Seksi, fyysinen rasitus ja PH

Paniikkiako

Olen kärsinyt PH:sta noin vuoden päivät, ei ole virallisesti diagnosoitu muutakuin työterv. lääkärin toimesta. Lääkitystä paniikkihäiriöön minulla ei ole, ja olenkin pärjännyt lääkkeettä melko hyvin, kun olen jättänyt kahvin ja alkoholin kokonaan pois n. puoli vuotta sitten. Sitä kautta olo on kyllä viimeiset 2-3 kk ollut paljon parempi ja oikeastaan oireton. Mutta, viime aikoina on tullut uusi ongelma. Paitsi että seksi tuntuu nyt jostakin syystä tosi hyvältä, ja itse laukeaminen on todella voimakas, niin n. puolen tunnin kuluessa iskee todella pahat paniikit. Koko kroppaa tärisyttää, palelee, epätodellinen olo. Kuuluuko tämä paniikkihäiriöön vai voiko olla oire jostain muusta? Olisi kyllä kiva pystyä vielä sekstailemaankin kun olen muuten hyväkuntoinen alle 30 v mies.

Toisekseen fyysinen rasitus tuntuu aiheuttavan kohtauksia. Kevyttä aerobista harjoitusta, kuten kävelyä voi harrastaa mutta kovemmassa rasituksessa olo alkaa mennä huonoksi ja jotenkin epätodelliseksi ja keinuvaksi. Alan haukkomaan happea joka varmaan sekin vielä pahentaa tilannetta. Kokeilin vähän kovemmin jumppailla yksi ilta niin paniikkihan siitä seurasi.

Kysyn teiltä, hyvät kohtalotoverit, onko teillä samankaltaisia pireita seksin ja fyysisen rasituksen yhteydessä?

P.S. Täällä on paljon ollut juttua kofeiinin pois jättämisestä. Olipa asiasta mitä mieltä tahansa, se on kyllä ollut suurin elämäntapamuutos itselläni, jännitykset ja ahdistukset ovat vähentyneet huomattavasti. Sosiaaliset tilanteet eivät enää jännitä ja esiintyminen sujuu hyvin. Vaikka en usko että kahvi voi kaiken syynä olla, kyllä sen pois jättämisellä varmaan helpostusta saa moni muukin.

19

3741

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jotakin Tietävä

      Yllättäen minulta löytyy tarinaa hieman tähänkin, joten vastaan, kun ei muitakaan halukkaita tunnu löytyvän...

      Kuulostaa aika paljolti siltä, että kärsit hyperventilaatiosta hyvin helposti. Osasyynä sen laukeamiseen (olipa osuva sana...) saattaa olla aivojen välittäjäaineiden epätasapaino. "Normaalisti" seksin jälkeen miehet yleensä lähinnä rauhoittuvat, oli sitten syynä endorfiinit, dopamiini tai serotoniinin muutokset aivoissa ja kropassa, niin sinulla niiden takaisin otto saattaa olla estynyt. Saattaa, ehkä, en ole lääkäri. Itse olen kokenut vastaavaa kesken aktin naisen kanssa, ja joutunut keskeyttämään yhdynnän, josta tietysti toinen osapuoli on ollut huolissaan. Onneksi "huono happi" menee pian ohi, ja voi taas jatkaa, mutta pieni tauko on pakko pitää, jottei koko homma mene läskiksi. Kyllähän se nolo tilanne on, jos joutuu kesken kaiken mukavan pitää paussia, mutta näinkin saattaa käydä - tosin ei ole ollut ongelmana enää vuosiin, johtuneeko SSRI-lääkityksestä vai mistä, mutta kuitenkin. Palelu, epätodellinen olo ym. ovat kuitenkin aivan eri kastia, eli ehkä kannattaisi kuitenkin tarkistaa fyysinen puoli myös - rasitusastma, sydän jne...

      Muun fyysisen rasituksen osalta olen myös kääntyväisempi enemmän fyysisiin oireisiin, tai niitä PH.n muodossa miimikoiviin ensin, koska kertomasi oireet voivat johtua keuhkojen tai sydämen toimintaan liittyviin asioihin, esim. korkea verenpaine (joka esim. seksin jäälkeen laskiessa rajusti, saattaa aiheuttaa huimausta ym.). Kokeile ensin lääkärillä käyntiä, ja hommaa oikea diagnoosi, ei tuollaisesta hutiloidusta arviosta ole mitään hyötyä! Tsemiä! :O)

      • Paniikkiako (ap)

        Testit on tehty, verikokeet joilla on poissuljettu fyysisiä syitä, eli mm. kilpirauhaskokeet ym. on otettu jotka tehdään kun PH:tä epäillään. Verenpaineet ok, ei diabetestä. Sydän testattu monta kertaa (kärsin myös rytmihäiriöistä, ns. muljahduksista), otettu EKG, holter, tehty sydämen UÄ, kaikki ok. Myös keuhkot kunnossa, eikä astmaakaan ole.

        Hengittäminen on jotenkin minulle ongelma, joskus tulee tunne että hengittämiseen pitää keskittyä oikein tosissaan, eli se ei suju automaattisesti niinkuin normaalisti. Hyperventilaatioon on vähän taipumusta. Olen kokeillut palleahengitystä rauhoittumiskeinona ja se yleensä auttaa.

        Yhdessä vaiheessa PH:ni oli niin paha, että ihmisten ilmoille, esim. kauppaan tai yleisötilaisuuksiin meno tuntui hankaltalta, nyt niiden suhteen ei ole mitään ongelmaa. Jotenkin tuntuu että olo on mennyt parempaan suuntaan, mutta olisi kiva voida rasittaa itseään sekä sängyssä että lenkillä ym. ilman pelkoa paniikista. Pitäisikö vain jatkaa "siedätystä".


    • ex-kofeinisti

      Kofeiini aiheuttaa paniikkihäiriön muuttamalla lihassolujen kemiallista tasapainoa adrenaliinin avulla. Tämän johdosta solut alkavat hajota, ja siinä yhteydessä vereen pääsee porfyriineja, jortka ovat veren ja lihasten punaista väriainetta, ja voimakasta keskushermostomyrkkyä.

      Kun lopetat kofeiinin käytön, poistuu kofeiini elimistöstäsi muutamassa viikossa, mutta hajonneiden lihassolujen sisältämät porfyriinit jatkavat poistumistaan vielä kuukausia lopettamisen jälkeen, ja voivat aiheuttaa satunnaisesti ohimeneviä oireita.

      Porfyriinien tiedetään varastoituvan kehoon lähelle ihoa, perinnöllisissä porfyrioissa jotkin porfyriinit reagoivat valon kanssa, ja aiheuttavat siksi iho-oireita. Kun ääreisverenkiertosi vilkastuu, huuhtoutuvat porfysriinit vereen ihonalaisista kudoksista, tämä tapahtuu tietenkin fyysisessä rasituksessa ja lämmössä. Hapen haukkominen johtuu siitä, että porfyriinit saavat hengityslihakset kiristymään samalla tavalla kuin kuristajakäärme. Kun hengität ulos, kiristyvät lihakset hiukan, ja seurraava sisäänhengitys jää lyhyemmäksi kuin edellinen. Tämä voi johtaa jopa kuolemaan nukkuessa, koska makuullaolo lämmittää kehoa tehokkaasti ja kiihdyttää ääreisverenkiertoa, jolloin porfyriineja vapautuu verenkiertoon runsaasti. Olin itse tukehtua useamman kerran vieroituksen alkuvaiheessa nukkuessani, koska hengitysvaikeuksia korostaa se, että kofeiinin välitön vaikutus rentouttaa noita lihaksia, ja siksi oireet pahenevat, kun kofeiini poistuu elimistöstä.

      Nuo seksin jälkeiset olot tulevat heikkenemään ja katoamaan kun kehosi puhdistuu siihen kertyneistä myrkyistä.

