Merimiehen elämä

VanhaSeilori

Kyllä se on niin että nykyäänkin ammatti sopii vain harvoille. Tälläkin palstalla valitetaan että palkkaa ei riitä pitämään perhettä hengissä, mutta ette ota huomioon että palka on yhdelle tarkoitettu. Merimiehen ei ole järkeä perhettä perustaa niin kauan kuin on töissä laivoilla! vaimo se elää puutteessa ja takuulla pettää jossain vaiheessa.

Kyllä se on niin että merimiehen ura on vielä nykyään pikemminkin elämäntapa kuin ammatti. Perheellisille valittajille ei ole sijaa tällä alalla. Menkää vaikka perheelliset supermarkettiin töihin... laivoilla teidän pilliskelyä kukaan kestä.

16

3091

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10

      Kannattaa muistaa, että suomalainen yhteiskunta on rakennettu toisilla perusteilla, ei täällä ole tarkoituskaan yhden ihmisen palkan elättää perhettä.

      Mutta tosi on, ettei merimiehen ammatti elämäntapana ole parhaiten perhe-elämää tukeva.

      • :-)

        Jäin maihin joulukuussa 1979.....enkä ole katunut :D


    • ammatti-kalastaja

      totta puhut,ite kalastaja maailman merillä ollu,ja ei oo perheellisen miehen paikka.

    • kotkan pooki

      Sinkku miehelle palkka riittää hyvin. Perheellisen rahat taas menee sitä mukaan kun tienaa. Kakkos konemestarin keski nettopalkka kaikkine lisineen on noin 2500e/kk. Sitä kun käytetään vain joka toinen kuukausi eli loma kuukausi, jää sinkku miehelle tuhlattavaksi noin 5000e/lomakuukausi. Merellä kun kaikki on ilmasta ja kaljatkin kuuluu etuihin. Mitä sitä kuluja maissa pitää kerran merellä töissä. Kaikki kulut pois kämppä mukaan lukien. Asuu sitten lomilla hienoissa hotelleissa etelänmaissa tai vuokraa mökin saaristosta kesäaikana. 6kk luxusta ja 6kk töitä kaukana poissa.

      • bockworth

        -Entäs sitten kun jäät eläkkeelle? Vai aiotkos elää niin kauan? -Sitten eläkkeelä ollessasi olet koko ajan maissa ja tulot lähes puolta pienemmät?

        -Kaurapuuroo ja silakkaa?


    • ukkomiehille

      Eikös jossai vaiheessa pitänyt maksaakkin, että pääsi purjelaivaan seilaamaan. Hei haloo, rahan takia tänne tullaan nykyään. Ennen lähdettiin merille Malmstenin laulujen tai huonojen kotiolojen takia. Merihommat sopivat perheelliselle oikein hyvin, ennen varsinkin, kun tuli pitkän seilausjakson jälkeen muijan viereen, niin, oli kuin olisi käynyt panemassa uutta eukkoa.

      • v.... v......

        Se oli purjelaivojen loppu aikaa kun muilla ei ollu isoja
        purjelaivoi kun Eriksonilla ja kipparin kirjaan vaadittiipurjelaiva praktiikka
        niin hän rupes tekeen sillä tiliä.


    • Merimies, vielä

      Suurimman virheen olen elämässäni tehnyt, kun lähdin opiskelemaan merenkulkua. Ammatti on ihan perseestä, enkä voi suositella sitä muille kuin epäsosiaalisille hylkiöille tai yksilöille, joilla on vaikeuksia sopeutua yhteiskuntaan.

      • sossutonttu

        Mielestäni olet väärässä!
        Mielestäni pitää olla hyvinkin sosiaalinen että tulee suljetussatilassa toimeen 24/7 ventovieraiden ihmistenkanssa ja seuraansahan ja työ kavereitaan ei laivalla voi valita.
        Sosiaalisista taidoista on hyötyä myös jatkuvasti ravaavien tarkastajien kanssa toimiessa!
        Myös yhteiskuntaan on hyvä osata loma-aikoina "integroitua" etei silloin tarvi yksin kotona jurnuttaa.


    • evpmertsunmuija

      Laivallahan ei juuri rahaa kulu, jotta hyvin voi rahat lähettää vetosetelillä kotiin perheelle. Ja jos käy puksauttamassa uuden tenavan alulle lomilla, niin itse on huvinsa maksettava ja tenavat elätettävä.
      Mertsun muijana hoidin kodin, lapset (jotka todella olivat haluttuja) ja muut juoksevat asiat. Mertsu tuli lomalle kotiin. Oli pari kuukautta ja alkoi taas jalkoja polttaa ja häipyi merelle.
      Jos perhettä ei olisi ollut, se olisi juonut itsensä hengiltä joko lomilla, tai eläkkeelle jäätyään. Oli muuten jotenkin järkytys mertsulle kun jäi eläkkeelle. Ei enään ruoka kävellyt pöytään eikä peti petaantunut itsekseen. Pari vuotta meni sopeutuessa.
      Silti en päivääkään vaihtaisi pois:)

    • sillipurkki9

      Kovaa työtä ja vapaa-aikaa.

    • Senonhyvinkovaa

      Mä luulla se sopia vain vanha icebrytarensähkömies. työ oli kovaa hietalahden laiturissa, mutta ollan pian taas lakossa ja ne näkee ketä me ollaan.

    • Per-kel

      Nuoren ihmisen työpaikka se on.- Sitä kun joskus tuli lomille vanhat kaverit jo perheet perustaneet siinä sitten yksin baariss lasinpohjaan tuijotin.- Voishan tässä elää vähän fiksumminkin ja sitten jäädä maihin ja vetää joskus drinkin (oman kullan kainalossa) Nytten eukko hän on akkuriina elon purressa sjöömannin

    • KirjatOn

      Hommat ovat muuttuneet melkoisesti. Varustamot kuten kaikki muutkin yritykset haluavat tehokkuutta ja olemassaolevien resurssien tehokäyttöä. Kaikki osallistuvat kaikkeen tekemiseen. Mukana paljon ulkomaaneläviä ilman kunnon palkkaa ja vuorottelua. Ihan tuore kokemus miehistösäästöistä on se, että jouduin siiffinä kantamaan provianttia laivaan yhdessä kipparin kanssa. Koko muu porukka oli kiinni muissa tehtävissä kiinni.
      En ainakaan omille lapsille suosittele merenkulun ammatteja, en edes kippari-/siiffiosastoa saati sitten miehistön hommia. Ihmnettelen suuresti miksi Suomessa koulutetaan vieläkin jotain miehistön hommia joista nuoret joutuvat valmistuttuaan kilpailemaan halpatuotujen filpparien yms. kanssa olemattomista työpaikoista.

      • Per-kel

        Olen minä onnellinen että vielä 70 luvulla pääsi Nielsenille mualimoo kahtomaan.- Nyt sitten huhtikuussa risteilylle? ! :)


    • repponentekitempposen

      Minä hain yläasteen jälkeen merimieskouluun Kotkaan. Oli tosi iloinen yllätys kun kirje sieltä tuli.Olette hyväksytty kouluumme. Pakkasin laukkuni ohjeiden mukaan, sen jälkeen sanoin isä ukolle; Anna rahaa junalippuun, lähden merille. Isä kysyi mihin? Sanoin merille. Ei puhettakaan, olet alaikäinen.Lukioon.

      No, minä karkasin.En päässyt pitkälle.Siitä sitten lukioon.

      Kutsunnoissa hain merivoimiin, en päässyt kun täältä ei sinne paikkoja ole.

      Sen jälkeen kävin metsäopiston, kuinkas sattuikaan valmistuin 90-luvun lamaan.Siitä sitten talousalan opintoihin.

      Eräänä ilta 1994, ihme kyllä oli jonkinlainen auto jolla ajoin Kotkaan.Majoittauduin todella halpaan matkustajakotiin.Sieltä Kairoon, halusin tavata merimiehiä.Paikalla siellä Kairossa oli venäläinen strippari,venäläinen mankanhuudattaja ja tarjoilija. Kysyin tarjoilijalta;missä merimiehet ovat? Vastaus oli, nyt on lama, ei ole niitäkään paikalla.

      Join 3 kaljaa ja katsoin striptease esityksen. Sen jälkeen menin yökerhoon ja join pääni täyteen. Seuraavana aamuna oli krapula. Kävelin että selviäisin. Tien varressa oli kyltti jossa luki, Kotkan merimieskoulu.Onneksi tien varressa oli panssariaita josta kiinni pitäen oksensin pahan olon pois.

      Raikas merituuli raikastutti ja ajoin pois Kotkasta.

      Tämä jälkeen olen vaan kitunut täällä ihmeellisissä hyttyspesissä keskellä metsiä.

      Onneksi olen tavannut merimiehiä.Kovaa työtähän se on.

      Ikävää että poliittisten syiden takia oma työ on liputettu pois.Näin se on joka alalla.Työntekijää ei pysty työllistämään työn kalleuden tähden.

      Joku on tehnyt Repposet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      118
      7369
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      66
      3442
    3. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      72
      1725
    4. Miltä kaivattusi näyttää

      Kehtaako esitellä kenellekään? 🤣🙆‍♂️
      Ikävä
      58
      1359
    5. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1283
    6. Olen lihonut vähän

      Sekin nolottaa. Onneksi ei nähdä ihan heti. Ehdin palata ennalleni.
      Ikävä
      114
      1057
    7. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      75
      1057
    8. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      89
      972
    9. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      47
      934
    10. Toivoisin niin

      Että edes kerran heräisin vierestäsi uuteen aamuun.. 💔
      Ikävä
      55
      907
    Aihe