Olisko teillä "mehtämiehillä" antaa linkkiä tai neuvoa kirjallisuuteen, mistä löytyy neuvoa kun haluaa oppia
laittamaan paloitellun hirven lihan pakastuskuntoon? Itse en metsästä, mutta vävy on hirvimiehiä ja kävi niin, että hän oli töissä 3 päivää, kun porukka paloitteli elukat. No sitten mulla oli 4 täyttä muovikassillista lihaa nenän edessä, enkä ikinä ennen ollut "siivonnut" pakastuskuntoon. Oli muuten silmä pyöreänä, kun kassista nousi tiskialtaan kokoinen lihamöykky. kuulemma paistia....
Oli siinä kylkeä ja muuta osaa mistä tehtiin jauhelihaa. ja filettä yms.
Ja minä eka kertaa koko hommassa... voitte kuvitella.
Joten jos löytyy apuja, olen kiitollinen. haluaisin oppia.
En pääse ruhon paloitteluun, siellä oppisi.
Joten olen vinkeistä kiitollinen.
apuva tarvitaan
3
253
Vastaukset
- kun...
vävy kirjakauppaan...
http://www.riista.fi/tilaukset/?open=24&selected=239
...jos kerran tollaasia ongelmia tuo eteen. ;)- puukko on, ei taitoa
Kiitos. Jos tuosta opuksesta lukemalla ei pilais hyvää lihaa. ihan oikeesti oli eka kerta kun touhusin noin isojen lihojen kanssa. kalan kanssa ei tuu ongelmia. Heti pannaan tilaukseen, siis tuo kirja.
Yritin itse netistä ehtiä vaikka millä haulla neuvoja, mutta ei toiminut.
Kumarrus sulle, autoit tolloa eteenpäin.
Olkoon tähtäimesi kohdallaan....... o=)
- madcook
totanoinnii tota. Mitäköhän niitä lihasta tehtäviä ruokalajeja onkaan, on keitto, käristys, palapaisti, karjalanpaisti, paahtopaisti, ozzobucco jne. ja lisäksi kaikki mitä jauhelihasta tehdään. Keittoon laitetaan yleensä se missä on luita, rustoja, rasvaa ja lihaa, siis rinta, konttiluut, kyljet jne. Käristys syntyy paistista tai lavasta joka on sopivasti paloiteltu pakkaseen yhteen pussiin klöntiksi. palapaisti paistista ja sekaan vähän luisia kohtia. karjalanpaisti paistia ja vähän luita ja sikaa kyytipojaksi. paahtopaistiin selkää, jos on fileet mukana tai sitten pelkkää paistia. ozzobucco on niitä paloja alakonteista, niitä jossa on semmoinen renkula luu ja sen ympärillä pari lihasta, haudutetaan pitkään uunissa, mutta ei kuivata. Tarkoitan siis kaikenkaikkiaan että mitä pidempi haudutusaika sen varmemmin niitä luisia lihoja mukaan, nopeampiin versioihin puhdasta lihaa. Perusjako pitää tehdä niin, että sinulla on sopivia annoskokoja luita sisältäviä ruhonosia omissa pusseissaan ja sopivan annoskoon luuttomia lihoja omissa pusseissaan. Tärkeintä on, että laitat lihat kaksiin pusseihin joiden väliin laitat pahvilapun jossa lukee mitä ko. pussissa on. Esim. Paisti, luuliha, luutonliha, lapa jne. Ainahan ruuanlaittaja voi pelata rulettia, mitä sulatetusta paketista milloinkin löytyy, mutta on se jotenkin mukavampaa nähdä heti kättelyssä mitä siinä on. Ja verikohdat ja karvat pois ennen pakastusta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1621562Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä271522Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on701338Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2251242- 1281125
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk3271094Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.
Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda1741087Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️2271037Nyt kun Pride on ohi 3.0
Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että3101027- 781026