Olisko teillä "mehtämiehillä" antaa linkkiä tai neuvoa kirjallisuuteen, mistä löytyy neuvoa kun haluaa oppia
laittamaan paloitellun hirven lihan pakastuskuntoon? Itse en metsästä, mutta vävy on hirvimiehiä ja kävi niin, että hän oli töissä 3 päivää, kun porukka paloitteli elukat. No sitten mulla oli 4 täyttä muovikassillista lihaa nenän edessä, enkä ikinä ennen ollut "siivonnut" pakastuskuntoon. Oli muuten silmä pyöreänä, kun kassista nousi tiskialtaan kokoinen lihamöykky. kuulemma paistia....
Oli siinä kylkeä ja muuta osaa mistä tehtiin jauhelihaa. ja filettä yms.
Ja minä eka kertaa koko hommassa... voitte kuvitella.
Joten jos löytyy apuja, olen kiitollinen. haluaisin oppia.
En pääse ruhon paloitteluun, siellä oppisi.
Joten olen vinkeistä kiitollinen.
apuva tarvitaan
3
242
Vastaukset
- kun...
vävy kirjakauppaan...
http://www.riista.fi/tilaukset/?open=24&selected=239
...jos kerran tollaasia ongelmia tuo eteen. ;)- puukko on, ei taitoa
Kiitos. Jos tuosta opuksesta lukemalla ei pilais hyvää lihaa. ihan oikeesti oli eka kerta kun touhusin noin isojen lihojen kanssa. kalan kanssa ei tuu ongelmia. Heti pannaan tilaukseen, siis tuo kirja.
Yritin itse netistä ehtiä vaikka millä haulla neuvoja, mutta ei toiminut.
Kumarrus sulle, autoit tolloa eteenpäin.
Olkoon tähtäimesi kohdallaan....... o=)
- madcook
totanoinnii tota. Mitäköhän niitä lihasta tehtäviä ruokalajeja onkaan, on keitto, käristys, palapaisti, karjalanpaisti, paahtopaisti, ozzobucco jne. ja lisäksi kaikki mitä jauhelihasta tehdään. Keittoon laitetaan yleensä se missä on luita, rustoja, rasvaa ja lihaa, siis rinta, konttiluut, kyljet jne. Käristys syntyy paistista tai lavasta joka on sopivasti paloiteltu pakkaseen yhteen pussiin klöntiksi. palapaisti paistista ja sekaan vähän luisia kohtia. karjalanpaisti paistia ja vähän luita ja sikaa kyytipojaksi. paahtopaistiin selkää, jos on fileet mukana tai sitten pelkkää paistia. ozzobucco on niitä paloja alakonteista, niitä jossa on semmoinen renkula luu ja sen ympärillä pari lihasta, haudutetaan pitkään uunissa, mutta ei kuivata. Tarkoitan siis kaikenkaikkiaan että mitä pidempi haudutusaika sen varmemmin niitä luisia lihoja mukaan, nopeampiin versioihin puhdasta lihaa. Perusjako pitää tehdä niin, että sinulla on sopivia annoskokoja luita sisältäviä ruhonosia omissa pusseissaan ja sopivan annoskoon luuttomia lihoja omissa pusseissaan. Tärkeintä on, että laitat lihat kaksiin pusseihin joiden väliin laitat pahvilapun jossa lukee mitä ko. pussissa on. Esim. Paisti, luuliha, luutonliha, lapa jne. Ainahan ruuanlaittaja voi pelata rulettia, mitä sulatetusta paketista milloinkin löytyy, mutta on se jotenkin mukavampaa nähdä heti kättelyssä mitä siinä on. Ja verikohdat ja karvat pois ennen pakastusta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1293267
- 1091311
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2671285Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.651096Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791061Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr141056IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku57979- 30976
Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie42944- 46854