paras sisätilanlämmitin autoon??

Jussiiiiiiiiiiii

Hei!! mikä on paras sisätilanlämmitin merkki? Ostin tänä talvena Dewan 1250w sisätilanlämmittimen ja kun kovat pakkaset tulivat sisällä ei ollut 2 tunnin lämmityksen jälkeeen yhtään lämmin!! Isällä oli parivuotta takaperin Modernumin lämmitin siinä tosin ei ollu vastusta joka määrittelee millä teholla tulee ilmaa sisälle.http://www.modernum.se/Fin/kupev.html Modernumilta löytyisi ainakin malli jossa säädettävä termostaatti MK2000SPT Säädettävällä termostaatilla. Onko kokemuksia? Ja autona Ford Mondeo eikä mikään pikku kinneri...

12

15606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lämmittäjä...

      Ainakin noiden tunnetumpien merkkien teholukemat pitävät aika hyvin paikkansa, ja tuskin halpislaitteissakaan teho paljoa heittää ilmoitetusta. Hanki siis tehokkaampi lämmitin.

      Toisaalta kyllä 1200 wattisen lämmittimen pitäisi parin tunnin lämmityksellä saada isokin farmari selvästi lämpenemään. Onko lämmitin varmasti kytketty lämmittämään täydellä teholla ja sijoitettu siten, että ilma pääsee kiertämään vapaasti?

      • hghghfghgfh

        Oppirahat tuli myös maksettua kun ensin focukseen 1200 wattinen lämmitin ja vilu tuli kun tarkoitettu lähinnä vain kauppakasseihin kokoluokallaan.Kannattaa sitten hankkia sitten 1800 watiinen jos vain sulake kestää.On myös vanha 1200 wattinen calix 25 vuoden takaa joka lykkäää lämmintä sitten täysillä kokoajan ja hyvä kakkosautossa.


    • eerops

      Alkukesällä autokaupan yhteydessä sisätilalämmittimeksi tuli Defa 1400W. Asennettu pelkääjän puolelle keskikonsolin oikealle siten, että puhaltaa takaikkunaa kohti. Onpa kehno lämmitin. Kovemmilla pakkasilla ainoastaan takalasi on sulanut! Mutta huutaa kuin "sirkkeli"! Aiemmat sisätilalämmittimet ovat olleet paljon tehokkaampia, vaikka tehot olleet pienempiä.
      Parhaimpia sisätilalämmittimiä minulla on ollut Defan ja Calixin isompikokoiset sisätilalämmittimet, joissa pystyi säätämään tehon 550/600 ja 1100/1200 välillä. Veivät tilaa (pidin lattialla), mutta lämmittivät ja ikkuna sulivat. Nyt sellainen vaimon autossa pelkääjän jalkatilassa.

      • - minä vain -

        Niissähän taitaa uusissa lämmittimissä nyt olla sellainen termostaattisysteemi, joka pienentää vastuksen tehoa kun auto lämpenee - eli niillä ei t-paitakeliä sinne ohjaamoon saakkaan. Vanhemmissa lämmittimissä ei ollut mitään termostaatteja. Jos illalla 25 asteen pakkasella laittoi lämmittimen täysille ja yön aikana pakkanen lauhtui pariin asteeseen, oli autossa aamulla lämmintä 35 astetta. Oli varmasti ikkunat sulat ja auto höyrysi päältäkin kun vesi haihtui ilmaan. Tämä ei näillä uusilla lämmittimillä onnistu (ja ehkä se parempi onkin...)


      • auton lämmittäjä

        Lämmitin kannattaa sijoittaa siten että puhaltaa ylöspäin.
        Itsellä Mondeossa Modernum 1000/2000W lämmitin. Pikkupakkasilla pienempi teho riittää mutta kovemmilla käytän isompaa tehoa. Aina lämpiää riittävästi.


      • eerops
        - minä vain - kirjoitti:

        Niissähän taitaa uusissa lämmittimissä nyt olla sellainen termostaattisysteemi, joka pienentää vastuksen tehoa kun auto lämpenee - eli niillä ei t-paitakeliä sinne ohjaamoon saakkaan. Vanhemmissa lämmittimissä ei ollut mitään termostaatteja. Jos illalla 25 asteen pakkasella laittoi lämmittimen täysille ja yön aikana pakkanen lauhtui pariin asteeseen, oli autossa aamulla lämmintä 35 astetta. Oli varmasti ikkunat sulat ja auto höyrysi päältäkin kun vesi haihtui ilmaan. Tämä ei näillä uusilla lämmittimillä onnistu (ja ehkä se parempi onkin...)

        En tarkoittanut, että auton esilämmityksellä pitäisi saada T-paitaolosuhteet auton sisälle. Kunhan ikkunat edes sulaisi!
        Kun laitan illalla auton roikkaan, niin toki selvitän, minkälaista lämpötilaa on luvattu aamuksi ja sen mukaan säädän lämmitysajan.


      • Snaut
        auton lämmittäjä kirjoitti:

        Lämmitin kannattaa sijoittaa siten että puhaltaa ylöspäin.
        Itsellä Mondeossa Modernum 1000/2000W lämmitin. Pikkupakkasilla pienempi teho riittää mutta kovemmilla käytän isompaa tehoa. Aina lämpiää riittävästi.

        Noiden PTC vastuksella varustettujen lämmityspuhaltimien tehon vaihtelu imuilman lämpötilan mukaan ei ole kovin suuri. Esim. itselläni Defa 1350W, jonka teho on 1350W -25 asteessa ja 1100W 20 astessa. Siis säätöalaa vain vajaat 20%.


    • foortiin

      Mää asensin foorttiin 6 kw kiukaan niin alko lämpeen .

    • 3454354353

      Itse ostin iänikuisen vanhan defan hajotessa tälläisen 15e vehkeen tilalle http://www.motonet.fi/fi/tuote/455023/Sisatilanlammitin-6001250W. Laitoin täydelle teholle 2h ja ammulla oli kyllä auto selvästi lämmennyt ja lasit sulat. Alustavasti vaikuttaa ihan kelpo vehkeeltä. Vuoden takuu vehellä niin saas nähä kestääkö koko talven ajan. Entinen lämmitin oli noin 1400w ja ei sekään autoa niin lämpimäksi saanut kuin haluaisin. Varmaan joku 1900w lämmitin ois hyvä, mutta maksaa jo 70-80e.

      • JärkiPäässä

        Laatuvehkeissä on automaattinen lämmönsäätö joka pitää huolen ettei aito lämpiä liikaa.
        Sisätiloja ei kannata lämmittää turhan lämpimäksi.


    • dryyy44564

      1400W ei tahdo riittää keskikokoiseenkaan autoon (Mazda 6) jos vähänkin kylmempi, -10 asteessa ei enää sulata jäitä ikkunoista kahdessa tunnissa.

      Fiksu valinta on 1700W/800W, tuossa tehot mitoitettu 10A/6A sulakkeille. Jos oletetaan että perinteinen lohkolämmitin vie 600W, jää sisälämmittimelle juuri nuo 1700W/800W riippuen sulakkeesta. Jos autossa pienitehoinen lohkon säteilylämmitin, vaikka 200W, jää sisälämppärille 2100/1200W riippuen sulakkeesta.

      1700W pitäisi jo riittää keskikokoiseen autoon hyvin ja tuo Defan 1700/800W maksaa 60-70e eli ei paha kun kestää monta vuotta kuitenkin.

      Halpislämmittimiä ei kannata ostaa, itsellä jo yksi kärähtänyt ja oli onnea matkassa kun koko auto ei palanut.

      • 4566456

        Itse juuri ostin tuon motonetin 1200 wattisen halppiksen vanhan defan moottorin hajotessa. Noin kk pelannut moitteetta. Kyllä auto on selvästi lämmin, mutta vain juuri sen verran että voi edes sanoa lämpimäksi. Tuulilasi on kyllä sula. Sisältä saisi olla vielä lämpimämpi. Auto on keskikokoinen sedan. Varmaan joku 1600-1700w olisi optimi. Itse hankin sellaisen kunnon 1700-1800w defan tai calixin kunhan takuut menee halppiksesta ja se hajoaa. Ongelma on tolpan antama 2h lämmitysaika.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe