BILTEMA SÄHKÖKÄYTTÖINEN MUTTERINVÄÄNNIN

Renkaitavaihtamassa

Onkos kellään kokemusta / onko tarpeeksi riittävä sekä pelti- että alumiini vanteille toi vekotin? Ja mikäs olis hyvä momentti pelti- että aluvanteille? Ei ole itellä kompressoria että joutus senkin hommaan jos meinais tommosen paineilmavekottimen ostaa, olisko tästä vaihtoehtoa ehkäpä kumien vaihtoon? Vois muutaman euron säästää kun ei muuten tolle kompressorille olis käyttöä oikeastaan.

15

10704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • - Luxline -

      Kannattaako tuota renkaiden vaihtoa tehdä noilla sähkö- tai paineilmahärveleillä yhtään vaikeammaksi. Ostat vaan kunnon rengasavaimen (sellaisen teleskooppivartisen) tai ristikkoavainkin on älyttömän hyvä (ja nopea). Noilla avaimilla olisit jo vaihtanut renkaat siinä vaiheessa kun saat kopuran letkut tai sähköpiuhat vedettyä sinne auton viereen sitä pulttipyssyä varten.

      Jos oman mielipiteeni sanon, niin hyvä tunkki on sellainen, johon kannattaa panostaa. Ne autojen omat tunkit kun tahtoo olla tilapäiskäyttöön tarkoitettuja rimpuloita. Kumitassu tai laudan pala sinne auton ja tunkin väliin sitten kun nostaa, niin ei tule vaurioita...

      • - Luxline -

        Niin se momentti! Peltivanteille 100 Nm ja alumiinivanteille 120 Nm. Auton ohjekirjassakin sanotaan jotakin noista momenteista...


      • mutterinvääntäjä
        - Luxline - kirjoitti:

        Niin se momentti! Peltivanteille 100 Nm ja alumiinivanteille 120 Nm. Auton ohjekirjassakin sanotaan jotakin noista momenteista...

        Ostin syksyllä Bilteman keltaisen "proffesional" mallisen sähkökäyttöisen mutterinvääntimen, ja tänään kun vaihdoin viimesitä pyörää autossani niin kone alkoi savuamaan ja sen jälkeen lämpes niin paljon että piti viedä kone ulos autotallista viilentymään. Kätevä kone mutta aika kallis kone (80-90€) jos ei kestä kun 4x4 renkaan vaihtoa... Huomenna Biltemaan vaihtamaan/palauttamaan.... ;-(


    • tm61

      Hyvä laite hommasin biltemasta sinisen pulttipyssyn maksoi 40€ hintansa väärtti peli

    • Tätämieltäolen

      Ei ne Bilteman ja muidenkaan myymät halvat sähkökäyttöiset pulttipyssyt mihinkään momentiin väännä. Itse pitää vääntää rengasavaimella ensin irti momentista ja sitten koneella loput, sama kiinnityksessä loppukiristys käsin rengasavaimella. Hyvä akkukone ajaa saman asian.

      • Anonyymi

        Ei kai niitä tarvi momenttiavaimella irti vääntää 😅 vaan kiinnittää se viiminen vääntö


    • mieltäminäkintätä

      Mutta kun akkuvääntimen laturi sippaa eikä sitten löydykkään uutta niin uskoisin että verkkovirralla toimivalla omatoimi tekijä pärjää kun eihän sitä normaalisti tarvitse kuin kaksikertaa vuodessa.

    • Anonyymi

      (cool) (cool) (cool) (cool) (cool) (cool) (cool) (cool)

    • Anonyymi

      😀😀😀😀😀😀😀😀


      HEH HEH

    • Anonyymi

      Tytötkö tänne kirjoittelee kun ei hauiksesta löydy vääntöä yhteen renkaanvaihtoon?💪😺

    • Anonyymi

      On kokemusta. Täysin paska kone. Kolme kertaa pystyin renkaat vaihtamaan, neljännellä sakkas. Ja takuu vain 1 vuosi. Älä osta.

    • Anonyymi

      IMulla oli Bilteman verkkovirralla toimiva. Teho riitti kyllä ja oli näppärä renkaita vaihtaessa. Valitettavasti ei kestänyt vaan simahti ja sain takuuajalla palauttaa.

    • Anonyymi

      Pojat ja tytöt, pitääkö kaikkeen olla koneet? Renkaan vaihto 2 kertaa vuodessa on pieni ja kevyt homma tehdä vaikka ihan ristikkoavaimella ja pienellä hallitunkilla.
      Noissa akkuvehkeissä on se ongelma, että jos niitä ei käytä useammin, niin akut hiipuu nopeasti ja halvat ei kestä. Verkkovirralla pitää viritellä jatkoroikkia jne.. turhaa puuhaa ja leikkiä. Jos on laiska tai heikko, niin on olemassa rengashotellit tai ympäri kaupunkia ja kyliä olevia renkaanvaihtajia ja halvimmillaan se maksaa 20-25 euroa.

      • Anonyymi

        Perus renkaanvaihto onnistuu kyllä aika alkeellisillakin laitteilla kuten sanoit, mutta toisaalta jos esimerkiksi akkukäyttöiselle mutterivääntimelle on jotain muutakin käyttöä kuin auton renkaan vaihto, niin ei muuta kuin ostoksille. Nopeammin se aukoo ja kiinnittää mutterit kuin mikään ristikkoavaimen pyörittäjä. Vielä jos kertoimena on useampi auto, niin nopeuserokin kertaantuu. Ristikkoavain pyörittää löysää pulttia melkein kuin pulttipyssy, mutta se ero tulee avauksen alussa ja kiristyksen lopussa, ähräämisvaihe jää pois.
        Muuta käyttöä kuin pelkkää renkaanpulttien pyörittelyä on ainakin itsellä useamman kerran vuodessa, niin moottoripyörän rempoissa kuin mökkilaiturin talvi irrotuksen ja kevät kiinnityksen kanssa. Samat akut sopii sitten niihin vielä useammin käytettyihin laitteisiin, joten vanhin, jo 10-vuotispäivää viettänyt akkukin toimii vielä. Makitan härveleitä useampia.


    • Anonyymi

      Voimaa siitä kyllä löytyy irrottamaan kovemminkin kiinni olevat mutterit. Ongelmana kuitenkin että on täysin on/off kone, eli vetää täysillä tai ei ollenkaan. Ei sitä kiristämiseen voi käyttää koska helposti vetää kierteet pilalle. Oikeastaan mutterien avauksessakin on riski että vetää kierteet pilalle koska pyörii todella kovalla vauhdilla tai ei ollenkaan.

      En suosittele, hankkikaa mielummin akkukäyttöinen laatukone missä sormen painalluksella voi säätää pyörimisnopeutta. Esim Milwaukee on huippukone.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4853
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1161
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1136
    Aihe