käylö kilju hyvin pullossa muita hyviä valmistus vinkkejä kotviinille?
käykö kilju pullossa?
8
5530
Vastaukset
- Dark Avenger
Käyhän kilju pullossa, mielummin lasissa, kiitos.
- kemisti
Etanolikäyminen on anaerobinen, eli hapettomissa oloissa tapahtuva reaktio. Kilju käy pullossa kunhan happi ei pääse sisälle. Vesilukko on välttämätön. Voihan sitä toki paineistetussa (umpinaisessa, korkki kiinni) pullossakin tehdä. Varmasti käy alkoholiksi, mutta jo muutamassa päivässä painetta kehittyy niin paljon, että räjähdysvaara on suuri. Älä ainakaan tee lasipulloon. Se on kyllä sellainen sirpalekranaatti!
Vesilukon valmistat tekemällä pullon korkkiin reiän, johon pistät tiiviisti letkun silikonia tms. apuna käyttäen (ei saa olla pienintäkään vuotokohtaa) Letkun pinnan viet vesiastiaan. Nestepinnan tulee olla vesiastiassa alempana kuin käymisastiassa. Jos haluaa, ettei panos haise, voi vesilukkoon laittaa aktiivihiiltä, puuhiilijauhekin käy.
Viinin käymisainepakkauksella päästään parhaaseen lopputulokseen. Älä käytä pikahiivaa, sillä metanolinmuodostumisriski (on tappava ja sokeuttava myrkky) on suuri, niin myös on raakojen marjojen / hedelmien suhteen. Tosin Pektolaasi-niminen entsyymi (käymisainepakkauksissa) tuhoaa metanolikäymisen aiheuttavan pektiinin. Siltikään ei saa käyttää raakoja marjoja. Käymisaika on noin 3vrk-3vk. Maksimialkoholipitoisuus on käytännössä 16%. Käyminen täytyy pysäyttää ennen juomista: Vie käynyt aine korkki auki pariksi tunniksi viileään. Pieni pala raa'an perunan kuorta nopeuttaa käymistä.- Poika H.
> jo muutamassa päivässä painetta kehittyy niin paljon,
>että räjähdysvaara on suuri
Niinpä.
Mutta toisaalta se pH-kin laskee, kun hiilidioksidia liukenee enemmän kovassa paineessa käymisliuokseen. Happamassa ympäristössä käyminen tietyssä vaiheessa keskeytyy, eikö?... - teoreettista kemiaa
Poika H. kirjoitti:
> jo muutamassa päivässä painetta kehittyy niin paljon,
>että räjähdysvaara on suuri
Niinpä.
Mutta toisaalta se pH-kin laskee, kun hiilidioksidia liukenee enemmän kovassa paineessa käymisliuokseen. Happamassa ympäristössä käyminen tietyssä vaiheessa keskeytyy, eikö?...En tiedä missä Ph:ssa hiivan entsymit, lähinnä symaasi lopettaa toimintansa.
Lasketaan Ph liuokselle, johon kehittyy 5% etanolia. Oletetaan lähtötilanteessa liuos neutraaliksi, ja oletetaan, että paineen alaisena kaikki hiilidioksidi liukee veteen ja dissosioituu (ei taida silti näin olla). 5 tilav-% C2H5OH = 0,87 mol/l. Tällöin reaktioyhtälön C6H12O6 --> 2C25OH 2CO2 kertoimien mukaan hiilidioksidia on kehittynyt litraan liuosta myös 0,87 mol, eli sen konsentraatio on 0,87 mol/l. Tapahtuu reaktio: CO2 H2O --> H2CO3, joka puolestaan dissosioituu H2CO3 H2O --> H3O HCO3- ja HCO3- H2O --> H3O CO3 2- pH:n saa laskettua happovakion avulla: pH = suunnilleen 3. Onhan se tietysti hapanta, mutta luulen, että hiivan entsyymit vielä tuon kestävät. Ovathan hedelmätkin yhtä happamia. Kyllä systeemin toimita kaatuu ensin liian suureen paineeseen. - ...otsikko
teoreettista kemiaa kirjoitti:
En tiedä missä Ph:ssa hiivan entsymit, lähinnä symaasi lopettaa toimintansa.
Lasketaan Ph liuokselle, johon kehittyy 5% etanolia. Oletetaan lähtötilanteessa liuos neutraaliksi, ja oletetaan, että paineen alaisena kaikki hiilidioksidi liukee veteen ja dissosioituu (ei taida silti näin olla). 5 tilav-% C2H5OH = 0,87 mol/l. Tällöin reaktioyhtälön C6H12O6 --> 2C25OH 2CO2 kertoimien mukaan hiilidioksidia on kehittynyt litraan liuosta myös 0,87 mol, eli sen konsentraatio on 0,87 mol/l. Tapahtuu reaktio: CO2 H2O --> H2CO3, joka puolestaan dissosioituu H2CO3 H2O --> H3O HCO3- ja HCO3- H2O --> H3O CO3 2- pH:n saa laskettua happovakion avulla: pH = suunnilleen 3. Onhan se tietysti hapanta, mutta luulen, että hiivan entsyymit vielä tuon kestävät. Ovathan hedelmätkin yhtä happamia. Kyllä systeemin toimita kaatuu ensin liian suureen paineeseen.Meni otsikko ja nimimerkki väärin päin. No, näitä sattuu...
- timokkk
jos haluan 1-1,5litraa 10-15% kiljua
paljon laitan hivaa ja sokeria kerotkaa..netistä ku löytyy vaa jotai miliooonan litran ohjeita
....ja mielummin helppoa ohjetta
- Neggu84
Kuules jos välttämättä haluat saada löysän mahan sihusta niin koeileppas tehdä se omenan raakileista ja annat sen käydä 3pv saunanlauteilla... nii ai että kun on hyvvöö..=)
Ps. lisää hieman sokerin määrää=)
pps. kilju käy pullossa ja jos oikeen kauan on niin pullo turpoaa ja lopux poksahtaa..!- herra
Käyppäs sivulla kilju.tk
oikein hyvät ohjeet pieneekin määrään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nasima löi Jussille luun kurkkuun
Nasima kertoi ettei Jussi sovi puhemieheksi, koska sallii rasismin. Mihin toimiin perussuomalaiset ryhtyvät? Kuka nouse4818513Razmyar on säälittävä - puhemiehellä ei ole mitään syytä ottaa kantaa tähän "silmäkohuun"
jonka toimittajat sai aikaan. Asia ei kuulu puhemiehelle millään lailla. Razmyar haluaa taas vaan huomiota. Mutta jos r1195840Miten Eerolan silmäkuvat voivat levitä muutamassa tunnissa ympäri maailmaa?
Seuraako koko maailma persujen ja erityisesti Eerolan somea reaaliajassa? Edes kansanedustajan itsemurha eduskuntatalos2554772Siviilipalvelusmies Halla-aho normalisoi rasismin perussuomalaisissa
SMP:n tuhkille perustettu puolue ei ollut ihmisiä vastaan, vaan instituutiokriittinen. "Missä EU - siellä ongelma", oli584625Suomalaisilta vaaditaan valtavasti suvaitsevaisuutta - miksi sitä ei vaadita muslimeilta
Suomalaisilta vaaditaan kaikkea, pitää olla suvaitsevainen ja hyväksyä vieraiden tavat, rasisti ei saa olla jne. Miksi s694147Juuri Suomen valtamedian toimittajat teki "silmävääntelystä" sen kohun
ja ilmeisesti ottivat yhteyttä myös ulkomaisiin medioihin, että katsokaas tätä. Mutta Japanin medioissa on asiaan suhta1603930SDP:n kansanedustaja Marko Asell: Suomen myönnettävä maahanmuuton ongelmat
Hänen mielestään Suomen pitää pyrkiä rajoittamaan jyrkästi turvapaikanhakijoiden pääsyä maahan ja hän arvioi, että maaha1713759- 901698
- 961241
- 47869