

      WICKHOLM JA PAKARINEN EROSIVAT – JANI MENETTI KAIKEN!

      Metallilegenda Jani ”Wicked” Wickholmin epäonni ei ota loppuakseen. Viimeksi viikko sitten Ranskan Idolsissa häiriköinyt basso-ikoni on nyt joutunut kokonaan tyhjän päälle. Hanna ”Hellbitch” Pakarinen nimittäin kyllästyi rentun poikaystävänsä sekoiluun ja haki itselleen pika-avioeron. Ero astui voimaan samantien. Julkisuudelta piilossa tapahtunut avioituminen jäi näin ollen vain parin päivän mittaiseksi.

      OMAISUUS MENI
      Pariisin baareissa muutaman päivän itseään kasannut Wickholm palasi viimein perjantaina Keravalle - vain huomatakseen menettäneensä koko omaisuutensa! Miehen pankkitili oli tyhjä, talo vaihtanut omistajaa ja autokin kadonnut jäljettömiin. Syynä tähän on avioehto, jonka mukaan Hanna Pakarinen sai erossa itselleen koko parin yhteisen omaisuuden. Tähän lasketaan mukaan myös Wickholmin ennen avioliittoa keräämä omaisuus.

      - Kyllä mä ensin ajattelin, että mitä v*ttua, mutta myöhemmin mulle alkoi valjeta karu totuus. Olihan toi perhanan tyly temppu. Mulle se tuli aivan puun takaa, kun on ollut ihan tarpeeksi kaikkea muutakin sählinkiä, Wicked tilittää.

      Jani myöntää olleensa Hannan suhteen liian sinisilmäinen:
      - Pelkkää seksiä ja v*ttuilua Antin suuntaan se meidän suhde muutenkin oli, joten ois mun pitänyt arvata, ettei Hellbitchillä ole ihan puhtaita jauhoja pussissaan.

      Wickholm myös myöntää, ettei luultavasti olisi selvin päin langennut moiseen ansaan. Miehelle omaisuuden varastaminen avioliiton avulla on jo entuudestaan tuttua:

      - Toi on itse asiassa ihan ikivanha kikka, jonka Antti keksi jo 70-luvun lopulla. Joskus Antti Tuiskun alkuaikoinahan me oltiin ihan persaukisia koko bändi, korkeintaan Lord Tuiskulla oli pikkusen enemmän käteistä. Kaikki rahat meni päihteisiin, eikä ollut varaa edes ostaa uutta kieltä bassoon tai kitaraan. Sitten Antti keksi tollasen hullun idean ja pisti Forcen (Christian Forss) tekemään likaisen työn. Niillä Forcen pika-avioliiton rahoilla me sitten laitettiin soittimet kuntoon ja hankittiin studioaikaa seuraavan sinkun äänityksiin. Mun mielestä se oli tosi syvältä. Sovittiin vielä, ettei kerrottaisi tosta julkisuudessa mitään, mutta mua ei suoraan sanottuna kiinnosta enää p*skan vertaa jotkut Antin kanssa tehdyt vanhat sopimukset.

      Wicked myöntää, ettei edes tiennyt hänen ja Pakarisen välisestä avioehdosta:
      - Olihan siinä kaiken näköistä paperia, jotka mä sitten krapulassa allekirjoitin. En mä niitä sen kummemmin lukenut.

      KOHTEENA ROVANIEMI

      Kaiken kukkuraksi mies sai myös potkut trukkikuskin hommista jatkuvien poissaolojensa takia. Vastoinkäymisistä turhautunut Wickholm saikin tarpeekseen ja ravisti kotikaupunkinsa pölyt toistaiseksi jaloistaan. Erikoisella ratkaisullaan mies haluaa päästä irti häntä piinanneesta epäonnen kierteestä:

      - Mun oli pakko vaihtaa maisemaa, että mä voisin jättää kaiken p*skan taakseni. Mä aion aloittaa uuden elämän ihan puhtaalta pöydältä.

      Wickholmin uusi asuinpaikka on kuinkas ollakaan itse black metalin kehto, Rovaniemi. Paikallisen Alkon vieressä pahvilaatikossa yhä asusteleva kitaristi Ari Puro saikin yllättävän naapurin, kun Wickholm raahasi oman laatikkonsa vain muutaman metrin päähän ex-bändikaveristaan. Aika näyttää lyötiinkö tässä alkutahdit myös uudelle musiikilliselle yhteistyölle.

    • Metalli-lehdestä

      TUISKU VOIMISSAAN

      Huhut huippusuositun Antti ”Lord” Tuiskun soolobändin kriisistä ovat paljastumassa ennenaikaisiksi. Bändi palasi pienen hengähdystauon jälkeen taas estradille ja näytti epäilijöille mistä black metalissa on todella kysymys. Toimituksemme jäsen oli paikan päällä Lappeenrannassa kokemassa Tuiskun bruutalista voimannäyttöä.

      RAPORTTI PAIKAN PÄÄLTÄ: BÄNDI ISKUSSA

      Keikka alkoi varsin hyytävällä tavalla: lavalla ollut pieni valokeila kohdistettiin kosketinsoittaja Marjarantaan, muun estradin ollessa pilkkopimeänä. Mustassa hupussaan ja sätkä suupielissään ”Duke Of Death” tapaili Hengitän-biisin melodiaa koskettimillaan, yleisön haukkoessa henkeään kauhusta kankeana. Silloin jo lähes hartaaksi yltynyt tunnelma särkyi kuin veitsellä leikaten, kun valtavat pyropommit räjähtivät, peittäen koko lavan paksuun savuverhoon. Savun keskeltä alkoi kuulua hurjaa kitarointia ja eipä aikaakaan, kun hälvenevän savuverhon seasta lavan eteen syöksyivät Lord Tuisku ja Mica ”Insane” Ikonen.
      - Hello b*stards!!!! It will be hell of the night tonight!!!! karjaisi Ikonen mikrofoniinsa.

      Antti nosti muinaisnorjalaisesta männystä rakentamansa pikimustan kitaran ilmaan ja veti samalla aivan huikean soolon, eikä aikaakaan kun myös Haaviston basso ja Redfordin hurjan ”ROAAAAAARRRGHHH!!!-karjahduksen siivittämä julma kirvespaukutus yhtyivät soittoon. Keikan avausbiisi ”Hengitän” oli polkaistu täyteen vauhtiin. Heti perään vedetty ”Juuret” jatkoi setin hittitykitystä ja biisin päätyttyä yltyi yleisö valtaviin suosionosoituksiin.

      - ARE YOU READY FOR THE RUMBLE?!!!! ARE YOU READYYYYÖÖÖÄÄÄRRGH!!!, Antti kyseli innostuneelta yleisöltä.
      Ikonen: - Now Rectum has something to tell you f*ckers!!!!

      Samassa aloittaa Rene “Rectum” Haavisto huiman basso-intronsa biisiin ”Whispers From The Devil” ja hetken kuluttua pomppaa Ikonen lähes parin metrin korkeuteen, jyräyttäen teatraalisella käden pyöräytyksellä kitarastaan sellaisen soundin, että suurin osa yleisöstä lentää selälleen pelkästä säikähdyksestä. Tästä keikka jatkuukin joukolla timanttisen kovia biisejä, joista varsinkin uuden albumin itsetuhoisinta lyriikkaa sisältävä ”Viilto” potkii jopa levy-versiota kovemmin.

      Bändin yhteissoittoa ei voi kuin ihailla. Biisien välissä olutpulloja ronskisti hampaillaan avannut ja läpi keikan rumpujaan kirveillä raivohullusti hakannut Redford on täydellinen valinta Tuiskun miehistöön, kun taas Marjarannan mahtipontinen ja synkänpuhuva kosketintyöskentely tuo Antin musiikkiin aivan uusia ulottuvuuksia. Bassoaan tiukalla punk-asenteella työstävä ”Rectum” Haavisto ja kitaransa kanssa kuin kiimainen kenguru pomppiva ”Insane” Ikonen ovat hekin korvaamaton osa Antin rakentamaa metalli-palapeliä.

      YLLÄTYSVIERAITA

      Keikka jatkuu tiivistunnelmaisissa merkeissä, eikä hengähdystaukoja juurikaan tunneta. Yhdessä Alexander ”Raving Mad” Rybakin kanssa levytetty video-biisi ”Deadly Symphony Of Satan” jyrähtää ilmoille seuraavaksi, mutta tässä vaiheessa yleisön katseet suuntautuvatkin jo rakennuksen oikealta seinustalta kuuluvaan selittämättömään meteliin. Ihmiset seuraavat järkyttyneinä, kuinka joku sahaa moottorisahalla ulkoapäin aukkoa rakennuksen seinään. Lopulta seinä potkaistaan sisään ja moottorisahalla varustautunut trikoo-asuinen tunkeilija hyppää esiin keikan yllätysvieraan kanssa. Kyseessä ovat Pete ”Spiderman” Parkkonen ja tietenkin itse Rybak, joka yhtyy välittömästi viulullaan jo käynnissä olevan biisin melodiaan.

      - Alexander f*cking Rybak! huutaa Ikonen esitellen vieraan.

      Parkkosen kiivetessä imukupeilla hallin kattoon, astelee Rybak lavalle järkytyksestä jo toipuneen yleisön hurratessa. Biisin aikana Tuisku ja Rybak toteuttavat jo kappaleen videolta tutun öljykanisteritempunsa, mutta tällä kertaa kohteena ei olekaan puinen mökki, vaan lavalla tuolissa köytettynä oleva Rybakin ex-manageri. Parempi olla kuvailematta tätä operaatiota lehtemme sivuilla sen tarkemmin....

      jatkuu....

    • Metalli-lehdestä

      ....jatkoa

      ”Deadly Symphony Of Satanin” päätteksi bändi vetää vielä tiukan bläkki-version Rybakin Euroviisu-biisistä “Fairytale”, jonka Tuisku ja Rybak karjuvat duettona. Biisin kieroutuneessa kitarasoolossa pääsee Ikonenkin näyttämään, että raskaasti murisevan rytmikitaroinnin lisäksi myös soolot irtoavat mieheltä kuin vettä vain. Biisi päättyy Redfordin huimaan axe-metal-kikkailuun, jonka aikana Rybak heittää Molotovin cocktailin yleisön sekaan ja poistuu areenalta pyropommien saattelemana. Rybakin cocktail-yllätyksen aiheuttama tulipalo saatiin onneksi taltutettua, mutta henkilövahingoilta ei ikävä kyllä vältytty.

      Viimeistään tämän tapahtumasarjan jälkeen, ei kovia kokenut yleisö saanut enää sanaakaan sanottua. Fanien alkuinnostus oli selvästi kääntynyt jo tuskan puolelle, sillä setin rankkuus oli ylittänyt kipukynnyksen jo aikoja sitten. Täydellisen shokin luoma hiljaisuus sai Antinkin hämmästymään:

      - What a f*cking place is this? Are you already dead motherf*ckers?!!!!

      DRAMAATTISET LOPPUHETKET

      Jos oli keikan rankkuus yllättänyt paikalle tulleet fanit, niin aivan vaaraton ei esitys toki ollut itse bändillekään. Kauhun hetkiä koettiin, kun keikan loppupuolella yleisön joukkoon tunkeutunut bratislavalais-munkki kaivoi käsiaseen povitaskustaan.

      Aseen piippu osoitti suoraan Lord Tuiskua, mutta juuri kun munkki oli vetämässä liipaisimesta, syöksyi katossa vaaninut Spiderman Parkkonen suoraan tämän niskaan. Jos Parkkonen olisi myöhästynyt sekunninkaan, voisi Antti olla nyt mennyttä miestä.

      Merkille pantavaa keikassa myös oli, kuinka ihailtavasti Lord Tuisku on onnistunut pitämään soolo-uransa ja entisen bändinsä täysin erillisinä asioina. Soolobändi on soolobändi ja näin ollen Antti Tuisku-yhtyeen klassikoille ei settiin ole pahemmin raivattu tilaa. Lappeenrannassa niitä kuultiinkin ainoastaan muutama. ”Axe Of Satan Killed Christ” toimi Marjarannan kiipparoimana jopa paremmin kuin alkuperäinen ja keikan herkin hetki koettiin, kun bändi hiljentyi esittämään jo kuolemattoman maineen saavuttaneen ”Hitler Was A Good Man”-balladin.

      Yksi Antin soolo-uran helmistä, hyllytetyksi joutunut Bond-tunnari ”In The Satan’s Secret Service” päästi puolestaan esiin Marjarannan mahtipontiset kosketintaituroinnit. Hengitän-albumilta yli jääneet ”Don’t Turn Your Back To Satan” ja "Painting My Balls Black” iskivät nekin kuin miljoona volttia nivusiin ja puristivat tuskaisesta yleisöstä vielä loputkin mehut ulos.

      Keikka päättyi huimaan speed-metal-versioon Antti Tuisku-klassikosta ”Auschwitz. Now!”, jonka jälkeen bändi poistui takahuoneeseen Antin pirullisen naurun saattelemana. Redford jäi lavalle vielä hetkeksi riehumaan ja hakkasi kirveellään sekä lavalla olleet kaiuttimet, että rumpusettinsä tuhannen päreiksi.

      Yhteenvetona keikasta voidaan sanoa, ettei metallin valtikasta kannata tämän jälkeen enää edes keskustella. On olemassa vain yksi Lord Tuisku ja tällä hetkellä tämä teräsvaari porskuttaa eteenpäin vahvempana kuin koskaan aiemmin!

    • Iltalehdestä

      TUISKU JA EX-JÄSENET KÄRÄJILLÄ

      Rovaniemen käräjäoikeus sai menneellä viikolla käsiteltäväkseen varsin omalaatuisen tapauksen, kun viimevuonna lopettaneen Antti Tuisku-metalli-yhtyeen jäsenet Lord Tuisku, Jani Wickholm ja Ari Puro saapuivat oikeuden eteen. Tuisku nimittäin haastoi ex-bändikaverinsa oikeuteen varsin erikoisen nimijupakan johdosta. Kohu alkoi, kun kodittomiksi ajautuneet Wickholm ja Puro tekivät viikko sitten joukon akustisia baari-keikkoja Antti Tuisku-yhtyeen nimellä! Se, että kaksikko kaivoi uransa kunniakkaasti päättäneen bändin haudastaan oli Antin silmissä luonnollisesti pyhäinhäväistys, joten käräjät kutsuivat. Kysymys kuuluikin: entäpä jos Wickholmilla ja Purolla olikin temppuunsa täysi oikeus?

      ISTUNNOSSA YLLÄTYSKÄÄNNE
      Oikeuden eteen saapuneet Arska ja Wicked olivat vahvasti sitä mieltä, että heillä on ”Antti Tuisku”-nimen käyttöön yhtä suuri oikeus kuin Lord Tuiskullakin.

      - Mä en ollut tota aiemmin tullut ajatelleeksi, mutta niinhän se on, että mulla on yhtenä bändin perustajajäsenenä oikeus käyttää nimeä jos huvittaa. Antti ei mahda sille v*ttuakaan, selvitti Jani Wickholm.

      Istunto päättyi kuitenkin todelliseen yllätyskäänteeseen, jonka seurauksena paniikkikohtauksen saanut Lord Tuisku jouduttiin kuljettamaan sairaalahoitoon.

      Selvisi nimittäin, että patentti- ja rekisterihallituksen mukaan bändin nimi oli käyty rekisteröimässä jo 70-luvulla. Sitä kenen nimiin se oli kirjattu, ei oikeussalin ulkopuolelle ikävä kyllä kerrottu, mutta ainakaan Wickholm-Puro-kaksikko ei ollut kyseessä, sillä oikeus päätti, etteivät he saisi enää jatkossa käyttää bändin nimeä. Se, miksi Lord Tuisku tästäkin huolimatta pyörtyi istunnon lopuksi, on nostanut esiin monenlaisia spekulaatioita.

      HURJA HUHU JÄRISYTTÄÄ METALLIMAAILMAA

      Toimituksemme saamien tietojen mukaan todellinen pommi olisi jysähtämässä kaikkien metalli-fanien ihmeteltäväksi. Nimettömänä pysyvän lähteen mukaan nimen omistajiksi olisi nimittäin aikoinaan kirjattu Lord Tuisku ja Christian ”Force” Forss! Tämä tieto on sinänsä täysin uskottava: olihan Forss tuolloin bändin kitaristi ja yksi yhtyeen alkuaikojen keskeisimpiä hahmoja. Jos tämä tieto pitää kutinsa, olisi Antin rakkaana vihollisena ja nykyisenä kristittynä tunnetulla Forssilla peiaatteessa mahdollisuus jopa perustaa Antti Tuisku uudelleen! Ainakin yhtä suuri oikeus hänellä siihen olisi kuin Lord Tuiskulla. Nopeasti tavoittamamme Forss ilmoittikin jo laittaneensa lakimiehensä tutkimaan asiaa.

      ASIKAINEN HEKUMOI SHOKKIKÄÄNTEELLÄ

      Ainakin yksi mies olisi Christian Forssin oikeudesta bändin nimeen enemmän kuin tyytyväinen. St. Lucialaisessa vankilassa Antin toimesta edelleen istuva Risto ”Negrosoldier” Asikainen oli lyhyen puhelumme aikana suorastaan ratkiriemukkaissa tunnelmissa.

      - Hahahahahaa, kun mä pääsen täältä häkistä ulos, niin eiköhän me pistetä Forcen kanssa Antti Tuisku uudelleen kasaan. Antti Tuisku is back, mutta ilman Anttia tietenkin! Vielä kun pyydetään alkuperäisistä jätkistä Wicked mukaan, niin bändihän on parempi kuin koskaan. Tästä lähtien Antti Tuisku onkin sitten hengellinen bändi, eikä Antilla ole siihen nokan koputtamista, heh heh heh hee, ei s*atana! Että se kosto osaakin olla joskus suloinen! Asikainen ilakoi hysteerisesti nauraen.

      Lienee kuitenkin selvää, että Lord Tuisku on valmis tekemään mitä tahansa estääkseen Asikaisen ja Forssin aikeet. Toimituksemme seuraa mielenkiinnolla nimijupakan etenemistä.

      • ke_me

        tämä kulahtanut lause uppoaa sinun kohdallasi juuri oikeaan vakoon. HANKI SE!


    • Iltalehdestä

      EVILÄ AVAUTUU: BÄNDIN ASIAT PÄIN P*RSETTÄ

      Muusikko Antti Tuiskun roudari ja pyroteknikko, paremmin pituushyppääjänä tunnettu Tommy Evil on nyt ensimmäinen sisäpiiriläinen joka vahvistaa jo pitkään velloneet huhut bändin sisäisestä kriisistä. Silminnähden väsynyt Evilä suostui pieneen juttutuokioon toimituksemme kanssa. Evil vahvistaa huhut heti haastattelun alkajaisiksi:

      - Pitää paikkansa. Jos ihan suoraan sanotaan, niin asiat ovat aivan päin p*rsettä, mies myöntää ilme vakavana.

      AIKA BÄNDISSÄ VIENYT MEHUT

      Lokakuussa pestin Tuiskun soolobändissä vastaanottanut Evilä myöntää, ettei roikkuminen Antin kelkassa ole ollut pelkkää juhlaa:
      - Kyllähän tässä alkaa olla sekä henkisesti ja fyysisesti ihan loppu. Keikkaa on tehty paljon ja bändin ympärillä on ihan h*lvetinmoinen häslinki kokoajan. Mäkin olen käynyt läpi lukemattomat poliisikuulustelut ja huumeratsiat jo tähän asti. Siihen päälle vielä heikko yhteishenki, niin eihän se helppoa ole ollut.

      Myöskään Evilin toimenkuva ei ole ollut ihan sitä mitä mies odotti:

      - Antti on pistänyt mut sellaseen rääkkiin, etten mä olisi voinut kuvitellakaan. Pyroja käytetään esityksen aikana ihan h*lvetisti ja se kaikki on mun vastuulla. Ruutia kulutetaan niin paljon, että tämä mun työ on jo hengenvaarallistakin. Mä oletin, että pyrojen tarkoitus on tuoda näyttävyyttä lavalle, mutta Antin visio näyttää olevan, että räjäytetään siinä samalla osa yleisöstäkin taivaan tuuliin.... Esimerkiksi Silja Serenaden keikalle me tehtiin niin isot pommit, että huonolla tuurilla pelkästään ne olisivat riittäneet upottamaan koko laivan. Mä en normaalisti vähästä hätkähdä, mutta silloin mua pelotti aivan h*lvetisti!

      Ikävä kyllä Evilän toimenkuva ei vielä tähän lopu:

      - Pyrohommien ja roudaamisen lisäksi mun tehtävänä on pyöriä keikkojen jälkeen bändin soittajien mukana ja olla ikään kuin bodyguardina niille. Kun Antti sen roolin mulle antoi, en mä valittanut, mutta mä en tiennytkään millasia juoppoja esimerkiksi Ressu ja Rectum on. Musta on tullut niille joku pirun lapsenvahti, kun jätkät vain ryyppää ja tappelee joka s*atanan kapakassa.

      Evilä myös myöntää, etteivät hänen välinsä bändin soittajiin ole päässeet kehittymään kovinkaan läheisiksi:

      - Kun mä tulin bändiin, niin mä kuvittelin, että Antti ja kumppanit olisivat kaikki loistojätkiä, mutta eihän se niin ollutkaan. Blood Rediä ja Reneä kiinnostaa vain kännääminen, kun taas Mica on täysi k*sipää. Sen täytyy olla täysin järjiltään, kun se uskaltaa hyppiä Antinkin silmille. Jorelle (Marjaranta) mä olen yrittänyt pariin kertaan puhua, mutta ei se ole mitään vastannut. Mulkaissut vain vihaisesti huppunsa alta.

      Lapsuuden idolistaan Lord Tuiskusta Evilällä on sen sijaan pääasiassa positiivista sanottavaa:

      - Ei mun kunnioitus Anttia kohtaan ole kuitenkaan mihinkään haihtunut. Kyllä se m*lkku osaa olla, mutta kun muistaa millaisen uran se jätkä on tehnyt, niin sillä on siihen kieltämättä täysi oikeus.

      Antin kiertuekunto on myöskin ollut Tommin mukaan täysin moitteetonta:

      - Lord Tuisku suhtautuu tähän bändiin sen verran vakavasti, ettei se ole lähtenyt örveltämään kuten muut. Mun käsittääkseni se on suht koht kuivilla tällä hetkellä. Toki sillä jotain plantaaseja tuolla Etelä-Amerikassa on, mutta bisnestä se niillä vain pyörittää, Evilä korostaa.

      - Kyllä ne Antin riippuvuudet on enemmänkin tuolla seksin puolella. Anttihan on jo vuosia käyttänyt noita Idols-kytköksiään apunaan aika tehokkaasti. Siksihän se koko ohjelmakin lopetettiin, kun alkoi tuntua, että ne kaikki finalisti-tytöt päätyivät vuorollaan Antin lakanoiden väliin. Tuottaja oli sitä mieltä, että tämä on laulukilpailu, eikä mikään h*lvetin paritusohjelma.

      IKOSEN LÄHTÖ VAIN AJAN KYSYMYS

      Evilä päättää vielä valottaa hieman tarkemmin bändin sisäistä kriisiä suurelle yleisölle:

      - Mä en tiedä, kuinka paljon mä saisin puhua, mutta eiköhän se ole jo kaikille selvää mistä tässä on kysymys. Kaksi noin suurta egoa ei vain yksinkertaisesti mahdu samaan bändiin, toteaa Evil viitaten Tuiskuun ja Ikoseen.
      jatkuu....

    • Iltalehdestä

      ....jatkoa

      - Ei toi muidenkaan jäsenten touhu ole Anttia paljoa naurattanut, mutta Mica on kaiken huippu. Micahan kuvittelee olevansa paitsi bändin keulakuva, niin myös pää-biisintekijä, vaikka Antin soolobändistähän tässä on kysymys.

      Ikosen ja Tuiskun välejä hiertää myös miehen tuorein tempaus: Mica poseerasi ilman paitaa brittiläisen homo-lehden kansikuvassa muutama viikko sitten:

      - Turha kai edes sanoa mitä mieltä Lord Tuisku tosta hommasta oli. Se oli ihan raunioina ja joutui tunneiksi tiputukseen, kun se näki sen kuvan, Evil huokaa.

      - Mun käsittääkseni Mica ei itse asiassa ole homo, mutta rahasta ja julkisuudesta se on valmis tekemään ihan mitä tahansa.

      Vaikka bändi onkin salannut eripuransa julkisuudessa varsin vakuuttavasti, on Evilin mukaan Ikonen mukana yhtyeessä enää vain taktisista syistä:

      - Tehtiin lopulta niin, että Antti kutsui bändin jäsenet Micaa lukuunottamatta palaveriin, jossa sitten istuttiin alas ja päätettiin mitä tehdään. Antti antoi tiukat vaihtoehdot: a.) joko annetaan Mican jatkaa b) erotetaan hänet tai c) eliminoidaan hänet. Antti oli aluksi ton c:n kannalla, mutta lopulta bändi tuli siihen tulokseen, että annetaan sen toistaiseksi jatkaa. Lähinnä vain siksi, että kun bändi on nyt huipulla, niin olisi aika riskialtis peliliike heittää ketään tässä vaiheessa ulos. Raha ton päätöksen taustalla oli, vaikka Antti ei sitä varmasti myönnäkään. Micahan on jostain syystä h*lvetin suosittu fanien keskuudessa.

      Haastattelun lopuksi paljastaa Evil vielä perimmäisen syyn katkeraan avautumiseensa: mies olisi ollut itse halukas astumaan Ikosen tilalle bändin kitaristiksi:

      - Kun mä tajusin Antin ja Mican välirikon mä aloin treenata kitaran soittoa kovemmin kuin koskaan. Mutta lopulta kun mä uskaltauduin ehdottaa itseäni kitaristiksi, niin eivät Antti tai kukaan muukaan bändissä ottaneet mua vakavasti. Mä olen kuulemma tällainen teini-poika, jonka mukanaolo vain veisi koko bändiltä uskottavuuden. Mä olen sitä mieltä, että se tekisi bändille ihan hyvää, että siellä olisi edes joku ihan rehellisesti nuori kaveri, eikä vain nuorta esittäviä botox-pappoja, Evilä sivaltaa.

      Omaa tulevaisuuttaan Evilä ei ole miettinyt sen kummemmin:

      - En mä tiedä jatkanko mä tätä pyromiehen hommaa vielä ja mitä mun urheilu- tai kitaristin urille nyt tapahtuu. Ei mua edes kiinnosta. Mä aion nyt vetää pään täyteen ja mietitään sitä sitten joskus, Evilä päättää.

    • Ilta-Lööppi uutisoi

      DBTL KIINNITTI SUPERBÄNDIN

      Jouluun on vielä muutama viikko, mutta kesän festarikiinnityksiä lyödään lukkoon jo hyvää tahtia. Provinssirock avasi pelin julkistamalla takuuvarmaksi kassamagneetikseen Rammsteinin. Turussa juhlittava DBTL vastasi välittömästi vähintään yhtä kovalla nimellä: festivaalin pääkonsertin ykköstähtinä nähdään kivenkova metalliduo Ressu "Blood Red" Redford & Jussi "Rough" Rainio. Antti Tuisku- ja Neon 2 -taustaisista konkareista saimme langan päähän Redfordin.

      - Me ei Jussin kanssa olla pahemmin keikkailtu Suomessa, joten hieno juttu, että aikatauluista löytyi tilaa vetää ainakin tää yksi keikka kesällä kotimaassakin. Ja mun osalta kotikaupungissakin. DBTL oli sikälikin luonteva vaihtoehto, että viime kesänä vastaavalla slotilla päälavalla veti mun vanha ystävä (ja Antti Tuiskun alkuaikojen tuottaja, toim. huom.) Tommy Western. Mää en silloin päässyt paikalle Antti Tuiskun jäähyväiskeikan valmistelujen vuoksi, mutta Tommy hehkutti yleisön hurmioitunutta vastaanottoa niin paljon - kai se oli selvin päin - ettei me Jussin kanssa yhtään epäröity, kun sieltä otettiin yhteyttä ja tiedusteltiin meidän aikatauluista. Keikkapalkkioksikin tarjottiin samoja summia kuin mitä me tuolla maailmalla saadaan!

      LUVASSA VALTAVA SHOW

      "Blood Red" kertoo DBTL:n keikan suunnittelun olevan jo varsin pitkällä. Spektaakkelin teemaksi on muotoutumassa "Night of Axes".

      - Valtava show on luvassa! Me saadaan sinne maailman suurin kirves, joka teetetään varta vasten tätä keikkaa ajatellen. Mulla on pitkään ollut unelma paiskoa settiäni livenä jättimäisen kirveen varjossa, ja nyt se vihdoin toteutuu, kun saatiin Fiskars sponsoriksi. Ja ennen kuin sä ehdit sanoa, että "h**vetti mitä kaupallista paskaa, sponsorit ja kaikki", niin mun mielestä on tärkeintä toteuttaa unelmansa ja siinä sivussa järjestää yleisölle kunnon show.

      REDFORD SKEPTINEN ANTTI TUISKUN PALUUSTA

      Viime viikolla julkisuuteen levisi huhuja, että legendaarisen Antti Tuisku -nimen oikeudet eivät olisikaan yksin Lord Tuiskulla, vaan myös tämän pahimmalla vihamiehellä Christian Forcella on täydet oikeudet nimen käyttöön. Monissa metallilehdissä spekuloitiin, että Force ja Antti Tuiskun ex-manageri Risto "Negrosoldier" Asikainen saattavat koota Antti Tuiskun uudelleen (tietysti ilman Tuiskua). Alkuperäisjäsenistä Wicked Wickholmin ja "Blood Red" Redfordin nimet vilahtelivat taajaan mahdollista kokoonpanoa pohdittaessa.

      - Mää en usko, että lähtisin tuollaiseen mukaan. Toisaalta mulla ja Christianilla on ihan ok välit, mutta kunnioitan Anttia kuitenkin enemmän. Se antoi mulle taas uuden mahdollisuuden tällä "Hengitän"-levyn rundilla. Vaikkei kiertue olekaan mennyt ongelmitta ja mun alkoholinkäyttö on saattanut välillä olla runsasta, Antti on ollut kärsivällinen. Ja toisekseen, mun metalli on ehdottomasti black eikä white. Ne Christianin power-tyyliset gospel-laukat ei ole ihan mun juttu.

      - Antti Tuisku oli alun perin meidän viiden, mun, Antin, Janin, Christianin ja Godslaughterin juttu. Olihan siinä sitten muitakin, mutta se karkaisi liian kauas lähtökohdista, jos Christian lähtisi omin päin pyörittämään jotain divarimiehistöä Antti Tuiskun nimellä. Kyllä mää olen varma, että Antti keksii jotain, jos Christian ei tajua lopettaa aikeitaan.

      Mutta vielä yksi kysymys, Ressu. Miksi sinun ja Jussi "Rough" Rainion bändillä on niin ankea nimi kuin Ressu Redford & Jussi Rainio?

      - Mun mielestä se on hyvä, simppeli nimi. Jengi tajuaa heti, mistä on kyse, kun ne näkee vain meidän nimet. Ei siinä muuta tarvita.

      Asia selvä. Kieltämättä "R & J" -albumi on juuri sellainen kuin tältä kaksikolta voisi odottaa. Redfordin kirvestaonnasta on shokkiarvo mennyt ajat sitten, mutta verevältä soitto edelleen kuulostaa. Tätäkö lienee paljon puhuttu arvokkaasti vanheneminen.

    • Infernon arvio

      Lord Tuisku: Hengitän

      ****

      1. Introduction to Absolute Darkness
      2. Hengitän
      3. Juuret
      4. Henkimaailman asioita
      5. Merkki
      6. Tähtiotsa
      7. Viilto
      8. Pelottaa
      9. En kiellä
      10. ADHD
      11. Mun elämää
      12. Facing The Fury Of Hell
      13. Black Metal Kamikaze


      Alkukantaisella blackmetallillaan mummoja yli 30 vuotta pelotellut Antti Tuisku otti ja hajosi. Lähivuosina vaikutusvaltaista kvartettia mitä todennäköisimmin kunnioitetaan valinnalla Rock 'N' Roll Hall of Fameen. Vielä ei kuitenkaan ole aika vetäytyä keinutuoliin ja pestä corpse painteja pois, sillä jo muutama kuukausi bändin hajoamisen jälkeen sen kiistaton johtaja Antti "Lord" Tuisku julkaisee uuden sooloalbumin. Arvostelukappale on USA:n painos, joka sisältää kolme lisäbiisiä Suomen versioon nähden.

      Antti Tuisku kulki pitkän tien alkuaikojen äärinopeasta splatter-kamasta tekno- ja ambientkokeilujen kautta viimeisten levyjen spirituaalisiin maisemiin, Lord Tuiskun syvälliseen itsetutkiskeluun ja sisäisten demonien kartoitukseen. (Poislukien tietysti Jackson "Hellhammer" Shuudifonyan zoofiilistä maailmankuvaa kartoittaneet kepeämmät sävelmät.) Loppuaikojen Antti Tuiskun inhimillistä sietokykyä koetteleva painostavuus ja äärimmäinen raskaus tulikin ennen kaikkea lyriikoista. Antin mielen syövereitä pimeämpää paikkaa tuskin on helvetin porttien kummallakaan puolen.

      "Hengitän" on luonteva jatkopalanen Tuiskun profiiliin. Albumi päästää kuulijan jälleen pelottavan lähelle Rovaniemen mustan messiaan sisintä, halusi tämä sitä tai ei, mutta kokonaisuus jää pinnallisemmalle tasolle verrattuna esimerkiksi mestarillisiin "Satan - The One And Only Dictatoriin" ja "Ensimmäiseen". Se ei automaattisesti ole huono asia. Myyttisen metalli-ikonin kryptisissä sanoituksissa riittää edelleen pureskeltavaa, mutta psykoosiin albumi ei kuulijaa tainnuta. Päinvastoin, bändin raskaasta mutta rennosta soitosta ja Tuiskun tiukasta riffittelystä voi tällä kertaa jopa nauttia! Ennen ensimmäistä "kaupallista paskaa" -huudahdusta on syytä muistuttaa, että "Hengitän" on julkaistu Lord Tuiskun legendaarisen, uudelleen aktivoituneen inANAL Recordsin toimesta.

      Kolmentoista biisin kokonaisuuden kantavana teemana on luonnollisesti irtautuminen Antti Tuiskusta, omillaan hengittäminen. Minuutin mittainen intro aloittaa levyn Jore "Duke of Death" Marjarannan tummanpuhuvalla syntikkatunnelmoinnilla. Lopulta Ressu "Blood Red" Redfordin kirveet kalahtavat, Antin rääkäisy rikkoo painostavan tunnelman (tai tekee sen vielä uhkaavammaksi) ja varsinainen avausraita "Hengitän" lähtee käyntiin. Rene "Rectum" Haaviston silmittömän aggressiivisen bassoriffin johdattama moniosainen teos on yksinkertaisesti mahtava. Erityisesti Tuiskun vokaaleista kuultaa vapautuneisuutta, josta ei ollut tietoakaan Antti Tuiskun äärimmäisen synkillä viimeisillä levyillä.

      Levyn ensimmäinen single "Juuret" onkin jo tuttua kauraa niille, jotka haluavat metallinsa mustana. Biisin lyriikoissa Antti palaa juurilleen lapsuutensa Rovaniemelle. Lopputulosta voisi mustan messiaan asteikolla kutsua jopa kauniiksi, jollei Ressu takoisi rumpujaan tavallistakin hurjistuneemmin ottein. Komppi muistuttaa blastbeatia, mutta sen arvaamattomuus, sinne tänne poukkoilevuus, on pikemminkin sukua free jazzille.

      Seuraavassa biisikaksikossa "Henkimaailman asioita" ja "Merkki" Tuisku joidenkin haastattelujen mukaan pohtii sitä, miten hän löysi Saatanan. Aihe on niin kiinnostava, että kerrankin oikein tosissaan harmittaa, ettei Tuiskun ärjynnästä sen enempää kuin kansilehden goottilaisesta kirjasimesta juurikaan saa selvää. Se kuitenkin on tiedossa, että itsensä vanhan vihtahousun antaman merkin pohjalta Tuisku päätyi perustamaan Antti Tuisku -nimisen yhtyeen. "Tähtiotsan" lyriikoissa black metal -suuruus kärkkyy jo niittirannekkeilla verhoiltujen käsivarsien ulottuvilla, kun Antti Tuiskun legendaarisin kokoonpano on saatu kasaan.

      jatkuu...

    • Infernon arvio

      (...jatkoa.)

      "Viilto"-kappaleessa Lord Tuisku muistelee Antti Tuiskun ensimmäisen hajoamisen jälkeisiä 80-luvun lopun synkkiä vuosia, jolloin miestä riivasivat mm. ankarat huumevieroitusoireet, skitsofrenia sekä taiteelliset ja taloudelliset ongelmat. Duke of Deathin kuulas syntikkariffi maalaa laajakangaspensselillä rauhallista tunnelmaa Antin muristessa äärimmäisen alhaalta tuolloisista suisidaalisista tendensseistään. Vaikuttavaa. Paradoksaalisuudessaan "Viilto" saattaa olla levyn merkittävin kappale. Kaikkinensa biisi tuo mieleen Antti Tuiskun viimeiset, huolella suunnitellut albumikokonaisuudet. Antin majesteettinen puoliakustinen soolo 12-kielisellä kylläkin menee aivan överiksi. Toisaalta miksi suotta piilotella kykyjään, jos on sekä teknisesti täydellinen että uskomattoman tyylitajuinen kitaristi.

      Tuiskun mielenterveysongelmia ennen vuoden 2003 Idolsia ja Antti Tuiskun reunionia ruotivat myös "Pelottaa" ja "En kiellä". Ensiksi mainitun pasuunasektio pauhaa kuin hautajaissaattueessa, minkä vastapainoksi jälkimmäinen tarjoaa perinteistä, tehdasasetuksilla runnovaa Tuisku-kaahausta. Ei hassumpaa, jos nyt ei ikimuistoistakaan. "ADHD"-biisillä Antti käy läpi etenkin "Ensimmäinen"- ja "Antti Tuisku" -albumien aikaa, jolloin bändi levytti ja keikkaili todella tiiviiseen tahtiin. Tämä ei tapahdu niinkään hyvässä valossa. Etenkin kitaristi Pikku "Godslaughter" G saa verbaalisen giljotiinin niskaansa: "Godslaughter / look out the worse / you're gonna be slaughtered by the Antichrist / and you know who I am". Vähemmästäkin menettää yöunensa. Godslaughterin jäsenyys keskustapuolueessa ja kaapista ulos tulo lienee ollut liikaa homofobiselle Tuiskulle.

      "Mun elämää" suuntaa katseen jo tulevaan. Voisin väittää, että Rovaniemen Antikristus kuvailee biisissä etukäteen ovelin metaforin esimerkiksi syksyn hyytävät tapahtumat Silja Serenadella - "Hengitän" ilmestyi jo kuukautta ennen tuhoisaa laivakeikkaa! Suomen painokselta pois jätetty "Facing The Fury Of Hell" pursuaa sekin raivoa entisiä bändikavereita kohtaan. Tällaisesta tylytyksestä gangstaräppärit voivat vain haaveilla, kuten Tuisku biisissä vapaasti suomennettuna örisee - jälleen ilmiselvänä piikkinä Godslaughterin suuntaan.

      Äärinopea päätöstykitys "Black Metal Kamikaze" summaa raivokkaasti vanhan bändin veristen vaiheiden käsittelyn. Kamikaze-tematiikka toimii mainiosti: olihan Antti Tuiskukin yksikkö, jonka tarkoitus oli aiheuttaa mahdollisimman suurta tuhoa vaikka sitten jäsenten oman hengenlähdön uhalla.

      "Hengitän" on muutamista suvantohetkistä huolimatta vahva avaus Lord Tuiskun soolouralle. Surutyö on nyt tehty, ja seuraavilla julkaisuilla Antilta voinee taas odottaa jotain aivan muuta. Mutta yksi asia on varma: Antin levyt perinteisesti päättävistä "Hail Satan! Hail Tuisku!" -karjahduksista ei tingitä!

    • Iltalehdestä

      IKONEN ULKONA TUISKUN BÄNDISTÄ – EDESSÄ PITKÄ VANKEUSTUOMIO?

      Metallilegenda Antti ”Lord” Tuiskun kohukitaristin Mika ”Insane” Ikosen ura soolobändin miehistössä on tullut viimein tiensä päähän. Tuisku tiedotti asiasta aamulla kotisivuillaan. Syynä erottamiseen ovat tiedotteen mukaan Ikosen henkilökohtaiset ongelmat, jotka huipentuivat miehen päätymiseen kaltreiden taakse myöhään edellisenä iltana.

      Antin kanssa jatkuvissa riidoissa olleen kitarasankarin tie bändissä oli näin ollen lyhyt, mutta sitäkin värikkäämpi. Suureen suosioon nousseen Ikosen uskottiin jatkavan fanien painostuksen ansiosta yhtyeen riveissä vielä pitkään, mutta eilisiltaisten, vankilaan johtaneiden tapahtumien jälkeen tuskin enää kukaan ihmettelee miehen erottamista.

      PUHALLUSTESTIN KARMEAT SEURAUKSET

      Myöhään eilen illalla Rovaniemen poliisi sai nimettömältä soittajalta vihjeen, joka kertoi nähneensä Ikosen pikimustan Ford Mustangin kaahaamassa holtittomasti liikenteen seassa. Vihjeen perusteella virkavalta jäljitti Ikosen sijainnin ja pysäytti rock-tähden hetkeä myöhemmin Rovaniemen keskustassa.

      Pysäytyshetkellä oli Ikonen ajanut täysin rauhallisesti, eikä mistään kaahailusta ollut merkkiäkään. Varotoimenpiteenä poliisi päätti kuitenkin puhalluttaa kitarasankarin. Ikonen puhalsi lievään rattijuopumukseen oikeuttavat lukemat, mutta tämä oli vasta jäävuoren huippu.

      Selvisi nimittäin, ettei miehellä ollut mukanaan edes ajokorttia, sillä mies oli mystisesti kadottanut lompakkonsa. Tilanteesta täysin hämmentynyt kitaristi alkoi tämän jälkeen syytellä ja uhkailla poliiseja varsin rajuin sanakääntein. Kun poliisit päättivät vielä tutkia arvaamattomasti käyttäytyneen muusikon autoa tarkemmin, paljastui jotain karmeaa: takapenkin jalkatilassa lojui salkullinen kokaiinia ja takakontista löydettiin kokonainen laatikollinen lapsipornoa!

      Tilanteesta järkyttynyt Ikonen kiisti koskaan nähneensäkään kyseisiä löydöksiä. Tilanne johti käsirysyyn, mutta lopulta mies saatiin taltutettua ja kuljetettua poliisikamarille. Pahimmillaan Ikosella saattaa olla nyt edessään usean vuoden vankilatuomio.

      BÄNDIN SISÄPIIRILÄINEN: PELKKÄÄ LAVASTUSTA

      Nimettömänä pysyttelevä Tuiskun bändin sisäpiiriin kuuluva henkilö on sitä mieltä, että Ikosen tapaus oli puhdasta lavastusta ja että jopa itse Lord Tuiskulla olisi ollut osuutta asiaan:

      - Aikalailla sopivastihan toi Antin kannalta sattui. Antilla ei aiemmin ollut fanien silmissä tarpeeksi perusteita erottaa Ikosta, joten kas kummaa, Mica mokaakin sitten itse ja päätyy tiilenpäitä lukemaan. Tämän jälkeenhän Antti on suorastaan sankari, kun se antaa Ikoselle kenkää, kun vielä hetki sitten se olisi saanut siitä kaikkien Ikos-fanien vihat niskaansa.

      Sisäpiiriläinen pitää koko tapausta täysin koomisena:

      - Ei mua yllätä, että Mica varmasti pienessä kännissä ajoi, mutta se kortitta-ajo ja ne huume- ja porno-löydöt on kyllä täyttä p*skaa, jotka Antti järjesti. Sen nimettömän ilmiantajankin on täytynyt olla Lord Tuisku. Ei Mica mikään partiopoika ole, mutta ei noin kokenut huumeveikko ottaisi tollaista riskiä että ajelisi kännissä huumesalkut takapenkillä, puhumattakaan nyt jostain lapsipornosta. Täysin naurettava homma, mutta virkavaltaan ja suureen yleisöön toi menee varmasti ihan täydestä. Antti se vain tietää mistä naruista pitää vetää.

      Myös toimituksemme nopeasti jututtama Ikonen oli samoilla linjoilla:

      - En mä mikään v*tun Columbo ole, mutta kyllä mulla on pirun vahva tunne, että tässä on nyt Antilla näppinsä pelissä.
      - Mä sanon vielä kerran, että mulla ei ole mitään hajua, mistä tollaiset jutut mun autoon ilmeistyi. Tämä on v*ttu niin lavastusta kuin olla ja voi.

      Oli totuus mikä tahansa, on Antin soolobändillä edessään nyt uuden kitaristin etsiminen. Ikosen rouheaa riffittelä voi vielä kuulla tulevalla, joulukuussa äänitetyllä ”The Beast In Me”-singlellä, joka julkaistaan näillä näkymin tammikuun aikana.

    • Metallilehdestä

      TUISKU ETSII UUTTA KITARISTIA

      Kitaristi Mica ”Insane” Ikosen erottamisen johdosta ilman toista kepittäjää jäänyt Lord Tuisku etsii nyt uutta kitaristia soolomiehitykseensä. Tiilenpäitä lukevaa Ikosta haikailee tuskin enää kukaan ja nyt metallimaailma odottaakin jo hengitystään pidätellen black metal-messiaan seuraavaa siirtoa. Uuden kitaristin valinta on äärimmäisen tärkeää myös bändin tulevaisuuden kannalta.

      Suuri-egoinen Ikonen oli kaikilla tavoin väärä valinta, eikä toiseen samanlaiseen virhearvioon ole varaa. Lord Tuisku onkin ilmoittanut tutkailevansa uutta kitaristia kaikessa rauhassa. Ennen uuden kepittäjän julkistusta tehtävät keikat bändi vetää nelimiehisenä, Antin vastatessa kaikista kitaraosuuksista.

      SEURAAJAA ARVUUTELLAAN

      Välittömästi Ikosen lähtöpassien jälkeen on alkanut voimakas spekulointi uuden kitaristin henkilöllisyydestä. Fanit olisivat luonnollisesti halukkaita näkemään paikalla jonkun ex-Antti Tuisku kepittäjistä, mutta tämä toiveuni tuskin tulee toteutumaan. Vaikka Antti Tuiskun jäähyväiskeikalla Lord Tuiskun ja Pikku Godslaughterin välit osoittivat lämpenemisen merkkejä, paljastivat viimeistään ”Hengitän” albumin Godslaughteriin kohdistuvat tylyäkin tylymmät sanoitukset Antin todellisen mielipiteen ex-kitarististaan.

      Myöskään Tomi ”Devastator” Metsäketo ei ole näillä näkymin edes mukana vaihtoehtojen listalla, sillä mies ehti tehdä jo Antti Tuiskun riveissä niin monta lyhyttä visiittiä, ettei hän yksinkertaisesti olisi uskottava valinta soolobändin vakituiseksi kitaristiksi. Niin taitava soittaja kuin ”Devastator” onkin, niin yleisön silmissä mies on useiden tuurauskeikkojensa johdosta jo ehtinyt profiloitua pelkäksi varamieheksi.

      Oma lukunsa on tietenkin ”Satan – The One And Only Dictator”-albumilla soittanut, myös INDX:n riveistä tuttu Ari Puro. Sisäpiiristä saamiemme tietojen mukaan Antti oli itse asiassa vielä jonkin aikaa sitten suunnitellut kodittomaksi ajautuneen Arskan yllätys-kiinnitystä bändiinsä, mutta Puron ja Wickholmin aloittama nimijupakka ilmeisesti päätti nämäkin kaavailut.

      TYRKYLLÄ HUIPPUNIMIÄ
      Ehdokkaista ei ainakaan ole pulaa, sillä myös monet ulkomaalaiset tähtikitaristit, kuten Will Young, Adam Lambert ja paremmin basistina tunnettu N’Syncin Lance ”The Lurker” Bass ovat jo ilmaisseet kiinnostuksensa Antin bändiä kohtaan. Spekulaatioissa on ehtinyt myös vilahdella Pete ”Punisher” Seppälän, Kristian Meurmanin ja Panu ”Lerssi” Larnoksen kaltaisia huippunimiä.

      Larnoksen ja Lord Tuiskun nykyiset välit ovat tosin hämärän peitossa, päättyihän Larnoksen taannoinen suhde Anna Abreun kanssa, kun Abreun ja Antin seksisuhde nousi julkisuuteen. Tuiskun ja Abreun suhde on toki nyt jo menneisyyttä ja parhaillaan Antti tuntuu yhä viihtyvän yllättävän pitkäkestoiseksi osoittautuneessa suhteessaan Idols-tähti Anna Puun kanssa. Olisiko viriili metalli-pappa alkanut iän karttuessa viimein rauhoittaa tahtiaan?

      Myös Fröbelin Palikoiden nokkamies Mats ”Dark Mark” Lillrank ja paremmin tv-kokkina tunnettu, nykyisin Tuisku Channelin uudessa ”Cannibalian Chiefs”-ohjelmassa kokkaava Sami Garam ovat tunnetusti lämpimissä väleissä Antin kanssa.

      IÄLLÄ MERKITYSTÄ VALINTAAN?

      Se, että pyroteknikko Tommy Evil taannoin paljasti jääneensä ulos bändin kitaristikaavailuista nuoren ikänsä takia, on herättänyt myös vanhojen konkarien toiveita kitaristin pestistä.
      Tänä vuonna ”Talent”-televisio-ohjelman kautta parrasvaloihin noussut 60-vuotias grindcore-tervaskanto Markku Laamanen onkin huhujen mukaan Antin vakavassa harkinnassa. Kitaraansa ankarasti kurittavasta, jämäkästä soittotyylistään tunnettu Laamanen täyttäisi ainakin ikäkriteerit, sillä Antin vieroksumaa siloposkista teinipoikaa tästä veteraanista ei saisi tekemälläkään.

      Toinen varteenotettava nimi saattaisi myös olla yllättäen vanhoilla päivillään iskelmästä trash-metaliin siirtynyt Jukka Kuoppamäki. Tämä on kuitenkin epätodennäköistä, sillä iästään huolimatta on Kuoppamäki metallimuusikkona edelleen varsin kokematon.

      Lord Tuiskun uskotaan paljastavan uuden kitaristinsa henkilöllisyyden tammikuun aikana.

    • Metallilehdestä

      Ennakkoarvostelussa:

      LORD TUISKU: THE BEAST IN ME (InAnal Records 2009)

      1. The Beast In Me
      2. Kahleet
      3. Wanna Die With You
      4. Enter The Satan
      5. Gazing To The Eyes Of Devil

      Lord Tuisku on taas täällä. Menneenä vuonna komealla ”Hengitän”-menestysalbumillaan soolouransa uudelleen aktivoinut metallilegenda on julkaissut fanien riemuksi nyt uuden singlen täynnä uunituoretta materiaalia. Kyseessä on itse asiassa maxi, joten mukana onkin peräti viisi uutta kappaletta. On aika katsastaa metalliruhtinaan nykykunto.

      Uusi single kantaa nimeä ”The Beast In Me” ja heti kansikuva nostaa kylmiä väreitä. Siinä komeileva pikimustaa sutta muistuttava villipeto tuijottaa pirullisesti eteensä ja olennon vihaisista kulmakarvoista voi tunnistaa Lord Tuiskun piirteet. Takakannessa puolestaan koko bändi esittäytyy seisoen eräänlaisen keskiaikaisen linnan porteilla, joukossa myös bändistä jo potkut saanut Mica ”Insane” Ikonen, joka vielä sinkkua äänittäessä kuului yhtyeen miehistöön.

      Mitä itse musiikkiin tulee, niin jo heti nimibiisi räjäyttää pankin. The Beast In Me on yksinkertaisesti uskomaton biisi, jossa Antin nerous pääsee esiin täydessä loistossaan. Kappale alkaa Antin päällekäyvällä ja painostavalla kitarariffillä, johon Redfordin raivokas axe-metal-takominen ja Rene ”Rectum” Haaviston levoton bassokuvio yhtyvät. Mica Ikosen rytmikitara puolestaan jyrisee kuin moottorisaha. Näin paljon säröä on harvemmin kuultu edes Antti Tuiskun levyillä. Lukuisia osia sisältävä, rönsyilevä sävellys sisältää myös yhden vuosikymmenen kovimmista kertosäkeistä, kun taas Antin kitarasoolo on jotain sellaista, jota kovimmankaan ammattikitaristin on täysin turha edes yrittää jäljitellä.

      Varsin kunnianhimoiseksi biisi yltyy myös taustavokaaleiden osalta. Haaviston, Redfordin, Ikosen ja Marjarannan vetämät moniääniset taustalaulut ja hyräilytosuudet ovat varsin komeaa kuultavaa. Sanoitukseltaan The Beast In Me on nyky-Antille tyypillistä pohdiskelua, jossa mies sukeltaa yhä syvälle synkän mielensä syövereihin. Syvemmälle kuin kuulija haluaisi.

      Singlen toisena biisinä kuullaan yllättäen suomenkileistä materiaalia. ”Kahleet” jatkaa onnistuneesti Hengitän-albumin viitoittamalla tiellä. Sinkun kansiteksteissä Tuisku kertookin kappaleen jääneen pois albumilta puhtaasti aikataulullisista syistä ja tämä onkin ainoa asia, jonka hän jälkikäteen tekisi albumilla toisin. ”Kahleet” onkin sitä ehtaa Tuiskua ja itse asiassa se olisi ollut koko albumin raskaimpia raitoja. Alussa kuullaan yllättävänkin paljon konesoundia, mutta sen jälkeen kappale yltyykin hetki hetkeltä rankemmaksi ja rankemmaksi. Antin raivokkaasti ärjymässä sanoituksessa käsitellään jälleen miehen uran vaikeimpia aikoja, joten Hengitän-albumilla sen olisi hyvinkin voinut sijoittaa vaikkapa kappaleiden ”Pelottaa” ja ”En Kiellä” väliin.

      Kappale päättyy huikeaan revitys osuuteen, jossa vauhti kiihtyy kiihtymistään ja tuolissaan tärisevä kuulija saa tosissaan pitää penkistään kiinni. Redfordin kirveet iskevät ompelukoneen neulan nopeudella, Haavisto ja Ikonen rynkyttävät instrumenttejaan sanoin kuvaamattomalla julmuudella ja Antti vetää soolon toisensa perään. Juuri kun kuulijasta tuntuu, että pää räjähtää, päättyy biisi kuin seinään Antin julmaan karjahdukseen. Tämän jälkeen vuoroon tuleva sinkun ainoa balladi ”Wanna Die With You”antaakin kuulijalle tervetulleen hengähdystauon ja tilaisuuden kasata itsensä Kahleiden aiheuttaman tuskan jälkeen.

      Antin puhtaasti tulkitsema ”Wanna Die With You” on sysimustaa sanoitustaan lukuunottamatta yllättävänkin herkkä esitys black metalin kuninkaalta. Tyypilliseen Tuisku-menoon verrattuna kappale saattaa tuntua jopa hämmentävän kevyeltä, mutta harvinaisen täydellisen metalli-balladin on mies joka tapauksessa saanut kynäiltyä. Akustisella tunnelmoinnilla käynnistyvä biisi kasvaa lopussa raskaan kitaravallin ja Marjarannan jylhän kosketintyöskentelyn voimin varsin mahtipontisiin mittasuhteisiin. Lord Tuiskun riipaiseva kitarasoolo kruunaa uljaan kokonaisuuden.

      Nelosbiisissä “Enter The Satan” puolestaan itämaisen kuuloinen kitarateema ja melko popahtavat kosketinkuviot kohtaavat saumattomasti Anttimaisen true-bläkin. Itämaista mystiikkaa sisältävä sanoitus on kolmen aiemman biisin lohduttomuuteen verrattuna melkoinen vastakohta. Antti käsittelee aihetta selvästi pilke silmä kulmassaan.

      jatkuu....

      • Metallilehdestä

        ....jatkoa

        Sinkun päättää ”Gazing To The Eyes Of Devil”, joka on muiden raitojen tapaan merkitty Antin sävellykseksi. Mies kuitenkin myöntää singlen kansilehdessä kyseessä olevan todellisuudessa pitkälti Mica Ikosen biisi:
        - Piti opettaa vähän nöyryyttä pojalle, perustelee Tuisku biisin kreditoimista omiin nimiinsä.

        Merkille pantavaa kappaleessa on ennenkaikkea sen yllätysvierailija. Antin pitkäaikaisena ihailijana tunnettu Andrea Bocelli pistää parastaan säestäessään Antin psykoottista tulkintaa oopperamaisilla taustalauluillaan. Tavallista Tuisku-sävellystä selvästi yksinkertaisempi ja lyhyempi ”Gazing To The Eyes Of Devil” on tiukkojen riffiensä ja petollisen tarttuvan yhteishuuto-kertosäkeensä ansiosta itse asiassa varsin pätevä biisi. Tämän myöntää Anttikin, mutta ei laske tätä juurikaan Ikosen terävän sävelkynän ansioksi:

        - Mica toi treenikämpälle aika ison nipun niitä biisejään ja mie sen timantin sieltä p*skan seasta kaivoin, kuvailee Tuisku kappaleen taustoja levyn kansilehdessä.

        Sanoituksellisesti kappaleessa liikutaan edellisen biisin tapaan vähemmän haudanvakavissa tunnelmissa. Kappale päättyy Antin virtuoosimaiseen kitarailotulitukseen, johon Marjarannan selkäpiitä karmiva pianokuvio vielä loppuhetkillä yhtyy. Kappaleen päätteksi tarkka kuulija voi vielä huomata Bocellin kuiskaavan ”forgive me Satan”, viitaten ilmeisesti tuoreeseen, levy-yhtiön painostuksesta äänittämäänsä hengelliseen joululevyyn. Kaiken kaikkiaan ”Gazing To The Eyes Of Devil” päättää kiekon tyylikkäissä merkeissä.

        Kokonaisuudessa Tuiskun tuoreesta maxisinglestä ei siis juuri kritiikin aihetta löydy. Viisi raudanlujaa biisiä takuuvarmaa Tuisku-laatua, jotka voisi nostaa jo tältä istumalta miehen keikkasettiin mukaan. Kaikesta päätellen erinomainen ”Hengitän”-pitkäsoitto olikin vasta esimakua tulevasta. Hirvittää edes ajatella millainen black metal-mestariteos Tuiskun pimeässä mielessä onkaan parhaillaan muhimassa! **** ½


    • Poiminta lehdestä

      TUISKU JOULUMYYNNIN YKKÖSNIMI

      Metallimuusikko Antti Tuiskun voittokululle ei näytä tulevan loppua. Miehen tämän vuotisen ”Hengitän”-sooloalbumin suosio ei osoita vieläkään hyytymisen merkkejä, vaan päin vastoin - joulumyynnin aikana albumi singahti takaisin sekä Suomen että Ruotsin listaykköseksi! Top-kymppiin albumi mahtuu tämän lisäksi myös mm. Itävallassa, Puolassa, Belgiassa ja Englannissa. Saksassakin albumi on kivunnut kakkoseksi, mutta ei tässä vielä kaikki. Germaani-listan kärkipaikkaa pitää nimittäin hallussaan joulun todellinen yllätyshitti: uudelleenjukaisu Antti Tuisku-yhtyeen vuoden 2005 joulu-levystä ”Minun Jouluni”!

      Lord Tuiskun entisestään kasvaneen suosion myötä Saksassa ja Yhdysvalloissa uudelleen julkaistu Minun Jouluni myy parhaillaan kuin häkä. Tämä alunperin fanien keskuudessa hieman ristiriitaisen vastaanoton saanut, sittemmin klassikoksi paljastunut metallinen joululevy on näin jälkijunassa nousemassa yhdeksi Antti Tuiskun kaikkien aikojen myydyimmistä albumeista.

      Uudelleenjulkaisu on tyypiltään ns. kahden levyn Deluxe Edition, joten se sisältää alkuperäisen äänitteen lisäksi myös huomattavat määrät lisämateriaalia. Mukana paketissa ovat niin bändin 2007 julkaisema joulu-EP kokonaisuudessaan kuin myös uudenvuoden singleltä ”2008-The Year Of The Devil” poimittu loistokas versio kappaleesta ”White Christmas”. Mukana on myös peräti neljä ennenjulkaisematonta Tuisku-joululaulua (äänitetty aikavälillä 2006-2008). Nämä ovat ”Joulupuu On Rakennettu” (punkahtava versio, jossa näkyy Arska Puron kädenjälki), ”No Presents To Nice Guys” (taatun Tuiskumainen metalli-rykäisy), ”Rape Under The Mistletoe” (duetto Antin ex-tyttöystävän Agnes Pihlavan kanssa) sekä väistämättä tahattoman komiikan puolelle ajautuva cover-versio Whamin! ”Last Christmasista”, jossa Lomanin synapimputtelut eksyvät pelottavan kauas black metalin syvimmästä olemuksesta.

      Levyltä löytyvät myös ennenjulkaisemattomat demo-versiot biiseistä ”Palaan Kotiin”, ”Ruthless Elf Army”, ”Black Reindeer Sodomy”, ”Death Is Nice Way To Celebrate Chistmas” sekä ”Lämmin Lumi Peittää Maan”. Mitään varsinaisesti uutta nämä hieman lopullisesta poikkeavat versiot eivät tarjoa, mutta arvokas palanen Tuisku-historiaa ne ovat yhtä kaikki.

      Lord Tuiskun uudeksi kitaristiksi ehdolla olevalla Markku ”Maniac Matt” Laamasella ei mene aivan yhtä hyvin, sillä miehen tuore sooloäänite ”Minun Tieni” (jonka Laamanen nimesi ihailemansa ”Minun Jouluni”-levyn innoittamana) osoittautui joulun suurimmaksi flopiksi. Lord Tuiskua sen sijaan miellyttänee tieto siitä, että Antin vihamiehiin kuuluvan, kolmen irlantilaispapin muodostaman ”The Priests”-yhtyeen uutuusalbumi ”Harmony” on sekin menestynyt odotettua vaisummin. Antti näyttäisi ottavan niskalenkkiotteen myös tässä kädenväännössä.

      Tuiskun jyräys listojen kärjessä tuskin tulee taukoamaan vuodenkaan vaihtuessa, sillä jo ennakkoon erinomaisia arvioita kerännyt ”The Beast In Me”-soolo-maxi saapuu kauppojen hyllyille 4. tammikuuta.

    • Poiminta lehdestä

      DOOMSDAY COMMANDOS PALAA

      Jani ”Janowar” Toivolan ja Jackson ”Hellhammer Shuudifonyan kipparoima metalli-yhtye Doomsday Commandos on tekemässä paluuta reilun parin vuoden hiljaiselon jälkeen. Henkisistä ongelmista viime aikoina kärsineelle Jackson Shuudifonyalle kyseessä on ensimmäinen musiikillinen projekti sitten katastrofaalisen Indx-comebackin ja sitä edeltäneen Antti Tuiskun hajoamisen. Tämä yltiö-rasistisista sanoituksistaan tunnettu perus-arjalainen speed-metal-hirmu julkaisi vuonna 2007 debyytti-EP:nsä ”From The Ashes Of 3rd Reich”, jota pidetään yhtenä lajityyppinsä klassikoista. Yhtyeen kappale ”Entsetzlich Apokalypse” on pyörinyt kärkisijoilla lähes kaikissa kaikkien aikojen metallibiisiä selvittäneissä äänestyksissä.

      Yhtye jäi tauolle vuoden 2007 päätteksi Shuudifonyan Antti Tuisku-kiireiden takia, mutta nyt se on jälleen aktivoitumassa uudelleen. Joulukuun aikana äänitetty uusi kolmen biisin sinkku: "1.Verdammt Schwanz/ 2.Bitin’ Rhino’s Balls/3.No Rights For Negros” ilmestyy tammikuun 10. päivä. Nimibiisiä voidaan pitää Shuudifonyan suorasanaisena viestinä vihamiehelleen Lord Tuiskulle.

      Sinkulla soittaa myös Arska Puro, joka vastaa Toivolan kanssa singlen kaikista kitaraosuuksista. Tämä on sikäli ainutlaatuista, että aiemmin yhtyeen ainoat viralliset soittajat ovat olleet ainoastaan Toivola-Shuudifonya-kaksikko. Muiden, mustiin kommandopipoihin sonnustautuneiden mystisten taustasoittajien nimiä ei ole koskaan kerrottu julkisesti. Se, jatkaako Puro yhtyeen riveissä myös tulevilla keikolla, on vielä epäselvää. Onhan Puro tuoreimpien huhujen mukaan ehdolla myös Antin soolobändin miehistöön.

      Tien päälle Commandot lähtevät tosin vasta helmikuun puolivälissä. Hellhammer Shuudifonya on nimittäin parhaillaan sairaslomalla, murrettuaan menneellä viikolla peniksensä varsin erikoislaatuisessa lehmä-aitausonnettomuudessa.

      Jollekin toiselle rumpalille ei kyseinen penisvamma toki olisi välttämättä este soittamiselle, mutta uniikin triplabasarointinsa yhteydessä kolmatta rumpukapulaa molollaan takovalle Shuudifonyalle on melan toimintakyky ensiarvoisen tärkeää. Bändin kiertue käynnistyy odotetusti Saksasta, joka on yhtyeelle tunnetusti otollista maaperää.

      Mitä tulee tulevan sinkun julkaisuun, niin Lord Tuiskun hallinnoima InAnal Records ei ole uusinut sopimustaan Commandojen kanssa, mikä ei toki ole suurikaan yllätys, Tuiskun ja Shuudifonyan nykyvälit tuntien.

      Muutoksia on edessä muillakin rintamilla, sillä ”From The Ashes Of 3rd Reichin” taustalla häärinyt tuottajavelho Josef Fritzl on noussut sittemmin julkisuuteen vähemmän mairittelevissa yhteyksissä.... Parhaillaan tämä myös Commandojen tulevien julkaisujen tuottajaksi kaavailtu mies istuu tiilenpäitä lukemassa ja on näin ollen vetäytynyt kokonaan musiikkibisneksestä. ”Verdammt Schwanz”-sinkun tuotannosta vastaavatkin itse Toivola ja Shuudifonya, yhdessä avustavana tuottajana toimivan Asko ”Skull” Kallosen kanssa.

    • Iltalehdestä

      TUISKUN SINGLELLE HUIPPUTUOTTAJA

      Parhaillaan uuden ”Beast In Me”-singlensä myötä Suomen listaykkösenä paistatteleva Lord Tuisku ei aio hellittää tahtiaan. Jo helmikuun aikana Tuisku julkaisee seuraavan - tällä kertaa kolmen biisin mittaisen sinkun. Kiekko kantaa nimeä: ”Breathing Black Metal”. Kyseisen singlen kiinnostavuutta lisää entisestään sen yllättävä tuottajavalinta. Sinkun tuottaa aiemmin mm. Metallicaa, Slayeria ja useita muita maailmantähtiä tuottanut yhdysvaltalainen megatuottaja Rick Rubin.

      Se, että Tuisku astuu itse syrjään tuottajan pallilta ja antaa Rubinin kaltaiseselle tuottajagurulle vapaat kädet, on yllättänyt monet Tuisku-fanit. Olisiko mies menettämässä otteensa ja jopa sortumassa kaupallisuuteen?

      Pieneen juttutuokioon kanssamme suostunut Antti kiistää, että tästä olisi kysymys:

      - On tietysti ymmärrettävää, että tämä päätös puhuttaa, kun Rickillä on kuitenkin ansiolistallaan sitä homopoppiakin.... Mutta sen mie olen tehnyt Rickille selväksi jo etukäteen, että brutaalisuudesta ei sitten tingitä. Mie etsin nyt entistä enemmän uusia sävyjä musiikkiini ja miusta tuntuu, että ulkopuolinen tuottaja olisi tässä vaiheessa varteenotettava ratkaisu. Tällaisesta yhteistyöstä voin miekin ammentaa aivan uutta inspiraatiota, Tuisku perustelee.

      Antti vakuuttaa, ettei Rubin missään nimessä ole pysyvä valinta bändin tuottajaksi, vaan kyse on ainoastaan yhdestä sinkusta:

      - Miusta on omalla tavallaan vapauttava kokemus antaa välillä vastuuta vähän muillekin ja keskittyä täysin biisinkirjoittamiseen ja kitaransoittoon. Tämä on nyt tällainen pieni kokeilu ja katsotaan mitä tapahtuu. Sitä mie en kommentoi, millaisissa promille-lukemissa mie tähän suostuin, mutta joka tapauksessa turha tässä on mitään piruja jo etukäteen seinille maalata, Tuisku selvittää haastattelun päätteksi.

    • Metallilehdestä

      TUISKUN BÄNDI JATKAA NELIMIEHISENÄ

      Metallimuusikko Antti ”Lord” Tuisku on antanut viimein vastauksen tämän hetken polttavaan puheenaiheeseen eli soolobändinsä uuden kitaristin valintaan:

      - Näillä näkymin nelimiehisenä jatketaan. Ehkä kitaristia jossain vaiheessa mietitään, mutta ei ainakaan vielä. Pirun hyvin nimittäin on toiminut tämä homma tälläkin tavalla. Mihin toista kepittäjää tarvitaan, kun mie pystyn yksin soittamaan kaiken vieläkin paremmin?, Tuisku kommentoi vaatimattomaan sävyyn.

      - Varmasti ainakin Arska (Puro) ja Matt (Laamanen) vierailevat kakkoskitaristina joillain keikoilla, mutta virallisesti me ei tohon rooliin vielä ketään nimetä.

      Laamanen oli alunperin vahvasti ehdolla myös vakio-jäseneksi, mutta siirto kariutui viimehetkillä, kun selvisi että miehellä olikin luurankoja kaapissaan:
      - Mie tutkin nykyisin tosi tarkkaan jätkien taustat, ennen kuin otan ketään bändiin. Selvisi, ettei toi ”Matt” nyt ihan kuuskymppinen ollutkaan, vaan pr-osasto on taas tarinoinut omiaan. Todellisuudessa sillä on mittarissa jo päälle 90 vuotta. Tota mie vähän epäilinkin, sillä sehän oli jo vanha pappa silloin 80-luvulla, kun mie opetin sille kitaran soittoa ja se vasta aloitteli grindcore-uraansa. Tietysti mie arvostan kokemusta pirun paljon, mutta kuitenkin, on tämä bändi niin rankkaa menoa, että kyllä se ysikymppisellä alkaa jo jossain tuntua.

      TUISKU TYRMÄÄ KITARISTIEHDOKKAAT

      Antti myös vahvistaa, ettei Laamasen ja Puron lisäksi mikään muu vaihtoehto ollut edes harkinnassa:

      - Kaikenmaailman Bassit, Lambertit, Hammettit, Mustainet ja Slashit on kieltämättä tota paikkaa miulta kyselly, mutta ei miuta tollaset Jenkki-pellet voisi vähempää kiinnostaa. Toki osa noista sentään osaa jotain soittaakin, mutta miuta ne on vain koko uransa ajan yrittäneet kopioida. Omaperäisyyttä niillä on niin vähän, että heikompaa hirvittää.

      Mats ”Dark Mark” Lilrankin mahdollisuudet puolestaan kaatuivat lähinnä uskottavuusongelmiin. Paremmin tv-kokkina tunnettu Sami ”The Cutter” Garam oli puolestaan Antin mukaan liian epätasapainoinen vaihtoehto kitaristiksi:

      - Sami on pirun kova kitaristi, mutta se on vähän liiankin arvaamaton jätkä. Tietysti tollanen kokkiveitsellä kitaraa rynkyttävä raivohullu sopisi tämän bändin menoon aika hyvin, mutta kun sillä on toi veitsenheitto-harrastus karannut ihan kokonaan käsistä, niin siinä saa pelätä jo omaakin nahkaansa. Viimeksi kun mie tapasin Garamin, niin se ihan varoittamatta heitti veitset miun takana olevaan seinään, niin että kaksi veistä meni ihan senttien etäisyydeltä miun kaulan molemmin puolin. Illan päätteeksi sai puolestaan Ressu kaivaa veistä selästään ja Sami vain virnuili, kuin ei olisi edes tajunnut mitä tuli tehtyä. Silloin mie tajusin, että ei v*ttu tossa on pimeä jätkä.

      Alkaneesta vuodesta Tuisku lupailee musiikkirintamalla edellistäkin kovempaa. Tositekijät tullaan erottamaan höyhensarjalaisista lopullisesti. Haastattelun päätteeksi mies paljastaa vielä valtavan menestyksensä salaisuuden:

      - No ku mie oon niin ihana, Tuisku päättää ironisesti ja päästää ilmoille pirullisen naurunpurskahduksen.

    • Lehdestä

      Iltasanomat 4.1.2010

      PIKKU G PALAAMASSA RAPIN PARIIN

      Antti Tuiskun pitkäaikaisimpana kitaristina tunnettu Pikku ”Godslaughter” G on päättänyt polkaista vuosia jäissä olleen soolo-uransa taas käyntiin. Uusi albumi julkaistaan jo tämän vuoden aikana ja metalliyleisön pettymykseksi se pitää sisällään jo aiemmilta sooloilta tuttua Suomi-räppiä. Sanoituksellisesti liikutaan kuitenkin hieman uusilla urilla, sillä miehen mukaan tyypillisten Suomi-rap-teemojen sijaan sanoituksissa painotetaankin nyt ”Keskustalaisia arvoja”. Ilmeisesti G haluaa levyllään palauttaa mm. tuoreen rattijuopumuksen takia ryvettynyttä poliittista uskottavuuttaan. Nimensä pelkäksi Gee:ksi lyhentäneen Godslaughterin edelliset albumit ”Räjähdysvaara” ja ”Suora Lähetys” olivat Suomessa valtavia kaupallisia menestyksiä, vaikka mm. Lord Tuisku lyttäsikin ne julkisesti maan rakoon.

      Viime vuoden puolella julkaistu comeback-single ”Mestari on takas” jäi yllättäen varsin pienelle huomiolle, mutta uudelle albumille on tästäkin huolimatta povattu kaupallista menestystä. Godslaughterin pilvenpiirtäjän kokoinen ego ei ole ainakaan biisin nimen perusteella minnekään kadonnut. Tulevalle levylle mies on saanut houkuteltua myös muutaman vierailijan, sillä huhujen mukaan ainakin Matti Vanhanen räppää muutamassa biisissä.

      Lähitulevaisuudessa Geellä on myös suunnitteilla kokonaan englanninkielinen rap-albumi, jossa mies palaa juurilleen gangsta rapin pariin. Muuttoa takaisin Amerikkaan harkitseva Godslaughter alunperin itse loi tämän sittemmin suosioon nousseen tyylisuunnan ja hänen paluutaan on Amerikan rap-piireissä odoteltukin malttamattomina.

      Edes St.Lucian surulliset tapahtumat eivät ole ilmeisesti nakertaneet miehen hurjaa mainetta rapakon takana – pikemminkin päinvastoin. Mikäs sen uskottavampaa gangsta rapparin uralle kuin kaltereiden takana istuminen....

      LOMAN EDELLEEN PORNO-URALLA

      Muista Antti Tuiskun ex-jäsenistä poiketen, on Teuvo ”Rotten” Loman pistänyt muusikon uransa kokonaan telakalle. Musisoinnin sijaan Loman jatkaa edelleen hetero-porno-uraansa Tuisku Channelillakin pyörivissä Antin tuottamissa aikuisviihde-elokuvissa. Vaikka Loman ottikin pestin alun perin vastaan vain turvatakseen paikkansa homofobisen Antin johtamassa Antti Tuiskussa, ei uuden uraputken päättäminen ole onnistunutkaan niin vain. Antin kanssa solmituista sopimuksista on tunnetusti äärimmäisen hankala päästä irti:

      - Puhe oli alunperin vain muutamasta elokuvasta, mutta kyllä mä arvasin että Antilla on tossakin sopimuksessa jokin sudenkuoppa. Mä olin varautunut siihen ja luin tarkasti kaikki pienellä präntätyt tekstitkin. En mä mitään huomannut, mutta sitten kun nimi oli paperissa, niin Antti alkoi yhtäkkiä nauraa tosi v*ttumaisesti ja näytti mulle mikroskoopilla yhden kohdan sopimuksesta. Siinä luki ihan pikkuriikkisellä alueella, että sillä on oikeus jatkaa mun sopimusta vielä seuraavat kymmenen vuotta, Loman tuskailee.

      Loman on tehnyt kaikkensa maineensa puhdistamiseksi ja viime vuoden alkupuolella julkaistu, ehkäpä kaikkien aikojen macho-henkisin porno-elokuva ”The Rotten Orgies”, onkin Lomanin tähän asti onnistunein yritys karistaa homo-epäilyt harteiltaan. Tämä Antin ohjaama teos onkin saanut varsin hyvän vastaanoton porno-piireissä ja Rottenin suoritusta on pidetty pienestä pökkelömäisyydestä huolimatta jopa varsin onnistuneena. Kohuakin kyseinen pätkä on jo ehtinyt aiheuttaa, onnistuihan Antti ujuttamaan sen Cannesin filmi-festivaalien ohjelmistoon....

      Lomanin paluu musiikin pariin saattaa tulla ajankohtaiseksi jo yllättävänkin pian, sillä tuoreiden huhujen mukaan Antti Tuisku-yhtyeen uudelleen kasaamista kaavaileva Christian ”Force” Forss olisi kysellyt miestä mukaan bändiin. Rotten ei ole toistaiseksi vahvistanut, muttei myöskään kiistänyt huhua.

    • Iltalehdestä

      ASIKAINEN VAPAUTETTIIN

      Antti Tuisku-yhtyeen ex-manageri Risto "Negrosoldier" Asikainen on viimein taas vapaalla jalalla. St. Lucialaisessa vankilassa homoseksuaalisen toiminnan ja -hyväksikäytön takia lähes pari vuotta istunut legenda vapautettiin viimeviikon perjantaina. Mies on palannut jo nyt koti-Suomeen ja toimituksemme oli häntä vastassa lentokentällä. Riutuneen näköinen Asikainen oli kovista kokemuksistaan huolimatta äärimmäisen hyväntuulinen:

      - Tossa kakun aikana tapahtui ulkomaailmassa semmosia juttuja, että sen eteen kärsii vähän istuakin. Hyvää kannattaa aina odottaa, heh heh, Asikainen myhäilee.

      Tällä mies mitä luultavammin tarkoittaa tuoretta yllätyskäännettä, jonka mukaan Lord Tuiskun verivihollisella Christian "Force" Forssilla olisi oikeus "Antti Tuisku"-nimen käyttöön. Asikainen onkin aiemmin haastatteluissa väläytellyt mahdollisuutta koota Antti Tuisku uudelleen ystävänsä Forssin kanssa - ilman nokkamies Lord Tuiskua. Kaksikon kajoaminen black metalin pyhimpään olisikin täydellinen kosto parhaillaan soolouraansa rakentavaa Lord Tuiskua kohtaan. Kysyessämme Riston ja Forcen suunnitelmista, nousee Asikaisen kasvoille paljon puhuva virnistys:
      - Kyllä me sitten kerrotaan, kun jotain tiedotettavaa on. Stay tuned!, Asikainen myhäilee.

      Lisävahvistusta huhuille saadaan, kun Christian Forss ilmaantuu kentälle miestä vastaanottamaan. Paikalla ovat Forcen ohella myös Tomi "Devastator" Metsäketo ja Hanna "Hellbitch" Pakarinen, mutta sen sijaan miehen ex-kihlattu Pikku "Godslaughter" G loitaa poissaolollaan.

      - P*skat mä mitään Godslaughteria tänne kaipaisinkaan. Se itse pääsi kuin koira veräjästä, mutta jätti mut silti sinne homehtumaan. Anttikin vaikuttaa melkein kuoropojalta sen pikku-m*lkun rinnalla. Noin muutenkin homous on kyllä mun osalta jo taakse jäänyttä elämää. Se oli sellanen kokeilu, joka ei toiminut pidemmän päälle.

      MUISTELMAT JO ENSIKUUSSA

      Asikainen paljastaa myös suunnittelemansa kirjan julkaisemista ensikuun aikana:
      - Toi projekti on ollut mulla jo pitkään vireillä ja iso osa siitä onkin jo kirjoitettuna pöytälaatikossa. Vankilassa mulla oli aikaa pyöritellä asioita ja nyt se koko kirjan loppukin rakenne on jo hahmottunut mun mieleen. Tarvitaan enää mustaa valkoiselle.

      Tuleva kirja kantaa työnimeä "The Man Behind Antti Tuisku" ja se tulee mm. valottamaan Asikaisen osuutta bändin synkkääkin synkemmässä historiassa:
      - Kirja tulee keskittymään 90 prosenttisesti mun uraan Antti Tuisku-yhtyeen sisäpiirissä. Suuren yleisön on jo korkea aika tietää kuinka h*lvetin paljon mä olen ton bändin eteen tehnyt. Ilman mua Antti Tuisku olisi hajonnut jo 80-luvulla, eikä osa jätkistä olisi enää edes elossa, jos mä en olisi ollut pitämässä hommaa kasassa sen huumeh*lvetin ja ilotyttörallin keskellä.

      Asikainen myöntää, että teos tulee ilmestyessään aiheuttamaan kohua. Bändin jäsenten huumeongelmia, brutaaleja julmuuksia ja oikukkaita luonteita kuvatessa jokainen kivi tullaan kääntämään. Esille otetaan myös arkoja aiheita, kuten Hellhammer Shuudifonyan ihonväri sekä jo pitkään epäilyjen alla olleet bändin jäsenten seksuaaliset suuntautumiset. Lord Tuisku ja kumppanit saavatkin henkeään pidätellen odotella todellista skandaalinkäryistä paljastuskirjaa:

      - Mun suunnitelma oli tehdä tosta kirjasta alunperin kiltimpi, mutta viimeistään St.Luciassa viruessani, mä päätin että eiköhän ole jo aika kertoa totuus. Tässä kirjassa ei kerrota mistään mummojen teekutsuista, vaan tämä on rehellisen karu kuvaus, jossa asiat sanotaan niin kuin ne ovat.

      Kirjan alustavaksi julkaisupäivämääräksi on ilmoitettu 17.2.

    • Lehdestä

      DOOMSDAY COMMANDOSIN KANSIKUVASTA KOHU

      Vuosi on vaihtunut, mutta metallimaailmaa järisyttävät skandaalit tuntuvat vain jatkuvan entiseen malliin. Samaan aikaan kun Lord Tuisku bändeineen viihtyy lööpeissä käynnissä olevan Haitin kiertueensa johdosta, on koti-Suomessakin meneillään melkoinen kohu.

      Kohun aiheuttajana on Jani Toivolan ja Jackson Shuudifonyan kipparoima speed metal-hirmu ”Doomsday Commandos”, joka julkaisi tiistaina odotetun uutuussinkkunsa ”Verdammt Schwanz”. Vaikka jo kiekon rasistiset ja natsi-myönteiset lyriikat ovat omiaan aiheuttamaan pahennusta, on päähuomion kohteena kuitenkin sen kansikuva, joka on saanut fanitkin huolestumaan bändin nykytilasta. Hellhammer Shuudifonya näyttää kuvassa nimittäin lähes albiinolta, joka on ymmärrettävästi herättänyt epäilyksiä, että mies olisi hiljattain vaalentanut ihonsa väriä.

      Langan päähän saamamme Jani ”Janowar” Toivola kiistää huhun kuitenkin tuoreeltaan ja kertoo kyseessä olevan ainostaan Photoshoppauksen:

      - Kyllähän tota ihoa on tietokoneella käsitelty, mutta mä vakuutan, että luonnossa Hellhammer näyttää edelleen samalta kuin aina ennenkin. Toi muokkaus oli ihan sen oma toivomus.

      Toivola uskoo tietävänsä syyn Shuudifonyan outoon käytökseen:
      - Hellhammerilla on nyt eräänlainen identiteetti-kriisi meneillään, josta mäkin olen osittain vastuussa, Toivola huokaisee.

      KAKSIKKO ILMIRIIDOISSA

      Tapauksen taustalta löytyy varsin yllättäviä tosiasioita. Aiemmin veriveljeyttään vannoneet Toivola ja Shuudifonya ovat itse asiassa onnistuneet tuhoamaan välinsä niin totaalisesti, että Toivola on jopa joutunut hakemaan Shuudifonyalle lähestymiskieltoa.

      - Meillä on ollut aika vahvoja näkemyseroja viimeaikoina ja sanotaan nyt näin, että tilanne on pikkusen räjähdysherkkä tällä hetkellä.

      Huhujen mukaan kaksikon välirikko sai alkunsa viime viikolla, jolloin miehet mitä ilmeisimmin ajautuivat illan päätteeksi sänkyyn ja harrastivat keskenään seksiä. Jyrkän homo-vastaisille muusikoille tämä alkoholin huuruinen yhdenillanjuttu aiheutti tietysti sanoinkuvaamatonta häpeää ja mielipahaa, eivätkä miehet ole sen jälkeen olleet puheväleissä. Molemmat ovat ainoastaan keskittyneet syyttelemään toisiaan.

      Tappelu kärjistyi äärimmilleen, kun Jackson Shuudifonya alkoi mennä herjoissaan yhä henkilökohtaisemmalle tasolle. Rumpu-ikoni oli tunnekuohun keskellä alkanut epäillä myös Toivolan ihonväriä:

      - Hellhammer oli saanut jostain päähänsä, että mä muka olisin tummaihoinen! Se karjui, että sä Janowar olet susi lampaan vaatteissa ja käski mun painua v*ttuun. Ihan naurettavaa p*skaa, Toivola päivittelee.
      - Lopulta mullakin keitti yli ja kesken käsirysyn mä sitten vastasin, että ”Kato v*ttu peiliin!”.

      Tämä Toivolan rasistinen vihjaus saikin Shuudifonyan täysin pois tolaltaan. Arjalaisuuteensa vuosia sokeasti uskoneen Shuudifonyan koko minä-kuva romahti kuin silmänräpäyksessä. Mieleen tulvivat vaikeat, jo unohtuneet muistot 80-luvulta, jolloin miehen ihonväri edellisen kerran kyseenalaistettiin. Sittemmin tästä arasta aiheesta on pyritty pysymään mahdollisimman hiljaa.

      - Hellhammer meni aivan paniikkiin, kun se kuuli mun sanat. Sen katse lasittu ja se alkoi änkyttää epäuskoisena jotain, josta mä en saanut mitään selvää. Sitten se peitti kasvonsa käsillään ja karjui tuskissaan kuin joku helvetin portteja vartioiva sonnilauma.

      Vaikka Toivola katuukin lipsautustaan, myöntää hän sen kuitenkin olevan totta:

      - Onhan toi Hellhammerin ihonväri ollut aina sellainen vähän arka aihe. Se on just niitä juttuja, joista ”ei puhuta”. Kyl mä tiedän, että toi tumma-ihoisuus on Jacksonilla vain pintaa ja sydämeltään se on yhtä arjalainen kuin mäkin. Mun mielestä sen pitäis vain pystyä kohtaamaan totuus ja käsitellä asia, Toivola analysoi.

    • Lehdestä

      ....jatkoa

      Shuudifonya ei ole kuitenkaan päässyt yli Toivolan sanoista toivotulla tavalla, josta Photoshopattu kansikin on hyvänä osoituksena. Jani ei ole myöskään saanut anteeksi kommenttiaan, vaan Shuudifonyan raivo tuntuu vain kasvavan päivä päivältä:

      - Mun on pitänyt hankkia itselleni turvamiehet, sillä Hellhammer varmasti muuten tappais mut tällä hetkellä. Viimeyönäkin mä heräsin siihen kun se hakkas mun talon ulko-ovea kirveellä. Onneksi se saatiin taltutettua sähköshokilla, mutta mun oli pakko vaihtaa osoitetta. Silti mä uskon, että kun se saa tän asian käsiteltyä, niin se leppyy entiselleen. Ei ainakaan mulla ole mitään aikomusta hajottaa tätä bändiä, just nyt kun homma on lähtenyt niin h*lvetin hyvin liikkeelle, Toivola kertoo.

      Doomsday Commandos palasi reilu viikko sitten kohutulta mini-kiertueeltaan Saksasta. Ex-Antti Tuisku-kepittäjä Arska Puron vahvistamat Commandot pääsivät soittamaan täysille saleille ja bändi onnistuikin villitsemään yleisön kuin parhaina päivinään. Eilen kauppojen hyllyille myös Keski-Euroopassa ilmestyneestä ”Verdammt Schwanz”-singlestä odotetaan syystäkin kaupallista menestystä. Nähtäväksi jää, kuinka fanit ottavat kaksikon sänky-episodin ja ihonväri-epäselvyydet vastaan. Doomsday Commandos on ollut läpi uransa tunnettu homo-vastaisista ja rasistisista aatteistaan, joten bändin uskottavuuden kannalta tuoreet tapahtumat eivät missään nimessä olleet tervetulleita.

    • Metallilehdestä

      COMMANDOS-KEIKASTA KATASTROFI – TOIVOLA JA SHUUDIFONYA SAIRAALAAN!

      Kohuyhtye Doomsday Commandos on näillä näkymin tullut tiensä päähän. Homoepäilyjen ja ihonväri-epäselvyyksien keskelle ajautunut speed metal-jyrä yritti perjantaina Helsingin Tavastia-klubilla vielä kerran paluuta, mutta esiintymisestä muodostui täydellinen farssi. Toimituksemme oli paikanpäällä seuraamassa yhtyeen comebackia.

      Jo ennen keikkaa tunnelmat olivat epävarmat. Jani ”Janowar” Toivola ja Jackson ”Hellhammer” Shuudifonya olivat hädin tuskin puheväleissä ja bändin rasistisen ja homovastaisen fanikunnan suhtautuminen tuoreeseen kohuun oli täysi kysymysmerkki.

      Ilmapiiri oli kireä jo ennen varsinaisen keikan alkua. Toimituksemme saapuessa takahuoneeseen, seisoivat Toivola ja Shyydifonya selät vastakkain ja mulkoilivat toisiaan vihaisesti olkansa yli. Tämä oli kuitenkin vasta esimakua tulevasta katastrofista, joka kaksikkoa lavalla odotti.

      Bändin astellessa estradille alkoi nimittäin valtaisa buuaus- ja vihellyskonsertti. Kaikesta näki, että yleisön aiemmin palvomat Commandot olivat nyt kaikkea muuta kuin tervetulleita. Peukkujaan alaspäin osoitelleet vihaiset ex-fanit olivat jopa tuoneet mukanaan pahvisia piirroksia, jotka esittivät Toivolaa ja Shuudifonyaa harrastamassa seksiä. Nähdessään yleisössä komeilleen pahvikuvien armeijan, mykistyi bändi syystäkin tilanteesta.
      - Mitä v*ttua täällä oikein tapahtuu!, karjaisi Toivola mikrofoniinsa.

      Bändin väitettyyn homoseksuaalisuuteen viitanneet ”Schwuler, Schwuler”-huudot kaikuivat salissa eturivin saksalaisfaniklubin toimesta ja buuauskonsertti sen kuin kasvoi sekunti sekunnilta.
      - Nyt s*atana hiljaa siinä etupenkillä!, ohjeisti selvästi turhautunut Toivola.

      Samassa Shuudifonya iski napakat alkutahdit kappaleeseen ”Attack Against The Jews” ja keikka pääsi sekavasta tilanteesta huolimatta käyntiin. Vaikka bändi vetikin biisin varsin vakuttavalla asenteella, sai se yleisöltä palkinnoksi vain pelkkää buuausta.

      - Turvat tukkoon p*rkele! Toivola ärjyi, mutta vastareaktiona yleisö vain lisäsi ääntä.

      Lopulta rumpusettinsä takana tilannetta silmät kiiluen seurannut Shuudifonya sai tarpeekseen ja päästi ilmoille vähintäänkin epäinhimillisen karjahduksen.

      Tämä suuren kissaeläimen sähinää muistuttanut äännähdys hiljensikin yleisön kuin seinään. Keikka pääsi näin ollen taas jatkumaan, mutta eipä aikaakaan, kun yleisö alkoi heitellä lavalle dildoja, viitaten jälleen bändin yllä vellovaan skandaaliin. Bändi jatkoi soittoaan urheasti vielä hetken, mutta lopulta kun yleisö alkoi myös viskoa bändin soittajia kivillä, olutpulloilla ja muulla irtaimistolla, keitti Shuudifonyalla viimein yli.

      Kivenmurikan päähänsä saanut Hellhammer löi rumpusettinsä hajalle ja hyökkäsi yleisön sekaan. Myytin mukaan kymmenen miehen voimat omaava Hellhammer antoikin nyrkkiensä puhua ja sekasorto oli valmis. Miestä lensi pitkin seiniä, kun yleisö yritti taltuttaa väkivaltakohtauksen saanutta rumputaituria.
      Samaan aikaan alkoi myös Janowarin mitta olla täysi.
      - Ei s*atana teidän kanssa. Painukaa kaikki v*ttuun!, Toivola ärähti.

      Tämän seurauksena yleisön joukossa ollut keski-ikäinen mies tunkeutui lavalle ja yritti käydä Toivolaan käsiksi. Toivola kuitenkin tainnutti kutsumattoman vieraan rikkomalla kitaransa tämän päähän. Tempauksen johdosta alkoi koko raivonvallassa ollut yleisö rynniä lavalle ja kohta koko bändi oli valtavan joukkotappelun keskellä. Vain pieni osa yleisöä oli bändin puolella, joten tilanne oli yhtyeen kannalta käytännössä toivoton. Kaaos oli täydellinen ja se päättyi vasta kun mellakkapoliisit saapuivat paikalle ja keskeyttivät välienselvittelyn.

      Pahasti mukiloidut Toivola ja Shuudifonya kuljetettiin välittömästi sairaalahoitoon, jossa he ovat vielä tälläkin hetkellä. Toivolalta murtui mm. nenä ja kylkiluita, Shuudifonyan vammojen jäädessä lievemmälle tasolle. Myöskään muilla bändin jäsenillä ei ole välitöntä hengenvaaraa, vaikka ulkoisten ruhjeiden määrä onkin mittava.

      Joka tapauksessa oletettavaa on, että taas yksi metallimusiikin legendaarisimmista bändeistä on tullut tiensä päähän.

    • Lehdestä

      Iltasanomat 21.2.

      YLLÄTYSKÄÄNNE: TUISKU JA SHUUDIFONYA LÖIVÄT SOVINNON KÄTTÄ

      Muusikko Antti Tuiskun ja tämän ex-bändikaverin Jackson ”Hellhammer” Shuudifonyan välinen sotatila on tullut tiensä päähän. Molemmat osapuolet vahvistivat torstaina puheet välien lämpenemisestä paikkaansapitäviksi. Puhelimen välityksellä haastattelemamme Tuisku suostui kommentoimaan tilannetta hieman pidemmästi. Mies kertoo olevansa asiasta hyvillään, mutta paljastaa, ettei aloite suinkaan ollut hänen:
      - Nöyränä poikana se Hellhammer miun eteen astui, Antti kuvailee sovinnon syntymistä.

      Shuudifonyan uuteen suhtautumiseen Anttia kohtaan vaikuttanee miehen bändin Doomsday Commandosin totaalinen syöksykierre. Alamäki huipentui mm. siihen, että bändikaveri Jani ”Janowar” Toivola vihjaisi Hellhammerin olevan tummaihoinen. Tämä oli arjalaisuutensa nimeen vannoneelle Shuudifonyalle liikaa ja tuoreessa MetalBiten haastattelussa mies kuivalikin Toivolaa ihmishirviöksi ja jopa totesi, että on rikos ihmisyyttä vastaan antaa Toivolan elää.
      - Kun Janowariin vertaa, niin Hellhammerin silmissä miekin aloin yhtäkkiä vaikuttaa ihan reilulta jätkältä, kjäh, kjäh, Antti toteaa.

      TUISKU: HELLHAMMER SYYTÖN

      Mitä tulee Commandojen ympärillä pyörivään huhumyllyyn, asettuu Tuisku tässä täysin Shuudifonyan puolelle:
      - Noi puheet Hellhammerin homoudesta, on kyllä täyttä p*skapuhetta. Onhan Hellhammerilla ollut heikot hetkensä, mutta enköhän mie sen vuosien yhteistyön jälkeen parhaiten tiedä mikä se on miehiään. Jos tosta sänkyleikistä joku on vastuussa, niin ehdottomasti Janowar. Siinä on sellainen jätkä, joka yhtenä päivänä saattaa puhua asiaa jossain Metalhammerissa, mutta seuraavana päivänä jauhaakin p*skaa jostain homojen adoptio-oikeuksista jossain Anna-lehdessä. Kyl mie oon sitä mieltä, että se on niin pahasti sivupersoonien kourissa, ettei se itsekään tiedä missä mennään, Antti sivaltaa.

      Lämmenneistä väleistä huolimatta Antti kuitenkin kiistää, että harkitsisi rumpali Ressu ”Blood Red” Redfordin korvaamista Hellhammerilla soolobändissään:
      - Kyl Hellhammer tota jo kysyikin ja mie ymmärrän kyllä miksi. Tän kaiken p*skan keskellä se on alkanut jo kaivata ”vanhoja hyviä aikoja” miun miehistössä. Mutta en mie Ressun erottamista ole miettinyt millään tasolla.

      Antti kuitenkin myöntää ettei ole Redfordin nykyotteisiin täysin tyytyväinen. Etenkin julkisuudessa paljon keskustelua herättänyt yhteistyö Neon2:n Jussi Rainion kanssa kyrsii Antin mieltä:
      - Kyl mie oon havainnut, ettei toi veljeily sen Rainion kanssa ainakaan hyväksi ole ollut. Ei tollasiin sivuprojekteihin jonkun popparin kanssa ole aikaa, kun bändi vaatii kaiken keskittymisen. En mie silti sano, että Blood Redin soitosta olisi muna poissa. Hyvin se noi keikat rutiinilla vetää, mutta se 666 prosenttinen draivi, joka sen soitossa joskus on ollut, on nyt vähän hakusessa. Mut missään nimessä mie en ole rumpalin vaihdosta miettimässä, kun se muuten on kyllä skarpannut. Korkki on pysynyt kiitettävästi kiinni ennen keikkaa ja vasta keikan jälkeen takahuoneessa saa vetää pään täyteen, Antti valottaa.

