Eco Sensitive Lotion - haitaksi?

Varoittaja

Ostin sellaista otsikon mukaista voidetta omaan (aikuisen) käyttööni. Arvelin että on turvallista käyttää kun on vauvoille tarkoitettua ja tässä on jotain kamomillauutetta ja seesamiöljyä joiden pitäisi kaiketi olla hoitavia aineita.

Kämmenissä ja säärissä tuotteesta ei ole tullut mitään vaivaa. Mutta annas olla kun levitin sitä käsivarsiini ja kainaloihini jotka tuntuivat ärtyneiltä deodorantin ja suihkussakäynnin jäljiltä... Menin yöpuulle ja kainaloissa alkaa senpäiväinen pistely että on pakko käydä putsaamassa voide pois. Myös ranteissa ärsytti ja siellä täällä käsivarsien sisäpinnoilla. Mitään jälkiä en yöllä nähnyt, enkä aamullakaan, joten ei sentään rakkuloita noussut tms.

Mutta oli kyllä häijy tunne.

Kysyn vaan että miten tällaista tuotetta pitäisi muka voida käyttää VAUVOJEN iholle?

Onko kenelläkään ollut vastaavia kokemuksia? Jos käytätte ihovoiteissa kamomillaa tai seesamia ja vauva tuntuu kovin kärttyiseltä, ottakaa huomioon että nuo voivat ärsyttää. Tai joku muu osatekijä tässä voiteessa, tässähän on kaikenlaisia osasia. Kamomillaa olen joskus nuorempana käyttänyt Yves Rocherin voiteen muodossa muistaakseni ilman ongelmia, seesamista en osaa sanoa. Olen joillekin pähkinöille allerginen, joten lieneekö se siinä se ongelma.

2

469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osma74

      Itse käytän käsiini vain Ceridal lipolotionia (perusvoiteeksi reseptillä pitkäaikaisen ihosairauden hoitoon) ja ihottumavoiteena Protopicia (hoito jäänyt päälle hankalan toksisen käsiekseeman jäljiltä, ilman en pärjää). Muista tuotteista saan ärsytystä. Uskon sen liittyvän siihen, että vesipitoiset voiteet vaativat kaikenlaisia apuaineita pysyäkseen koostumuksessaan.

      Kasvoille tai jalkoihin saattaisin pystyä käyttämään voiteita, joita käteni eivät kestä, mutta nykyään vältän käsiä ärsyttäviä voiteita myös muulle keholle. Kasvojakin rasvaan laiskasti, ja saatan käyttää kasvojen hoitoon ihan tavallista öljyä. Hyvin on toiminut. Eteerisille öljyille en ole allerginen, joten olen uskaltanut käyttää iholle siltään soveltuvia (kuten teepuuöljy ja laventeli) ihoöljyn seassa.

      Allergia ja ihoärsytys ovat eri asia. Vaikka jollekin aineelle ei olisi allerginen, siitä voi saada ihoreaktion. Esim. käsieni kohdalla: en ole allerginen omenalle, mutta koko käteni voivat turvota ja kutista, jos omenasosetta menee käsien iholle. Toisaalta ärtyneellä iholla allergiakin voi kehittyä helpommin.

      Myös apteekin myymät tai jopa reseptillä olevat valmisteet voivat sisältää allergisoivia ainesosia, kuten säilöntäaineita. Ja useimmat sisältävät. Mielestäni ei ole tarkoituksenmukaista välttää kaikkea mahdollisesti allergisoivaa, koska lähes mille vain voi allergisoitua. Jos kaikkea allergisoivaa välttää kaikessa, niin elämä menee turhan vaikeaksi.

      • Varoittaja

        Kauhea litanihan tuossa putelissa on että mitä kaikkea se pitää sisällään. Ota siitäkin sitten selko mikä niistä aineista olisi se mikä minulle ei sovi.

        Olen intiimialueelle käyttänyt tuota Ceridalia, ja sain siitä polttavia tuntemuksia niin että sekin oli pakko pestä pois. Kuulin jostakin että siinä saattaa olla jäämiä jonkin kasvin siitepölystä, joten ajattelin jos olisin sille(kin) allerginen, koska olen koivun siitepölylle. Mutta tiedä sitten, pitäisi selvittää onko näissä kummassakin tuotteessa eli Ceridal ja Eco Sensitive jokin yhteinen ainesosa joka voisi selittää polttavan/pistävän tuntemuksen.

        Onneksi on aina kaikkea sellaistakin joka ei ärsytä. Esim. kylmäpuristettu kookosöljy ei ole kertaakaan aiheuttanut mitään ongelmia - paitsi sitten taas eräälle ihmiselle jonka tunnen, eli ei sekään kaikille käy. Kovin ollaan yksilöllisiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe