Matka varattu :) Vinkkejä ensikertalaiselle?

Omatoimimatkailija

Maaliskuussa ollaan siis 4 päiväksi lähdössä Budapestiin kun löydettiin halvat lennot, 97 euroa/henkilö! Hotelliksi on valittu Promenade, jonka sijainti ainakin näyttäisi olevan hyvä, Vaci Utcalla. Onko kellään kokemuksia kyseisestä hotellista? Mitkä nähtävyydet ovat "pakko nähdä" Budalinnan lisäksi? Kylpylävisiitti kuuluisi myös matkaohjelmaamme, mutta Szechneyi vai Gellert? Shoppailu- ja ravintolavinkkejä otetaan myös vastaan ilomielin :D

2

894

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Merja:-)

      Täältä löytyy hyvin tietoa matkaanne varten.

      Molemmet kylpylät ovat upeita uusittuja Szechneyi ja Gellert. Szechneyi on suurempi ja siellä on enemmän altaita ja valikoimaa niissä sekä sisällä että ulkona. Ihan sama kumman valitsette!
      Ostoksille tietysti kauppahalliin jos haluatte aitoja unkarilaisia tuotteita. Kauppakeskuksia on monia mutta niisstähän on samoja butiikkeja ympäri euroopan jopa henkkamaukka löytyy nykyään esim. Westendin tavaratalosta.
      Hauskaa matkan odotusta ja matkaa! Budapest on upea kaupunki joka ei takuulla jätä ketään kylmäksi.
      http://www.budapestinfo.hu

    • ja shoppailua

      Teidän hotellilla on loistava sijainti, onneksi olkoon. Kävelykatu Váci utcan päässä on Vörösmartyn aukio. Siinä aukiolla on Unkarin kuuluisin kahvila Gerbeaud, jossa kannattaa käydä. Se on hieno. Samaiselta aukiolta lähtee maanalainen M1, joka on Manner-Euroopan vanhin metro. Sillä kannattaa matkustaa pysäkille nimeltä Hösök Tere (Sankarten aukio), jolla on patsaat Unkarin heimopäälliköistä, isot museot ja hyvät ravintolat, Gundel ja Bagolyvár. Jos on kaunis ilma niin varatkaa reilusti aikaa ja jatkakaa matkaa kävellen kohti kaupunginpuistoa. Puistossa on Széchenyin kylpylä ja Vajda Hunyadin linna, ja puiston reunalla ovat myös eläintarha, sirkus ja huvipuisto. Nämä ovat Pestin puolen päänähtävyyksiä.

      Budan puolen nähtävyyksistä tärkeimmät ovat Budan linna, Pyhän tapanin kirkko ja Kalastajalinnake. Ne sijaitsevat aivan vierekkäin Linnavuorella. Myös Linnavuorella vierailuun kannattaa varata reilusti aikaa, sillä linnassa on myös museoita. Kalastajalinnakkeelta aukeaa hieno näkymä Tonavan yli Pestin puolelle ja neogotiikkaa edustavalle Parlamenttitalolle. Linnavuorella on hyvä kahvila, Ruswurm. Budassa Moszkva térin kupeessa on kiva ravintola St.Jupat.

      Ilman muuta kannattaa varata yksi päivä aikaa shoppailuun. Váci utcan toisessa päässä on iso kauppahalli. Siellä kannattaa käydä. Matkalla kauppahalliin (Váci utca 58) on Unkarin käsiteollisuusyhdistyksen kauppa Folkart http://www.folkartcentrum.hu/ Sieltä saatte aitoja käsitöitä. Kauppahallin yläkerrassa on lounaspaikka. Kauppahallilta vasemmalle (Kálvin térin ja Astorian suuntaan) lahtee pieni kaarikatu, jonka varrella on mm. taloustavarakauppa, edullinen kauppa Városkapu Üzletház, Vintage-merkkivaatekirppari ja mallikappaleiden myyntikauppa Gizmo (Múzeum körút 7), kenkäkauppoja ja antikvariaatteja. Astorialta voi hypätä metroon ja ajaa Blaha Lujza térille. Siitä menee suuri kaarikatu, jolla on mm. kirppareita (Turkáló) ja silmälasikauppoja. Nyös Bajzsy Zsilinzsky -katu on hyvä ostoskatu, jolla on hienoja butiikkeja, yksi oikein hyvä kirppari (Bajzsy Zsilinzsky 45) ja hyvä kahvila Müvész ja ooppera. Bajzsy Zsilinszkyn ja suuren kaarikadun risteyksessä on Läntinen rautatieasema (Nyugati) ja valtavan iso West end -ostoskeskus. Asema on Eiffelin piirtämä ja Nyugatin mäkkärikin on oikein kaunis, ja taitaa olla valittu maailman kauneimmaksi mäkkäriksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      266
      2647
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      205
      1710
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1444
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1191
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      230
      1053
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      79
      1005
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      44
      910
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      64
      768
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      730
    Aihe