••• Lasten oikeus ei-järjestettyyn liikuntaan •••

Isä...

Minua huolestuttaa suuresti tämä nykyajan suuntaus, jossa lapsille opetetaan, ettei liikuntaa voi harrastaa kuin sisätiloissa erikseen järjestetyissä kerhoissa. Myös vanhemmat ovat omaksuneet sellaisen käsityksen, että lapsi saa liikuntaa vain rahalla. Joka kuntaa pitää saada jäähalli, että voisi luistella. Tai jopa hiihtoputki. Salibansysali on itsestäänselvyys. Juostakaan ei voi kuin sisällä.

Lapsia kiikutetaan harrastuksesta toiseen ja samalla tuskaillaan rahojen kanssa.

Tässä suositaan sellaista liikuntamuotoa. joka jättää mm. lestadiolaisyhteisössä elävät lapset sekä vähävaraisten lapset harrastusten ulkopuolelle.

Minun mielestä kaikilla pitää olla oikeus liikkua. Siksi lasten ja nuorten liikunta pitää saada kestävälle pohjalle ja luopua järjestetystä liikunnasta. Liikunnan pitää olla hauskaa leikkiä ja saatavilla jokaisessa kotipihassa.

4

343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että silleen

      Jokaisessa kotipihassa on yhä edelleen oikeus liikkua ja leikkiä vapaasti. Lestadiolaislapset ja köyhät voivat yhä edelleen juosta ulkona vaikka naapurin lapset harrastuksiin lähtisivätkin. Kateuden kanssa on vaan tultava toimeen.

    • Aina valmis

      Aina voi mennä kaveriporukalla pelaamaan. Se vaan vaatii useamman kaverin paikalaoloa ja liikuntapaikkaa. Mitenkäs se onnistuu nykyään esimerkiksi jääkiekossa? Espoossa KAIKKI kaukalot on poistettu, KAIKKI. Ei ole enää yhtään ellei yksi jäljellä, viimeinen meni Espoonlahdesta ja ainoa saattaa olla Tapiolassa. Ennen pelattiin joka lähiössä.

      Täähän on suoraan sanottuna väärin? Ei minun mielestä ole pakko mennä naapurin sedän "ammattitaitoiseen" valmennukseen "opetettavaksi". Kyllä kaikki lahjakkaat hakeutuvat harrastusten pariin jos siltä tuntuu.

      Miksi liikuntapaikkoja karsitaan ja normaali harrastaminen lopetetaan? En minä ymmärrä ollenkaan, ei se taito ja kunto siitä kasva, että mennään "hienoon" seuraan ja pelataan välttämättömät treenit ja se siinä. Taito ja kunto kasvaa siitä, että pelataan lisäksi AINA kun on läksyt tehty ja lisäksi viikonloppuisin.

      Tämä jokailtaisen liikunnan karsiminen tulee näkymään väistämättä viiden - kymmenen vuoden kuluttua, huipputasolla ja kaikilla tasoilla, armeijassa se näkyy jo nyt. Odottakaa vielä hetki, sitten joku tutkija "löytää" tämän asian. Tekee varmaan väitöskirjan siitä :-)

    • Toinen isä.....

      Kaikki luonnollinen ilmainen liikunta koetaan ikäänkuin se olisi jotain "täysin tehotonta ja ala-arvoista".

      Kyllähän nykyäänkin voi ja PITÄÄ aikuiset ja lapset yhdessä luistella, hiihtää, lenkkeillä, käydä uimahallissa tai
      järvessä/meressä uimassa, pyöräillä ym. ym. ulkoilla vapaasti ja hassutella ulkona.

      Meillä ainakin harrastetaan näin ja touhutaan paljon muutakin perheen kesken; leivotaan, kokataan, käydään
      elokuvissa, joskus teatterissa....

      Jotenkin on alkanut tuntuun että nykyajan vanhemmat ovat niin hemmetin laiskoja ja saamattomia uusvätyksiä
      etteivät kykene mihinkään aktiviteettiin omien lastensa kanssa!

      Lapset sysätään jonkun maksullisen tädin/sedän huomaan...

      • ...

        Mikä siinä on että järjestettyä liikuntaa ja urheilua pitää jatkuvasti kritisoida?
        En missään nimessä väheksy arkiliikuntaa tai pihaleikkejä, mutta alkuperäinen kirjoittaja esittää että järjestetystä liikunnasta tulisi luopua! Kyllä meilläkin tehdään paljon perheen kanssa, käydään uimassa ja pulkkamäessä, leivotaan jne. ja silti lapset harrastavat "maksullisten tätien" eli siis ammattivalmentajien huomassa.
        On aivan turha syyttää harrastavien lasten vanhempia laiskoiksi ja saamattomiksi vätyksiksi kun ette selvästi tiedä mistä puhutte!!! Olen kyllä huomannut, että saamattomimpia ja laiskimpia ovat ne vanhemmat, jotka vastustavat lasten ohjattua harrastamista! Muutama kerta viikossa treeneihin kuskaaminen ei kyllä sulje pois mahdollisuutta viettää sitä aikaa muutenkin yhdessä, se on pois vain siitä aikuisen omasta ajasta..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      178
      9404
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      69
      7228
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      60
      3645
    4. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      105
      1428
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1332
    6. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1293
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      21
      1199
    8. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      228
      1188
    9. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      1003
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      931
    Aihe