äitiyslomalle 1.4., milloin vuosiloma?

mammeliini2

Jään äitiyslomalle 1.huhtikuuta 2010. Onkohan mahdollista saada tulevan kesäloma-ajan palkka vaan "lisärahana" vai onko se PAKKO pitää lomana? Tai voinkohan pitää kesälomani ennen äitiyslomalle jääntiä, eli siis jo maaliskuussa, kun lomakausihan ei ole silloin vielä alkanut? Paras tilannehan se tietysti olisi, jos saisin pitää kesälomani ennen äitiyslomalle jääntiä, mutta rahakin kyllä vapaan sijasta kelpaisi kun kotiin jään kuitenkin vauvalomalle.

Jos taas kesäloman pitäminen ei tule kyseeseen keskellä kevättalvea niin saankohan pitää sen sitten äitiysloman ja vanhempainvapaan jälkeen eli joskus joulukuun 2010 ja tammikuun 2011 vaihteessa ennen töihin takaisin paluuta? (En aio jäädä siis hoitovapaalle vanhempainvapaan jälkeen.)

Työpaikallamme noudatetaan Suomen Kaupan Liiton TES:ä. Itse kuulun PAM:iin.
Kannattaakohan näistä asioista kysyä suoraan PAM:ista vai KELA:lta ?

5

4136

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • iinalainen

   Normaalikäytännön mukaisesti saat vuosiloman äitiysrahakauden jälkeen. Vaikka jäisit vanhempainvapaalle, työnantaja määrää sinulle vuosiloman ja maksaa vuosiloma-ajan palkan. Kysy ensin työnantajalta.

   www.vuosilomaopas.fi Äitiys- ja isyysvapaa siirtävät lomaa
   Työnantaja ei saa ilman työntekijän suostumusta määrätä vuosilomaa työntekijän äitiys- eikä isyysvapaan ajaksi.

   Jos vuosilomaa ei voida äitiys- tai isyysvapaan vuoksi antaa lomakautena yhdenjaksoisena vuosilomalain 20 §:ssä tarkoitetulla tavalla eikä sen pitämisestä muuta sovita (ks. vuosilomalain 21 §), loma saadaan antaa kuuden kuukauden kuluessa vapaan päättymisestä.

   Vuosiloma voidaan sijoittaa erityisäitiysvapaan (TN 1416–06) ja hoitovapaan sekä ilmeisesti myös vanhempainvapaan ajalle.

   • piti vielä jatkaa

    Sinulle kertyy vuosilomaa koko siltä ajalta, jonka saat päivärahaa. Periaatteessa ennen 1.4.2010 kertyneet lomat pidetään lomavuonna 2010 vapun jälkeen ja 1.4.2010 alkaen kertyvät lomat pidetään lomavuonna 2011.


  • äiti -08

   Voit pitää kesälomasi ennen äitiyslomalle jääntiä, jos työnantajasi siihen suostuu. Itselläni oli sama tilanne vuonna 2008, ja itse asiassa saman kuukaudetkin. Sain pitää vuosilomani ennen kuin jäin äitiyslomalle. Ja se oli erittäin hyvä ratkaisu, koska ei tarvinnut käydä enää loppuraskaudessa töissä, vaan sain olla kotona kaikessa rauhassa ja sain pikkuhiljaa valmistella asioita valmiiksi.
   Loman voi pitää myös heti vanhempainvapaan jälkeen.
   Selvitin näitä asioita silloin liitolta (PAM). Jos sulla on vielä kysyttävää, niin kannattaa kysyä suoraan sieltä.

  • ....

   Jos pidät vuosilomasi heti äitiys- ja vanhempainrahakauden jälkeen, voit saada vuosiloman ajalle kotihoidon tukea, koska lapsi ei ole tuona aikana päivähoidossa (oletan ettei ole). Hae päivähoitopaikka niin, että hoitokausi alkaa vasta silloin kun menet töihin, jos puolisosi ei ota lomaa tai hoitovapaata siihen perään.

  • jannuski

   Mä jäi äitiyslomalle elokuussa 2007 ja vuosilomaa pidin helmikuun 2008 eli kesken vanhempainvapaan. Se vaan piti sopia kelan ja työpaikan kanssa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   115
   4334
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   122
   1795
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   1512
  4. 406
   1176
  5. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   110
   1166
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   103
   951
  7. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   908
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   67
   825
  9. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   224
   816
  10. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   787
  Aihe