Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lähes käyttökelvoton

Tuskallista touhua

Olen yrittänyt suhtautua Vistaan neutraalisti ja ilman ennakkoluuloja, mutta nyt on vain pakko todeta että käyttöjärjestelmä on täysi susi.

Ostin siis vähän aikaa sitten läppärin jonka mukana tuli vista home premium. Prosessori on P8800, muistia 4GB yms. eli kaiken PITÄISI toimia jouhevasti. Mutta totuus onkin kaikkea muuta.

Olen vuosikausia käyttänyt Windows XP:tä pöytäkoneessani, joka on spekseiltään heikompi kuin tämä läppäri, jolta nyt tätäkin viestiä naputtelen, ja homma on toiminut sulavasti.

Jostain kumman syystä tästä läppärin käytöstä ei vaan tahdo tulla yhtään mitään. Ensinnäkin kovalevy rumpsuttaa koko ajan - siis IHAN KOKO ajan. Sekunnin mittaisia taukoja tulee 10-15 sekunnin välein, eikä Firefox vastaa tänä aikana. Pyörivä "tiimalasi-ikoni" on tullut jo vähän turhankin tutuksi. Kun jonkun ohjelman käynnistää, menee hyvällä tuurilla minuutti ennen kuin se on avautunut.

Tämä siis nettikäytössä. Kannettavan pitäsi soveltua pelaamiseen, mutta eihän pelaamisesta tule mitään tökkimisen takia. Sillon kun ei töki, niin grafiikka kyllä liikkuu sulavasti, mutta kun tökkii, niin ei paljoa lohduta!

Kaikki päivitykset on asennettu eikä koneessa ole fyysisesti mitään vikaa. Onko seiskaan päivitys siis ainut vaihtoehto?

6

362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uusoppinu

      Vista vaatii noin viikon aktiivisen ja ennakkoluulottoman käyttäjäha.rjoittelun n. 2 tuntia päivässä.
      Ohjelma mukautuu käyttäjään aika mukavasti joskin aikaisempien versioiden käyttökokemus saattaa
      haitata. Päivitykset kannattaa estää. Kerran viikossa riittänee. Ärsyttäviä

    • Mika++

      Koneen tökkiminen ei taida olla Vistan vika. Läppärissä on jotain hämärää. Ootko ollu yhteydessä koneen myyjään?

      • Villahousut

        Mulla on keskusmuistia 2 GB ja kyllä Vista tässä pyörii hyvin. Kovalelvy 'rumpsuttaa' aika harvoin..ei tätä hidasta edes F-Secure. Mä olen eri mieltä siitä, että jos on tottunut Xp:hen tätä pitää harjoitella hikisesti, Vista on aika helppokäyttöinen kuitenkin.

        Ettei sun koneellas olisi viruksia? Laita Hjt loki Virustorjunta.net-sivuille ja he tarkistaa.


    • vistailija

      Jep, samat on fiilikset täällä. Tällä käyttöjärjestelmällä ei tee yhtään mitään. Suorituskyvyn mittarina mm. se, että kun vanhalla konellani (joka on huonompi ja jossa on XP) avaa eräällä ohjelmalla RAW kuvan, kuluu siihen 8 sekuntia. Tällä paremmalla koneella, jossa on vista, kuluu toimitukseen noin 50 - 60 sekuntia!!!

      Sittenhän tässä ei toimi mikään. Esim. mikään aiemmin käyttämäni musikkisoitin ei toimi vistassa, vaan on pakko käyttää vindows media playeria, josta en tykkää yhtään.

      Käytännössä pitää olla toinen kone toisella käyttiksellä jos aikoo vistailla. Tällä varakoneella tehdään sitten kaikki ne jutut, joita ei vistalla voi.

      Tää on aivan järkyttävän epäonnistunut käyttis.

    • HC Liinuksimies asentelee Vistaa: http://jaba.mbnet.fi/asensinpa-windows-vista-rc1-build-5728-n

      Tässähän se arvio kiteytetyy:

      "Siis voi herran jumala. Onko tämä tuote ihan tosissaan tulossa myyntiin muutaman kuukauden sisällä? Onko tämä todella se, mitä maailman kevyesti suurin softatalo on äheltänyt kasaan puoli vuosikymmentä? You must be kidding me. Jopa Linux-lasit riisuttuna ensivaikutelma tästä on HUONO."

      Että näin.

      "Kaikki päivitykset on asennettu eikä koneessa ole fyysisesti mitään vikaa. Onko seiskaan päivitys siis ainut vaihtoehto?"

      Windows 7 on melkein samanlainen kuin Vista. "Käsijarrua" on vähennetty ettei ole ihan niin vittumainen ja käynnistyy/sulkeutuu nopeammin. Ongelmien välttämiseksi suosittelen odottamaan ensimmäistä service packia jos sitä Windows 7:n haluaa mutta ei siltäkään kannata liikoja odottaa vaikka onkin pääasiassa mennyt parempaan suuntaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe