Emmaljungan kaukalo + jalusta, arvosana HEIKKO!

Pettynyt Lastentarvike-liikkeen asiakas

Ostimme viime kevättalvella vauvan lasketun ajan lähestyessä Lastentarvike-liikkeestä Emmaljungalta turvakaukalon ja uutuutena niin hyvänä ja tarpeellisena ja ennen kaikkea TURVALLISENA myydyn isofix-jalustan.

Pelkkä istuinhan turvavyökiinnityksellä on saanut hyvät arvostelut testeissä, mutta nyt seuraavaa turvaistuimen vertailua tehdessä tutustuin autoliiton testeihin ja sattumalta huomasin, että Emmaljungan istuin telakalla (=jalustalla) oli saanut arvosanan HEIKKO! Testin videopätkissä näkyy kuinka istuin nimenomaan jalustakiinnityksellä nokkakolarissa lentää etupenkkiläisen puolelle. Ks. http://www.autoliitto.fi/testit_ja_ajoneuvot/lasten_turvaistuimet/emmaljunga_first_class_0_telakka/

Saman murska-arvion jalustan käyttö oli saanut myös saksalaisen ADAC:n sivuilla:
http://www1.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/kindersitze_2009/emmaljunga_first_class_base.asp?ComponentID=254556&Source...

Lastentarvikkeessa kysyessäni asiasta minulle kerrottiin, että juu, jalustaan on saatavilla vapaa-ehtoinen päivitys, mutta se ei ole pakollinen. Jos siis haluatte, niin sen ilmaiseksi saa… Tämä päivitys paketti meille tilattiin ja käymme sen huollossa asennuttamassa.

Se mikä tässä ihmetyttää on, ettei Lastentarvike ole tästä asiakkaitaan sen laajemmin infonnut. Ainakin meitä, joiden tiedot heillä asiakasrekisterissä on, olisi ollut helppo muistaa kirjeellä ja kertoa, että tämmöinen floppi on päässyt markkinoille ja tulkaa ihmeessä jalusta päivittämään. Soitin asiasta maahantuonnista vastaavalle ja hän kierteli asiaa ja kehtasi kertoa, että testien tekijät haluavat saada istuimiin jotain eroja ja kohdistavat sen vuoksi istuimiin ylisuuria voimakkuuksia. No, olipa asia niin tai näin, niin eivätpä kaikki istuimet saa arvosanaa heikko. Lisäsi vielä, että päivitys on vapaaehtoinen eikä pakollinen. Joo, ei varmaan, jos haluaa lapsen mahdollisessa nokkakolarissa lentävän tuulilasista läpi! Ovat kuulemma jalustan vaihdosta myymälöissä ja nettisivuilla tiedottaneet, mutta minulta ainakin on mennyt silmien ohi.

Tällaisen tiedotteen
http://www.lastentarvike.fi/content/2009/pdf/Newsletter_Emmalj_tk_052009_Fin.pdf?from=-1172950828581691

nyt netissä googlaillessani löysin, mutta ei tässäkään totuuden nimissä viitata testeissä todettuihin turvallisuusriskeihin vaan ympäripyöreästi mainitaan “mahdollisuus vaihtaa jalusta, sillä jatkuvasti kehitämme turvallisempia ratkaisuja.. ja plaa plaa…”

Itse olen todella pettynyt Lastentarvikkeen palveluun tässä suhteessa, sillä tämä mielestäni on turvallisuusriskin peittelemistä.

Toivottavasti mahdollisimman moni teistä jalustan ostaneista on huomannut heidän netti-ilmoituksen tai ilmoituksen liikkeessä uudestaan vieraillessa (itse viikottain liikkeessä vierailevana, en ollut sitä huomannut, joten hirveän näkyvästi ei ainakaan meidän lähiliikkeessä ole esillä ollut) ja saanut jalustan vaihdettua! Jos ette aiemmin ole, niin käykää ihmeessä vaihtamassa, sillä en usko, että Autoliitto ja ADAC riippumattomina tahoina huvikseen antavat heikkoja tuloksia, kun on kyseesä liikenneturvallisuus (mihin Lastentarvikkeen edustaja törkeästi viittasi)!

1

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ennenkuin alkaa syyttelemään

      Tässähän on nyt taas käynyt niin, että shoppaillaan tutkimatta tarpeeksi ja se pettymys on sitten jossain päin purettava ylläolevalla tavalla.
      Jos on vaativampaa tuotetta ostamassa PITÄÄ AINA huomio: AINA! tehdä itse kunnon taustatutkimukset!
      Mikäli ei sen verta itsestä saa aikaiseksi, niin voi vain syyttää itseään.
      Netissä löytyy tietoja ja keskustelupalstoilta galluppia ihan riittämiin.
      Liikettä ei tarvitse syyttää.

      No, kun on itse tyhmänä ostanut sitten "virheellisen"/"huonon" tuotteen niin asia käännetään hyvin herkästi liikkeen syyksi.
      Valitettavasti sinä olet sen päätöksen tehnyt ja vastaat siitä itse.

      Minä en ikinä osta sikaa säkissä, tutkimatta vähänkin hintavaa tai tarkoitusperältään tärkeää tuotetta ilman tarvittavia tietoja.
      Ethän sinä esim. GPS paikannintakaan vain osta tutkimatta ensin testejä ja katsomalla mikä on paras minun käyttööni. Ja jos ostat, niin se ei ole silloin liikkeen vika!

      Kaikenlaisia URPOJA sitä on kuluttajina!
      En kyllä muuta sano!

      Ja lisäksi : KAIKKI mikä tulee Lapselle, pitäisi muutenkin harkita ja tutkia tarkoin, ettei tule ostettua mitätahansa soopaa.
      Minä ainakin tutkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1807
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1667
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      789
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe