apuva tarvitaan

puukko on, ei taitoa

Olisko teillä "mehtämiehillä" antaa linkkiä tai neuvoa kirjallisuuteen, mistä löytyy neuvoa kun haluaa oppia
laittamaan paloitellun hirven lihan pakastuskuntoon? Itse en metsästä, mutta vävy on hirvimiehiä ja kävi niin, että hän oli töissä 3 päivää, kun porukka paloitteli elukat. No sitten mulla oli 4 täyttä muovikassillista lihaa nenän edessä, enkä ikinä ennen ollut "siivonnut" pakastuskuntoon. Oli muuten silmä pyöreänä, kun kassista nousi tiskialtaan kokoinen lihamöykky. kuulemma paistia....

Oli siinä kylkeä ja muuta osaa mistä tehtiin jauhelihaa. ja filettä yms.

Ja minä eka kertaa koko hommassa... voitte kuvitella.

Joten jos löytyy apuja, olen kiitollinen. haluaisin oppia.
En pääse ruhon paloitteluun, siellä oppisi.

Joten olen vinkeistä kiitollinen.

3

298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kun...
      • puukko on, ei taitoa

        Kiitos. Jos tuosta opuksesta lukemalla ei pilais hyvää lihaa. ihan oikeesti oli eka kerta kun touhusin noin isojen lihojen kanssa. kalan kanssa ei tuu ongelmia. Heti pannaan tilaukseen, siis tuo kirja.

        Yritin itse netistä ehtiä vaikka millä haulla neuvoja, mutta ei toiminut.

        Kumarrus sulle, autoit tolloa eteenpäin.

        Olkoon tähtäimesi kohdallaan....... o=)


    • madcook

      totanoinnii tota. Mitäköhän niitä lihasta tehtäviä ruokalajeja onkaan, on keitto, käristys, palapaisti, karjalanpaisti, paahtopaisti, ozzobucco jne. ja lisäksi kaikki mitä jauhelihasta tehdään. Keittoon laitetaan yleensä se missä on luita, rustoja, rasvaa ja lihaa, siis rinta, konttiluut, kyljet jne. Käristys syntyy paistista tai lavasta joka on sopivasti paloiteltu pakkaseen yhteen pussiin klöntiksi. palapaisti paistista ja sekaan vähän luisia kohtia. karjalanpaisti paistia ja vähän luita ja sikaa kyytipojaksi. paahtopaistiin selkää, jos on fileet mukana tai sitten pelkkää paistia. ozzobucco on niitä paloja alakonteista, niitä jossa on semmoinen renkula luu ja sen ympärillä pari lihasta, haudutetaan pitkään uunissa, mutta ei kuivata. Tarkoitan siis kaikenkaikkiaan että mitä pidempi haudutusaika sen varmemmin niitä luisia lihoja mukaan, nopeampiin versioihin puhdasta lihaa. Perusjako pitää tehdä niin, että sinulla on sopivia annoskokoja luita sisältäviä ruhonosia omissa pusseissaan ja sopivan annoskoon luuttomia lihoja omissa pusseissaan. Tärkeintä on, että laitat lihat kaksiin pusseihin joiden väliin laitat pahvilapun jossa lukee mitä ko. pussissa on. Esim. Paisti, luuliha, luutonliha, lapa jne. Ainahan ruuanlaittaja voi pelata rulettia, mitä sulatetusta paketista milloinkin löytyy, mutta on se jotenkin mukavampaa nähdä heti kättelyssä mitä siinä on. Ja verikohdat ja karvat pois ennen pakastusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kumpi vetoaa enemmän sinuun

      Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?
      Ikävä
      92
      1816
    2. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      85
      1272
    3. Tavoitteeni onkin ärsyttää

      Sua niin turhaudut ja unohdat koko homman
      Ikävä
      110
      1133
    4. Tunnistebiisi

      Laita joku tunnistebiisi, niin tiedän ett oot täällä ja kaipaat ehkä mua
      Ikävä
      75
      1011
    5. Taidat tykätä linnuista paljon

      Mikä on sun lemppari ☺️😉🥹🦢🐦‍⬛🦉🦜🦚
      Ikävä
      105
      919
    6. Okei nyt mä ymmärrän

      Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘
      Ikävä
      56
      848
    7. Ei sun tarvi jännittää enää

      en yritä enää mitään. Tiedän että olin mauton ja sössin kaiken.
      Ikävä
      36
      752
    8. Miks käyttäydyt noin?

      Välttelet kaikkia kohtaamisia...
      Ikävä
      47
      751
    9. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      47
      701
    10. Minkälainen ääni mulla on mies

      Sinun mielestä?
      Ikävä
      33
      683
    Aihe