Vuoden ahdistavin pyhäpäivä

Ei tätä jaksa

Itsenäisyyspäivä on ahdistava, painostava, masentava ja synkkä päivä. Paatoksellisuus, Talvisodan noin 17. uusinta ja eliitinpalvontajuhlat suorana lähetyksenä. Tilastollisesti vielä vuoden pimeimpiä päiviä. Eriarvoisuuden vähättely, konsensuspolitiikan juhlinta ja yleisenä myyttinä ylläpidetty "hyvinvointivaltio" juhlivat. Sotia muistellaan liian puhtoisina, missä on puhe huumeita käyttävistä, alkoholiongelmisista ja maksullista seksiä käyttävistä sotaa käyvistä miehistä? Pelkkien kulissien ylläpitoa. Iltapäivälehdet myyvät vuodesta toiseen samoilla kaula-aukoilla. Sitä itseään tuutin täydeltä.

3

580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bored to the death

      Mun veli teki itsemurhan pari vuotta sitten just itsenäisyyspäivänä.. oli kuulema niin masentunut ettei enää jaksanut. Voimia vaan kaikille itsenäisyyspäivän uhreille!

    • isänmaa onko sitä..

      itsenäsisyyspäivä on sodassa olelille surun juhla, tiedän tiesin,paljon sotaveteraaneja joita suomi ei muistanut millään tapaa, tuutin täydeltä tuli juhlissa hehkutusta mammonaa maalisuutta hienoine asuineen, aterioineen jne.Iloisuutta??Itku kyynel silmissä moni ei edes avannut teeveetä.Sodan arvet on liian raskaat ja ainakin appeni oli murtunut mies, kotinsa menetys suomeen siirtolaiseksi halvennetuksi tulo oli rankkaa, suomal.sorsi omiaan rajaan takaa tulleita.Appi teki töitä reissumiehenä pienellä palkalla lapsikatras lähes 10 lasta vaimo, ei isältä saanut rahaa ruokaan muuhunkaan sillä isä taisi käyttää rahat johonkin muuhun ennen kotiin paluutaan.

      Kuoli yhtä köyhänä kuin oli tullutkin suomeen.Kotiakaan ei tainnut pään päällä enää olla ei sitä 20neliön mökkiäkään johon perhe ahtautui yöksi.Avioerossa pieneen mökkiin jäi anoppi jäljellä olevan lapsikatraan kanssa..ketä nyt jäljellä isommat oli muuttaneet pois.Perhe oli muuttanut suomessa ainakin kolmessa paikkaa luulen että vaiettuja syitä oli juuri tuo suoml.suhtautuminen karjalaisiin omiinsa.Appi oli 14v kun sodassa oli yleni siellä.Tuntui että koko sukukunta oli katkera elämälle he eivät tainneet pitää juurikaan yhteyttä sama perinne hiljasuuden suru kuilu jatkunut aina näihin päiviin..synkkämielisyys, elämä on taakka.

      Ainoa joka aikoinaan pientä mökkiä autoi laajentamaan oli anopin vanhuus ja kunnan joku avustus 80 luvulla.Anoppi elätti suurperheensä työllään pienellä palkalla köyhyydessä ja kurjuudessakin ja tämä oli hyvinvointi suomi, sillä miniänä olin siellä 80luvulla..eräs naapurinsa asui samaa kylää muutaman kilometrin pääsä rva kuoli nälkään niin ainakin kylällä väitettiin, että näin meillä suomessa.Ei kaikki tahdo mennä kerjuulle sosiaalitoimistoon.

      Tunsin omalta kylältäni veteraaneja sodassa olleita..miten onnellisa he olivatkaan pienestä siitä mökistä omasta kasvimaasta ystävällisistä naapureista toisten auttamista ja yhteisöllisyyttä.Meidän kylällä oli myös rajantakaa tulleita karjalaisia ja heitä autetiin puolin ja toisin.En usko että he olisivat tahtoneet nähdä tätä päivää..Heille kuuluu kunnia ja ylistys jotka tuon kovan työn teki.Mitä on tämän päivän isänmaallisuus en osaa edes sanoa onko sitä enää???ammennan liian paljon elämisen arvoja mennistä en arvosta tätä aikaa yhtään!rahan ahneus itseriitoisuus ja omahyväisyyden aika, viedään heikommilta kaikki!onko tämä elämä elämisen arvoista kysyn vaan..mistä ammennetaan voimaa jaksamiseen kun työtkin viedään toimeentulo?vanhukset veteraanit kunnioittaakaa edes heitä!kun olin lapsi omalla maatilalla omalla työllä tehtiin leipä ja elämä oli onnellista.Sedät ja ukit sodan käyneitä.Siitä ei todellakaan puhuttu sodasta.Jos puhuttiin miehet itki kertoessaan.Mitään muistamista ei suomi heille antanut ei kiitos kirjettäkään.Kunnia heille siellä jossain!kertomukset sotakoneista meidänkin tilan yllä elää yhä ja pommikuopat läheisessä maastossa..En juhli itsenäisyyspäivää millään tapaa..ukkini olivat minulle rakkaat.

    • Suomi ärsyttää

      Loppuisipa tämä hössötys. Pahin on vielä edessä: muutaman vuoden kuluttua näin ärjyy leijona -valtio täyttää sata ja silloin on itsekehu huipussaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      180
      1945
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1423
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe