Pastan kanssa?

nimimerkki2

Onkos hyvien tapojen mukaan pastan kanssa parempi tarjota punaviiniä vai valkoviiniä?

6

2243

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viiniä

      valkoviiniä. Punkku ei oikein sovi pastalle.
      Kohtuulisen hyvä on esim Cato Blanco, tai muu vastaava kuiva valkkari.

      • Pasta on melko neutraali syötävä, joten viiniä ei voi oikein valita sen mukaan. Viini määräytyykin mielestäni sen kanssa tarjottavien muiden ainesten mukaan - millainen soossi, mitä pääraaka-aineita on käytetty, onko etikkaista, öljyistä, tomaattista, lihaa, kalaa, äyriäisiä, mitä yrttejä, tulista, makeaa jne.

        Siksi tähän ei voi antaa oikeaa vastausta - kuten tuossa ylempänä on syvällä rintaäänellä annettu.

        Yleinen huomio voisi kai olla, että koska pasta on melko arkinen ruoka, niin viinikin voi olla kevyempi ja arkisempi - jopa kesäisin vaikka hyvä rosé-viini. Yleisesti ottaen jako valko- ja punaviineihin on vähän hämäävä, koska kysehän on mausta eikä niillä maun kannalta ole nyt niin suurta eroa - sen ovat sokkotestikin osoittaneet.

        Sen vuoksi valitaan viini, joka sopii päämaun kanssa - eikä se ole yleensä itse pasta vaan ne muut maut.


      • nimimerkki2
        crudo kirjoitti:

        Pasta on melko neutraali syötävä, joten viiniä ei voi oikein valita sen mukaan. Viini määräytyykin mielestäni sen kanssa tarjottavien muiden ainesten mukaan - millainen soossi, mitä pääraaka-aineita on käytetty, onko etikkaista, öljyistä, tomaattista, lihaa, kalaa, äyriäisiä, mitä yrttejä, tulista, makeaa jne.

        Siksi tähän ei voi antaa oikeaa vastausta - kuten tuossa ylempänä on syvällä rintaäänellä annettu.

        Yleinen huomio voisi kai olla, että koska pasta on melko arkinen ruoka, niin viinikin voi olla kevyempi ja arkisempi - jopa kesäisin vaikka hyvä rosé-viini. Yleisesti ottaen jako valko- ja punaviineihin on vähän hämäävä, koska kysehän on mausta eikä niillä maun kannalta ole nyt niin suurta eroa - sen ovat sokkotestikin osoittaneet.

        Sen vuoksi valitaan viini, joka sopii päämaun kanssa - eikä se ole yleensä itse pasta vaan ne muut maut.

        Tattis vaan! Luultavasti tässä talossa onkin sitten kevyttä punaviiniä pekonipastan seuraksi :)


      • sivustosta
        nimimerkki2 kirjoitti:

        Tattis vaan! Luultavasti tässä talossa onkin sitten kevyttä punaviiniä pekonipastan seuraksi :)

        ”Pasta
        Pastan juomat valitaan kastikkeen raaka-aineiden mukaan. Useimmiten viinit ovat varsin mutkattomia.
        Kasvis-, kala- ja äyriäispastoille valitaan melko kevyt ja raikas valkoviini.
        Voimakkaammille, esimerkiksi lihaa sisältäville pastaruoille valitaan keskitäyteläinen punaviini.”
        http://www.alko.fi/ruokasymbolit/fi/rjk_4

        Alkon suosittelemia juomia pastaruuille:
        http://www.alko.fi/ruokasymbolit/fi/rjk_4/juomat


      • x
        crudo kirjoitti:

        Pasta on melko neutraali syötävä, joten viiniä ei voi oikein valita sen mukaan. Viini määräytyykin mielestäni sen kanssa tarjottavien muiden ainesten mukaan - millainen soossi, mitä pääraaka-aineita on käytetty, onko etikkaista, öljyistä, tomaattista, lihaa, kalaa, äyriäisiä, mitä yrttejä, tulista, makeaa jne.

        Siksi tähän ei voi antaa oikeaa vastausta - kuten tuossa ylempänä on syvällä rintaäänellä annettu.

        Yleinen huomio voisi kai olla, että koska pasta on melko arkinen ruoka, niin viinikin voi olla kevyempi ja arkisempi - jopa kesäisin vaikka hyvä rosé-viini. Yleisesti ottaen jako valko- ja punaviineihin on vähän hämäävä, koska kysehän on mausta eikä niillä maun kannalta ole nyt niin suurta eroa - sen ovat sokkotestikin osoittaneet.

        Sen vuoksi valitaan viini, joka sopii päämaun kanssa - eikä se ole yleensä itse pasta vaan ne muut maut.

        Broilerin rintafilepaloja ruskistetaan öljyssä, lisätään sipulinpalat, paprikajauhetta, currya, pippuria.
        Lopuksi kermaa, ja annetaan kiehahtaa kokoon. Lisänä Tagliatelle.


      • x kirjoitti:

        Broilerin rintafilepaloja ruskistetaan öljyssä, lisätään sipulinpalat, paprikajauhetta, currya, pippuria.
        Lopuksi kermaa, ja annetaan kiehahtaa kokoon. Lisänä Tagliatelle.

        Tuohon ruokaan sopiikin paremmin sherry kuin valkoviini - currykerman vuoksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Arvaa miten paljon

      Haluan sua?
      Ikävä
      94
      1759
    2. Kolme miestä joukkoraiskasi nuoren naisen metsässä Helsingissä.

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000011193871.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=pr
      Maailman menoa
      235
      1602
    3. Mitä toiveita ja ajatuksia sulla

      On kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      90
      1361
    4. Sunnuntai terveiset kaivatulle

      Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!
      Ikävä
      66
      1032
    5. Aika usein mietin sitä

      Että miksi juuri minä olen se jonka kanssa haluaisit vakavampaa? Mikä minusta voi tehdä sellaisen että koet niin syviä t
      Ikävä
      46
      931
    6. Rakastan sinua ja

      Tiedät sen.
      Ikävä
      47
      918
    7. Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?

      Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman
      Ikävä
      38
      908
    8. Eräästä kalastuksenvalvojasta leviää video !

      Ennemmin tai myöhemmin tänne palstalle tulee videonpätkä, jossa kerrotaan paikallisesta "kalastuksen valvojasta". Ei si
      Suomussalmi
      9
      904
    9. On ikävä sua

      Rakas ❤️.
      Ikävä
      46
      862
    10. IS Viikonloppu 26.-27.4.2025

      Koviksen ovat laatineet Eki Vuokila ja piirrospuolista vastaa Lavonius, jolloin 2,5 vaikeusasteen ristikko on saatu aika
      Sanaristikot
      37
      849
    Aihe