milloin sairaslomalle

mietityttää

Tässä mietityttää et eilen kävin neuvolassa ja on rv 24.Neuvola täti jo ehdotti sairaslomalle jääntiä, mutta mielestäni voin tosi hyvin vaikka kaksosia odotan. Ei mitään oireita tai ongelmia ja mahakin on vielä melko siedettävä..
Millä viikoilla muut ovat jääneet sairaslomalle?
Millä viikoilla muiden kaskoset ovat syntyneet? Neuvola täti epäili et ei mene kovin yli rv 38..

3

630

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mä ja kolme

      Ei kannata jäädä sairikselle ennen kuin on pakko.. tulee aika pitkäksi.. yleensä sit aikasintaan kun on 28 viikkoa täynnä.. minun kaksoseni syntyivät tasan 38 v vaikka esikoinen oli keskonen.. usein vaan hössötetään liikaa.. ja synnyttämäänkin menin suoraan kotoa, en ollut päivääkään sairaalassa ennen sitä

      • .....

        Miksi lomalla pitäisi olla tylsää? Eihän sairasloman tarvitse kotiin jumittumista ja harrastuksista luopumista tarkoittaa, varsinkin kun ei ole oikeasti sairas vaan raskaana ja voi hyvin. Pikemminkin päinvastoin: aikaa jää enemmän niin lepoon kuin harrastuksillekin. Tietysti jos elämä tosiaan pyörii työn ympärillä, eikä vapaa-aikaa juuri ole, voi olla vaikeampi keksiä mielekästä tekemistä, eikä ehkä osaa vaan olla ja ottaa rennosti. Ehkä sitä suuremmallakin syyllä kuitenkin kannattaisi pitää työstä lomaa.

        Jäin sairaslomalle muistaakseni jo viikolla 24, koska työhöni liittyi paljon nostelua ja muuta fyysisesti raskasta, eikä sitä oikein voinut järkevällä tavalla keventääkään. Kun minulla siis tuossa vaiheessa sattui lääkärin aika olemaan, otin hänen ehdottamansa loman ilomielin vastaan. Vointini oli kyllä hyvä, kuten oli oikeastaan loppuun asti, eikä komplikaatioitakaan ollut. Halusin vain pelata varman päälle, kun kyse oli vauvojeni hyvinvoinnista.

        Saikulla teinkin sitten lähes kaikkea, mitä normaalistikin vapaa-ajallani harrastan (tai harrastin ennen lasteni syntymää, jonka jälkeen aika on luonnollisesti ollut kortilla). Toki esim. rankimmat liikuntamuodot olivat jo aiemmin raskauden aikana vaihtuneet vähän rauhallisempiin ja kevyempiin versioihin. Tein paljon sellaisiakin asioita, joihin ei työn ohessa ollut riittänyt aikaa tai energiaa. Lisäksi kyllä myös lepäsin paljon ja rauhoituin. Ei koko ajan tarvitse niin kauheasti ohjelmaa ollakaan, vaikka kuinka energinen ja menevä ihminen olisikin.

        Riippuu siis paljon myös työn luonteesta, milloin on paras aika jäädä lomalle. Kevyemmässä työssä olisin varmaan uskaltanut jatkaa muutaman viikon pitempään, vointini mukaan. Tavallisesti sairaslomalle jäämistä suositellaan viimeistään viikkojen 26-30 paikkeilla, vaikkei komplikaatioita olisikaan ilmennyt. Tarkoitus on paitsi säästää äitiä, myös antaa vauvoille entistä paremmat mahdollisuudet kasvaa kohdussa pitempään. Kohtu nimittäin alkaa noilla viikoilla olla yhtä suuri kuin yksisikiöisessä raskaudessa täysiaikaisena, joten on selvää että lepo tulee tarpeeseen. En todellakaan kirjoita tätä pelotellakseni ketään, mutta ennenaikaisen synnytyksen riski on kaksosraskaudessa moninkertainen yksisikiöiseen verrattuna. Myös varoitusmerkkejä, kuten supistuksia, voi olla vaikeampi tulkita, joten kohdunsuulla voi alkaa tapahtua huomaamatta ja ennen aikojaan. Siksi tilannetta seurataankin tiiviimmin.

        Omat lapseni syntyivät n. viikkoa ennen laskettua aikaa. Raskauteni kesti siis hieman pitempään kuin kaksosraskaus keskimäärin, muttei ole lainkaan mahdotonta päästä vaikka laskettuun aikaan ja ylikin. Tosin silloin synnytys yleensä käynnistetään, ellei äiti itse halua vielä odottaa. Keskimäärin kaksoset taitavat Suomessa syntyä siinä viikoilla 37-38, mikäli tuo tieto vielä paikkansa pitää. Kaksosethan "kypsyvät" kohdussa yksösvauvaa nopeammin, ja ovat siten yleensä valmiitakin syntymään hieman aiemmin.


    • Nonna-84

      En itse ollut työelämässä kaksosia odottaessa, mutta lääkäri sanoi, että jos olisin työssä niin sairausloma alkaisi joka tapauksessa viimeistään rv 28, vaikka olisinkin ihan hyväkuntoinen.

      Mulle höpötettiin koko raskausaika, että pojat syntyvät viim. rv38. No, pojat näkivät päivänvalon rv 39 3!;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5424
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1937
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe