käylö kilju hyvin pullossa muita hyviä valmistus vinkkejä kotviinille?
käykö kilju pullossa?
8
5499
Vastaukset
- Dark Avenger
Käyhän kilju pullossa, mielummin lasissa, kiitos.
- kemisti
Etanolikäyminen on anaerobinen, eli hapettomissa oloissa tapahtuva reaktio. Kilju käy pullossa kunhan happi ei pääse sisälle. Vesilukko on välttämätön. Voihan sitä toki paineistetussa (umpinaisessa, korkki kiinni) pullossakin tehdä. Varmasti käy alkoholiksi, mutta jo muutamassa päivässä painetta kehittyy niin paljon, että räjähdysvaara on suuri. Älä ainakaan tee lasipulloon. Se on kyllä sellainen sirpalekranaatti!
Vesilukon valmistat tekemällä pullon korkkiin reiän, johon pistät tiiviisti letkun silikonia tms. apuna käyttäen (ei saa olla pienintäkään vuotokohtaa) Letkun pinnan viet vesiastiaan. Nestepinnan tulee olla vesiastiassa alempana kuin käymisastiassa. Jos haluaa, ettei panos haise, voi vesilukkoon laittaa aktiivihiiltä, puuhiilijauhekin käy.
Viinin käymisainepakkauksella päästään parhaaseen lopputulokseen. Älä käytä pikahiivaa, sillä metanolinmuodostumisriski (on tappava ja sokeuttava myrkky) on suuri, niin myös on raakojen marjojen / hedelmien suhteen. Tosin Pektolaasi-niminen entsyymi (käymisainepakkauksissa) tuhoaa metanolikäymisen aiheuttavan pektiinin. Siltikään ei saa käyttää raakoja marjoja. Käymisaika on noin 3vrk-3vk. Maksimialkoholipitoisuus on käytännössä 16%. Käyminen täytyy pysäyttää ennen juomista: Vie käynyt aine korkki auki pariksi tunniksi viileään. Pieni pala raa'an perunan kuorta nopeuttaa käymistä.- Poika H.
> jo muutamassa päivässä painetta kehittyy niin paljon,
>että räjähdysvaara on suuri
Niinpä.
Mutta toisaalta se pH-kin laskee, kun hiilidioksidia liukenee enemmän kovassa paineessa käymisliuokseen. Happamassa ympäristössä käyminen tietyssä vaiheessa keskeytyy, eikö?... - teoreettista kemiaa
Poika H. kirjoitti:
> jo muutamassa päivässä painetta kehittyy niin paljon,
>että räjähdysvaara on suuri
Niinpä.
Mutta toisaalta se pH-kin laskee, kun hiilidioksidia liukenee enemmän kovassa paineessa käymisliuokseen. Happamassa ympäristössä käyminen tietyssä vaiheessa keskeytyy, eikö?...En tiedä missä Ph:ssa hiivan entsymit, lähinnä symaasi lopettaa toimintansa.
Lasketaan Ph liuokselle, johon kehittyy 5% etanolia. Oletetaan lähtötilanteessa liuos neutraaliksi, ja oletetaan, että paineen alaisena kaikki hiilidioksidi liukee veteen ja dissosioituu (ei taida silti näin olla). 5 tilav-% C2H5OH = 0,87 mol/l. Tällöin reaktioyhtälön C6H12O6 --> 2C25OH 2CO2 kertoimien mukaan hiilidioksidia on kehittynyt litraan liuosta myös 0,87 mol, eli sen konsentraatio on 0,87 mol/l. Tapahtuu reaktio: CO2 H2O --> H2CO3, joka puolestaan dissosioituu H2CO3 H2O --> H3O HCO3- ja HCO3- H2O --> H3O CO3 2- pH:n saa laskettua happovakion avulla: pH = suunnilleen 3. Onhan se tietysti hapanta, mutta luulen, että hiivan entsyymit vielä tuon kestävät. Ovathan hedelmätkin yhtä happamia. Kyllä systeemin toimita kaatuu ensin liian suureen paineeseen. - ...otsikko
teoreettista kemiaa kirjoitti:
En tiedä missä Ph:ssa hiivan entsymit, lähinnä symaasi lopettaa toimintansa.
Lasketaan Ph liuokselle, johon kehittyy 5% etanolia. Oletetaan lähtötilanteessa liuos neutraaliksi, ja oletetaan, että paineen alaisena kaikki hiilidioksidi liukee veteen ja dissosioituu (ei taida silti näin olla). 5 tilav-% C2H5OH = 0,87 mol/l. Tällöin reaktioyhtälön C6H12O6 --> 2C25OH 2CO2 kertoimien mukaan hiilidioksidia on kehittynyt litraan liuosta myös 0,87 mol, eli sen konsentraatio on 0,87 mol/l. Tapahtuu reaktio: CO2 H2O --> H2CO3, joka puolestaan dissosioituu H2CO3 H2O --> H3O HCO3- ja HCO3- H2O --> H3O CO3 2- pH:n saa laskettua happovakion avulla: pH = suunnilleen 3. Onhan se tietysti hapanta, mutta luulen, että hiivan entsyymit vielä tuon kestävät. Ovathan hedelmätkin yhtä happamia. Kyllä systeemin toimita kaatuu ensin liian suureen paineeseen.Meni otsikko ja nimimerkki väärin päin. No, näitä sattuu...
- timokkk
jos haluan 1-1,5litraa 10-15% kiljua
paljon laitan hivaa ja sokeria kerotkaa..netistä ku löytyy vaa jotai miliooonan litran ohjeita
....ja mielummin helppoa ohjetta
- Neggu84
Kuules jos välttämättä haluat saada löysän mahan sihusta niin koeileppas tehdä se omenan raakileista ja annat sen käydä 3pv saunanlauteilla... nii ai että kun on hyvvöö..=)
Ps. lisää hieman sokerin määrää=)
pps. kilju käy pullossa ja jos oikeen kauan on niin pullo turpoaa ja lopux poksahtaa..!- herra
Käyppäs sivulla kilju.tk
oikein hyvät ohjeet pieneekin määrään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 302945
- 951616
- 1271454
Mira Luoti ja Julkkisselviytyjät 2017 - Ketä kuumottaa juuri nyt?
HS: Tässä ohjelmassa Mira Luoti kertoi kokeneensa seksuaalista väkivaltaa "PMMP-yhtyeen Mira Luoti kertoo Ylen uudessa371274- 801196
Törkeä eläinsuojelurikos Sonkajärvellä
Pohjois-Savossa Sonkajärvellä noin 40 kissaa ja reilut 10 koiraa on jouduttu lopettamaan kaltoinkohtelun vuoksi, kertoo261089- 551017
Julkisuuden henkilön päiväin päätös
Sitä vaan, että kyllä nyt kaikki tietävät kuka oli Eemeli Peltola (kansanedustaja, joka päätti päivänsä eduskuntatalossa270961MESTARI SIVALTAA JÄLLEEN
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011436243.html Suomen ainoa Mestari lausuu tosiasiat Sannasta , Tuomiojasta ja hil228953Jotkut ihmiset pelkäävät syöpää sairastavaa
On hauskaa, kun kertoo jollekin, että "minulla on syöpä". Jotkut käyttäytyvät kuin se olisi tarttuva tauti. Eivät uskall121920