Olisko teillä "mehtämiehillä" antaa linkkiä tai neuvoa kirjallisuuteen, mistä löytyy neuvoa kun haluaa oppia
laittamaan paloitellun hirven lihan pakastuskuntoon? Itse en metsästä, mutta vävy on hirvimiehiä ja kävi niin, että hän oli töissä 3 päivää, kun porukka paloitteli elukat. No sitten mulla oli 4 täyttä muovikassillista lihaa nenän edessä, enkä ikinä ennen ollut "siivonnut" pakastuskuntoon. Oli muuten silmä pyöreänä, kun kassista nousi tiskialtaan kokoinen lihamöykky. kuulemma paistia....
Oli siinä kylkeä ja muuta osaa mistä tehtiin jauhelihaa. ja filettä yms.
Ja minä eka kertaa koko hommassa... voitte kuvitella.
Joten jos löytyy apuja, olen kiitollinen. haluaisin oppia.
En pääse ruhon paloitteluun, siellä oppisi.
Joten olen vinkeistä kiitollinen.
apuva tarvitaan
3
235
Vastaukset
- kun...
vävy kirjakauppaan...
http://www.riista.fi/tilaukset/?open=24&selected=239
...jos kerran tollaasia ongelmia tuo eteen. ;)- puukko on, ei taitoa
Kiitos. Jos tuosta opuksesta lukemalla ei pilais hyvää lihaa. ihan oikeesti oli eka kerta kun touhusin noin isojen lihojen kanssa. kalan kanssa ei tuu ongelmia. Heti pannaan tilaukseen, siis tuo kirja.
Yritin itse netistä ehtiä vaikka millä haulla neuvoja, mutta ei toiminut.
Kumarrus sulle, autoit tolloa eteenpäin.
Olkoon tähtäimesi kohdallaan....... o=)
- madcook
totanoinnii tota. Mitäköhän niitä lihasta tehtäviä ruokalajeja onkaan, on keitto, käristys, palapaisti, karjalanpaisti, paahtopaisti, ozzobucco jne. ja lisäksi kaikki mitä jauhelihasta tehdään. Keittoon laitetaan yleensä se missä on luita, rustoja, rasvaa ja lihaa, siis rinta, konttiluut, kyljet jne. Käristys syntyy paistista tai lavasta joka on sopivasti paloiteltu pakkaseen yhteen pussiin klöntiksi. palapaisti paistista ja sekaan vähän luisia kohtia. karjalanpaisti paistia ja vähän luita ja sikaa kyytipojaksi. paahtopaistiin selkää, jos on fileet mukana tai sitten pelkkää paistia. ozzobucco on niitä paloja alakonteista, niitä jossa on semmoinen renkula luu ja sen ympärillä pari lihasta, haudutetaan pitkään uunissa, mutta ei kuivata. Tarkoitan siis kaikenkaikkiaan että mitä pidempi haudutusaika sen varmemmin niitä luisia lihoja mukaan, nopeampiin versioihin puhdasta lihaa. Perusjako pitää tehdä niin, että sinulla on sopivia annoskokoja luita sisältäviä ruhonosia omissa pusseissaan ja sopivan annoskoon luuttomia lihoja omissa pusseissaan. Tärkeintä on, että laitat lihat kaksiin pusseihin joiden väliin laitat pahvilapun jossa lukee mitä ko. pussissa on. Esim. Paisti, luuliha, luutonliha, lapa jne. Ainahan ruuanlaittaja voi pelata rulettia, mitä sulatetusta paketista milloinkin löytyy, mutta on se jotenkin mukavampaa nähdä heti kättelyssä mitä siinä on. Ja verikohdat ja karvat pois ennen pakastusta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 932474
Jotain puuttuu
Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu1012173- 821818
Hei A, osaatko
sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en441611- 781586
- 111555
- 341508
Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.
Onko kenellekään yllätys?541370Synnittömänä syntyminen
Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.891319Mitä tämä tarkoittaa,
että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?411244