      Haastattelun päätteeksi Tuisku vielä kiistää vahvana velloneet huhut soolobändinsä kriisistä ja välirikosta seuraavan sinkkunsa tuotavan Rick Rubinin kanssa. Silminnäkijöiden mukaan Tuisku ja Rubin olivat viime perjantaina kierineet studio-rakennuksen ovesta kadulle toistensa kurkuissa kiinni.
      - Toi on taas tota lehdistön paisuttelua. Asiat niin bändin sisällä kuin Rubininkin kanssa ovat ihan kunnossa. Biisithän on nyt jo purkissa ja enää viimeiset miksaukset ja loppusilaus on jäljellä. Sen suhteen me annetaan Rickille vapaat kädet. Me luotetaan 100% sen ammattitaitoon. Itse bändi ei enää studioon palaa, vaan keikat kutsuvat.

      Mainittua käsirysyä Tuisku ei kuitenkaan täysin kiistä:
      - Tietysti, kun isot kihot pistetään tekemään yhteistyötä, niin välillä tulee erimielisyyksiä. Välillä täytyy päästää höyryjä. Sillä ei ole mitään merkitystä poistutaanko me äänityksistä parhaina kavereina vai naamat yltäpäältä mustelmilla. Vain sillä millaista musiikkia saamme luotua on väliä.

      Vaikka Antti vaikuttaakin itsevarmalta, on miehen vastaus kysymykseen, mitä uudelta sinkulta voidaan odottaa, yllättävänkin epämääräinen:
      - Siinä on kolme uunituoretta biisiä, jotka miun päässä alkoivat kehittyä Suomen kiertueen aikana. Sävellykseltään pirun kovia, mutta toisaalta ero timantin ja p*skan välillä on joskus hiuksenhieno....

      Paistoiko tästä kommentista sittenkin Tuiskun piilevä epävarmuus Rubinia kohtaan? Se on ainakin selvää, että luvassa on vuoden kiistatta mielenkiintoisin julkaisu metallin saralla.

      Lord Tuiskun soolosinkku ”Breathing Black Metal” julkaistaan 25.2.2010.

    • Lehdestä

      Iltalehti 27.02

      TUISKU VETI SINGLENSÄ MYYNNISTÄ

      Metallimuusikko Antti ”Lord” Tuiskun ympärillä kuohuu jälleen. Yhdessä tuottajavelho Rick Rubinin kanssa äänitetty uutuussingle ”Breathing Black Metal” nimittäin vedettiin markkinoilta lähes välittömästi julkaisunsa jälkeen. Kiekko julkaistiin Saksassa 25.2 ja seuraavana päivänä myös Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Sinkku kuitenkin hädin tuskin ehti edes Amerikan levykauppoihin, kun se jo vedettiin myynnistä. Saksassa single ehti myydä kultaa heti julkaisupäivänään, mutta Amerikan ja Kanadan julkaisuja ei ehditty myydä montaakaan kappaletta.

      Tätä voidaan pitää valtavana takaiskuna Tuiskun Amerikan valloituksen kannalta, sillä sinkun myötä miehen uskottiin viimein tekevän lopullisen läpimurtonsa Yhdysvalloissa. Uskomatonta kyllä päätös vahvistettiin pian Antin itsensä tekemäksi. Mutta mikä saikaan miehen ampumaan itseään tällä tavalla omaan jalkaan? Taustalla on miehen tyytymättömyys sinkun antiin – tarkalleen ottaen tuottaja Rick Rubinin työpanokseen....

      TUISKU RAIVON PARTAALLA

      Toimituksemme matkasi Vancouveriin, käynnissä olevien olympialaisten kisakylään, jossa Antin oli tarkoitus vetää sunnuntai-iltana keikka. Esiintyminen ilmoitettiin kuitenkin tänään peruutetuksi miehen hermoromahduksen johdosta. Vaikka Tuiskun läpilyönti myös Kanadassa jäi puolitiehen, vaikuttaisi mies olevan tunnettu myös tässä maailman kolkassa. Paikalliset asukkaat ja kisaturistit johdattivat meidät oitis Tuiskun jäljille ja saimme selville hänen tarkasti varjellun olinpaikkansa.

      Saavumme Granville Island Hotelissa sijaitsevan sviitin ovelle ja kun kukaan ei vastaa koputukseemme, astumme varovasti sisään. Huone on pilkkopimeä, ainoastaan Antin vihainen katse kiiltää synkkyyden keskeltä. Mies istuu huoneen perällä olevalla tuolilla, eikä sano sanaakaan. Sytytämme kattolampun ja kävelemme lähemmäksi Tuiskua, jonka haukankatse seuraa kuin liimattuna jokaista askeltamme. Ottaessamme nauhurin varovaisesti esiin, tämä yhtäkkiä menettää malttinsa:
      - Painukaa kaikki v*ttuun! Antti karjaisee ja käy käsiksi toimittajaamme.

      Kesken käsirysyn Tuisku kuitenkin yhtäkkiä tuupertuu lattialle. Tilanne näyttää hetken jopa pelottavalta, mutta kaadettuamme miehen päälle sangollisen vettä, hän lopulta virkoaa ja suostuu jopa hammasta purren lyhyeen haastatteluun. Kaikesta paistaa, että mies on henkisesti täysin palasina ja fyysinen kuntokin alkaa pettää.

      Vaikka olemmekin koko perheen lehti, päätimme julkaista Antin suorasanaisen raivonpurkauksen kokonaisuudessaan. Heti alkuun Tuisku kiertelemättä paljastaa, mistä koko asiassa on kysymys:
      - Ei se Rubin ymmärtänyt p*skan vertaa mistä meidän musiikissa on kysymys! Tän pitäisi olla true-blackia, mutta mehän v*ttu kuulostetaan joltain Bon Jovilta tolla sinkulla.

      Uudella sinkulla kieltämättä näkyy megatuottaja Rubinin kädenjälki. Melodiat ovat toki taattua Tuiskua, mutta poppaavasti sovitetut metalli-rykäisyt soivat rennon kepeästi ja kitaroista on karsittu turhat säröt. Antin tulkintakin on huomattavasti tavallista pehmeämpää, lukuunottamatta ”Breathing Black Metalin” lyhyttä örinä-väliosaa.
      - No v*ttu kun noi kitaratkin surisee taustalla kuin jotkut s*atanan heinäsirkat.

      Mitä tulee laulutulkintaan, osa hämmentyneistä true-faneista on jopa epäillyt, ettei Antti edes itse laula sinkulla. Tuisku kuitenkin kiistää tämän väitteen:
      - Ok, mie myönnän laulaneeni noi vokaalit, mutta ei noista puoliakaan oltu levylle tarkoitettu. Rick halus löytää miun äänestä vähän uusia sävyjä, joten mie äänitin lukemattomia ottoja, joista Rubin sitten näköjään valikoi ne kaikista munattomimmat levylle.

      Edes Breathing Black Metalin astetta raskaampi väliosa ei saa Antin suupieliä virneeseen:
      - Mikä s**tanan synabasso tossa väliosassakin oikein kiemurtelee. Ei ainakaan Rectum tota soittanut, se on satavarmaa. Jos olis soittanut, niin sillon me etsittäisiin jo uutta basistia.

      Nimibiisissä ainoastaan loppupuolen kitarasoolo luo mielikuvan vanhasta kunnon Antista, mutta sekin jää niin lyhyeksi, ettei ole vaikea arvata Rubinin lyhentäneen tätäkin osuutta huomattavasti.
      - Toi biisin rakennehan on editoitu ihan kokonaan uusiksi ja aivan päin p*rsettä. Alkuperäinen versio oli yli kuusi minuuttia pitkä, mutta toi ei ole edes neljää. Ja tässä Rubinin versiossahan tota kertosäettäkin toistetaan ihan s**tanasti, Antti jyrähtää.

      Sinkun B-puolet “Can’t Live Without The Pain” ja ehkä aavistuksen koomisesti nimetty “Satan – The Terminator” jatkavat nekin ykkösbiisin linjoilla:
      - Ei h*lvetti mitä kiiltopalli-metallia toi “Can’t Live Without The Pain”:kin tolla sinkulla on. Hampaat irvessä sekin studiossa vedettiin, mutta ihan tuutulaululta kuulostaa.

      jatkuu....

    • Lehdestä

      ....jatkoa

      Sinkun kokeilevinta antia on kolmosbiisi ”Satan – The Terminator”, jossa synakuviot ja kone-efektit vievät päähuomion ja Antin äänikin on muokattu kuulostamaan suorastaan robottimaiselta. Antin mukaan biisi oli kuitenkin ennen Rubinin käsittelyä huomattavasti perinteisempää bläkkiä, eikä koneiden kanssa lähdetty noin raskaalla kädellä kikkailemaan.
      - Tarvitseeko tota edes kommentoida.... Hyi h*lvetti!

      Vaikka Antti itsekin tunnetaan äärimmäisen kokeilevana muusikkona, ei Rubinin päätös ”robotti”-vokaaleista tyydytä Anttia pätkän vertaa:
      - Noi vokaalithan on kuin suoraan jostain Smurffien hittiparaatilta. Ei j*malauta.

      Can’t Live Without The Painissa kuullaan toisena laulajana latino-rockin legendaa Rick ”Raw Ricky” Martinia, joka on tosin 90-luvulta lähtien ollut tunnettu lähinnä pop-hiteistään. Antti itse ei lainkaan tiennyt Martinin mukana olosta.
      - Rubin se lähti tossakin asiassa sooloilemaan miun selän takana. En mie itse suostuisi yhteistyöhön sen jätkän kanssa mistään hinnasta. Jos haluaa aamulla herätä sängystä käsiraudoissa ja vaseliinin peitossa siihen, kun Ricky antaa piiskaa ja tunkee vibraattoria sisään nahkapuku päällään, niin sillon se täsmälleen oikea yhteistyökumppani. Kysykää vaikka Wickediltä, joka teki sen kanssa sinkun 90-luvun alussa.

      Tuisku myöntää, ettei ole sinkulla tyytyväinen yhteenkään elementtiin:
      - Kaikki mahdollinen tossa kusee. Otetaan nyt vaikka koskettimet.....varsinkin noi kolmosbiisin synajutut on kyllä niin syvältä, että jos Jore on noi soittanut, niin sillon on palaverin paikka.

      - Ja noi rummutkin on kuin jostain ABBAn levyltä, ei tosta vois kukaan uskoa, että Ressu on ne kirveillä soittanut. Täytyy olla sen Rubinin aika velho, että tollaset pahviset p*ska-soundit on niihinkin saanut aikaan, Antti jatkaa verbaalista ilotulitustaan.

      Haastattelun päätteeksi Tuisku kuitenkin vakuuttaa, ettei miehen ura jää tähän.
      - Tässä on nyt selviteltävää, mutta ette te miusta eroon pääse....
      Samassa Antin turvamiehenä nykyisin toimiva Tommy Evil saapuu paikalle ja kantaa toimittajamme kovakouraisesti ulos huoneesta. Haastattelu on tällä erää päättynyt.

      LORD TUISKU: BREATHING BLACK METAL (2010)

      1. Breathing Black Metal (Tuisku)
      2. Can’t Live Without The Pain (Tuisku-Marjaranta)
      3. Satan – The Terminator (Tuisku-Redford)
      4. White House Explosion (Tuisku) (USA-painoksen bonusraita)
      (Yhdysvaltojen painosta ehdittiin myydä vain muutamia kappaleita, joten bonusraidasta muodostui välittömästi keräilyharvinaisuus. Fanien keskuudessa kiekon arvo liikkuukin nyt tuhansissa euroissa).

    • Poiminta lehdestä

      Iltalehti 09.03

      WICKHOLM JA PURO VANKILAAN

      Metallimuusikot Jani Wickholm ja Ari Puro ovat jälleen ajautuneet vaikeuksiin virkavallan kanssa. Tuorein tapaus sattui viime perjantaina, jolloin poliisi yllätti kaksikon kaljavarkaissa Rovaniemen R-kioskilta. Tapauksen seurauksena miehet ovat parhaillaan tiilenpäitä lukemassa. Koska kaksikko oli jo ennestään ehdonalaisessa, saivat he tästä sinänsä lievästä rötöksestään sakkojen lisäksi kaksi kuukautta ehdotonta vankeutta.

      VANKILA-AJASTA TOSI-TV-SARJA!

      Vankilatuomiotakin suurempi uutinen pamahti kuitenkin vain päivää tuomion alkamisen jälkeen, kun Tuisku Channelilla alkoi pyöriä traileri uunituoreesta tv-sarjasta, joka starttaa jo huomen illalla. Kyseessä on tapahtumia kellon ympäri seuraava tosi-tv-vankilasarja, jossa Wickholm ja Puro ovat luonnollisesti keskeisessä roolissa. Mielenkiintoinen yksityiskohta kuitenkin on, ettei kaksikko itse tiedä tähdittävänsä sarjaa.
      - Kukaan vankilan seinien sisäpuolella vankilan johtajaa lukuunottamatta ei tiedä kameroiden olemassaolosta. Jos joku tietäisi, niin hommastahan tulisi heti feikkiä. Tämä on ensimmäinen reality-tv-ohjelma, jossa kaikki katsojien näkemä todellakin on aitoa tilannetta, kanavan omistaja Lord Tuisku kommentoi.

      Monet ovat ihmetelleet kuinka vankilan johto sallii kyseisen järjestelyn ja onko tämä ylipäätänsä laillista, mutta Antti suhtautuu kohuun vähättelevällä asenteella.

      - Rahalla saa kaiken näköistä, Antti myhäilee.

      Ohjelmasta tulee täysin sensuroimaton ja Antti ennakoikin, että rankkaa menoa on luvassa:
      - Toi on Suomen vaarallisimpia vankiloita, joten Wickedin ja Arskan on oltava hereillä jos aikovat tuolla sen pari kuukautta hengissä selvitä. Ei tollasessa huumeluolassa katota hyvällä jotain paria päihderiippuvaista, joilla ei ole kuitenkaan penniäkään maksaa siitä kamasta. Tollasessa paikassa on oltava tosi vahvana tai joutuu hetkessä sylkykupin tai panopuun rooliin, Antti analysoi.

      Vankilaan asennetut kymmenet huomaamattoman pienet kamerat mahdollistavat elokuvamaiset kuvakulmat ja tilanteen seuraamisen taukoamatta. Varsinaisen tunnin mittaisen päiväkoosteen lisäksi on katsojilla mahdollisuus seurata vankilan tapahtumia livenä 24/7 uudelta ”Tuisku Channel ”-kanavalta.

      Viestintävirastoon onkin jo tullut tuhansittain valituksia uudesta ohjelmasta. Valitusten läpimenoon ei yleisesti kuitenkaan uskota.

    • Poiminta lehdestä

      Iltalehti 27.03

      ANTTIA SYYTETÄÄN VANKILASARJANSA KÄSIKIRJOITTAMISESTA

      Huikeaksi katsojamagneetiksi noussut Tuisku Channelin kohuttu vankilasarja on ajautunut jälleen uusien syytösten keskelle. Tuoreimman väitteen mukaan täysin realityksi väitetty sarja olisi todellisuudessa tiukasti Antin vetämissä naruissa. Vaikka tapahtumat ovat sinänsä tosia, eikä kukaan vangeista tiedä kameroista, ovat sarjan yllätyskäänteet, kuten Wickholmin ja Puron siirtäminen pahimpien vihamiestensä sellikavereiksi herättäneet epäilyksiä. Vieläkin oudompaa on monien tunnettujen uusien vankien ilmaantuminen vankilaan kesken tuotantokauden. Mm. Teuvo ”Rotten” Loman, Roni ”The Ripper” Tran, Asko ”Skull” Kallonen ja Pikku Godslaughterin ex-poikaystävänä tunnettu Suomi-räppäri Raimssi on tuomittu samaiseen vankilaan lyhyen ajan sisällä. Kaikki neljä väittävät joutuneensa lavastuksen uhriksi, joten syystäkin katsojat ovat alkaneet epäillä Antin vain järjestelevän sarjaansa uusia mielenkiintoisia kasvoja. Myös Wicked Wickholmiin vankilan johdon taholta kohdistuva suoranainen simputus on järkyttänyt katsojia ja herättänyt epäilyksiä, että Tuisku makselisi Janille vanhoja kalavelkojaan. Wickholmin epätoivoinen selviytymistaistelu ja totaalinen murtuminen jo parin ensimmäisen vankilaviikon aikana onkin ollut yksi sarjan mielenkiintoisimpia elementtejä.

      Tappeluiden, juonittelujen ja raiskausten sävyttämä sarja on kerännyt luonnollisesti joukon valituksia, mutta sitäkin suuremman fanipohjan. 24/7-palvelu on liimannut katsojat televisiovastaanottimien ääreen ja tunnin koosteeseen on valittavissa tekstitys kymmenille eri kielille, joten menestys ei rajoitu ainostaan Suomeen. Varsinkin Saksassa katsojaluvut ovat olleet katossa alusta alkaen.

    • Metallilehdestä

      Iltalehti 08.04

      METSÄKETO TUISKUN BÄNDIIN

      Metallimuusikko Antti Tuiskun soolobändin kauan odotettu viides jäsen on viimein julkistettu. Lord Tuiskun oppipoikana sekä legendaarisen Antti Tuisku-yhtyeen väliaikais-kitaristinakin tunnettu Tomi “Devastator” Metsäketo liittyy Tuiskun pimeisiin joukkoihin toukokuusta alkaen. Tuisku tiedotti valinnastaan eilen kotisivuillaan.

      Metsäkedon värväystä voidaan pitää siinä mielessä yllättävänä, että vielä muutama kuukausi sitten Tuisku vakuutti bändin jatkavan nelimiehisenä. Siirtoa voidaan myös pitää takaiskuna Tuiskun verivihollisille Christian ”Force” Forssille ja Risto ”Negrosoldier” Asikaiselle, jotka suunnittelevat Antti Tuisku-yhtyeen uudelleen kokoamista ilman Anttia. Devastatoria kaavailtiin nimen omaan tämän kokoonpanon kitaristiksi.

      Tuiskun soolokokoonpano on ollut virallisesti nelimiehinen koko sen vuoden mittaisen historian ajan, mutta viidensiä jäseniä on toki ennenkin sen riveissä nähty. Sekä Arska Puro, että Markku Laamanen ovat toimineet toisena kitaristina muutamalla keikalla. Hurjassa black metal-maskissaan lähinnä Batmanin Jokeria muistuttanut Laamanen ehtikin saada fanit puolelleen energisellä ja kovakouraisella esiintymisellään.

      Leppoisan julkisuuskuvan takaa kuoriutunut psykopaatti olikin monelle melkoinen yllätys ja etenkin miehen hurjat ruokailutottumukset järkyttivät faneja ympäri maailman. Yleisö pääsikin kokemaan karulla tavalla ”Lecter” Laamasen brutaalit pöytätavat, joita mies ei peitellyt edes esiintyessään.
      Toisen vierailijan – Ari Puron otteista sen sijaan paistoi motivaation puute. Tuuraajan tontti ei Antti Tuisku-yhtyeen aikoina jopa soolona menestynyttä Puroa jaksanut innostaa. Mies veti kitaraosuudet eleettömästi ja tyylitellen crack-sätkä suupielessään, mutta entisen kaltaista asennetta ei miehen soitosta ollut havaittavissa. Parhaillaan Puro istuu tiilenpäitä lukemassa ja tähdittää samalla tietämättään Tuisku Channelin huippusuosittua vankilasarjaa.

      Näyttöjen perusteella olisi moni voinut veikata Laamasen vievän vakituisen kitaristin paikan, mutta Metsäkedon pitkä historia Antin oppipoikana käänsi vaakakupin. Tuiskun kotisivuilla olevassa biografiassa tulevaa kitaristia kuvaillaan mm. seuraavin sanoin:

      ”Devastatorin erityislaatuisuus tuli esille jo lapsena ja Lord Tuisku ottikin tämän lupauksen siipiensä suojaan jo ylä-aste-iässä. Kirkon ovien sisäpuolelle Tomia ei saatu astumaan edes pakottamalla ja teini-isässä tämä viattoman oloinen poika todettiin myös syylliseksi rippileirin tuhopolttoon. Vanhemmat olisivat halunnut Metsäkedosta viulustia, mutta jo varhaisessa vaiheessa poika alkoi kurittaa viuluaan kleptrallaan kuin särökitaraa. 9 vuotiaana Tomi sai vanhemmiltaan viikkorahaa elämänsä ensimmäiseen cd-levyyn. Vanhempien esitellessä kaupassa pojalleen klassisen musiikin levyjä, ei Tomi kuitenkaan kiinnittänyt niihin mitään huomiota. Nuoren pojan katse oli nauliutunut tiukasti metalli-puolen levyhyllyssä komeilevaan kiehtovan brutaaliseen kansikuvaan, jossa luki verentahrimin kirjaimin ”Antti Tuisku”. Pojan kaapatessa levyn hyllystä, halusivat vanhemmat välittömästi eroon tästä hirvityksestä, mutta Tomi ei levystä otettaan hellittänyt. Kyseinen levy: Antti Tuiskun legendaarinen ”Axe Of Satan Killed Christ” onkin siitä päivästä lähtien ollut miehen raamattu ja sitä se on vielä tänäkin päivänä.”

    • Iltalehdestä

      ANTTI TUISKUSTA ELOKUVA

      Suosikki-muusikko Antti Tuiskulla menee taas lujaa. Musiikilliset vastoinkäymiset eivät ole lannistaneet Rovaniemen suurmiestä, vaan mies on onnistunut nousemaan jälleen tuhkasta. Elämänkertakirjat ja kokonaan oma digikanava olivat vasta alkusoittoa, sillä nyt Antin kiikarissa on jotain vieläkin suurempaa: miehen elämää ja uraa käsittelevä suurelokuva!

      Urallaan mm. ”Halloween”-elokuvan uudelleenfilmatisoinnista vastannut ohjaaja Rob Zombie vahvisti perjantaina Tuisku-elokuvan olevan seuraava projektinsa:

      - Huhut pitävät paikkansa. Olemme keskustelleet asiasta Antin kanssa ja käsikirjoitus on jo aika pitkälle hahmoteltu. Minua Antin tarina on kaikessa mystisyydessään kiehtonut jo vuosikaudet. Antti on suuri innoittajani. Kyseessä on paljon enemmän kuin pelkästään musiikillinen nero. Minusta ihmisten olisi jo aika saada tietää mikä tämä pimeä mies Pohjoisesta oikein todella on miehiään. The Omenissa uskallettiin raapaista vain pintaa, mutta tässä uudessa elokuvassa sukelletaan Antin kieron mielen syvimpiin syövereihin.

      Ainoastaan näyttelijävalinnat ovat vielä auki:

      - Sen suhteen on kieltämättä ollut erimielisyyksiä. Tuotantoyhtiö tietysti haluaa rooleihin tunnettuja nuoria kasvoja, mutta Antti ei tätä tietenkään sulata. Ainakin Josh Hartnettia ja Eliah Woodia on tarjottu rooliin, mutta Antti sanoi heti, että ei s*atana, kun kuuli vaihtoehdot. Antti on tehnyt harvinaisen selväksi, ettei mitään pehmopoikaa voi hänen rooliinsa ottaa, Zombie myöntää.

      EI ENSIKERTA

      Kyseessä ei itse asiassa ole ensimmäinen Tuiskusta kertova elokuva. 1970-luvun lopulla tehty ”The Omen” (Ennustus) perustui pitkälti Antin lapsuuden vaiheisiin, vaikka tämä seikka jäikin suurelta yleisöltä pimentoon. Vaikka Antin muusikon ura oli tuolloin vasta alkuvaiheessa, liikkui ympäri maailman jo tällöin tarinoita Rovaniemelle syntyneesä ”Peto-Antista”, jota Vatikaanissakin pelättiin.

      Käsikirjoittaja David Seltzer kiinnostui Antin nimen ympärillä pyörineistä myyttisistä tarinoista ja matkusti Rovaniemelle tapaamaan Tuiskua. Tuiskun avustama Seltzer rustasi osittain fiktiivisen käsikirjoituksen Antin lapsuusvuosista. Kässäriin tehtiin kuitenkin viimehetkillä muutoksia, joihin Antti oli erityisen tyytymätön. Yleisön miellyttämiseksi elokuvan tapahtumat sijoitettiin Suomen sijasta Englantiin ja Antti nimettiin Damieniksi. Pahinta kuitenkin oli, että miehen jo pienenä ilmenneestä musiikillisesta neroudesta ei mainittu elokuvassa halaistua sanaa.
      - Ton ikäsenä mie olin jo saanut miun ensimmäisen särökitaran, mutta siinä (elokuvassa) se poika ajeleekin jollain s*atanan kolmipyörällä, Antti tuskailee.
      Riitelyn ja lyhyen oikeusprosessin jälkeen, Antille lopulta maksettiin suuri summa korvauksia ja hänen nimensä poistettiin elokuvan tekijätiedoista, miehen omasta toivomuksesta.

      Elokuvan jatko-osissa ja uudelleen filmatisoinnissa siirryttiin yhä enemmän fiktiiviselle linjalle, eikä musiikillisesta urasta edelleenkään ollut lainkaan mainintaa. Ilman Anttia näitäkään elokuvia ei olisi kuitenkaan koskaan tehty.

      Uuden Tuisku-elokuvan uskotaan tulevan ensi-iltaan keväällä 2011.

    • Poimintoja lehdistä

      SHUUDIFONYA TUISKUN TAUSTAJÄSENEKSI

      Tuoreiden tietojen mukaan Antti Tuiskun ja Indx:n legendaarinen blastbeat-taituri Jackson ”Hellhammer” Shuudifonya olisi liittynyt Antti Tuiskun soolobändin riveihin. Hän ei kuitenkaan korvaa Ressu “Blood Red” Redfordia kannujen takana, vaan on bändin ns. taustajäsen.

      Mies toimii jatkossa mm. bändin ylimääräisenä biisin kirjoittajana sekä studiomiksaajana. Myös mahdollisuutta kahden rumpalin erikoiskeikkoihin pidetään avoinna, vaikka mies on loppuunpalamisensa johdosta lopettanut rumpujensoiton toistaiseksi kokonaan.

      Tuoretta siirtoa voidaan pitää merkkina pitkään riidoissa olleiden muusikoiden sovinnosta. Kyynikkojen mielestä kysymyksessä on kuitenkin vain Antin peliliike, jolla estää Shuudifonyan liittyminen Christian Forssin ja Risto Asikaisen kaavailemaan uuteen Antti Tuisku-yhtyeeseen.


      TUISKUN TULEVAN LEVYN DEMONAUHAT VARASTETTIIN

      Muusikko Antti Tuisku koki varhain maanantai-aamuna karvaan takaiskun, kun miehen uunituoreet demoäänitykset varastettiin. Reilut kymmenkunta biisiä kattaneet demonauhat katosivat keskellä yötä Antin omistaman studion tallelokerosta. Uutta soololevyään kovaa vauhtia suunnitellut Tuisku on hengentuotteidensa katoamisesta luonnollisesti raivoissaan:

      - Jos nauhat palautetaan miulle parin päivän kuluessa niin mie lupaan katsoa tämän homman vielä sormien läpi. Jos ei palauteta, niin mie lupaan, että siltä vorolta tullaan kuohimaan pallit ennemmin tai myöhemmin, Antti viestittää.

      Rikoksen motiivia voidaan vain arvailla:
      - Joku aikoo lyödä rahoiksi tai sitten kohta joku p*skabändi julkaisee aivan pirun kovan levyn, Antti pohtii.

      Uusin vastoinkäyminen tarkoittaa, että uutta soololevyä tuskin nähdään tämän vuoden puolella:
      - Osa noista sävellyksistä on miun selkäytimessä, mutta monessa demossa oli ihan s**tanan mutkikkaita juttuja ja pirun hyviä improvisaatioita jotka oli vaan niillä demoilla. Kyllä tässä meni ihan h*lvetisti työtä hukkaan, Tuisku tuskailee.

      Omituisen rikoksesta tekee, ettei varas jättänyt rikospaikalle minkäänlaisia murtautumisjälkiä. Kyseessä on siis joko raudanluja ammattilainen tai pääsyn studiolle omaava Antin sisäpiiriläinen. Tuisku itse pitää spekulaatioita lähipiirin petturuudesta täysin naurettavina, sillä hänen lisäkseen vain luottorumpali Redfordilla ja tyttöystävä Anna Puulla oli avaimet studiolle ja sen tallelokeroihin. Rovaniemen poliisi tutkii tapausta.

    • Iltalehdestä

      KOHUVÄITE: ANNA PUU VARASTI ANTIN DEMONAUHAT?

      Black metal-ikoni Antti Tuiskun uusien demoäänitysten varkauden tutkinnoissa on huhujen mukaan tapahtunut todellinen yllätyskäänne. Haastatteluumme hakeutunut Tuiskun soolobändin sisäpiiriläinen väittää laulajana ja Antin tyttöystävänä tunnetun Anna Puun paljastuneen varkauden tekijäksi!

      - Onhan tämä uskomatonta, mutta näin todellakin tapahtui. Anna oli ainoita henkilöitä, jolla oli tarkat tiedot demonauhojen sijainnista ja avaimet studioon, mutta häntä ei luonnollisestikaan kukaan osannut epäillä. Nyt olemme kuitenkin saaneet käsiimme erään pikkupojan sattumalla kännykällä kuvaaman videon, joka paljastaa yksiselitteisesti Puun syyllisyyden. Video todistaa Annan olleet studiolla keskellä yötä.

      Tietolähteemme mukaan Puun teon motiivia pähkäillyt Tuisku teki välittömästi perinpohjaisen selvityksen naisen taustoista ja tutkinnoissa paljastuikin toinen toistaan karmivimpia yksityiskohtia:

      - Haluan kertoa teille totuuden, mutta sanon tämän kaiken kuitenkin hyvin epävirallisesti. Mitään syytteitä Annaa vastaan emme aio nostaa.

      Demonauhojen varastaminen ilmeisesti olikin vain jäävuoren huippu naisen nälkävuoden pituisessa rikosrekisterissä. Sisäpiiriläisen mukaan aiemmin nimellä Anna Buukov tunnettu Puu oli vielä 90-luvulla yksi Venäjän etsityimpiä naispalkkamurhaajia. Virkavallan päästyä naisen jäljille, pakeni Buukov Suomeen ja muutti sukunimensä Puustjärveksi. Venäjän aikoina tiukoista nahkapuvuistaan tunnettu Anna siirtyi Suomessa naapurintyttöimagoon ja nousi yllättäen kansansuosioon osallistumalla Idols-laulukilpailuun.

      Parhaillaan laulajan uraansa täysillä panostava Puu on onnistunut salaamaan synkän menneisyytensä jopa niin hyvin, että häntä pidetään yleisesti syntyperäisenä suomalaisena. Yhä edelleen Puu on kuitenkin valmis myös rikolliseen toimintaan, kunhan hänelle maksetaan siitä hyvin. Tuiskua nainen viilasi linssiin niinkin tehokkaasti, että häntä olisi varmasti viimeisenä epäilty varkauden tekijäksi. Videotallenne kertoo kuitenkin muuta.

      Tuisku ei ilmeisesti halua virkavaltaa Puun perään, sillä nainen on tiettävästi seurustelusuhteen aikana onnistunut keräämään Antista suuret määrät arkaluontoista materiaalia.

      Nyt kysymys kuuluukin, kenen palveluksessa Puu nykyisellään on? Demonauhat tuskin ovat enää Annan hallussa, vaan teon taustalla on arvatenkin joku Antin pitkäaikaisista vihamiehistä.

    • Metallilehdestä

      10.6.2010

      ANTTI TUISKU TEKI KOHUPALUUN!

      Nyt se sitten tapahtui. Historian merkittävin metalliyhtye Antti Tuisku on taas täällä! Vuosi sitten mittavan jäähyväiskiertueen tehneen Rovaniemeläisbändin paluusta on huhuttu jo pitkään, mutta bändin nokkamies Lord Tuisku on jatkuvasti vakuutellut, ettei paluu ole suunnitelmissa. Nyt se kuitenkin on tosiasia.

      Vanhojen Antti Tuisku-fanien yllätys oli melkoinen, kun perjantaina kauppojen levyhyllyille oli ilman mitään ennakkovaroitusta ilmestynyt uunituore levy, jonka tumman metallin värisessä kannessa komeili vanha kunnon pentagrammin ja hakaristin yhdistelmä. Takakansi paljasti kyseessä olevan legendaarisen Antti Tuisku-yhtyeen comeback-albumin ”Satan Defeated”. Osa faneista saattoi toki jo levyn nimen perusteella epäillä jonkin olevan pielessä, mutta yllätys oli kuitenkin suuri, kun kotiinsa levy kourassa saapuneet innokkaat fanit avasivat tiukasti sinetöidyn levynkannen.

      Sisäkannen ryhmäkuvassa poseeravat nimittäin Christian ”Force” Forss (laulu/kitara), Risto ”Negrosoldier” Asikainen (rummut/laulu) sekä todelliseksi black metal Juudaksiksi paljastuneet Teuvo ”Rotten” Loman (koskettimet) sekä kuvassa vihaisesti keskisormea heristelevä Jani ”Wicked” Wickholm (basso/laulu). Itse Anttia ei nykyisessä Tuisku-kokoonpanossa siis nähdä!

      Tätä kauhuskeenariota on rakenneltu jo siitä lähtien, kun Forssin oikeus ”Antti Tuisku”-nimen käyttöön selvisi, mutta monikaan ei uskonut sen kuitenkaan koskaan toteutuvan.

      LEVYLLINEN TOIMIVAA METALLIA....

      Vaikka suurin osa pitkän linjan Tuisku-faneista pitääkin uutta kokoonpanoa lähinnä pyhäinhäväistyksenä, ovat monet kuitenkin yllättyneet levyn musiikillisista ansioista. Jos ennakkoluulot heittää nurkaan, voi levyn jopa paikoitellen tunnistaa Antti Tuisku-yhtyeen tuotokseksi.

      On nimittäin mahdotonta peitellä sitä tosiasiaa, että kyseessä on itse asiassa levyllinen erittäin laadukasta metallia. Uusi Antti Tuisku yllättää luomisvoimallaan, eikä sorru pelaamaan varman päälle. Tarttuvat sävelet ja kappaleiden labyrinttimaiset rakenteet tuovat mieleen juuri sen Antti Tuiskun, josta olemme pitäneet. Sävellyksistä löytyy sitä suuruudenhullua kunnianhimoa, johon vain Tuiskun levyillä törmää. Suurin ero Lord Tuiskun johtamaan miehitykseen onkin maailmanparannuslyriikat sekä powermetalin suuntaan kallellaan olevat laulusuoritukset. Suurimman osan biiseistä laulaa Forss ja vaikka mies on pätevä myös mikrofonin varressa, ei miehen tulkinnassa ole Antin kaltaista voimaa.

      Wickholm ja Asikainen tulkitsevat kukin yhden biisin, joista Wickholmin ärjymä ”Don’t Hide Behind The Name Of Satan” on levyn asenteellisinta jyystöä. Wickholmin katkeruus Lord Tuiskua kohtaan purkautuu kappaleessa ennen kuulumattomalla tavalla, eikä radioaalloilta tutusta pop-Janista ole tietoakaan.

      PLAGIAATIOTA?

      Soitannollisestikin levy yllättää. Forssille tyypillinen power-metal on toki läsnä, mutta yllättävän usea biisi on silti kuin hengellisillä lyriikoilla varustettu black metalia. Esimerkiksi avausraita ”Heading To Light” on komean mahtipontista power metalia, mutta heti perään kuultavassa ”Loosing My Faith On Satanissa” hypätään niin raskaisiin ja synkkiin tunnelmiin, että samankaltaisuutta ”From Anal With Gore”-levyn aikaiseen analgore-mättöön on vaikea olla huomaamatta. Vellova huhu, jonka mukaan suurin osa uuden levyn biiseistä perustuisi Antilta äskettäin varastettuihin demonauhoihin ei kieltämättä kuulosta lainkaan epäuskottavalta, niin Tuiskumaista levyn sisältö paikoitellen on.

      Bändi soittaa muutenkin tiukasti – Forss on edelleen erinomainen kitaristi ja Wickholmin omaperäinen bassottelu on aina ollut yksi Antti Tuiskun kivijaloista. Lomanin kosketilutukset ja ylipitkiksi venytetyt sooloilut puolestaan sopivat levyn power metal-hetkiin kuin nyrkki silmään. Ainoa kritiikki voidaan antaa Asikaiselle, joka on toki pätevä rumpali, mutta sortuu kiusallisen usein persoonattomaan tuplabasaripoljentaan.

      Levyn powermetal-balladit ”Jesus Will Forgive You” ja “Praying The Peace Of World” toimivat nekin yllättävän hyvin ja yli yhdeksän minuuttinen ”The Prophecy” on levyn eeppisintä antia. Päätösraita ”Satan Defeated” on puolestaan levyn tiukinta riffittelyä ja tuo vahvasti mieleen Kill Em’ All-levyn aikaisen materiaalin.

      jatkuu....

    • Metallilehdestä

      ....jatkoa

      Levyn todellinen tykkibiisi on kuitenkin nopeatempoinen “Dark Empire Fades Away”, jonka moniosainen sävellys ja tiukka true-bläkki-soitanta ovat Antti Tuiskua parhaimmillaan. Kappaleen huima kitarailotulitus on Forcea loistokkaimmillaan. Sanoitusta lukuunottamatta biisiä onkin lähes mahdoton uskoa jonkun muun kuin Lord Tuiskun tekemäksi.

      Nähtäväksi jää millainen plagiaatio-sotku bändillä on edessään, mutta ollaan Antti Tuiskun paluusta mitä mieltä tahansa, on kyseessä joka tapauksessa levyllinen erinomaista metallia.


      ANTTI TUISKU: SATAN DEFEATED (2010)

      1. Heading To Light (Forss) (kertoo bändin valaistumisesta eli siitä kuinka vuosikymmeniä black metallia soittanut yhtye löysi Jeesuksen.)
      2. Loosing My Faith On Satan (Asikainen-Forss)
      3. Don’t Hide Behind The Name Of Satan (Wickholm)
      4. Jesus Will Forgive You (Forss-Loman)
      5. From Black To White (Forss)
      6. Dark Empire Fades Away (Asikainen)
      7. The Prophecy (Asikainen-Forss)
      8. The Era Of Peace Begins (Asikainen-Forss)
      9. Message From The Heaven (Asikainen-Forss)
      10. Keys To Open Your Heart For Christ (Asikainen-Forss)
      11. Praying The Peace Of World (Forss)
      12. Satan Defeated (Asikainen-Forss)
      ------------------------
      13. Following The Footsteps Of Jesus (Japanese bonus track) (Forss)
      14. Cleaning Myself From My Sins (American bonus track) (Asikainen-Forss)

    • Metallilehdestä

      17.6.2010

      ANTTI TUISKU-YHTYEEN TIEDOTUSTILAISUUS

      Legendaarinen Antti Tuisku-yhtye on taas täällä. Hengelliseksi päivittynyt black metal-jyrä julkaisi comeback-albuminsa menneellä viikolla ja nyt viikkoa myöhemmin kohuyhtye on valmis astumaan julkisuuteen. Suuri joukko ihmisiä olikin seuraamassa, kun bändi piti tiedotustilaisuuden Rovaniemen Santa Parkissa. Myös toimituksemme oli seuraamassa tätä historiallista tapahtumaa.

      Tilaisuudessa bändin uusi nokkamies Christian ”Force” Forss mm. kertoi pitkän uran mustan metallin saralla tehneen yhtyeen löytäneen Jumalan ja bändi vastaili myös moneen muuhun päivän polttavaan kysymykseen:

      Q: Pitkään luultiin, että Antti Tuisku-yhtyeen taru oli tullut tiensä päähän. Mikä sai teidät vielä kerran tekemään paluun?

      Asikainen: - Kyllähän se on varmaan toi pirunmoinen polte päästä taas näyttämään mistä tässä metallissa on oikein kysymys.

      Forss: - Olimme paluun Jeesukselle velkaa. Näen tämän uutena alkuna ja käännekohtana bändin elinkaaressa. Emme ole ylpeitä bändimme historiasta, mutta se on nyt menneisyyttä ja olemme tästä lähtien valmiita hyvittämään syntimme Jeesukselle.

      Asikainen: - Juu. Tää on kato sitä iän tuomaa normaalia kehitystä. Entinen Antti Tuisku meni kokoajan väärään suuntaan, kun se yksi jätkä oli ruorissa ja leikki jotain diktaattoria. Näin jälkeenpäin ajatellen meidän olis pitänyt antaa sille kenkää jo 30 vuotta sitten.

      Forss: - Olemme kulkeneet pitkän tien. Olemme tehneet paljon virheitä, mutta samalla oppineet niistä ja kasvaneet paremmiksi ihmisiksi.

      Q: Miten uskotte fanien suhtautuvan näin täydelliseen tyylinvaihdokseen?

      Asikainen: - Hyvin tietysti. Antti Tuisku-yhtye on aina ollut suunnannäyttäjä, jota fanit ja oppipojat seuraavat talutusnuorassa. Nyt on aika siirtyä eteenpäin ja bläkin perustajabändinä meillä on myös oikeus haudata kyseinen musiikkityyli. Mä sanon, että Black Metal on kuollut!

      Tämä Asikaisen lausunto saa paikanpäällä aikaan melkoisen kohahduksen. Tilaisuus kuitenkin jatkuu järjestyksenvalvojien pitäessä mielenosoittajat aisoissa.

      Q: Antti on väittänyt uutta albumianne plagiaatioksi. Perustuuko levy pitkälti Antilta varastettuihin demonauhoihin, kuten on väitetty?
      Asikainen: - Toi on taas tollasta kateellista bullshittiä. Mutta kohteliaisuutena mä ton otan, että levy on niin hyvä, että Antillakin menee paskat housuun. Silti mä en olis edes Antilta noin munatonta lausuntoa odottanut.

      Forss: Tiedostamme, että varastaminen on vastoin Raamatun sanaa. Sen rikkominen olisi hyväksyttävää vain siinä tapauksessa, että siitä olisi hyötyä Jumalan sanan levittämisessä, kuului Forssin ympäripyöreä vastaus.

      Forcen ja Asikaisen lisäksi pöydän takana istui myös basisti Jani ”Wicked” Wickholm. Kosketinsoittaja Lomania sen sijaan ei tiedotustilaisuudessa näkynyt ja kysymmekin missä mies parhaillaan on:

      Wickholm: - Varmaan ottamassa roudarilta poskeen tossa vastapäisessä rakennuksessa.
      Forss: ....
      Wicked: - Mitä v*ttua te siinä toljotatte? Mä vain kerron asiat niin kuin ne ovat. V*ttuako edes kysytte jos ei vastaus kelpaa!

      Wickholmin turhautunut lausunto kerää välittömästi koko yleisön huomion. Tuoppiaan puoliunessa ryystävää Jania eivät bändin asiat vaikuta juurikaan kiinnostavan. Miksi true-bläkkiä ja punkkia koko ikänsä soittanut konkari sitten ylipäätään suostui mukaan Antti Tuiskun hengelliseen painokseen?

      - Ehkä mä uskon tähän bändiin, tai ehkä mä haluan vain nähdä Antin v*ttuuntuneen ilmeen, kun se tajuaa mitä on tapahtunut, Jani vastaa myhäillen.

      Force kuitenkin vakuuttaa, ettei kyseessä ole pelkkä kosto Lord Tuiskulle vaan bändi aikoo panostaa musiikkiinsa tosissaan:

      - Musiikillisesti bändi jatkaa vähintään samalla raudan lujalla tasolla kuin aiemminkin, joten fanien on turha huolestua. Sanoituksellisesti pureudumme nyt puolestaan aiempaa syvällisempiin aiheisiin ja uskomme, että Antti Tuisku tulee jatkossa parantamaan maailmaa.

      Wickholm ei ole bändin uusista teemoista aivan yhtä innoissaan:
      - Lyriikoiltaan tämä bändi on erittäin, erittäin syvältä. Koko tolla levyllähän on vain yksi sanoitus, jossa on munaa ja sekin on se mun kirjoittama, Wickholm tylyttää.

      Mutta eikö miehen bändin jäsenenä pitäisi olla sen julistamien aatteiden takana?

      Wicked: - Kiinnostaa vitusti. Mä olen tän bändin basisti, enkä mikään v*tun taiteellinen johtaja. Ihan sama mulle kopioiko Force ja Asikainen lyriikat Raamatusta vai Jallusta. Mua ei kiinnosta p*skan vertaa.

      Kuinka Wickholm ylipäänsä voi pettää Antin, jota ilman mies olisi todennäköisesti jäänyt vain lupaavaksi katupunkkariksi?

      - Sitä kun on ollut Antin ansiosta kolme kuukautta p*rsepantavana koko kansan nähden, niin siinä väkiselläkin vähän kunnioitus rapisee. (Wickholm viittaa tällä Tuisku Channelin reality-vankilasarjaan, jota Jani tietämättään tähditti.)

      jatkuu....

    • Metallilehdestä

      ....jatkoa

      Q: Miten luulette Lord Tuiskun reagoivan bändin yllättävään paluuseen?

      Wickholm: Sen fiilikset on varmaan h*lvetin hyvät.

      Forss: Anteeksi, mutta en ymmärrä kysymystä. Miksi meidän pitäisi olla kiinnostuneita siitä, mitä ex-laulajamme on asiasta mieltä?

      Asikainen: - Niin, vittuako sille kuuluu!

      Q: Monet pitävät uutta Antti Tuiskua feikkinä. Miten kommentoisitte tätä?

      Asikainen: Meillä on kaksi alkuperäistä jätkää Force ja Wicked ja mä olen ollut tän bändin takapiru jo vuosikymmeniä. Lord Tuiskun aikoina bändissä ei pahimmillaan ollut muita alkuperäisiä kuin Antti. Se jos mikä oli feikkiä.

      Q: Uskotteko, että Antti pystyy soolobändeineen vielä viemään teiltä metallin valtikan?

      Asikainen: - Ketä tollaset soololevyt kiinnostaa? Kun Antti Tuisku oli lakkautettuna, niin toi Antin ”Hengitän”-soololevy tietysti vielä toimi murtuneiden fanien viimesenä pelastusrenkaana, jotka halus korvikkeen suosikkibändilleen. Nyt tollaset korvikkeet voi työntää sinne minne aurinko ei paista, kun aito asia on palannut. Toki me voidaan Antin bändi meidän lämppäriksi ottaa, jos se oikein nätisti pyytää, heh heh hee.

      Puolen tunnin aikaraja tulee vastaan ja tilaisuus on päättynyt.

    • Iltalehdestä 15.7

      EVILÄ MYÖNTÄÄ: ANTTI RAUNIOINA

      Muusikko Antti ”Lord” Tuiskun tiedottajana, henkivartijana ja pyromiehenä tunnettu Tommy Evil on viimein ottanut kantaa pomonsa nykytilaan. Tuisku on ollut tyystin poissa julkisuudesta aina siitä lähtien, kun legendaarinen Antti Tuisku-yhtye teki paluun ilman Anttia.

      Evilä myöntää, että menneet viikot ovat olleet Antille henkisesti raskaita:
      - Toki. Kyllähän toi hengellinen Antti Tuisku-yhtye on suoranainen p*rseraiskaus Antin uraa ja ylipäänsä koko black metal-genreä kohtaan. Kun bläkin perustaja-bändi kääntyy kristilliseksi, niin tavallaanhan siinä koko musiikkityyliltä viedään pohja pois. Antin fiilikset on tietysti sen mukaiset.

      Fanien suhtautuminen bändin hengelliseen paluuseen on ollut jyrkän kaksijakoinen, mutta yllättävän ison fanipohjan se on jo saanut erinomaisen ”Satan Defeat”-albuminsa johdosta puolelleen. Jopa Evilä myöntää albumin olleen odotuksia huomattavasti parempi:

      - Eihän se huonokaan voi olla, kun levy on täynnä Antilta pöllittyjä biisejä. Mä kuulin osan niistä Antilta varastetuista demoäänityksistä ja voin vahvistaa, että osa biiseistä ”Satan Defeatilla” on nuotilleen samoja.

      Evilä ei kuitenkaan näe, että lupaava uusi alku siivittäisi yhtyettä pitkälle tulevaisuuteen:

      - Ei tollasella plagiaatiolla pitkälle pötkitä. Nyt fanit odottaa samaa laatua myös seuraavalta levyltä, mutta lirissähän bändi on, kun vain Antti pystyy tollasia mestariteoksia säveltämään. Siinä vaiheessa loputkin fanit ymmärtävät, että edellinen levy olikin pelkkää kusetusta.

      Keskustelun käännyttyä Antin soolobändin tulevaisuuteen, paistaa Evilän kasvoilta selkeästi turhautuminen. Ilmeisesti Tomi ”Devastator” Metsäkedon valinta toiseksi kitaristiksi ei ollut Evilän mieleen?

      - Muotoillaan vaikka niin, että olisi ollut pirun paljon ymmärrettävämpää, jos kitaran varteen olisi otettu Lecter Laamanen tai mut. Laamasen kanssa tietysti saisi olla tarkkana, mutta se nyt sentään on pesunkestävä metalliäijä toisin kuin Metsäketo, jonka uskottavuudesta metallimuusikkona ei ole voinut edes puhua sen jälkeen kun se meni siihen johonkin s**tanan tanssiohjelmaan.

      Evilän mielestä hän olisi itse ollut Metsäketoa huomattavasti parempi vaihtoehto:

      - Mä olen uhrannut aivan hemmetin paljon, jotta pääsisin soittamaan Antin rinnalla. Urheilu-urakin jäänyt ihan taka-alalle, joten kyllä mä näen et mä olisin ton paikan ansainnut. Nytkin on noi EM-kisat tulossa, mutta mä olen vain harjoitellut kitaransoittoa päivät ja yöt. En mä ole pituutta tänä vuonna treenannut suoraan sanottuna paskan vertaa. Ennen kisaa vain rohkaisuryyppy ja piikkarit jalkaan. Siinäpä se.

      Evilän mukaan kitaristin tontti oli käytännössä jo luvattu hänelle, mutta Metsäketo kiilasi viimehetkellä hänen edelleen tarjoamiensa ”luontaisetujen” johdosta:

      - Kyl mä sain sen käsityksen, että Tomin sisko (Annika) oli osa tota diiliä. Musta tollanen siskon käyttäminen pelinappulana on sen verran alhainen temppu, etten olisi edes Tomista heti uskonut. Joka taupauksessa Antti teki siis kitaristipäätöksen pitkälti munillaan.

      - Mutta ei tässä mun osalta mistään valittamisesta ole kysymys. Antilla on ollut vaikeaa, joten tavallaan mä ymmärrän, miksi sänkylekit Annikan kanssa houkuttelevat ja saattavat painaa vaakakupissa kenties enemmän kuin musiikilliset asiat, Evilä yllättäen pehmentää sanojaan.

      Varovaisuuteen lausuntojensa suhteen Evilällä on tosiaan aihetta, sillä toimituksemme tietojen mukaan fanaattisina Tuiskun kannattajina tunnetut moottoripyöräjengit olivat Evilän perässä miehen edellisen avautumisen johdosta:

      - Tohon mä en ota kantaa, mutta sanotaan nyt vaikka niin, että Antti on äijä, jonka kanssa ei kannata olla huonoissa väleissä, Evil pyörittelee.
      - Sitä paitsi kunnioitanhan mä Anttia edelleen aivan pirun paljon muusikkona. Jo pelkästään tämä Antin roudarin paikka oli mulle alunperin tietynlainen unelma....vaikkakin siitä suoraan sanottuna on ollut glamouri aivan p*rkeleen kaukana, päättää Evilä haastattelun.

    • Ilta-Lööpistä

      KOHUTTU HEAVYIKONI YLLÄTTÄÄ UUDELLA ALBUMILLA!

      Koko vuoden skandaalien keskiössä korventunut metallijumala Antti "Lord" Tuisku jaksaa yllättää. Kaiken kohun keskellä Tuisku on rivakkaan tahtiin pistänyt kasaan uuden albumin jatkona viimevuotiselle "Hengitän"-mestariteokselle. Antin toinen sooloalbumi kulkee nimellä "Kaunis kaaos" ja sillä on 11 biisiä.

      Lord Tuisku virnistää leveästi luonnehtiessaan uutta levyä lehdistötilaisuudessa Rovaniemellä.

      - Tää on helevetin vihainen levy, ehkä miun äkäisin ikinä! Eikä me todellakaan bändin kanssa olla mittään tusinaheviurpoja, jotka joka levyn kohdalla sanoo sen olevan rankin ikinä, "Black Messiah" painottaa.

      - Onhan Antti Tuiskun levyillä ja miun ekalla soololla ollut paljon äärimmäisiä elementtejä, mutta nyt ne on viety ihan tappiin. Etenkin lyriikoihin mie olen pirun tyytyväinen. Niissä on...vähän uudenlaista otetta, kjäh kjäh!

      TEEMALEVY KOSTOSTA

      Lord Tuiskun raivon syytä ei tarvitse kauan miettiä. Kesällä Antti Tuisku -yhtyeen nimissä ilmestyi kristillisellä sanomallaan hämmentänyt albumi "Satan Defeated". Laajaa oudoksuntaa metallipiireissä herättäneen levyn taustalta paljastui Antti Tuiskusta jo 70-luvulla potkut saanut kitaristi Christian "Force" Forss. Rovaniemen käräjäoikeuden päätöksellä Forcella on yhtäläinen oikeus Antti Tuiskun legendaariseen nimeen kuin Lord Tuiskulla, mutta moraalisesta oikeudesta voidaan olla montaa mieltä.

      - Mie halusin todistaa epäileville black metal -faneille, mikä on oikea Antti Tuisku. Tämä ei siis tarkoita bändin paluuta. Halusin vaan näyttää, että jos joku julkaisee levyn miun nimellä ja miulta pöllityillä biiseillä, ei se ole oikea Antti Tuisku jollen mie ole mukana siinä. Miehän nimesin Antti Tuisku -yhtyeen aikoinaan varsin tunnistettavasti. Christianin viritelmälle en voi luvata pitkää ikää, koska mie aion jatkossa olla huolellisempi demojeni kanssa, Tuisku murahtaa.

      HELLHAMMER TAAS RUMMUISSA

      Ennen pressitilaisuutta sain mahdollisuuden kuulla ennakkoon "Kaunis kaaos" -albumin. Soitannollisesti levy tarjoaa Tuiskun äärimmäisen rankkaa ja monipuolista kitarointia, tanakkaa bassonjyystöä sekä Jore "Duke of Death" Marjarannan pahaenteisiä synamaalailuja. Todellinen yllätys löytyy rumpuosuuksista. Ressu "Blood Red" Redfordin kulmikkaan kirvestaonnan lisäksi levyllä kuullaan toistakin Tuiskun luottomiestä, Jackson "Hellhammer" Shuudifonyaa. Ajoittain Hellhammerin triplabasaritykitys ja Ressun kirveet paukkuvat jopa päällekkäin. Miksei tätä keksitty aiemmin!

      - Joo, päädyttiin tällaiseen ratkaisuun tällä kertaa. Jackson alkoi kuntoutua psykoterapian myötä ja Ressun kanssa homma toimi helvetin hyvin "Hengitän"-levyn kiertueella. Kun ei osannut valita jompaakumpaa, otin sitten molemmat! Mie halusin myös kiittää Jacksonia tällä tavoin siitä, ettei se lähtenyt mukaan siihen Christianin pelleilyyn.

      Entä nähdäänkö Hellhammer lavallakin loppusyksyn kiertueella?

      - On se ainakin noihin kirkkokonsertteihin lupautunut, Tuisku paljastaa mielipuolista hymyä väläyttäen.

      - Noin muuten sillä on niin intensiivinen terapiajakso menossa, että eiköhän me Ressuun luoteta keikoilla.

      YLLÄTYSNIMI BASSOSSA!

      Todellinen shokki paljastuu basistin paikalta. INDXissä uraa luonut nelikielisen veteraani Rene "Rectum" Haavisto vetäytyi kokoonpanosta juuri ennen "Kaunis kaaos" -levyn studiosessioita "henkilökohtaisten syiden" vuoksi. Lord Tuisku ei valota Rectumin päätöksen taustoja enempää, mutta huhut kertovat miehen hakeutuneen katkolle alkoholinkäyttönsä vuoksi.

      Haaviston korvaajaksi Tuisku onnistui rekrytoimaan todellisen legendan, viiksistään tunnetun Joseph "Seppo Hovi" Heavyn. Heavy tunnettiin muinoin virtuoosimaisena kosketinsoittajana progepiireissä. Myöhemmin mies kiinnostui okkultismista ja bassonsoitosta, mutta lopetti kaikki bänditouhut jo parikymmentä vuotta sitten.

      - Tavattiin Heavyn kanssa sattumalta Rovaniemellä baarissa. Mie en tuntenut jätkää ennestään, mutta tiesin sen maineen soittajana. No se tietty tunnisti miut heti. Juotiin kaljaa ja puhuttiin mustasta magiasta ja satanismista. Seppo tiesi heti mistä narusta vetää, kun se kehui Dark Bibleä kaikkien aikojen parhaaksi kirjaksi...

      - Kun mie sitten vihjasin että basistin paikka saattaisi olla vapaana, se lähti heti mukaan. Meillä oli kiire studiossa ja mie vähän pähkäilin että mitenköhän tämä oikein menee... Noh, kattelin sitten suu auki kun se veti kerralla kaikki albumin bassot purkkiin treenaamatta sen kummemmin etukäteen! Progejätkänä se on soittanut näin teknistä kamaa aiemminkin, ja persoonana soppii hyvin bändiin. Joten miksipä ei.

      (jatkuu...)

    • Ilta-Lööpistä

      (...jatkoa)

      LYRIIKKAVETOINEN ALBUMI

      Miehistönvaihdoksista huolimatta Tuisku näkee "Kauniin kaaoksen" ennen kaikkea lyriikkakeskeisenä levynä. Sanoituksissa on uudenlaista otetta jopa Antti Tuisku -yhtyeen koko historia huomioiden. Tuisku ei ole aiemmin turvautunut näin vahvasti ironiaan, edes huumoriin; useimmat miehen levyt ovat pikemminkin haudan- ja kuolemanvakavia.

      - Niin, voihan ne levyn sanat tulkita useammalla eri tavalla, Tuisku tokaisee ja räjähtää pahaenteiseen nauruun.

      Albumilta löytyy muun muassa kappaleet "Yhdessä nyt", "Et ole sellainen" ja "Mustavalkoinen". Lämpimät sanat sekoittuvat ääriaggressiiviseen metalliin. Onko tämä levyllinen "rakkauslauluja" Christian Forcelle?

      - Albumi sisältää sanoituksellisesti isoja teemoja, jotka ovat minulle hyvin henkilökohtaisia, Tuisku vastaa ympäripyöreästi mutta paljon puhuvasti virnuillen.

      Näyttääkin siltä, että blackmetallin ikiliikkuja on taas kerran kääntänyt vaikean tilanteen voitokseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      3926
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      13
      2141
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      24
      1638
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1477
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1428
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      19
      1341
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1228
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1154
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1089
    10. 22
      1066
    Aihe