    • oireet

      Minulla on samoja ongelmia. Omalla kohdalla paniikkihäiriö alkoi urheillessa, tilanteissa, joissa vein kropan äärirajoille, tai tein kovin aerobista harjoitusta.
      Tosin oireena oli kurkun kuristus ja tukehtumisen tunne. Tämän jälkeen kohtaukset siirtyivät normaaliin elämään. Todella kettumaista kun ei enää uskalla urheilla kun lievä tai pitempi rasitus pukkaa tuomaan kohtausta.
      Minulla on usein kädet jääkylminä, sekava olo, järki jäässä, pala kurkussa ja ihme pelkotila. Stressi on pahasta ja erityisesti kehnot yöunet.
      Mutta tyypillisesti voi vetää puoli viikkoa itseään salakavalasti piippuun mutta ei kohtausta, vaan se tulee seuraavana päivänä, usein kuin on nukkunut hyvin ja kroppa ja mieli on palautumassa.
      Käytin SSRI-lääkitystä mikä mielestäni pahensi sivuoireina koko touhua. Olin vain zombie, joka painoi menemään tunteetta, silti kykenemättä rauhoittumaan.
      Nyt mieli tekisi kovasti liikkumaan kuten ennen mutta aina kun vähänkin yrittää enemmän niin ph hiipi korvien väliin ja lyö käsijarrun päälle.
      Ja seksi, voin luvata, että kun otat sekä beetasalpaajaa että SSRI:tä, niin sitten vasta alkaa seksileikit olemaan erilaisia. Nimittäin pelikunto heikkenee kolmasosaan ja orgasmissa tunne on kummallinen salamaniskupäässä, ilman hyvää oloa. Onneksi nyt lääkkeiden lopettamisen jälkeen alkaa jo pelittämään.
      Kyllä harmittaa kun tuntee olonsa välillä niin luuserksi ja antaa ph:n vaikuttaa liikaa elämään.
      Vielä kun saisi jostain ymmärtäväisen naisen elämänkumppaniksi, haasteita riittää.

      • Itselläni jäätyy kädet myös helposti. Koska hikoilu saa olon veteläksi, niin olen panostannut urheiluasuun. Käytän pakkasillakin juoksijan pukua ja sen alla ainoastaan urheilu kerrastoa. Vilu tulee jälkikäteen nestehukan takia ja tuntuu, ettei tarkene edes sisällä.


      • oireita täälläkin

        Olen samaa mieltä tuosta "hyvin nukutusta yöstä". Täällä sama juttu että tuollaisen yön jälkeen on usein vaikea päivä edessä. jotenkin kuin aivoissa jäisi joku välittäjäaine tai vastaava edelleen nukkumaan ja on todella ahdistunut ja paniikki herkkä. Sitten huonon yön jälkeen ei mitään ongelmia, ei ahdista ym. On tämä kyllä ihmeellistä..


    • Liikun normaalisti paljon. Lääkitys tekee yleensä aina samanlaisen olon, kuin verensokerin lasku. Eli tulee heikkous, joka saa jalatkin vapisemaan. Kun se menee ohi, niin voi tehdä asiaa uudelleen. Mehu auttaa palaantumaan nopeammin. Jos liikut ulkona kylmässä ja tulet vaatteet päällä sisään, niin sama olo tulee ja saattaa tuntua näön hämärtymistä ja sekasta oloa.

      • Paniikkiako

        Palaanpa tähän omaan viestiini. Kokeilin tosiaan kaikenlaista, luonnontuotteita, kofeiniin poisjättämistä ym. eikä olo alkanut normalisoitumaan. Ei paniikkien ja ahdistusten syy missään kahvissa ole, vaikka kyllä myönnän että ne mahdollista paniikkia voivat pahentaakin. Kannattaa toki kokeilla, saatteko apua kofeiinin välttämisestä, mutta turha on odottaa ihmeparantumista.

        Kyvyttömyys fyysiseen rasitukseen oli omalla kohdallani tosi halvaannuttava vaiva. Seksiin aloin saamaan nautintoa takaisin mutta kyllä se lopullinen helpotus vaivaani oli Cipralex-lääkitys. Pohdin ja pelkäsin mielialalääkkeiden aloittamista pitkään ja ihan turhaan, sillä ainakin nyt jo lyhyenkin käytön jälkeen olen huomannut oloni kohentuvan. Sivuvaikutuksetkin ovat olleet ihan siedettävät. En ole zombi tai koe oloani mitenkään muuten epänormaaliksi, kun vain ihan tavalliseksi. Tuntuu, että olen vihdoinkin saamassa elämäni takaisin.

        Hankkikaa siis ajoissa ammattiapua vaivoihinne, turha niiden on antaa teitä halvaannuttaa. Näiden palstojen lueskelu ja kofeniinimiesten ym. poppakonstien lueskelu voivat vain pahentaa ahdistustanne. Minullakin välillä meni jo työkykykin ja olin pitkällä sairauslomalla. Älkää antako mennä homman siihen pisteeseen.


      • Paniikki25
        Paniikkiako kirjoitti:

        Palaanpa tähän omaan viestiini. Kokeilin tosiaan kaikenlaista, luonnontuotteita, kofeiniin poisjättämistä ym. eikä olo alkanut normalisoitumaan. Ei paniikkien ja ahdistusten syy missään kahvissa ole, vaikka kyllä myönnän että ne mahdollista paniikkia voivat pahentaakin. Kannattaa toki kokeilla, saatteko apua kofeiinin välttämisestä, mutta turha on odottaa ihmeparantumista.

        Kyvyttömyys fyysiseen rasitukseen oli omalla kohdallani tosi halvaannuttava vaiva. Seksiin aloin saamaan nautintoa takaisin mutta kyllä se lopullinen helpotus vaivaani oli Cipralex-lääkitys. Pohdin ja pelkäsin mielialalääkkeiden aloittamista pitkään ja ihan turhaan, sillä ainakin nyt jo lyhyenkin käytön jälkeen olen huomannut oloni kohentuvan. Sivuvaikutuksetkin ovat olleet ihan siedettävät. En ole zombi tai koe oloani mitenkään muuten epänormaaliksi, kun vain ihan tavalliseksi. Tuntuu, että olen vihdoinkin saamassa elämäni takaisin.

        Hankkikaa siis ajoissa ammattiapua vaivoihinne, turha niiden on antaa teitä halvaannuttaa. Näiden palstojen lueskelu ja kofeniinimiesten ym. poppakonstien lueskelu voivat vain pahentaa ahdistustanne. Minullakin välillä meni jo työkykykin ja olin pitkällä sairauslomalla. Älkää antako mennä homman siihen pisteeseen.

        Minulla on alkanut tulemaan tätä samaa, olen ravannut lääkäreiden luona. Kunnes vihdoin sain Sepram lääkekuurin, en ole tuota kuuria vielä aloittanut, mutta on vain osia päivästä jolloin oloni on täysin normaali.

        Vastaan tähän ketjuun sen takia, että itselläni on alkanut mm. tulemaan nämä ylävatsa-oireet , kuvottava olo, orgasmin aikainen / jälkeinen PH , hyperventilaatiot töissä jne. Olen 25v juossut nyt parillakin yksityisellä lääkärillä.

        Ajattelin jospa ensiviikolla alkaisin syömään taas sepramia, tämä lääke auttoi itseäni ainakin aiemmin vuosia takaperin.

        Todella kärsin myös siitä, etten uskalla kunnolla urheilla ja kuntoilla, uskallan vain tehdä "puolivaloilla" ettei vain vahingossakaan tapahtuisi mitään kun olo on jo valmiiksi PH kokoajan.

        Onko teillä myöskin se, ettette uskalla mennä koviin löylyihin hikoilemaan? Jotenkin tuo hikoileminen iskee heti PH:n päälle.

        Kannattaisiko minun nyt aloittaa syömään vaan lääkkeeni ja palautua normaaliksi?


      • paniikkihäiriöinen86
        Paniikki25 kirjoitti:

        Minulla on alkanut tulemaan tätä samaa, olen ravannut lääkäreiden luona. Kunnes vihdoin sain Sepram lääkekuurin, en ole tuota kuuria vielä aloittanut, mutta on vain osia päivästä jolloin oloni on täysin normaali.

        Vastaan tähän ketjuun sen takia, että itselläni on alkanut mm. tulemaan nämä ylävatsa-oireet , kuvottava olo, orgasmin aikainen / jälkeinen PH , hyperventilaatiot töissä jne. Olen 25v juossut nyt parillakin yksityisellä lääkärillä.

        Ajattelin jospa ensiviikolla alkaisin syömään taas sepramia, tämä lääke auttoi itseäni ainakin aiemmin vuosia takaperin.

        Todella kärsin myös siitä, etten uskalla kunnolla urheilla ja kuntoilla, uskallan vain tehdä "puolivaloilla" ettei vain vahingossakaan tapahtuisi mitään kun olo on jo valmiiksi PH kokoajan.

        Onko teillä myöskin se, ettette uskalla mennä koviin löylyihin hikoilemaan? Jotenkin tuo hikoileminen iskee heti PH:n päälle.

        Kannattaisiko minun nyt aloittaa syömään vaan lääkkeeni ja palautua normaaliksi?

        Täällä kirjoittelee nainen 23 v. Itse aloin saamaan paniikkikohtauksia 19 -vuotiaana kun urheilin ja myöhemmin kohtaukset siirtyivät myös muihin tilanteisiin. Nyt 23-vuotiaana olen syönnyt SSRI (Seroxat) lääkettä kohta 2 vuotta, mutta en vieläkään uskalla urheilla koska pelkään saavani kohtauksen. Lopetin siis urheilun kokonaan 19- vuotiaana eli en ole urheillut nyt moneen vuoteen ja ylimääräisiä kiloja on tullut sen takia. Yksityinen psykiatrini on sanonut että urheilu-paniikkipelkoni on turha ja on yrittänyt saada minua taas alkaa urheilemaan, mutta turhaan. Pitäisi varmaan ottaa itteeni niskasta kiinni ja mennä vaikka kuntosalille kokeilemaan miltä liikunta tuntuu nykyään. Seksiä harrastaessani en ole saannut paniikkikohtauksia.


    • kofeiinitietäjä

      Fyysinen aktiviteetti ajaa kudoskista liikkeelle niihin kertynyttä kofeiinin aineenvaihduntatuotetta (paraksantiini-virtsahappo), joka aiheuttaa psyyken oireita.

      Ota kaksinkertainen vuorokausiannos kalkki/magnesium-valmistetta, se neutraloi kehosta tihkuvan virtsahapon ja oireet helpottuvat, kun kehon emäspuskurit tulevat kuntoon. Kun kofeiinihapot ehtyvät kehostasi joskus, olet puhdas ja pysyt oireettomana.

      Kahvi on nimenomaan aiheuttaja, koska sen sisältämä kofeiini kohottaa adrenaliinitasoa, joka muuttaa munuaisfunktiota siten, että ongelmia aiheuttavat virtsahapot alkavat kertyä elimistöön.

      Blogissani on lisää aiheesta, kirjoitin tästä kofeiinivieroituksen jälkihoidosta juri eilen.

      http://qmies.blogit.fi/

    • testaaja man

      Olen omakohtaisesti huomannut että liika seksi ja kiihottuminen, laukeaminen siis jokapäivä on selvässä yhteydessä noihin paniikki ja ahdistushäiriöihin. Turha väittää vastaan koska olen sen testannut ja huommannut lukuisia kertoja. En silti väitä että tämä on kaikilla näin. Useamman päivän paussi kokonaan seksistä noin 4-5 päivää ja oudosta alkaa ahdistus hellittämään.
      Mulle kahvi ei tunnu aiheuttavan sen kummempaa ahdistusta. Tosin saan päänsäryn jos jätän muutaman päivän kahvit juomatta.

      • Paniikki25

        Hei taas.

        Tuossa toissapäivänä, huonosti nukutun yön jälkene olin töissä kuin muumio =). Painetta tuntui aina poskipäissä asti, en tiedä mistä tuo paineentunne sinne tulee, mutta se tulee aina kun ahdistuneisuus on huipussaan, jotenkin ei saa sieraimilla hengitettyä vaan pitää hengittää suu auki. Liekö myös jotain allergiaakin sitten olemassa?

        Noh, siinä sitten kotiin päästyäni, yritin hieman nukkua, eipä tuosta mitään tullut, oli kokoajan sellanen ahdistunut ja väsynyt olo, sain sitten oikeen kunnollisen paniikkikohtauksen, joka tuntui minun kasvoillani asti paineen tunteena, soitin jopa 112 numeroon mutta heti kun soitin alkoi olo helpottamaan huomattavasti ja huomasin että tämä nyt taisi taas olla paniikkikohtaus.

        Tänään kävin sitten , tai yritin käydä lenkillä että saisi hikoiltua ja saisi olon normalisoitumaan, noh, juoksin 250metriä, hölkäten, ei sen kummemmin hengästyttänyt, mutta jouduin pystähtymään kun taas pulssi oli huipussaan ja tämän jälkeen epätodellinen olo ja hirveä tsekkailu ranteesta pulssin kanssa. Nyt kun tässä kirjoittelen olo on suht normaali, mitä nyt kaasu-vuotoa tuntuu mahan puolelta olevan aika reippaan oloisesti ja aikamoisen pahan hajuisiakin vielä, tämäkin on ollut oireena tässä viimeaikoina tämä vatsa, ja ylävatsassakin on ajoittain pistelyitä , viiltoja ja kipuja mutta toisinaan taas ei mitään.

        Ongelma on nyt se, etten vain uskalla kunnolla pistää kroppaani likoon, olen vanha punttisali harrastelija ja varsin hyväkuntoinenkin olen ollut tuolla alalla, mutten uskalla esim lenkkipolulle mennä hikoilemaan! Saatika saunaan löylyihin kun hikoilu sitten tiettävästi tuon sympaattisen hermoston aktivoi ja paniikki on valmis.

        mikä neuvoksi? Syönkö nuo sepramit naamaan ja katon mitä tuleman pitää, vai onko muka tämä kaikki kiinni kofeiinista? En jaksa uskoa, meinaa oma elämäntilanteeni on sen verran hullunkurinen tällähetkellä että pakko johtua siitä, huomaan selvää mielialan vaihtumista heikompaan suuntaan paineineen.


      • kofeiinitietäjä
        Paniikki25 kirjoitti:

        Hei taas.

        Tuossa toissapäivänä, huonosti nukutun yön jälkene olin töissä kuin muumio =). Painetta tuntui aina poskipäissä asti, en tiedä mistä tuo paineentunne sinne tulee, mutta se tulee aina kun ahdistuneisuus on huipussaan, jotenkin ei saa sieraimilla hengitettyä vaan pitää hengittää suu auki. Liekö myös jotain allergiaakin sitten olemassa?

        Noh, siinä sitten kotiin päästyäni, yritin hieman nukkua, eipä tuosta mitään tullut, oli kokoajan sellanen ahdistunut ja väsynyt olo, sain sitten oikeen kunnollisen paniikkikohtauksen, joka tuntui minun kasvoillani asti paineen tunteena, soitin jopa 112 numeroon mutta heti kun soitin alkoi olo helpottamaan huomattavasti ja huomasin että tämä nyt taisi taas olla paniikkikohtaus.

        Tänään kävin sitten , tai yritin käydä lenkillä että saisi hikoiltua ja saisi olon normalisoitumaan, noh, juoksin 250metriä, hölkäten, ei sen kummemmin hengästyttänyt, mutta jouduin pystähtymään kun taas pulssi oli huipussaan ja tämän jälkeen epätodellinen olo ja hirveä tsekkailu ranteesta pulssin kanssa. Nyt kun tässä kirjoittelen olo on suht normaali, mitä nyt kaasu-vuotoa tuntuu mahan puolelta olevan aika reippaan oloisesti ja aikamoisen pahan hajuisiakin vielä, tämäkin on ollut oireena tässä viimeaikoina tämä vatsa, ja ylävatsassakin on ajoittain pistelyitä , viiltoja ja kipuja mutta toisinaan taas ei mitään.

        Ongelma on nyt se, etten vain uskalla kunnolla pistää kroppaani likoon, olen vanha punttisali harrastelija ja varsin hyväkuntoinenkin olen ollut tuolla alalla, mutten uskalla esim lenkkipolulle mennä hikoilemaan! Saatika saunaan löylyihin kun hikoilu sitten tiettävästi tuon sympaattisen hermoston aktivoi ja paniikki on valmis.

        mikä neuvoksi? Syönkö nuo sepramit naamaan ja katon mitä tuleman pitää, vai onko muka tämä kaikki kiinni kofeiinista? En jaksa uskoa, meinaa oma elämäntilanteeni on sen verran hullunkurinen tällähetkellä että pakko johtua siitä, huomaan selvää mielialan vaihtumista heikompaan suuntaan paineineen.

        Toimi tämän ohjeen mukaan, niin oireesi katoavat aika nopeasti. Itselläni oli samat oireet ennen kuin lopetin kofeiinin käytön tykkänään.

        http://qmies.blogit.fi/mielenterveyden-tehohoito/


      • kofeiinitietäjä

        Ei kahvi aiheutakaan ahdistusta, ellei sitä juo liikaa kerralla. Se muuttaa munuaisten toimintaa, joka kerryttää kehoon hitaasti virtsahappoja, ja ne aiheuttavat oireet. Kofeiini vain käynnistää tuon prosessin.


      • waudexx
        kofeiinitietäjä kirjoitti:

        Ei kahvi aiheutakaan ahdistusta, ellei sitä juo liikaa kerralla. Se muuttaa munuaisten toimintaa, joka kerryttää kehoon hitaasti virtsahappoja, ja ne aiheuttavat oireet. Kofeiini vain käynnistää tuon prosessin.

        Minä kärsin samoista oireista kuin ketjuun kirjoittaneetkin. Kahvin juonnilla ei ole ollut niihin mitään vaikutusta. Ikävuosien 20-35 välillä en juonut kahvia ollenkaan, mutta kärsin oireista. Sen jälkeen olen juonut max 1 kupin päivässä. Sillä ei ole ollut mitään vaikutusta painiikkioireisiin. Oireet ovat pysyneet samoina.


      • kofeiinitietäjä
        waudexx kirjoitti:

        Minä kärsin samoista oireista kuin ketjuun kirjoittaneetkin. Kahvin juonnilla ei ole ollut niihin mitään vaikutusta. Ikävuosien 20-35 välillä en juonut kahvia ollenkaan, mutta kärsin oireista. Sen jälkeen olen juonut max 1 kupin päivässä. Sillä ei ole ollut mitään vaikutusta painiikkioireisiin. Oireet ovat pysyneet samoina.

        Joitko jotain muuta kofeiinipitoista? Teetä, energiajuomia, kolajuomia?


    • Luulosaiirass

      Epäilen omalla kohdallani paniikkihäiriötä. Välillä tuntuu siltä,että happi meinaa loppua. Sitä ilmenee myös rasituksessa. Välillä rankat juoksutreenit tai koulun kuntotestit eivät tunnu missään, mutta välillä taas pelkkä rappusten nousu aiheuttaa oireita. Sitä tapahtuu yleensä vain stressaavissa tilanteissa. Mitään sydänperäistä vaivaa en itse enää epäile, koska olen 17-vuotias muutoin hyväkuntoinen, kaikki testit esim. sydämen uä, ekg ja rasitustesti normaaleja. Myös verenpaine on melko hyvä 70/119. Kärsin myös pienestä sosiaalisten tilanteiden pelosta ja stressaan paljon

    • PH-heppu

      24-vuotias PH-mies ilmoittautuu. Olen kärsinyt paniikkikohtauksista ja yleistyneestä ahdistuksesta viitisen vuotta nyt. Aika ajoin kaikki sujuu hyvin, mutta vieläkin kohtauksia silloin tällöin pukkaa. Seroxat ollut käytössä nyt pari vuotta ja Citalopramiin verrattuna toimii itselle hyvin. Aloitusviestissä mainitut paniikit rasituksen ja seksin jälkeen on tuttuja. Monesti orgasmin jälkeinen olo on tuntunut niin pahalta että tehnyt mieli soittaa häkeen. Sydänkohtauksen ja kuoleman pelko iskee kovasta sydämen sykkeestä. Sydän kuitenkin todettu terveeksi eikä kertaakaan rasituksen aikana ole mitään sydänkohtaukseen viittaavia oireita tullut, luultavasti siis vain osa PH-elämää. Tsempit kaikille kohtalotovereille!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      281
      19199
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3612
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1308
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1069
    Aihe