Onko näyttelyhihna näyttelyssä pakollinen?

ei tiijjä

Kertokaapas nyt, kokeneemmat! Ollaan nuoren schipperke-narttuni kanssa menossa ihka ekaan näyttelyymme, ja nyt kiinnostaisi tietää, että mitä kaikkea tavaraa sinne pitäisi mukaan ottaa. Aina olen turistina näyttelyissä käydessäni naureskellut sitä rompemäärää, mitä ihmiset mukaansa koirilleen varaavat, mutta mikä kaikki niistä olisi oikeasti pakollista/tarpeellista? En ole tosiaan itse ikinä aikaisemmin näyttelyyn osallitunut... Ajattelin esittää koirani ihan vain tavallisessa nahkapannassaan ja arkihihnassa, mutta nyt kun rupesin miettimään, niin enpä muista koskaan nähneeni kehässä yhtään koiraa, jolla ei näyttelyhihnaa olisi ollut! Onko sellainen siis pakollinen ja mistä sellainen kannattaisi hankkia?

15

9717

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4.koiraa

      Erityinen näyttelyhihna ei ole mikään pakollinen. Pääasia, että on hihna eikä mikään fleksi esim.
      Näyttelyhihnoja ja muuta tarpeellista saa ostaa näyttelypaikalta kehässäkäynnin jälkeen.
      Kun nyt näet samanrotuisia kehässä, niin katso, millaisia hihnoja heillä on ja käy ostamassa kehän jälkeen. Sitten on seuraaville kerroille ns. näyttelyhihnakin.

      Mukaan otettavaa näkisin tärkeinä, viltti tai pehmeäa makuualusta, vettä, vesikippo, vähän ruokaa, herkkupaloja. Ja itselle kokoontaitettava jakkara ja eväitä - tai itselle ei mitään erityistä, ellet halua.'
      Ja tietysti rek.tod. ja rokotustodistukset.

      Tsemppiä kehään !

    • farkku

      schipperkelle kuuluu ehdottomasti nätti näyttelyhihna, ei missään tapauksessa normaali talutin tai noutajahihna.

      Näyttelyyn kuuluu ottaa mukaan tietysti koira, numerolappu, koiran rekisteritodistus (johon on merkitty tieto tunnistusmerkinnästä) ja ehdottomasti rokotustodistus. Lisäksi näyttelyhihna, häkki, juomakuppi, mahdollisesti nameja, harja ja muut mahdolliset tykötarpeet.

      Näyttelyhihan väriksi perus musta.

      • tarkka.tepa

        Siis, aloittajahan kysyi, onko nlyhihna pakollinen ? EI OLE, hihna kyllä.

        Eikä myöskään häkki ole pakollinen.


    • suste

      Näyytelyhihna ei tietenkään ole pakollinen, mutta se on nätti ja vähä niinkuin kuuluu kuvaan. Näyttelyhihnan tulee olla neutraalin värinen, eli sinun tapauksessasi todennäköisesti musta on paras.

      Muista ehdottomasti ottaa mukaan vesikuppi. Nameja ei koiralle kannata paljon syöttää. Olen nähnyt lukuisia kertoja kun koiralle annetaan kähes liukuhihnan lailla nameja ja sitten koira oksentaa kaiken kehän laidalle eikä sen jälkeen halua enää mitään. Säästä pari namia kehän jälkeen annettavaki. Muuten koiraa ei näyttelypaikalla kannata opettaa syömään

    • Allisoni

      Koiralla tulisi olla näyttelyssä mahdollisimman huomaamaton panta/talutin. Leveähkö nahkainen panta "katkaisee koiran kaulan kohdalta" jos turkki painuu leveälti kasaan, siksi suositaan mahdollisimman ohutta näyttelytalutinta jossa panta ja hihna samassa. Itse osaat arvioida miltä koirasi näyttää nahkapannassaan ja arkihihnassaan, vievätkö ne huomion koirasta?
      Muista tarvikkeista en osaa sanoa; onko koira trimmattava rotu? Siinä tapauksessa harja/kampa on tarpeellinen mukana. Häkki ei ole välttämätön, sen tarve riippuu koiran luonteesta, hermostuuko väkijoukossa, onko kehässä paljon koiria ja odotusaika pitkä... Nameja, näyttelynumero, rekisteritodistus, vettä... Ne on hyvä olla mukana. :)
      Mukavaa ja onnistunutta näyttelyä teille!

      • j ä r k y t t ä vb ä

        ""Kertokaapas nyt, kokeneemmat! Ollaan nuoren schipperke-narttuni kanssa menossa ihka ekaan ""

        Ei voi kuule yhden schipperken näyttelyyn meno olla noin vaikeeta, ei tarvita kuule häkkejä eikä muitakaan krumeluureja. Aikas arvokkaaksi tulee eka näyttely jos ura katkee siihen.

        Etkö säkään lukenu alottajan kysymystä vai etkö ymmrätänyt sitä kun vastauksesi on puutaheinää.


    • tarpeellinen

      Näyttelyissä pannan ja hihnan on oltava mielellään koiran värinen ja huomaamaton eli ohut. Ohuen kaulapannan kanssa on ihan erilaista liikkua kuin normipannan ja se voi vaatia tottumusta, joten jos mahdollista, käy jo hyvissä ajoin ennen näyttelyä jo ostamassa näyttelyhihna ja harjoittele seisomista ja liikkumista se päällä. Tee näyttelyharkoista iloinen ja mieluinen tapahtuma ja palkitse koiraa kehuin ja namein. Jos olet opettanut koiran seisomaan namilla, ota hyviä nameja mukaan näyttelyyn. Rekkareiden ja rokotustodistuksen lisäksi vesikuppi ja vettä sekä kakkapusseja ja turkinhoitovälineet (jos koira niitä tarvitsee) sekä joku alusta koiralle on myös hyvä olla mukana, mutta ei alusta pakollinen ole, jos koirasi osaa levätä vaikkapa sylissä. Häkki (pienillä koirilla esim. kevythäkki) on siitä hyvä, että koiran voi laittaa välillä lepäämään ja sen voi jättää häkkiin kehän laidalle, jos itse menee vaikkapa kahville tai syömään jotain. Jos ei ole häkkiä, kannattaa ottaa eväät itselle mukaan, jos päivästä tulee pitkä. Kaikissa näyttelyissä ei ole istuimia, joten oma tuoli kyllä helpottaa näyttelyissä oloa, mutta ilman sitäkin pärjää, jos jaksaa seisoskella.

      Resco-näyttelyhihna on paras: http://www.petenkoiratarvike.com/?inc=24&manufacturers_id=60



      Onnea näyttelyyn!

      • tarpeellinen

        Niin ja tarvitset tietysti mukaan myös numerolapun, joka on lähetetty näyttelystä etukäteen. Sen kiinnittämiseksi tarvitset hakaneulan tai erillisen numerolapun pidikkeen, joita voi ostaa näyttelyistä. Niitä on erilaisia, esim. käsivarteen kiinnitettävä kotelo tai vain vaatteeseen kiinnitettävä pidike. Mutta pelkällä hakaneulallakin pärjää.


      • kuin koira
        tarpeellinen kirjoitti:

        Niin ja tarvitset tietysti mukaan myös numerolapun, joka on lähetetty näyttelystä etukäteen. Sen kiinnittämiseksi tarvitset hakaneulan tai erillisen numerolapun pidikkeen, joita voi ostaa näyttelyistä. Niitä on erilaisia, esim. käsivarteen kiinnitettävä kotelo tai vain vaatteeseen kiinnitettävä pidike. Mutta pelkällä hakaneulallakin pärjää.

        Omat vaatteet kannattaa myös valita erivärisiksi kuin koira on, sillä muutoin tuomari ei saa ehkä kunnolla selvää, millainen koira on. Jotkut tuomarit ovat todella vihaisia, jos on vaikkapa musta koira ja sen esittäjällä on mustat vaatteet. Myöskään valokuvat koirasta ja esittäjästä eivät onnistu hyvin, jos on samanväriset vaatteet kuin koiralla. Erityisesti mustanvärinen koira ei näy mustalla taustalla kunnolla.


    • ei tiijjä

      Selkeni paljon! Ei muuta kuin sitä mustaa näyttelyhihnaa metsästämään... Kiitos myös kaikista muista vinkeistä! :)

    • Näyttelyistäkiinnostunut

      Minkä väristä suosittelette tiibetinspanielille joka on valkoinen ja ruskeita ja mustia kohtia?

      • Näyttelyistäkiinnostunut

        Siis minkä väristä näyttelyhihnaa suosittelette?


      • Eiseooniinvaikeeta

        Sanoisin että valitse turkista kaikkein vallitsevin väri ja koita etsiä sitä parhaiten mätsäävän värinen hihna


    • lkjsdlökjföla

      Handlerilla on myös hyvä olla laadukas jakkupuku päällä. Varsinkin ulkolaiset tuomarit katsovat koko pakettia eivätkä niinkään koiraa.

      Joopa joo. Yllä oleva pitää kyllä paikkaansa joidenkin tuomareiden osalta.
      Itse tykkäsin kovasti, kun näin metsästäjän esittävän ajokoiraansa metsästysasussaan ja koiralla flexi. Oma rotuni on vanha tallikoira ja jos sen esittämiseen mietitään vaatetusta, paras olis joku ratsastajan asuste eikä minihame. Jakkupuvut sopivat joillekin puudeleille, muttei ulkona harrastaville koirille.

      Laittakaa ihmeessä näyttelyihin päälle koiran käyttötarkoitukseen sopivat asusteet eikä mitään toimistopirkon asusteita.

    • wooiskoklaa

      Kannattaa katsoa oman rodun näyttelykuvia,siellä näkyy hihnat ja taluttajan vaatetus ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe