Sodankylä Jääkäriprikaatti

Oli tänään kutsunnat ja laittoivat mut tonne sodankyään.

Minkälainen paikka toi sodankylän armeija on talvella?

Kertokaa kokemuksia tuosta paikasta!!

Mitä pitää tehdä, että ei tarvitse olla kuin se 6kk armeijassa?

Minkälainen ruoka? Saako nukkua "paljon"? Onko paljon mettäreissuja?

Onko kuinka korvessa? Paljon matkaa esim. sodankylään sieltä armeijapaikasta?

Ja kuinka helposti voi lopettaa armeijan kesken ja joutuuko kuinka nopeasti uudestaan kutsuntoihin ja armeijaan jos lopettaa kerran kesken? Miten saa C-paperit JOS haluaa lopettaa!!
Ilmianna
Jaa

28 Vastausta


Jääkäriprikaati sijaitsee kauniilla metsäisellä kankaalla aivan Sodankylän keskustan kupeessa. Talvella olosuhteet ovat erinomaiset, raikasta ilmaa riittää ja myös lunta löytyy poikien kirmailla talvisilla hangilla syöksyjen lomassa. Iltalomille pääsee, mutta Sodankylän ravitsemusliikkeissä oli ainakin ennen ns. varusmieskiintiö, joten moni halusi viettää aikaansa kasarmialueella tuttujen kavereiden turvallisessa seurassa. Lisäksi armeijan kurkkusalaattipuku toimii myös suhteellisen varmana ehkäisynä Sodankylän neitosten keskuudessa.

Ruoka on tyypillistä monipuolista ja ravitsevaa armeijaruokaa ja sitä on riittävästi. Aterioiden suunnittelussa on otettu huomioon ruoka-aineympyrän kaikki eri osat, joskin ruokaa on jouduttu keventämään varusmiesten ylipaino-ongelmien vuoksi.

Nukkua saa mielin määrin arkisin 22.00 - 6.00 välisenä aikana ellei virkistävää unta satu katkaisemaan muutaman tunnin ajaksi apupäivystäjän vastuunalainen tehtävä. Lauantaisin tapaat reippaat varusmiestoverisi jo 5.30 alkaen.

Metsäreissuja sattuu ainoastaan sellaisten harjoitusten yhteydessä, jolloin harjoitus suoritetaan metsässä. Parhaimmillaan voi reippailla raikkaassa happirikkaassa havumetsässä liki sata päivää kuuden kuukauden pestin aikana.

Toivottavasti tästä oli apua.

Jääkäriprikaati on siis talvisodankäyntiin erikoisosaamiseen keskittynyt kansainvälisestikin arvostettu kommandoprikaati.

Jääkäriprikaatissa tulet varmasti viihtymään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Olihan tuosta apua.

Lisää vain näitä!

Haluan tietää mihin jouduinkaan :D

Kertokaa mielellään omia kokemuksia.

Kiitos kuitenkin
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Entinen luokkakaveri oli kaljupää jätkä pilottitakissa, meni sodankylään ja kuulemma yhtään sellaista päivää ei mennyt etteikö olis halunnut pois, loppuun asti kävi mutta vituttihan se.

Yksilöllistä varmaan miten viihtyy, sodankylässähän koulutetaan just näitä puskasissejä ja kiväärimiehiä, ja kiväärimieshän on tunnetusti se taistelukenttien viikatemies niinkuin reipas marssilaulu kuuluu. Ulkona ollaan varmaan ihan jokaisen tarpeeseen riittävästi, ja leireillä nukkuminen saattaa jäädä vähiin, kassulla kyllä pidetään sitten huoli unentarpeesta viimeisen päälle.

"Mitä pitää tehdä, että ei tarvitse olla kuin se 6kk armeijassa?"

Kunhan ei ole kovin noheva eikä osoita suurta kiinnostusta niin eiköhän se onnistu, armeijassa huomataan parhaiten ensimmäiset ja viimeiset, eli hoida hommat hyvin mutta älä pistä silmään, ole näkymätön ;)
Haastatteluissa sitten kans pidä pintasi.

"Paljon matkaa esim. sodankylään sieltä armeijapaikasta?"

Ei ole paljon, mutta varusvapaita saat odotella hetkisen aikaa.

"Miten saa C-paperit JOS haluaa lopettaa!!"

Ei ole mikään Hollywood temppu hoitaa itelle C jos siltä tuntuu, valittelet masennusta ja sosiaalista ahdistuneisuutta veksissä niin ne lähettää sut psykiatrille joka antaa tarpeeksi uskottavien selitysten päätteeksi C:n paperit, tupakavereilta kuulin paljon juttua onnistuneista yrityksistä eli se on vain kehtaamisen takana melkeinpä.

"joutuuko kuinka nopeasti uudestaan kutsuntoihin ja armeijaan jos lopettaa kerran kesken?"

Armeijaa ei varsinaisesti voi "lopettaa", vaan sinulla pitää olla pätevä syy. Asepalveluksen keskeytymisen jälkeenhän et joudu enään kutsuntoihin, vaan saat uuden saapumisajan, C meinaa sitä että ei tartte koskaan tulla takaisin, E on se että mennään kotiin kasvamaan pari vuotta ja tullaan takasin (tosin uusintatarkastuksessa annetaan herkemmin C lappuja). Sivari on sitten välitön kotiutus ja ekaan koulutuserään lapinjärvelle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jos sinua onnistaa että pääset sodankylän sissikomaniaan niin metässä saat viettää melkeen koko palvelusajan. pakkasta on perkeleesti unta ei paljoa tipu leireillä ja ite väsäät ruokas ja hommaat vetes.hiihto marssitkin on mukavia! kerran kesti 18h yhtäsoittoa :D! sinne vaan!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
jätä menemättä, jos on tuollaisia mielessä. säästät omaa ja puolustusvoimien aikaa. mene vaikka silittämään kissoja löytöeläinkodille niinku kunnon hipin kuuluukin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Tosiaan oon samaa mieltä, et jätä menemättä sinne, jos mietitkin lopettamista. Sodankylä tulee luultavasti olemaan erittäin rankka (ainakin toivon niin =D) Ite siis haluun just tommosta mettäsissi toimintaa. Mut toi hippi ny oli vähän liioteltua, ite oon tämmönen hippimies ;D

Mites saako tuolla mitenkään C tai C1 kuorma-autokorttia halvemmalla, kuin nykyisin muutoin? Vai joudunko c1 käymään nyt nopeesti suht halvalla, verrattuna siihen mihin muuttuu? En halua kumminkaan ammattikuskiksi, mutta tuleva työni vaatii ainakin tuon kevyt kuorma-auto kortin. Jos sen tuolla Sodankylän Jääkäriprikaatissa voi siinä sivussa suorittaa, niin tottakai!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
pyry.raita-aho kirjoitti:
Tosiaan oon samaa mieltä, et jätä menemättä sinne, jos mietitkin lopettamista. Sodankylä tulee luultavasti olemaan erittäin rankka (ainakin toivon niin =D) Ite siis haluun just tommosta mettäsissi toimintaa. Mut toi hippi ny oli vähän liioteltua, ite oon tämmönen hippimies ;D

Mites saako tuolla mitenkään C tai C1 kuorma-autokorttia halvemmalla, kuin nykyisin muutoin? Vai joudunko c1 käymään nyt nopeesti suht halvalla, verrattuna siihen mihin muuttuu? En halua kumminkaan ammattikuskiksi, mutta tuleva työni vaatii ainakin tuon kevyt kuorma-auto kortin. Jos sen tuolla Sodankylän Jääkäriprikaatissa voi siinä sivussa suorittaa, niin tottakai!
Jos on jokin paikka, mikä vie innon miehestä, niin se on intti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Menin ensimmäisessä ryhmässä 05 vuonna ja olihan siellä välistä perkeleen kylmä, lääkintämies leirin ensimmäisenä yönä 39 astetta pakkasta, kyllä siinä mies karaistu.Ja hiihtää sai niin paljo ku vaan jakso, sukset oli perseestä, ilmeisesti mulle laitettiin pelkät luistovoiteet ku luisti eteen ja taakse:D
Kesä aika on siellä tosi mahtavaa ja maisemat hienoja!
Keskusta löytyy parin kilsan päästä, tuli joskus sielläkin käytyä ihan asioilla, ei juopottelemassa.
Ilmianna
Jaa
Sodankylässä kerran varikolla käytiin hakee heittimiä.
Krhk mies hiukkavaara 94-95
Ilmianna
Jaa
Helvetti maan päällä.. itellä oli helvetin rankka paikka ja meinasin useasti lähteä pois. Vieläkin näen painajaisia ja vieläkin on paikat paskana että kiitosta vaan sodankylä. Sairaanhoitajat eivät paljoa välittäneet toisten tuskista ja vapautusta ei helpolla irronnu. Itsemurhakin kävi jopa mielessä siellä ollessa ja se puoli vuotta oli elämäni pisin aika. Toipuminen kestää vielä pitkään ja inhottavaa oli se että siellä en saanu oikein kunnolla nukuttua eikä viikonloput riittäny nukkumiseen. Kun pääsin sieltä pois niin nukuin ensimmäisen kuukauden aikana joka yö 11 tuntia. En ihmettele yhtään noita itsemurhatapauksia mitä kuulee.
Ilmianna
Jaa
Samoten täällä oli henkisesti rankkaa... Armeija ei sovi kaikille..

Menkää sivariin, jos yhtään on "epävarmuutta" ton armeijan kanssa. Itse kestin loppuun hammasta purren. Puoli vuotta elämästä meni hukkaan! Kiitos siitä puolustusvoimat!
Ilmianna
Jaa
Kyllä Sodankylä on hyvä varuskunta. Kantahenkilökunta on asiallista, ei vittumaista, tosin kuitenkin koulutus on vaativaa, Lapin olosuhteet ovat omanlaisensa (mahdollisesti hyvin kylmää, paljon lunta). Myöskin maastossa ollaan paljon verrattuna muihin varuskuntiin. Monipuolista siinä mielessä, että hiihtämiseen on hyvät mahdollisuudet, polkupyöräily on Sodankylässä eräänlainen perinne, joten sitä tehdään paljon (valamarssi on polkupyörämarssi). Itselläni jäi hyvä maku suuhun 6kk tulenjohtomiehenä.
Ilmianna
Jaa
Loistava paikka. 12kk autokuskina ja en voisi kuvitellakkaan että olisin muualla suorittanu palveluksen. Mutta jos alussa on kysymmykset tuota luokkaa niin miettisin oikeasti psykiatrilla käyntiä tms. Tuolla sinunlaisista "miehistä" tehdään tosimiehiä !!!
Ilmianna
Jaa
Ainakin ennen oli Rattimatti-koulutus erinomaista! Olosuhteet aiheuttavat monia ilon hetkiä. Esimerkiksi aamu kuudelta kun starttaa 30 kuormaautoa autohallin pihalta -34 asteen pakkasessa leirille lähtöön, niin Lontoon sumu jää kakkoseksi.
Olosuhteet ovat haastavia, mutta pohjoisessa oppii tulemaan pakkasen ja lumen kanssa toimeen.
Ilmianna
Jaa
Tuntuu jotenki hemmetin rohkasevalta lukee näitä viestejä ku ite pistin vapaaehtois-lappuihin Sodankylän ykkösvaihtoehoks :D
Ja kokonaisen vuoden vielä haluaisin sielläi viettää.
Ilmianna
Jaa
Tuonne pitaisi vajaan kuukauden paasta menna. Mita siella on semmosia hyvia hommia? Auk kiinnostaa. Kaveri meni tuonne spol aukkiin, kuulostaa ihan jees hommalta. Mutta mita muita hyvia siella on? Mista voi paasta aukkiin ja mista ei?
Ilmianna
Jaa
15 v jälkeen lölysenty lopullisesti intti ainki eteläsuomen ulkopuollella, sillon oli meilläki nempi GINeksiä kuin vapaavkl.kesk.prostenit oli vielä jotain muita.
Ilmianna
Jaa
Minäkin hain ja pääsin ns vapaaehtoisena Sodankylään ja jalkaväkeen,,, mikä 17 vuotias pässi . Aah Sodankylästä linjaautolla 1998 rovalle kun ukkoja ei uskallettu laittaa lavalle kun oli vaivaiset 40 astetta pakkasta. Henkilökunta on reilua etenkin sehän meni nussakasti mies ; ) Siellä on kirjaimellisesti jäätävän kylmä -20 saattaa olla pari kolme viikkoa putkeen jopa -50 ei ole harvinaista ja silloinkin voidaan olla metsässä "reeneissä" ,ei oo kiva hiihtää yli 40 asteen pakkasessa , kokemuksesta vaan voin sanoa.

Sodankylässä ei olla paljoa kasarmeilla homehtumassa vaan maastossa lähes koko ajan , mikä on tietysti hyvä koska eihän sotimista muuten opi, saat kokeilla kaikenlaisia aseita ja räjähteitä. En tiedä muista varuskunnista mutta sodankylässä kasarmillakin syödään todella usein lähi metsikössä , ehkä teimme jonkun typerän tempun josta kaikki kärsi,

Yhtä leiriä en varmasti koskaan unohda , paitsi niitä kohtia kun muisti pätki pahasti kovan väsyn ja rääkin tähden, nm kahdeksan tuntiakin voi mennä todella nopeasti : ) , vaikkka laitoinkin hymiön ja vuosia on kulunut niin tuo leiri jätti yhden fyysisen ja todella pienen henkisen vaurion .

Vaikka joku väitää että leikkiä aikuiset leikkii, niin sodankylässä EI leikitä aamulla kuuden herätykset leirillä ei välttämättä nukuta pariin vuorokauteen ,ruuan saanti leireillä on välistä äärettömän niukkaa, kokoajan hyökätään tiedustellaan , torjuntapartio lähtee iskemään keskellä yötä (olet ehkä nukkunut tunnin) leiriin paluu klo 3 sinun vartio alkaa loppuu neljältä ja jatkat kipinällä tunnin ja teet sen jälkeen herätyksen . Tuota kun jaksat talvella vähintään kaksi viikkoa putkeen ja kesällä kuukauden niin hyvä lomille muutamaksi päiväksi ja uudelleen leirille.

Noniin jos joku epäröi älä mene turhaan sinne kääntymään , mutta jos menet ota ns löysin rantein ei mitään odotuksia ,mitään tavoitteita missä voit pettyä todella lujaa jos et saavuta . Tee työsi aina , älä nuku kipinässä inhottava herätä aamulla kun kamiina kylmä ja nouset makuupussista t-paita päällä ja bokserit jalassa.
Ilmianna
Jaa
mene sinne sodankylään vaan,,,väsyneenä voit sitten laukoa sammakoita joita muut vääntävät miten sattuu,,niin takuulla saat c paperit,,siellä on löääkäri joka ei välitä tuloksista mitään vaan laukoo ite sammakoita ja kirjoittelee väärin ottamattq asioista selvää
Ilmianna
Jaa
Tervehdys. Ei se ole paikkaa kummempi joka paikassa opetellaan sotimisen taitoja. Kyllä mies kestää vaikka hiihtelisi koko armeija ajan. ei se vauhti sentään niin mahdoton ole. Pikkusen jos olisi pohjakuntoa niin se helpottaa oloa huomattavasti. Nykyaikana kun tahtoo tuo tietokone turmella hyvän nuorison.Vatsa kasvaa ja perä levenee mutta kun töitä pitäisi tehdä niin ei tule mitään. Ei tietysti koske kaikkia. Ei muuta kuin avoin asenne ja täysillä päin niin kyllä siitä hyvä tulee.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Yhden kerran hiihdettiin tosin suksisulkeisia oli vähän liikaakin.Valareissu oli about. 300kilsaa lapin luonnosta nauttien.Täyspakkaus pyörä kainalossa oli humoristinen kokemus kun suota ylitettiin.
Huumorilla hauska kokemus,siellä huomasi että tuntuu aina löytyvän itseään tyhmempiä kavereita.

Sissiruuan tekeminen -40 asteessa oli kanssa mieleenpainuva kokemus.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Niin ja kaiken tämän täytyy tapahtua ilmaiseksi, kuten kunnollisen orjan toimenkuvaan kuuluukin. Olet valtion omaisuutta, koska sinulla on pippeli.

Tälläkin palstalla moni vanha jermu on todellisuudessa epäsuorasti puolustusvoimien Tuomo-setä, kuka pyrkii kusettamaan nuorisoa tottelemaan tilan isäntää (valtiota) kuuliaisesti ja mukisematta.

Voit mennä nyt peilin eteen ja kysyä itseltäsi rodustasi piittaamatta: "Olenko minä mies vai n''keri?" Ja en tarkoita tällä mitään rasistista, vaan amerikkalaisen mustan orjan mielikuvaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Lähtö Sodankylään edessä! Osaako kukaan kertoa onko Sodankylässä huumetestejä? Ja jos on niin millä perusteella ja montako miestä sinne valitaan?

Ja mitä seurausta jos kieltäytyy huumetestistä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Silloin saat tietysti huumeita, jos kieltäydyt.

MISTÄ NÄITÄ ORJIA PULPAHTELEE????
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Oisko kellään tietoa että kuinka paljon lääkintämiehen paikkoja tuolla Sodankylässä on? Entä kuinka paljon sinne yleensä on ollut halukkaita?

1/15 Sodankylään lähtö.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Melkeinpä joka komppaniaan tarvitaan lämäreitä.Huolto ja kuljetus komppaniassa ylivoimaisesti oli eniten, koska aina tarvittiin komennus miehiä jonnekkin varo hommiin.
Itse kun aikoinaan hain siihen pestiin niin sain kyllä sen käsityksen ettei ollut kovinkaan suosittu, miehet halusi päästä mieluummin 6 kk tai lähteä hakemaan itsetunnon kohottajaa johtaja koulutuksesta.
Ilman muuta kannattaa heti sanoa kun kouluttajan haastatteluun pääset, niin halukkuutesi lääkintämies hommaan.
Ottaa elämästäsi 9 kk, mutta antaa paljon arvokasta tietoa ja taitoa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minun mielestäni tuntuu että tuo Sodankylän paikka on aivan hyvä, jos ei muuten ole jo elämässä normaaleja selviytymistaitoja jo oppinut.

Ensimmäinen yö punkassa, sitten aamulla vaan aamupalalle, jotta harjoitukset alkavat.
Ilmianna
Jaa
Elämäni helpoimmat 9kk. Kesällä 02 menin ja kutsuntojen perusteella sissikomppania oli osoite.

Toisin kävi. Eka aamuherätys 2JK tiloissa ja b-kausi kiväärimies hommia. B-kauden lopussa läpällä kuski haastatteluun että vältti kolmannen jeesiön lenkin harjoituksen. Luulin vetäväni haastattelun huolella riman ali mutta olin ensimmäinen kuskiksi valittu komppaniasta. Autot ei muuten kiinnostanu vitunkaan vertaa silloin, eikä tänäkään päivänä.

Kuljetuskomppaniassa onnistuin saamaan (varmaankin pällitestin tuloksilla) komentajan kuljettajan pestin. Prikaatin pääperkele oli huikea tyyppi ja toimin everstin kuskina intin loppuun asti. Metsä öitä kertyi 13, hotelli öitä reipas 50.

Kirkkaasti leppoisin 9kk ikinä ja paikkana Sodankylä oli hieno. Kaunista maisemaa niin kesällä kuin talvellakin.

Näitä vastauksia lukiessa tulee vain mieleen että jannut stressaa ihan liikaa intistä. Siellä pärjää siinä missä muuallakin. Tekee mitä käsketään ja lopun aikaa mitä huvittaa (on kuntosalit, uimahallit ja varusmiestoimikunnan tilat jossa leffoja, pelejä jne.)

Komppanian päällikkö sanoi kotiutusjuhlassa seuraavaa "teitä on ehkä vituttanut puolet palvelusajasta mutta ikävä teille kavereita ja tätä kasarmia tulee". Ei puhunut YL paskaa.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Sodankylä Jääkäriprikaatti

Oli tänään kutsunnat ja laittoivat mut tonne sodankyään.

Minkälainen paikka toi sodankylän armeija on talvella?

Kertokaa kokemuksia tuosta paikasta!!

Mitä pitää tehdä, että ei tarvitse olla kuin se 6kk armeijassa?

Minkälainen ruoka? Saako nukkua "paljon"? Onko paljon mettäreissuja?

Onko kuinka korvessa? Paljon matkaa esim. sodankylään sieltä armeijapaikasta?

Ja kuinka helposti voi lopettaa armeijan kesken ja joutuuko kuinka nopeasti uudestaan kutsuntoihin ja armeijaan jos lopettaa kerran kesken? Miten saa C-paperit JOS haluaa lopettaa!!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta