Dragsvik

Bwq

Kertokaapa kokemuksianne Dragsvikistä?

11

8443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kotiutunut

      Tällaista stooria Drakasta. Sun kirjoituksen päivämäärästä ja kysymyksestä päätellen olet varmaankin menossa sinne tässä uudenvuoden jälkeen. Mikäli olet, nii äläs siinä turhaan hermoile. Kaikki stoorit mitä kuulet intistä tai drakasta nii yleinsä on jokseenkin liioiteltu. Se o vaa sellanen tapa jolla ne mustot kultaantuu vaan paremmin. "Jooh, ku MÄ olin intis nii sillon..."

      Näin jälkeenpäin ajatellen nii muistuu mieleen ne miltein jokaviikkoiset marssit ja erityyppiset toistuvat harjoitukset joita oltiin jo tehty kymmeniä kertoja aikaisemmin ja niitä sitten siinä toisteltiin jotta uppoisivat lihasmuistiin vaikka joskus siinä ei meinannut olla mitään järkeä. Usein tuntui että sitä toistetaan vain toistamisen takia koska jollekkin tietylle harjoitukselle oli varattu sellaiset kolme tuntia vaikka yhden ja puolen tunnin pituinen intensiivinen harjoitus olisi hyvinkin riittänyt. Metsässä ryömittiin, sateessa marssittiin ja muutenkin koettiin tän maan kaikki sääolosuhteet jokaisessa mahdollisissa vaatemäärissä. Hikeä kertyi kunnolla ja vettä kului yhtä suurissa määrin. Taisteluleireillä ei sitten just yhtään nukuttu ja yleinsä oli päviän paras hetki jos tosiaan pystyi edes nukkua katkeamatta tunnin tai pari. Tietenkinhän nää raskaimmat muistuu heti ensimmäisenä mieleen...

      Kyllä sielä tuli niitä helppoja lepoja hetkiäkin kun vain makailtiin tuvassa sängyllä tunti tunnin jälkeen tai odotettiin jossain metsän korvessa että kouluttaja saapuisi paikalle kun ei muutakaan tekemistä tai ohjelmaa ollut eikä sitä omalähteistä aloitetta tipu ikuisesti. Sitä ei kyllä yleinsä valitellu jos lepomahdollisuus sattui paikalle kun yleinsäkkin sielä nukkui sen verran lyhyitä öitä ja pakotettiin heräämään kello kuudelta vaikka sitä ei olisi nukkunut ollenkaan edellisenä yöna esim. Uni maistui melkein aina kun siihen oli mahdollisuus. Aika mahtavia sisäpiirin läppiä sieläpäin synty eri varusmiehistä ja esimiehistä jotka oli jotenkin onnistunut profiloitumaan jollakin tietyllä tavalla. Mitä inhotumpi joku oli sen härskempiä läppiä sitä kuuli silloin sun tällöin. Tuli niitäkin hetkiä vastaan kun sellanen ylikova esimies astui paikalle nii kaikilta meni jo kuset housuun heti lähtöön vaikka jätkä ei edes ollut avannut suutaan. Parastahan oli kun tietty esimies puhui sellaiseen äänensävyyn aina että ei pystynyt arvioimaan että oliko se nyt vihainen jostakin vain komenteli muuten vaan vanhaan tapaan. Prikaatin vahtipäälliköt oli sellasia henkilöitä joista ne ehkä yleisimmät läpät tuli kuultua. Alikessut erityisesti tykkäs jäynätä kun joutu henkilökohtaisesti istuu päivystäjänä ja olla suoraan vastuussa niille. Spol tykkäs aina vahtipäälliköstä ja kaikki muut inhos tai ei pitäny. Yleistettynä asia oli vaan niin.

      Ylivoimaisesti parhaista jutuista drakassa oli kuitenkin se eriskummallinen slangi/terminologia joka syntyy ja jota käytetään kun eteläsuomen ruotsinkieliset suomalaiset ja pohjanmaan ruotsinkielistet suomalaiset kokoontuu saman katon alle. Sitä ei voi ymmärtää ennen kun sen on kokenut itse. Sellanen ihana sekoitus joka painuu mieleen ja kotiutumisen jälkeen huomaa ihmisten kanssa keskusteluissa ketkä on jossain vaiheessa ollu Drakassa ja ketkä ei ole ollu. Tietyt sanat ja termien käyttö paljastaa kokeneelle korvalle. :P

      Terveisin, kotiutunut 362~ Saapumiserä 208

      • Draka 2/10

        Kiitos kun jaksoit kertoa hyvin oman stoorisi..haluaisin vielä kuulla miten siellä jakautuu tuo suomen ja ruotsin kielen käyttö?


      • hagge
        Draka 2/10 kirjoitti:

        Kiitos kun jaksoit kertoa hyvin oman stoorisi..haluaisin vielä kuulla miten siellä jakautuu tuo suomen ja ruotsin kielen käyttö?

        Tähän voisin vielä vastata. Suomi on käytössä komentokielenä, muuten käytetään ruotsia. Tämä saattaa johtaa joitakin hieman harhaan, sillä se komentokieli tarkoittaa vain yksittäisiä käskysanoja- tai komentoja, jotka ovat samat kaikissa joukoissa. Esimerkkejä: Käännös vasempaan päin!, Asento!, Suojaan!, Ampukaa!, Tuli seis! jne. Tämä on vain sen vuoksi, että oikeassa sotatilanteessa jokainen ymmärtäisi mitä nuo tarkoittavat.

        Mutta kuten sanottua ruotsi on se käytössä oleva kieli. Kaikki sanotaan ruotsiksi, luennot, ohjeet, käskyt jne. Koska Dragsvik on ruotsinkielinen varuskunta, on myös oletuksena, että kaikki käyttävät ruotsia. Siellä on kuitenkin jo pitkään ollut aina mukana suomenkielisiä, joten monet ovat ymmärtäväisiä. Muista aina tarvittaessa myös kertoa se, että olet suomenkielinen, se helpottaa kummasti. Jos et ole varma jostain tärkeästä asiasta, kysy! Toiset varusmiehet ovat tässä avainasemassa, he auttavat varmasti. Kouluttajatkin puhuvat tarvittaessa suomea, mutta karttavat sen puhumista hieman. Eli puhuvat vain erikoistapauksissa. Tämä on sikäli jännä juttu, koska suuri osa kouluttajista on suomenkielisiä siellä, he puhuvat keskenään myöskin suomea, mutta varusmiehille ruotsia. Onhan Dragsvik ruotsinkielinen. Itselläni oli joukkueen kouluttajana eräs suomenkielinen luutnantti. Hänen ruotsinsa oli aikamoista kieliopin raiskaamista, mutta puhui silti. (En saken till, etc.) Minullekin hän puhui aina vain ruotsia.

        Joissakin paikoissa voit kuitenkin käyttää hyvin suomea, esim. varuskunnan sairaalassa. Itse puhuin siellä lähes aina suomea. Myös kuraattorin, sotilaspastorin ja vastaavien luona.

        Kannattaa rohkeasti vain alkaa puhua muiden kanssa ruotsia. Pian huomaat ymmärtäsi lähes kaiken mitä puhutaan (pohjanmaan ruotsinkielisiä lukuunottamatta) ja olet paremmin mukana joukossa.


    • hagge

      Itsekin voisin hieman kertoa omia kokemuksiani Dragasta. Kotiuduin sieltä viime kesänä 2009. Olen täysin suomenkielinen ja valitsin Dragsvikin juuri kielen takia. Kerron nyt sen kielen kannalta lähinnä, mikäli siis olet myös suomenkielinen?? Jos puhut ruotsia niin tämä on vähän turhaa, muuta kuitenkin. Päällimmäisenä halusin mennä parantamaan ruotsin kielen taitoa ja saada tietynlaista lisähaastetta, mitä vieraalla kielellä toiminen nyt toisi. Ja olihan se aikamoinen kokemus. Alku tuntui vaikealta, kun perushajotuksen lisäksi oli ongelmia saada käskyistä ja muusta selvää. Onneksi ympärillä oli paljon kaksikielisiä, joista moni mielellään auttoi. Jo parissa viikossa, puhumattakaan parista kuukaudesta, oppii siellä käytetyn perussanaston melko hyvin, ja sillä pärjää pitkälle. Kieliopista ei kannata liiemmin välittää, tärkeämpää on tulla ymmärretyksi. Siellä se ruotsi on muutenkin aikamoista sekakieltä, monet termit ja slangisanat on suomesta, joten ei haittaa vaikka välillä käyttää puheessa suomea. Tosin Pohjanmaan ruotsinkieliset (pampas) eivät oikein osaa suomea ollenkaan, eivät edes halua puhua sitä. Muutenkin nuo pohjanmaalaiset oli siellä aikalailla omaa porukkaa. Oma kieli (hollannilta kuulostava ruotsi) ja omat jutut, joten itse tulin toimeen paremmin muiden eteläsuomalaisten kanssa.

      Jos muuten et ole vielä valinnut mihin komppaniaan haluat, niin mieti ennen kuin valitset KJK:n (Kustjägarkompaniet, Rannikkojääkärikomppania). Siellä koulutus tulee pääosin olemaan rankempaa kuin muissa, ja peruskoulutuskaudella siellä olevista valitaan johtajakoulutukseen suurempi osuus kuin muista komppanioista. (Sinne hakeutuu parempikuntoisempia, joten niitä sitten valitaan enemmän ja sijoitetaan muihin komppanioihin) Tämä siis mikäli ET halua vuoden mittaiseen johtajakoulutukseen tai ns. vähän rankempaa koulutusta. Itse olin KJK:ssa, tosin vain puoli vuotta, mutta riitti hyvin minulle.

      Mutta noin yleisesti voisin sanoa, että Dragsvik on hyvä varuskunta. Eroaa varmasti esim. Vekaranjärvestä pienempänä ja paremmalla paikalla olevana. Voin kirjoittaa lisääkin, jos on jotain tiettyjä kysymyksiä.

      • Korpraali Rampo

        Ai KJK:ssa on parempikuntoista porukkaa? On sitten kääntynyt koko Draka päinvastaseksi vuoden 2002 jälkeen...
        Siellä oli silloin kaikki läskit kakkiaiset ja vässykät.


      • hajonnut

        kjk:ssa kovimmat jätkät?? 1.kustk:n jätkät on astetta kovempia, tetsaa muita enemmän ja kouluttajat on uusnatseja..


    • Alik Hyvönen

      Kävin kerran sen portin ulkopuolella.

      (Sori - kun kerran kysyit kokemuksiani: siinä se!)

    • tähtien tuiketta
    • d

      1.KustK todellakin kovempi perusyksikkö. Valittiin juuri merivoimien parhaaksi perusyksiköksi.

      mm. paras cooper tulos koko merivoimien perusyksiköistä.
      Kustrobotit kovimmat jätkät koko prikaatissa..

      T. KJKfaija

    • Hajoo

      Sain sellaisen kuvan, että 1 KustK on yks pahimipia paikkoja.
      Olin talvella heidän mullileirillä huollossa ja rankkaa oli, yön aikana 5-10 kertaa asemaan tykittää. En ollut yksikössä, mutta 1KustK:n "nassepäivät" olivat kuulemma yhtä mullien hajoomista.

      Muutenkin Dragsvikissa kaikki joutuu tekee kaikkea, se on se juttu jota porukka muistelee pahalla. Kuskit, lämärit ja b-faijat on mukana kaikissa harjoituksissa (marssit, tetsaukset, hiihdot, juoksut, hikijumpat ym.). Ellei vempannut niin mukana kaikessa.

      Kuskina voin sanoo, ettei leireillä nukuttu tarpeeksi vaikka ajoa seuraavana ammuna, se ärsytti välillä. Jos joku harkitsee kuskiksi drakaan niin kannattaa miettiä kaks kertaa ja kysellä kavereilta.

      T. Kuski 2/10

      • a s d f

        2/13 GrkK:n heitinryhmän kuski täällä. 1/14:n P-kauella ei jouduttu mullien sotaleikkeihin mukaan, sen sijaan mm. rustiksella sai hajota pahasti niihin paskahommiin, ja nyt toki E-kauella ollaan oltu jokasessa heitinharjotuksessa ja kaikilla lenkeillä ymv mullien mukana. Lisäks heitinryhmän kuskin homma metässä on aika rankkaa (sitä rankempaa mitä useemmin vaihetaan tuliasemaa), ja laittoman lyhyitä öitä on ollu useempia. Kai tää tästä, vappuna on TJ alle 50 ja enää loppusota jälellä :)

        Ja joo tosiaan, 1KustK on kuulemma aika helvetti. Tarviiko ees muuta sanoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1763
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1441
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1242
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1214
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1126
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      889
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      225
      852
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      845
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      785
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe