Agnetha oli epävarma superkaunotar

paradoksaali

Eikö olekin vailla moniselitteisempiä psykologisia analyyseja ja puhtaasti pinnallisen ajatuksen tasolla hassua todeta, että maailman yksi ehdottomasti kauneimmista naisista oli itsestään epävarma? Peruspäätelmä olisi kuitenkin se, että hän hehkuisi itsevarmuutta kun kerta oli niin kaunis. Olisi oikein super-itsevarma.

Näin ei ollut: Agnetha... uskomaton ulkonäkö... maailman parhaana pidetty peppu, pyöreän kiinteä... täydellisen viehättävät ja tyttömäiset kasvot, ripset, silmät, katse, suu, hymy, iho... tyrmäävät vaaleat loistavat hiukset... unelmakroppa. Miehet lankesivat ja peppu sai aina ihmiset sekoamaan.

Tämä sama nainen oli miltei läheisriippuvainen ja hyvin epävarma. Agnetha oli sosiaalisesti rajoittunut ja Björn tarjosi hänelle todella mieluista ja paljon merkitsevää emotionaalista turvaa (omana motiivina Björnilla oli saada upea kaunotar haaviinsa). Nainen, joka kaipasi hyväksyntää, joka ei tuntunut millään luottavan itseensä, nainen joka saattoi siksi elämässään joskus käyttää ylenkatsetta muihin, kuten Fridaan. Ihminen, jonka kauneus oli varmasti kerännyt kiitosta pikkutytöstä saakka, jota kaikki tarhan pojista sukulaistäteihin ja naapurin irstaaseen vanhaan ukkoon saakka olivat kehuneet ihanaksi valloittavaksi tytöksi. Tyttö joka oli takuulla ollut Lucia-neito koulun näytelmissä. Jolla takuulla oli poikaystäviä ja kandinaatteja jo kauan ennen kuin vanhemmat antoivat luvan poika-jutuille.

Ja silti! Vaan ei se itse asiassa edes ole ainutkertaista eikä absurdia. On paljon tyttöjä, jotka ovat säkenöiviä mutta joille ei ole kehittynyt hyvää itsetuntoa. Kenties kauneudella on ollut helppo ratsastaa ja täten sosiaalisen kanssakäymisen muodot ja muut elämän tilanteet ovat liiaksi pohjanneet geenien jättipotille (= onnistuneelle luuston rakenteelle, hyville hiuksille ja muille kauneuden perustekijöille). Hottis olisi siis tässä tapauksessa päässyt haasteista eteenpäin vain olemalla hyvännäköinen ja muu maailma olisi edistänyt tätä turmiota hymyillen ja sanoen että oletpa taas ihanan näköinen. Turmiota on eritoten se, jos vaikkapa koulun alaluokilla tyttö saa kauneudestaan lisäpisteitä ja miesopettajat komppaavat (itsetunto voi jäädä sen varaan ja työmoraali JÄÄ kyseenalaiseksi).

Mutta en usko sen olleen Agnethan kohdalla keissi, koska hän vaikuttaa tytöltä, joka ei yksinkertaisesti ole saanut vanhemmiltaan riittävää huomiota ja sensitiivistä hoivaa. Hänen itsetuntonsa aukkoja ei ole riittänyt paikkaamaan äärettömän positiiviset ja samalla totuudenmukaiset lausunnot geenien jättipotista.

14

796

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uyhguh

      no mun mielestä Agneta ei tosiaankaan ollut mikään superkaunotar. Kun häikäiseviin Brigitte Bardotiin, Sophia Loreniin ym. vertaa niin A painii vähän eri sarjassa (naapurintyttöjen). Laulullaan se enemmän loisti.

      • superhyper

        Agnetha oli vähintään superkaunotar. Tuollaiset kasvot, hiukset, kroppa, peppu ja silmät sattuvat samaan yksilöön niin harvoin, että you must think again, man. Jos et tosin ole mies, niin arviosi voi sisältää naisen perspektiivin, jossa ei ole absoluuttista analyysikykyä, johtuen siitä että romanttis-eroottinen vivahde oletettavasti puuttuu. Tarkoitan, että ilmiö on sama kuin monet miehet eivät välttämättä tajua, onko Johnny Depp komea vai mikä siinä niin kaikkia viehättää.


      • ja tietysti
        superhyper kirjoitti:

        Agnetha oli vähintään superkaunotar. Tuollaiset kasvot, hiukset, kroppa, peppu ja silmät sattuvat samaan yksilöön niin harvoin, että you must think again, man. Jos et tosin ole mies, niin arviosi voi sisältää naisen perspektiivin, jossa ei ole absoluuttista analyysikykyä, johtuen siitä että romanttis-eroottinen vivahde oletettavasti puuttuu. Tarkoitan, että ilmiö on sama kuin monet miehet eivät välttämättä tajua, onko Johnny Depp komea vai mikä siinä niin kaikkia viehättää.

        halusi itselleen säkenöivän Agnethan. Kaikkihan sen vaaleaverikön kanssa olisivat tahtoneet olla. Mutta Björnilta oli silti julmaa käyttää Agnethaa hyväksi. Todella julma nilkki!


      • Frida<3
        ja tietysti kirjoitti:

        halusi itselleen säkenöivän Agnethan. Kaikkihan sen vaaleaverikön kanssa olisivat tahtoneet olla. Mutta Björnilta oli silti julmaa käyttää Agnethaa hyväksi. Todella julma nilkki!

        Minusta Frida oli kaiken tämän takia kauniimpi. Ainakin silloin, kun ei tehnyt mitään tyhmää hiuksilleen... Ja jos ei muuten, niin loistipa ainakin itsevarmuudellaan... http://www.getabba.com/coppermine/albums/uploads/annifrid/normal_ar_abba016.jpg


      • asfasftgwrt

      • frida<3
        asfasftgwrt kirjoitti:

        miksi vastailet tässä ketjussa koko ajan itsellesi?

        Kuka? Mitä, minäkö? Enhän!


    • agnetha lovers

      agnethan on maailman kaunein nainen!!!oon itekki AIKA paljon agnethan näköinen!!

    • persein Agnetha

      Niin ja Agnethahan on myös se persein; varmasti Agnetha omaa maailman ihanimpiin kuuluvan perseen - takalaite, joka mykistää kerta toisensa jälkeen...!

      • kloppppp

        Tuota......öööhh. Olin lapsena 70-luvulla abba fani ja pidin silloin Agnethaa todella hyvännäköisenä. Äiti sitten kerran sanoi minulle ettei se ole hyvännäköinen, ruma leveä nenä ja blondatut hiukset. Äiti suosi Fridan ulkonäköä. Pakko tunnustaa aikuisena että äiti oli oikeassa...

        Nimittäin nyt aikuisena kun katsoo kuvamateriaalia Abba- ajasta niin kyllä sen huomaa kuinka paljon paremman näköinen Frida oli suoran nenänsä kanssa. Agnethan suosio oli itse asiassa kiinni siitä pitkästä blondatusta pehkosta, ilman sitä ei kyllä paljon ollut. Kun hänellä oli lyhyemmät hiukset kuten esim. Gimme x 3 videossa huomaa kuinka paljon kauniimpi Frida oli siin vieressä. Parhaiten Frida paremmuus tulee esiin Under Attack videossa v. 1982. Hän oli 5 vuotta vanhempi mutta kun katsoo Agnethaa näköjään oman hiusvärinsä siinä vieressä niin en kyllä usko että kukaan sanoisi kaunottareksi...

        Fridan ainoa ongelma oli permanentit jotka eivät hänelle sopineet esim. Waterloo ja Supoer Trouper . Ja se One of us- punkkarilook oli myös totaalisen epäonnistunut.


    • takapuuppari

      Joo mutta kun sillä Agnetalla oli se maailman kaunein ja ihanin takalaite. Sen vuoksi miehinen mies antaa aina äänensä sille perseimmälle...

    • poityfrrrrrrrrrrrrrr

      oliko agnethan hiukset blondatut??!luulin et ne on luonnostaan vaaleat.

      • Cathryn-

        Vaaleat joo, mutta eivät ihan niin blondit. Sellaiset kullanvaaleat.


    • drums fernando

      Olipas analyysi tuolla ensimmäisellä kirjoittajalla!
      Kysymys jollekin toiselle: miten niin Björn käytti Agnethaa hyväkseen?
      Se Agnethan sininen luomiväri sopi tosi hyvin hänelle! Se oli yksi tekijä, mikä teki hänen silmistä niin kauniit.

    • pupu Agnetha

      Kaunis hän on myös takaa katsasteltuna: superpersein Agnetha, tuo kaikkien aikojen takalaitteen omaava pupu saa kaikki muut kalpenemaan silmissä. Kaikkea se luoja onkin saanut parhaimmillaan aikaiseksi, eipä siitä näky voi enää parantua!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5378
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1927
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      8
      1253
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe