Mykoplasma-infektio

help_1

Tässä pari kuukautta sitten diagnosoitiin mykoplasma-infektio, mykoplasma arvot olivat 346. Hakeuduin hoitoon kovan ja ärsyttävän yskän vuoksi ja väsymys oli ollut mukana pitkän aikaa kuvoissa. Sain 10 päivän doxymyciini-kuurin, mietin vain että mahtaako tämä taltuttaa kyseisen taudin?

Kuumetta ei aluksi ollut mutta sitten alkoivat poskiontelo vaivat ja olin sairaalassa iv-antibiootti kuurillakin. Märkä levisi poskionteloista korviin ja tärykalvot puhkaistiin jotta saatiin märkä pois korvista. MAX-punkito on tehty noin 12 kertaa(poskiontelohuuhtelu). Nyt poskiontelo ja korvat ovat normaalisoitumassa, mutta rahina keuhkoissa ja kova yskä jatkuu(ja pieni väsymys). Tämä rumba on kestänyt pari kuukautta(sisältää paljon lääkärillä juoksua, sekä viikon sairaalassa makoillun).

Kaksi kuukautta nyt sairaslomilla olen ollut, mutta loppu alkaa ehkä häämöttä kunhan saan yskän ja keuhkojen äänet hoidettua jotenkin pois.

Onko muilla ollut vastaavanlaisia infektiokierteitä?

19

17432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poppamies!

      Mykoplasma ei todellakaan lähde 10pv kuurilla. On sen verran ovela bakteeri.

    • toista kertaa myko

      Kirjoitin tuonne toiseen ketjuun, mutta kirjoitan hieman lainaten siitä tähänkin.

      Täällä myös mykoplasma ( keuhkoklamydia). Sairastin pahan keuhkokuumeen 2005, jolloin olin sairaalassa viikon, myös oli mykoplasma ( jotain muuta) keuhkoissa ja toinen keuhko ihan läjässä. Silloin meni 4kk kuumeillessa, 7 antibioottikuuria sairaalassa menneet. Ekalla kertaa tepsi lopulta astmalääkitys (vaikkei mulla astmaa olekaan). Kuulin siitä jostain, että jollakulla se oli auttanut, ja pyysin lääkäriltä, niin tepsi.

      Nyt on mennyt 2kk kuumeillessa, pahat hengitysvaikeudet, rintapistoksia, kurkkukipu, yskä. Mulla alkoi juuri 4. antibioottikuuri. Tavanic, jonka pitäis tappaa kaikki lääkärin mukaan, eikä tää silti tunnu helpottavan. Vaikea nukkua, kun ei voi olla vaakatasossa, kun hengitysvaikeudet pahenee. sit jos sattuu torkahtamaan vaakatasossa, herää siihen, että ei saa henkeä, sydän hakkaa ja meinaa tukehtua. Hieman pystyy torkahtaa puoli-istuvassa asennossa. Ei tepsi antibiootit, ei astmalääkitys, arsenaali vitamiineja yms (erillään lääkkeestä otettuna). Yskä meni ja ääniä ei keuhkoista hirveästi enää kuulu, mut silti kuumeilu ja pahat hengitysvaikeudet jatkuu. Saa nyt nähdä kauan tähän oikein menee.. :/

    • kasalaink

      meillä 11vuotias poika kuumeili viikon ilman muita oireita ja yski sitten "keuhkonsa pihalle" -tyyliin pari päivää ja sitten jo lkrissä käytin, ensin ei muuta kuin yskää vaan ja ei kuuria mtään kun ei tulehdusarvoja ollut ihmeemmin, sitten jo parin pvn päästä kun uudestaan änkesn poikulin kera tohtorille nin mykoplasmana piti ihan heti ja koketkin määräsi, oli tulehdusarvotkin jo nousseet sihen mennessä.
      kolme viikkoa oli pois koulusta, keuhokuumeeseen ja mykoplasmaan tarkoitetun kaksiviikkoisen täsmäantibioottikuurin söi ja ihan parina viimesenä pvänä tuntui vasta alkavan kuuri auttamaan, lisäksi oli astmalääkkeet, avaava ja kortisoni-inhalaatiot.

      viikon oli koulussa ja sitten kuumeilu alkoi taas, ja nyt taas kohta kaksi viikkoa pois koulusta, yskii ja kuumeilee, väsynyt...
      kouluun e asiaa ennenkuin kuume on poissa ja keuhkot tosiaan eivät pidä ylimääräisiä ääniä, nehän tosiaan vinkuvat pahempina aikoina kuin vanha auton vialloinen laturinremmi...

      lääkärin kanssa sairaalassa olen keskustellut ja sairaanhoitajankin kera ja on uskomattoman sitkeä ja vakavakn sairaus, ei ole leikkimistä liian aikaisella töihin/kouluun menolla. perhe monesti saa saman tartunnan ja siten siitä tuleekin koko perheen vitsaus jos huonosti käy.
      kuitenkin koulussa jo on oltu epäileväisiä siitä miksihän poika nyt oikeasti mahtaakaan pois koulusta olla...
      koomisinta on se, että pojan erityisopettaja leuhki koulun palaverissa minulle olleensa jo kaksi viikkoa kuumeisena töissä ja mykoplasma on todettu hänelläkin...siis tämä leuhkiminen tapahtui siinä vaiheessa kun poika oli ollut ensimmäsen vikon pois koulusta - opettajan mukaan se ei häneltä tartu ainakaan...aika outua kun minulle on lkrit sitä teroittaneet että se nimenomaan on tarttuva tauti joskaan ei ihan influenssan herkkyydellä tartu mutta kuitenkin ja sitten opettaja saa olla ylipäätään töissä lasten kanssa moisessa taudissa!!!

      muta alkuperäiseen asiaan: olen kuulut monelta että mykoplasma saattaa olla viikon, par, kuukaudenkin poissa ja sitten sen oireet tulevat takaisin...ja tätä voi jatkua tooodella kauan, olen kuullut jopa kahden-kolmen vuoden "projekteista" ja siitä on leikki kaukana..

      • mistä se tauti

        tulee? Alkoi kiinnostamaan, lähinnä sen vuoksi, että samantapaista on oireilu ollut ja on sitten pidetty sitä yksinomaan siitä johtuvana, että koulussa on sisäilmaongelma eli ei olla edes ajateltu, että voisi olla joku tauti. Kiitos, kun kirjoitit kertomuksesi, niin ryhdyn selvittämään tuota mykoplasmaa. Ja voin kertoa, että sen open kehuskelut toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Nähty on, että näissä sisäilmaongelmaisissa kouluissa eivät edes tajua työskentelevänsä keskellä vakavaakin kosteusvaurio-ongelmaa.


    • Vittuuntunut

      Tässä nimikkeitä mitä lääkäri sanoi minulla olevan: mykoplasma, keuhkokuume, keuhkoklamydia. Oli aivan järkyttäviä hengenahdistukohtauksia ja nyt on jäljellä tuo kuiva, pieni, jatkuva yskä. Välillä kuuluu rahinaa välillä ei. Itse en ole saanut asiaan minkäänlaista hoitoa!! Siis en todellakaan oikein minkäänlaista! Kuvat otettiin ja niiden avulla todettiin. Käskettiin vaan levätä ja siinä se. Saikkua tuli vain muutama päivä. Ei määrätty minkäänlaisia lääkkeitä, paitsi kehotettiin kokeilemaan avaavaa, mikä mulla ennestään kotona. Ei ollut merkittävää apua siitäkään. Öisin tuli mahanestettä suuhun ja tuntui kuin kurkku olisi ollut ummessa. Nukkuminen oli työn ja tuskan takana. Makuuasennossa alko pian ahdistus, johon heräsi. Pientä kuumeilua oli koko ajan. Kaksi viikkoa kesti pahinta vaihetta. Sen jälkeen pystyi jonkun verran lisäämään liikkumista. Vähitellen tuntui keuhkot taas tervehtyvän kuin itsestään. Mutta todellakin ei ole minkäänlaisia kontrolli-käyntejä määrätty, ei ole otettu labrassa kokeita jne. Ja siis nuo kuvatkin otettiin vasta pahimman vaiheen jälkeen. Ei suinkaan silloin, kun sairaus oli pahiten päällä. Vasta kun olo oli jo vähän tervehtyneempi sain tietää nimen vaivalle. Ihmetyttää kun nuori ihminen ei saa kunnollista hoitoa asialleen tässä kaupungissa! Niin, ja yskä tosiaan jatkuu ties miten monetta kuukautta.

    • tyttö9292

      Hei!
      Minulla oli oireita joulukuusta asti hengen ahdistusta ja pientäkuumeillu ja kauhea yskä. Minulla oli syyskuussa keuhkokuume ja lääkäri sanoi että mykoplasma-infektio on varmastikkin nyt sen takia sitten tullut.

      Olin joulukuun lopusta tammikuun loppuun sairaslomalla. Hengen ahdistus helpottui, mutta kuumeilua ja mieletöntä väsymystä on koko ajan.
      Olen edelleenkin sairaslomalla eli noin 4kk tässä on nyt saikulla oltu ja nyt koulu meinaa että pistää jäihin koko tämän loppu vuoden. On todella ahdistavaa kun minun oisi tänä keväänä pitänyt valmistua ammattiin, ammattikoulusta. Nyt odottaa sitten syksyllä sellaset 5kk työharjottelua.. jee..

    • Antibiootikko

      Saman taudin olen sairastanut, ja oireet uusivat 5 viikon jälkeen. Koska sairastan astmaa, sain alkuun kortisonitablettikuurin. Se ei kuitenkaan vienyt asiaa eteenpäin, vaan olo oli kaamea. Väsymystä, hengenahdistusta, rahinaa keuhkoista, kovaa yskää ja poskiontelooireita. Kuumetta ei ollut. Sain sitten lääkärissä ramppaamisen jälkeen Doximyciinikuurin 100mg 2x päivässä 14pv. Oireet ei kuitenkaan helpottaneet. Hakeuduin päivystykseen sairaalaan ja sairaalassa minua pidettiin 3pv. Ei suurta muutosta olotilassa. Sairaslomaa tuli yhteensä 5 viikkoa. Lääkekuuri tuli syötyä ja oireet pysyivät poissa viikon verran. Sitten alkoi taas astmaoireet ja väsymys palasi. En uskonut että tauti voisi uusia, vaan ajattelin, että oireet johtuvat siitepölystä ja katupölystä. Eilen lääkäri määräsi kuitenkin antibioottikuurin Roxithromycin Sandoz 300mg 1x päivässä 14 pv. Ja sairaslomaa 2 viikkoa. Näillä pitäisi taudin talttua. Toivotaan niin.

    • Vittuuntunut

      Siis miten ihmeessä te saatte tuollaisia sairaslomia?! Käyttekö yksityisellä vai kunnallisella terveysasemalla? Vaikka mulla oli järkyttävät oireet keuhkokuumeineen ja hengitysvaikeuksineen, niin sairaslomaa annettiin kerralla vain pari päivää. Kyllä suututtaa niin paljon, että sairas ihminen pakotetaan ravaamaan parin päivän välein lääkärissä hakemassa lisää saikkua, kun jo asunnon päästä päähän käveleminen oli todellinen rasitus! Jo pelkkä terveysasemalle saapuminen oli saavutus joten mielummin olin palkattomalla vapaalla kuin olisin ravannut hakemassa parin päivän välein uutta lomaa. Jotain mätää tässä järjestelmässä?! Mun usko yleiseen terveydenhuoltoon on kyllä mennyt aikapäiviä sitten!

    • mycin

      mykoplasmaa täälläkin epäilee lääkäri, ei tosin ottanu labroja. olin jo yhen kuurin syöny, nyt toista kokeillaan. kolmatta viikkoa tuska yskä ja hengenahdistus. avaavaa lääkettä menee myös, hoitavaa astmalääkkeeseen ei ollu varaa johon lääkäri tiuskaisi että yski sitten. sairaslomaa ei kirjoitettu koska tämän lääkärin mukaan ei pitäisi tarttua tässä vaiheessa.

      • Inhottava mycoplas..

        Mykoplasmaa ollut tänä syksynä hirveesti liikkeella, lääkärit vaan ei noteeraa sitä tautia miksikään. Itse olen yskinyt räkää kurkusta kohta kolme kuukautta ja
        terkkarin lääkärit vaan sanoo, että yskä lähtee yskimällä. Mykoplasma vie voimat, jalat melkein alta, jatkuva väsymys ja päätä särkenyt jo koko syksyn.
        Verikokeet ovat näyttäneet positiivista tulosta, joten tauti todella on päällä.


      • Tautinen
        Inhottava mycoplas.. kirjoitti:

        Mykoplasmaa ollut tänä syksynä hirveesti liikkeella, lääkärit vaan ei noteeraa sitä tautia miksikään. Itse olen yskinyt räkää kurkusta kohta kolme kuukautta ja
        terkkarin lääkärit vaan sanoo, että yskä lähtee yskimällä. Mykoplasma vie voimat, jalat melkein alta, jatkuva väsymys ja päätä särkenyt jo koko syksyn.
        Verikokeet ovat näyttäneet positiivista tulosta, joten tauti todella on päällä.

        Kai sait antibioottikuurin kun mykoplasma todettu? Mulla myös tauti todettu ja kuuri aloitettu, nyt vaan odotellaan millon se alkais tehoamaan...
        Kellään tietoa kuinka nopeasti pitäis alkaa paranemaan kun hoito aloitettu, mikäli ylipäätään auttaa ollenkaan? Tosiaan nyt sairastellut jo noin 5-6 viikkoa, joten alkaa pikkuhiljaa olla voimat loppu.


      • Mykosta ehkä eroon..
        Tautinen kirjoitti:

        Kai sait antibioottikuurin kun mykoplasma todettu? Mulla myös tauti todettu ja kuuri aloitettu, nyt vaan odotellaan millon se alkais tehoamaan...
        Kellään tietoa kuinka nopeasti pitäis alkaa paranemaan kun hoito aloitettu, mikäli ylipäätään auttaa ollenkaan? Tosiaan nyt sairastellut jo noin 5-6 viikkoa, joten alkaa pikkuhiljaa olla voimat loppu.

        Sain antibiootti citromax kuurin, 3 päivän kuuri, kaks tablettia kerralla otetaan, ja
        vaikutus pitäis olla 10 päivän ajan, nyt alkaa olo helpottaa. Eilen kävin jo lenkillä, nimittäin kahteen kuukauteen en ole pystynyt liikuntaa harrastamaan.
        Mykoplasma todella pitkä, sitkeä kestoinen tauti. Onneksi yksityislääkäri totesi että lääkekuuri tarvitaan, terveyskeskuslääkärit vaan naureskelee ja käskee syödä buranaa ... Terveyskeskuslääkäreille vois antaa kaikille lopputilin, niin ala-arvoisesti käsittelevät huonokuntoisia potlaita.


    • Luulosairauttako?

      Tyttäreni (9v) sairastui ennen joulua tod näk mykoplasmaan. Sitä ei lähdetty testaamaan, vaan diagnoosiin päädyttiin oireiden perusteella. Tauti alkoi kovalla kuumeella ja hirveällä yskällä, joka pakotti lapsen nukkumaan istuvassa asennossa. Sekin vain vähän lievitti. Viiden päivän kuumeilun ja kovan yskän jälkeen lääkäri ei vielä kuullut keuhkoista mitään, eikä tulehdusarvoissa nousua (mykolplasma ei nosta). Seitsemän yskityn yön ja seitsemän 39,5C kuumeisen päivän jälkeen kiikutin tytön uudelleen lääkäriin, jossa todettiin keuhkokuume keuhkojen kuuntelun perusteella. Toisen keuhkon äänet olivat vaimenneet. Sai 3 pv 1/pv Zithromax-kuurin, joka tehosi! Nyt olen itse yskinyt yli viikon, pientä lämpöä. Keuhkoista kuuluu ja tuntuu ulos asti ronksahduksia ja rahinoita (lapsenikin kuulee ne). Kävin kerran terv. kesk. päivystyksessä, jossa lääkäri ei kuullut mitään. Olo vaihtelee ja varsinkin fyysinen rasitus (jumpassa käynti, ulkoilu) väsyttää epätavallisen paljon. Päätä särkee ja sydän lyö satasta. Toista kertaa ei tekisi mieli käydä tervkeskuksessa, kun eivät näytä ottavan aikuisten oireita todesta, vaikka perheessä olisi noin selvä tapaus taustalla. Päätynen ensi viikolla loman jälkeen tartuttamaan tautia työpaikalleni (lapsiryhmä), jos sairauslomaa tai lääkettä ei heru.

      • Teditar

        Älä anna periks , vaadi hoitoa!! Ja kannattais kokeilla jos vaan lääkäri suostuu niin et sais useempaa antibioottia yhtäaikaa, olen lukenut että ulkomailla osaavat hoitaa mykoplasmaa paremmin ku Suomes ja se lähtee paremmin useemman ab, yhdistelmällä vähän niinkuin helkiobakteerikin?? Muista et kuka sun puolia pitää jos et sinä itse :)) Tsemppiä...


    • Elina78

      Joulukuussa 2011 sairastuin keuhkokuumeeseen. Pneumokokki löytyi ja lääkäri epäili lisäksi mycoplasmaa, perus verenkuvat vain otettiin. Sain doximycin-kuurin 14pvä. Lääkityksen ajan oireet pysyi suht koht aisoissa, mutta pian kun lääkitys oli loppunut oireet palasivat. Kuume, sitkän limainen yskä, poskiontelo oireet, päänsärky. Hakeuduin uudestaan lääkäriin, määrättiin voimakasta antibioottia jolla pitäis talttua kaikki pöpöt. Melko pian lääkekuurin aloitettuani alkoi voimakas ripulointi ja oksentelu. Puoli viikkoa jaksoin sitä, mutta taas olo heikkeni ja hakeuduin sairaalaan. Tablettihoito lopetettiin, koska se ei soveltunut mulle. Nyt käyn 3xpvä antibioottitipassa. Olotila on hieman kohentunut, tulehdusarvot on hieman laskeneet, mutta jonkin aikaa vielä tiputellaan ennen kuin uskaltaa huokaista helpotuksesta. Tänään tai huomenna saan tietää bakteeriviljelyn tulokset.

      Tosiaan on todella sitkeä ja suoraan sanottuna vittumainen tauti. Jaksamista kaikille jotka ovat sairastuneet! Jos oma olotila romahtaa, lähtekää rohkeasti lääkäriin, älkää jääkö kotiin yksin oireiden kanssa!

      Lapsiperheille myös rohkeutta ja jaksamista! Nelivuotias poikani on ilmeisesti myös sairastanut tämän, nyt helpottaa hänelläkin avaavien ja antibioottien ansiosta.

    • gipbsuidjnö1

      myös syyskuun alusta tautikierteessä olleena (mykoplasma keuhkoklamydia), voin kertoa, ettei helppoa ole ollut. monta ab-kuuria takana, väsymystä ja kaikki muutkin pikkuflunssat ja vatsataudit tarttuu heti. pelottaa jo tuleva influenssa-aalto.

    • Teditar

      Voi voi et ole vielä selvillä vesillä, itselläni homma alkoi viime Lokakuussa siis 2012 korkeella kuumeella (38 -41,5 ) johon liittyi muutaman pv.n jälkeen yskä. Hoitona aloitettiin keuhkokuumeeseen tarkoitettu antibiootti jota jatkettiin ja isonnettiin päivittäin , koska serpit nousi kokoajan ja kuume aaltoili 39-41 välillä , olo oli TOSI väsynyt ja huono . Hoitajat sanoi jo muutaman päivän jälkeen että , ei tämä ole keuhkokuumetta ja kyllä pitäis jo antibiootti vaihtaa mut lääkärit vaan isonti annosta ja vasta 5 vrk.n päästä vaihdettin sit antibiootti suonensisäiseen ja minut otettiin osastolle jossa olin 3vrk.tta ja kanyyli kädessä sit ramppasin sairaalassa 3 x vrk.ssa vielä 3 pv.ää siis yhteensä 6pv.ää meni suonensisäinen antibiootti ja kokoajan tämän lisäksi söin toista antibioottia suun kautta! Ja vielä sen 6 pv.n jälkeen oli serpit 100!!! Kysyin lääkäriltä et mikä tässä mättää kun serpit ei laske vaikka kuume rupes hellittään ja olo oli hiukan parempi ? No lääkäri tuumas että .kun tauti pääsi niin rajuksi nii nyt on sit verenmyrkytys tila päällä!! Eli jo alkujaan olis pitänyt se antibiootti vaihtaa nopeemmin. No kyl se olo sit onneks kuitenkin rupes palautuun mut , sairaslomalla olin 3 viikkoo ja sit toipilaana eli ilman urheilua 10 viikko!! vasta joulukuun lopussa olin kutakuinkin norm. kunnossa.No tarinahan ei lopu tähän vaan jatkuu. Meni 3 kk.tta ja tuli Huhtikuu niin sit alkoi ykskaks kauhea yskä siis tosi hakkaava , kuiva ja illalla paheni niin ettei nukkumisesta tullut mitään, päivä saatoi mennä ihan hyvin mut illalla aina paheni. Kuumetta ei tullut eikä serpit noussut mut sit itse vaadin mykoplasma kokeet koska sillon aikaisemminhan niitä ei otettu vaan todettiin et kyseessä oli jonkun bakteerin aiheuttama kuhkotulehdus. No kokeet otettiin ja tulos positiivinen , tässä vaiheessa olin siis ollut yskässä 2 viikkoo, sain roxitomysin kuurin jota söin 18 pv.ää olo parani mut sit iski allergia joka aiheutti astma oireita eli olen syönyt toukokuusta lähtien telfastia joka on allergialääke ja vetänyt sereditee aamuin-illoin sitä tosin vähensin itse kerta päivään . Nyt otettin uudet testit sekä myko ja allergia vasta-aineet ja molemmat edelleen positiivisia !! Nyt sit seuraavaks lähden allergia testeihin ja keuhkolääkärille. Olen 49v tosi hyväkuntoinen ikäni urheillut vetänyt aerobici , jumpat ym. nykyään lenkkeilen ja vedän sisäpyöräilyä ja käyn salilla eli onneks on pohjakunto ainakin hyvä. Mut otta aika ...sti päähän kun en ole aikaisemmin mitään keuhkojuttuja sairastanut saati allergiaa ja kun lääkärit ei näköjään osaa mykoplasmaa hoitaa!!! Tovossa elän kuitenkin et pääsisin noista lääkkesitä joskus eroon... että tämmöistä....

      • Teditar

        Vielä lisäys tohon aikaisempaan tarinaani et suonensisäisen antibiootin jälkeen söin 10 pv. kuurin kahta eri antibioottia ... eikä silti parantunut...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe