Jyväskylä Suomen 3. kallein kaupunki

samil-2

Miksi meitä liitosaleulaisia rangaistaan?

Kiinteistövuokrat nousevat, loppukin joukkoliikenne lopetetaan...

Kaikki palvelut aiotaan siirtää Cityläisten keskustaan, jossa huonojalkainen pärjää vain pyörätuolilla.

Minä en ymmärrä mitään vihreää ajatusta siinä että asutaan mahdollisimman epäekologisissa kerrostaloissa, joiden etukin lämmitetään pakkasellakin sulaksi. Lisäksi nämä Jyväskylän SuuuuurCityalueet ovat sellaisia, joihin huonojalkaisilla ei ole asiaa. Miksi vihreät vastustavat marketteja, mutta intohimoisesti rakentavat SuperSityjä, jonne ei pääse kuin tervejalkaiset.

Onko superHypermarkettikeskittymä oikeutettu sillä, että siellä on ison rahan asuntoja? Sinne siirretään kuntaliitosalueilta pois palvelut. Ne menevät paikkoihin, joihin ei vanha ihminen pääse ja joihin ei se hienosti ruutuukaava-alueella toimiva joukkoliikenne ikinä kulje.

Jyväskylässä on toimiva joukkoliikenne! Kuka ottaa siitäkin valheesta vastuun - eivät ainakaan sen enempää keput kuin sossut kuin vihreät. Olen ollut vihreissä, mutta viimeinen vuosi on avannut silmäni lopullisesti. Kaikki puolueet menevät samaan kastiin. Suomi venäläistyy kovaa kyytiä.

Korrupotio opn sallittu ja itseasiassa hyve. Toisaalta eläkeläiset pakotetaan pimeään työhän, mikäli pystyvät. Toinen vaihtoehto on olla ostamatta lääkkeitä, sillä mahakin tarvitsee muutakin kuin kauraryyniä. Onneksi kuolema tulee silloin nopeammin.

Ottakaa ...leen poliitikot se armopilleri vakavaan keskusteluun älkääkä yrittäkö häväistä ihmisiä, ketkä puhuvat elämän tosiasioista.

2

535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Talouslaskija

      Keino ja taloudellisesti järkevä säästökeino on laskea tietylle neliömäärälle riittävästi asuntoja ja asukkaita tarvittaessa täydennys rakentaa.Mitä pienemmälle alueelle saadaan enemmän asuntoja sitä halvempaa ja kansantaloudellisesti järkevämpää, hypermarkettejen viereen taloja jne.Aina tulee ajatella kokonais tehokkuutta kuin halutaan mahdollisimman edullista ja toimivaa asumista, mitä ei suinkaan yksittäisten omakotitalojen jne rakentaminen ole.Haja asutus on kaikista kallein asumismuoto sekä ekologisesti että muidenkin kulujen takia.

      • samil2

        Virallisessa tutkimuksessa on jo aikoja sitten todettu kerrostalojen epäekologisuus. Asuin itsekin aikoinani 70-luvun lähiössä asunnossa, josta oli unohtunut osittain elementtien välinen eristys ja nurkissa oli kuuraa talvipakkasella.

        Nytkään niitä eikä muitakaan lähilötaloja ei ole korjattu. Paljonko Suomessa on näitä liian harvoiksi rakennettuja kerrostaloja?

        Aikoinaan viimeisen energiakriisin aikana tehtiin vanhoista puutaloista hometaloja hullun muovieristämisen avulla - muovit olivat väärällä puolella seinää jne.

        Nyt ollaan menossa samaan hulluuteen. Talojen pitäisi olla pulloja. Miten käy jo huonon rakennuspolitiikan seurauksena tehdyissä homekouluissa altistuneille ihmisille, kun he muuttavat taloon, jossa on jo 5 vuoden päästä taatusti homevaurioita. PALJONKO tuli säästöjä, kun kouluilta potkittiin talkkarit kortistoon?

        Kukaan poliitikoista ei taatusti halua vastata tähän kysymykseen. Vielä 50 -talkkarit osaisivat työnsä, mutta eihän niitä voida palkata, koska ei ole rahaa... Rahaa kyllä pakkoremonttiin on.

        Toisaalta pitääkö taloon tuleva ja lähtevä ilma käsitellä sähköllä? Suomalainen rakentamisen osaminen on kadonnut töistä pois potkittujen 50 henkilöiden mukana. Nyt meillä rakentavat virolaiset, liettualaiset, latvialaiset, venäläiset ja koulupojat. Kellään ei ole vastuuta, koska rakennuyhtiön alihankkija kuitenkin tekee konkan ennnen kuin kohde valmistuu.

        Kyllä sillä sähköilmakonstilla saadaan taas sähkön kulutusta lisättyä oikein hyvin. Tämä haisee osittain ydinvoimalobbareiden touhulta. Suomessa kaikki näyttää olevan sallittua, mistä ei erikseen ole säädetty.

        Tervetuloa uudet hometalot! Kun tuhot ovat esillä, niin aliurakoitsijaa ei enää ole vastaamaan mistään ja pääurakoitsijallahan ei ole vastuuta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2703
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2290
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2040
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      14
      1775
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe