peliautomaatteihin rekisteröityminen

rayray

25

957

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 49586347857945734957

      Jos alaikäiset saavat viinaa, niin miten kuvittelet pelaamisen osalta käyvän?

      • rwe4tfwe4tw4t

        poistetaan alko ja RAY ja kaikilla on hauskempaa!


      • PELIRIIPPUVUUS
        rwe4tfwe4tw4t kirjoitti:

        poistetaan alko ja RAY ja kaikilla on hauskempaa!

        Varmasti aivan hyvä. On paljon eläkeläisiä, joilta eläkepäivänä menee
        RAY:n peleihin suuri osa eläkkeestä. Siis ovat jo peliriippuvaisia.
        Moni haluaisi lopettaa, mutta ei pysty. Kiitos tällaisesta päätöksestä.


      • rwe4tfwe4tw4t kirjoitti:

        poistetaan alko ja RAY ja kaikilla on hauskempaa!

        Siis vapaa kilpailu näihin. Monopoli on vaan pahempi. Menee enmmän rahaa ostaa kalliinpaa viinaa ja enemmän rahaa kun pelaa huonoja rahapelejä.


      • rwe4tfwe4tw4t kirjoitti:

        poistetaan alko ja RAY ja kaikilla on hauskempaa!

        Joo, noissaha on ideaa ! Mahtava idea ! Ja totta se olisi.


      • Mersu666
        rwe4tfwe4tw4t kirjoitti:

        poistetaan alko ja RAY ja kaikilla on hauskempaa!

        Niin just. Ei tule kenellekkään mieli pahaa.


      • ääöää

        nyt siihen liittyy ollenkaan?


    • elä vapaana

      Käsittämättömiä ajatuksia rekisteröinnistä. Vapaa kilpailu. Monopolit tulee muutenkin purettua. On vain ajna kysymys koska. Onneksi ollaan EU;ssa.

    • totta se pitää tehdä ! kun ei kukaan kaupoissa, kioskeissa yms valvo niitä peliautomaatteja yhtään, ja usein
      mäkin nään selvästi alaikäsii pelaamassa....... ei kauppiailla mukamas oo aikaa vahtia niitä........kyllä pitäisi ol
      la !

      • Salla70

        Todella hyvä idea. Juu pitäisi vahtia, mutta ei todellakaan ehdi, se on totta. Itse olen kaupassa töissä ja saadaan niitä automaatteja koko ajan olla alaikäisiltä sammuttelemassa ja papereita kyselemässä. Siihen työhön saisi palkata oman työntekijän, että valvonta toimisi. Ei todellakaan ole aikaa vahtia. Tuo olisi loistava idea, kannatan...


      • Jalon

        Itse parisen vuotta nyt seuraillut alaikästen toilailua pelikoneilla ja pistää näkeen punasta tollaset "ei mukamas oo aikaa vahtia niitä"-kommentit,voi jee sanon mä! :D
        Oon opiskelujen ohella iltasin kioskilla töissä jossa käy parhaimmillaan noin sata asiakasta tunnissa.
        Ja yksin ollaan töissä kun säästetään...
        Siinä samalla ku tunget lottolappua koneeseen seuraavan asiakkaan tyrkyttyäessä jo lehtirahojaan ensimmäisen olan yli ja jonkun rantojenreiskan könytessä epäilyttävästi kaljakaapilla kymmenen muun ihmisen jonottaessa kiireisenä omaa vuoroaan vilkuillen mikä siellä kestää,
        katsahdat pelikoneelle ja kappas,taas siellä on joku vaahtosammutin pelaamassa!
        Noh,sitten ystävällisesti huikkaset jonon yli raksiessasi puuttuvia rukseja papparaisen pikkasen luovasti täyttämään lottolappuun että "tulisko pojat näyttään niit papereita siihen pelaamiseen?",
        jolloinka vastauksena on "Ei mulla v**** oo mitään papereita",taikka tyynesti pelaamisen jatkaminen aivan kuin koko kysymystä ois kuullutkaan.
        Nooh,minäpäs pistän koneen kaukosäätimellä kiinni ja riennän samalla kiskaseen rantojenreiskaa lipareesta että "se kassa ei sitten ollut siellä ulko-ovella,ehei!",
        jolloinka joku iloinen asiakas on jo ehtinyt rientää pojilta vapaaksi jääneelle pelikoneelle ja huutaa että saisko sen auki kun tahtoo(HETI!) pelata...No tokihan avataan.
        Jatkan loputonta jonon purkamista ja kun oon hetkisen kääntyneenä valkkaamassa asiakkaalle hyllystä röökiä mihin sen viissenttiset parin palautuspullon kaa riittäis niin mitäs käy?!
        Samat kullanmurut kirmaa takas ulko-ovesta vapautuneelle pelikoneelle koska hepä tietävät että kaukosäätimellä koneen sulkeminen toimii niin hienosti että Ray:n Reilumasiina antaa auliisti pelata jokaikisen kolikon jonka sinne koneeseen ehdit tunkemaan ennenkuin myyjä ehtii painaa nappulaa,jei!
        Tässä vaiheessa pinna katkee ja meen sitten sinne pojille huutamaan pää punasena että "Jumala Auta jos se ei mee teille jakeluun niin blaa blaa..!",samaan aikaan jonossa olevat ihmiset tuijottavat suu auki tekemättä tai sanomatta mitään,paitsi ensimmäisenä oleva joka huikkaa "Hei anteeks nyt vaan mut saisinko mä maksaa nää mun ostokset kun mulla on vähän kiire tohon junaan?!" ...No tottakai.

        Tätä sirkusta kun jatkat muutaman illan perättäin niin alat pikkuhiljaa arvostaa KAIKKIA toimenpiteitä ja parannuksia mitä pelaamisen valvontaan kehitetään.
        Uuden arpajaislain myötä Veikkaus otti hienosti käyttöön kesällä K18-rajoituksen niin kuponkipeleihin kuin arpoihinkin ja riemu oli jo keväällä katossa kun luulimme RAY:n noudattavan samoja linjoja.
        RAY kuitenkin ilmoitti hakevansa noin vuoden siirtymisaikaa tuohon ikärajan nostoon,siirtymäaikaa perusteltiin muun muassa pelimateriaalin uudistamisella ja pelikoneiden taustatekstien vaihtamisella...
        Joopa joo,eiköhän selvää ole että RAY pitkittää viimeseen asti K18-ikärajan käyttöönottoa ihan siitä syystä että yllättävän monen penskan viikkorahojen menetys tulee kipeästi tuntumaan RAY:n rahasaaliissa,
        siitähän tais olla ihan juttuakin uutisissa kesän korvilla jossa valitettiin että näin ja näin monta eri rahoituskohdetta jää ilman rahoja kun pennut ei enää saa pelata.
        Mutta totuus on se että pitkällä tähtäimellä myös RAY tulee säästämään niin omia kuin koko yhteiskunnankin varoja kieltämällä ja rajoittamalla pelaamista niin alaikäisien kuin muidenkin riskipelaajien kohdalla,sillä peliriippuvaisten ongelmien ratkonta kasaantuu lopulta niin RAY:n kuin meidän tavallistenkin parin euron pelaajien harteille.
        Nuorten pelaamisen salliminen on paitsi täysin turhaa,myös voimakasta riippuvuutta aiheuttavaa.
        Mistäkö tiedän? Mä oon nähnyt sen vaikutukset muutaman metrin päästä omin silmin jo parin vuoden ajan.


    • haba,

      Ei opeteta penskoja riippuvuuteen vaikka sekin vähän tulkinnallinen juttu. Jos on taipumus riippuvuuteen niin löytyy muitakin tapoja kuin pelaaminen. Mainittiinko jutussa ikärajasta ollenkaan?
      En ole vuosiin laittanut euroakaan noihin masiinoihin. Kun "vanha" pokeri hävisi ja nämä uudet rahasyöpöt tuli tilalle katosi voitotkin.
      Markka-aikana aloitin 3mk ja lopetettuani oli n.800mk ja tämä vanhalla pokalla.

      "RAY kuitenkin toivoo, että rekisteröinti pysyisi vapaaehtoisena tulevaisuudessakin."
      Tietysti toivoo mutta penskoille ainakin pelikielto.

    • RAYHAHENKI :@

      senttiäkään? Täytyy olla päässä vikaa sellaisella, joka pelaa päivästä toiseen noita onnettomia automaatteja "pienen rikastumisen toivossa". Hah :D RAY 0 RAYHAHENKI, JOKA ORJUUTTA TYHMÄN PELAAMAAN NÄITÄ TYHMIÄ AUTOMAATTEJA JA HÖLMÖT PELAAVAT VIELÄ NE VOITTONSAKIN. SUCKERS XD

      • prrrrrrrrr

        kaupoilla pitäisi olla selkärankaa ja lopettaa peliautomaattien pitämisen auloissa. Peliautomaatit suljettuihin liiketiloihintiloihin, joissa olisi ikäraja riittävän korkea.


    • 9+15

      SUOMI ON BIG BROTHER, JA KAIKKI SUOMALAISET NÄIN OLLEN ERITTÄIN TYHMIÄ......
      taas rajoitetaan normaalin ihmisen elämää. tähän rajoitukseen on ihan varmasti jokin rahaan liittyvä syy mistä meneee rahat vanhaselle??! on V#ttu kun kohta ei saa edes kusta rauhassa kun videokamerat seuraa jokaista liikettäsi!!!
      tuo rekisteröinti lopettaa niiden pelaamisen, jotka ei ole koukussa näihin peleihin, yrittääkö valtio saada koottua tietorekisterin ihmisistä jotka ovat koukussa pelaamiseen ja vievät näiltä viimeisetkin rahat!?
      ja tuohon ikärajaan:
      OLISI PAREMPI JOS LAPSET PELAIS ENNEMMIN PELIKONEITA KU RYYPPÄIS, VETÄIS TUPAKKAA JA HUUMEITA!!

      • tyhmiltä rahat pois

        Tyhmäthän noihin häviää rahansa. tyhmiltä rahat pois pelejä siis.


    • Älyhoikkanen

      On aivan edesvastuutonta, kun peliautomaatteja voi pelata pankkikorteilla sekä se jos eurot valuvat poliitikkojen vaalitueksi...

    • Herra O

      Muutenkin tehdään kuten hölmöläiset.
      Tupakkaa myydään edelleen tauluista joissa hyvin esillä, olut on sisäävetotuotteena ja tässä rayn asiassakaan ei viisautta ole sen enmpää.
      Ei mitää rekisteriä vaan korttipelaaminen kiellettävä ehdottomasti sekä rahanvaihtoautomaatit pois.
      Tässä pari lääkettä heti ensialkuun- ja sit kassoilla ei vaihdeta pelirahaa.

    • kohta asun virossa

      muutan kohta vittuun täältä!

      • Ja kaveris kans

        Virossa vielä katkotaan jalkoja peliriippuvaisilta ku on pienet pelihimot iskeny! Mee sinne.


    • syömiskielto, ilotul

      verhovero, kenkävero, panemisvero, tulitikkuvero, hamevero, housuvero, pissavero jne...


      pelikielto, viinakielto, purkkakielto, panemiskielto, syömiskielto, ilotulitekielto...


      mediaveropakko, autoveropakko, vanhasentukemispakko


      SUOMI ON TÄYNNÄ PAKKOJA, KIELTOJA JA VEROJA, AHDISTAA!!!!!!!!!
      SUOMESTA TULOSSA AHDISTAVA BIG BROTHER!

    • KANNATAN!

      Omalta kohdalta voin kertoa miksi.
      Äitini alkoi pelaamaan noita pelejä, en tiedä kauanko mutta tuli riippuvaiseksi, näin jälkikäteen ajattelee että miksei sitä huomattu, no hän oli eläkkeellä ja me lapset töissä päivät, pelaamisriippuvaisuus paljastui vasta isän vaikean sairauden myötä kun hän kuoli. Isä hiipui Alzhaimerin ja Dementian vuoksi ja ihmettelinkin että kun isä vielä oli kotona ja heillä kummallakin juoksi eläkkeet ja asunto oli maksettu niin äitini lainasi rahaa minulta isän lääkkeisiin kun heidän rahat ei riittäneet ja eläkkeentulo oli vasta parin päivän päästä, en ajatellut asiaa ja lainasin rahaa jonka äitini kyllä maksoi takaisin, no sitten tuli aika siirtää isä laitokseen kun äiti ei enää jaksanut hoitaa. meni taas aikaa ja äidin ja isän omistama asunto myytiin jotta äidillä olisi lyhyempi matka isää katsomaan ja rahaa vanhuudenpäiviä varten, asunnosta saatiin 65000€ joka oli kohtuuhinta siitä asunnosta , arvo kasvanut n. kaksinkertaiseksi 10 vuoden aikana ostohintaan nähden, mutta asunnossa ei hissiä.
      isä kuoli n. 1 vuoden päästä asunnon myymisestä, ja siitähän alkaa se kuolinpesän perkaminen, raskas ja surullinen asia mutta joka kuitenkin pitää tehdä. pesän rahavarannoista oli alle puolet jäljellä eläkkeet ja asunnon myynnistä saaduista rahoista arviolta 35000€ oli pelattu kolikkopeleihin ja pelaaminen jatkuu vieläkin tosin rajoitetulla käteisnostooikeudella ettei aja itseänsä puille paljaille että vuokrat ja pakolliset menot pystyy maksamaan. suru tekee ihmisen käyttäytymisen täysin käsittämättömäksi, mutta miksi se lohtu löytyy syytämällä rahaa peliautomaatteihin, ei voi käsittää, siksi rajoitukset pitäisi saada koskemaan myös ikäihmisiä.

      • Mrtsvsa

        voi juma mikä idea, kuka neropatti tuon on mahtanut
        keksiä? eikö nyt automaattiin muutamaa kolikkoa saa
        tiputtaa ilman että täytyy rekisteröityä, no jääpä kolikot sitten taskunpohjalle
        Tosin osalle ihmisistä aiheuttaa riippuvuuden, pelaavat koko elämänsä hedelmäpeliin....


      • Mssva
        Mrtsvsa kirjoitti:

        voi juma mikä idea, kuka neropatti tuon on mahtanut
        keksiä? eikö nyt automaattiin muutamaa kolikkoa saa
        tiputtaa ilman että täytyy rekisteröityä, no jääpä kolikot sitten taskunpohjalle
        Tosin osalle ihmisistä aiheuttaa riippuvuuden, pelaavat koko elämänsä hedelmäpeliin....

        Olisko just sen takia JÄRKEÄ.Että kun osalle aiheuttaa sit riippuvuutta?


      • Mrtsvsa
        Mssva kirjoitti:

        Olisko just sen takia JÄRKEÄ.Että kun osalle aiheuttaa sit riippuvuutta?

        PIENELLE OSALLE! 1 PROSENTTI


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      141
      2091
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1264
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1147
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1027
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      93
      946
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      912
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      60
      880
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      834
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      820
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      723
    Aihe