Pastan kanssa?

nimimerkki2

Onkos hyvien tapojen mukaan pastan kanssa parempi tarjota punaviiniä vai valkoviiniä?

6

2282

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viiniä

      valkoviiniä. Punkku ei oikein sovi pastalle.
      Kohtuulisen hyvä on esim Cato Blanco, tai muu vastaava kuiva valkkari.

      • Pasta on melko neutraali syötävä, joten viiniä ei voi oikein valita sen mukaan. Viini määräytyykin mielestäni sen kanssa tarjottavien muiden ainesten mukaan - millainen soossi, mitä pääraaka-aineita on käytetty, onko etikkaista, öljyistä, tomaattista, lihaa, kalaa, äyriäisiä, mitä yrttejä, tulista, makeaa jne.

        Siksi tähän ei voi antaa oikeaa vastausta - kuten tuossa ylempänä on syvällä rintaäänellä annettu.

        Yleinen huomio voisi kai olla, että koska pasta on melko arkinen ruoka, niin viinikin voi olla kevyempi ja arkisempi - jopa kesäisin vaikka hyvä rosé-viini. Yleisesti ottaen jako valko- ja punaviineihin on vähän hämäävä, koska kysehän on mausta eikä niillä maun kannalta ole nyt niin suurta eroa - sen ovat sokkotestikin osoittaneet.

        Sen vuoksi valitaan viini, joka sopii päämaun kanssa - eikä se ole yleensä itse pasta vaan ne muut maut.


      • nimimerkki2
        crudo kirjoitti:

        Pasta on melko neutraali syötävä, joten viiniä ei voi oikein valita sen mukaan. Viini määräytyykin mielestäni sen kanssa tarjottavien muiden ainesten mukaan - millainen soossi, mitä pääraaka-aineita on käytetty, onko etikkaista, öljyistä, tomaattista, lihaa, kalaa, äyriäisiä, mitä yrttejä, tulista, makeaa jne.

        Siksi tähän ei voi antaa oikeaa vastausta - kuten tuossa ylempänä on syvällä rintaäänellä annettu.

        Yleinen huomio voisi kai olla, että koska pasta on melko arkinen ruoka, niin viinikin voi olla kevyempi ja arkisempi - jopa kesäisin vaikka hyvä rosé-viini. Yleisesti ottaen jako valko- ja punaviineihin on vähän hämäävä, koska kysehän on mausta eikä niillä maun kannalta ole nyt niin suurta eroa - sen ovat sokkotestikin osoittaneet.

        Sen vuoksi valitaan viini, joka sopii päämaun kanssa - eikä se ole yleensä itse pasta vaan ne muut maut.

        Tattis vaan! Luultavasti tässä talossa onkin sitten kevyttä punaviiniä pekonipastan seuraksi :)


      • sivustosta
        nimimerkki2 kirjoitti:

        Tattis vaan! Luultavasti tässä talossa onkin sitten kevyttä punaviiniä pekonipastan seuraksi :)

        ”Pasta
        Pastan juomat valitaan kastikkeen raaka-aineiden mukaan. Useimmiten viinit ovat varsin mutkattomia.
        Kasvis-, kala- ja äyriäispastoille valitaan melko kevyt ja raikas valkoviini.
        Voimakkaammille, esimerkiksi lihaa sisältäville pastaruoille valitaan keskitäyteläinen punaviini.”
        http://www.alko.fi/ruokasymbolit/fi/rjk_4

        Alkon suosittelemia juomia pastaruuille:
        http://www.alko.fi/ruokasymbolit/fi/rjk_4/juomat


      • x
        crudo kirjoitti:

        Pasta on melko neutraali syötävä, joten viiniä ei voi oikein valita sen mukaan. Viini määräytyykin mielestäni sen kanssa tarjottavien muiden ainesten mukaan - millainen soossi, mitä pääraaka-aineita on käytetty, onko etikkaista, öljyistä, tomaattista, lihaa, kalaa, äyriäisiä, mitä yrttejä, tulista, makeaa jne.

        Siksi tähän ei voi antaa oikeaa vastausta - kuten tuossa ylempänä on syvällä rintaäänellä annettu.

        Yleinen huomio voisi kai olla, että koska pasta on melko arkinen ruoka, niin viinikin voi olla kevyempi ja arkisempi - jopa kesäisin vaikka hyvä rosé-viini. Yleisesti ottaen jako valko- ja punaviineihin on vähän hämäävä, koska kysehän on mausta eikä niillä maun kannalta ole nyt niin suurta eroa - sen ovat sokkotestikin osoittaneet.

        Sen vuoksi valitaan viini, joka sopii päämaun kanssa - eikä se ole yleensä itse pasta vaan ne muut maut.

        Broilerin rintafilepaloja ruskistetaan öljyssä, lisätään sipulinpalat, paprikajauhetta, currya, pippuria.
        Lopuksi kermaa, ja annetaan kiehahtaa kokoon. Lisänä Tagliatelle.


      • x kirjoitti:

        Broilerin rintafilepaloja ruskistetaan öljyssä, lisätään sipulinpalat, paprikajauhetta, currya, pippuria.
        Lopuksi kermaa, ja annetaan kiehahtaa kokoon. Lisänä Tagliatelle.

        Tuohon ruokaan sopiikin paremmin sherry kuin valkoviini - currykerman vuoksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3382
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      46
      3192
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      123
      2718
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      43
      2548
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1953
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1860
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1636
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      87
      1495
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1330
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1199
    Aihe