Uuden Vuoden puhe 2010

hansolo2

Nyt kun on taas se aika vuodesta, niin eiköhän olis aika tehdä taas tämä perinteinen juttu:

Kulunut vuosi on ollut niitä vaisuimpia Star Wars-vuosia. Vaikka alkuvuotta värjäsivät uusi The Clone Wars-animaatiosarja ja Pimeän uhan sekä Imperiumin vastaiskun tv-esitykset ja loppuvuonna Uusi Toivo ja Jedin paluu, on Lucasin eeppinen avaruussaaga pysynyt melko vaisuna. Live Action TV Series, joka perustuu Sithin koston ja Uuden toivon väliseen aikaan, piti alkaa jo tänä vuonna mutta yllättävästi sarjan alkamista siirrettiin ensi vuoteen.

Myös Suomi24:n Star Wars-palstalla on ollut erittäin hiljaista, ainoa vakituinen käyttäjä joka on jaksanut käydä täällä usein on ollut Veteranfan. Vaikka minä ja KyleKatarn1987 olemme usein käyneet täällä, on silti tämä foorumin vakituisten käyttäjien määrä pysynyt erittäin pienenä.

Joten tämän vuoden parhaimmaksi käyttäjäksi nimitän jälleen kerran Veteranfanin, joka ehdottomasti ansaitsee sen.

Ensi vuosikin näyttää hieman vaisulta mutta joitakin kiinnostavia tapahtumia silti löytyy: The Clone Warsin toinen tuotantokausi alkaa alkuvuodesta MTV3:lla ja toivottavasti myös tämä uusi Liven Action TV Series alkaisi loppuvuodesta. Mutta muuten kaikki jatkuu niinkuin viime vuonna (siis tänä vuonna).

Joten hyvää uutta vuotta 2010 kaikille Star Wars-faneille ja olkoon Voima kanssanne ensi vuonnakin, niin kuin aina! :)

3

664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KyleKatarn1987

      Hyvää ja parempaa uutta vuotta sopii todella toivoa, sillä mennyt vuosi on ollut kovin täynnä synkkyyttä ja surullisia tapahtumia aivan tähän viimeiseen päivään saakka. Myös minulle kulunut vuosi on merkinnyt sydäntäsärkeviä menetyksiä ja hävittyjä taisteluita, taisteluita joita ei ylipäätään olisi pitänyt edes käydä. Aina ikäviltä asioilta ei kuitenkaan voi välttyä vaikka kuinka niin toivoisikin.

      Myös turhan moni hieno ja lupaava ihminen on tänä vuonna jättänyt tämän maailman aivan liian aikaisin, mutta kuka tietää, ehkä he ovat nyt jossakin paremmassa paikassa, jossa he kenties voivat aloittaa jälleen alusta ja olla taas kerran viattomia. Eikä sinne, siihen paikkaan tämän maailman pahuus yllä. Maailman, joka taas kerran on muuttunut yhä vain kurjemmaksi ja julmemmaksi paikaksi. Täällä ihmisten pahantahtoisuus ja väliinpitämättömyys rehottavat ja silkka ihmisten ilkeys toisiaan kohtaan on jo saavuttanut sellaiset mittasuhteet, että siitä on tullut normaalisoitunutta arkipäivää, ja väkivallasta niin yhdentekevää ettei se enää juuri ketään hetkauta. Asiat eivät voi jatkua näin enää kauaa.

      Olen pahoillani, jos joku loukkaantuu viestini synkähköistä huomioista ja siitä että keskityn näin alkuun vain kaikkeen muuhun paitsi Star Warsiin, mutta maailman tilan heikkeneminen vain sattuu olemaan lähellä sydäntäni. Joku voi tietysti sanoa, että olen ahdistunut ja masentunut ihminen, jonka tarvitsee käydä psykiatrin juttusilla, mutta mielestäni olen vain realisti joka näkee maailman siten kuin se on eikä tunne mitään tarvetta kaunistella asioita parhain päin. Maailmassa on asiat pahasti pielessä ja asioiden on muututtava, jos lajimme aikoo selvitä tulevasta vuosisadasta. Ja muutoksen on lähdettävä meistä itsestämme. Vaikka en tiedä tai ehkä oikein kunnolla uskokaan, että moinen olisi enää mahdollista niin toivon sitä silti, sydämeni pohjasta.

      Mutta nyt, hieman iloisempiin aiheisiin, sillä tahtoisin lopuksi kertoa mikä mielestäni on ollut hyvää tässä vuodessa. Nimittäin Clone Wars-sarja, jonka moraalisten puolien suhteen olin alkuun hyvinkin epäileväinen, on ollut mielestäni vuoden suurimpia yllättäjiä ja yksinäinen kirkas valonpilkahdus kaikessa pimeydessä. Sarja alkoi kenties räjähtävästi elokuvan mittaisella avausjaksollaan, mutta kaikki mahdolliset moraaliset opetukset jäivät välillä ylitsepursuavien joskin todella huikeiden toimintakohtausten jalkoihin, ja myöskin ensimmäiset varsinaiset jaksot antoivat aika vähän toivoa yhtään syvällisemmästä sisällöstä. Olin kuitenkin väärässä, sillä sarjaa pitkin vuotta seurattuani huomasin kuinka siinä alettiin enemmän käsittelemään vaikeampia asioita ja mukaan tuli myös pikkuhiljaa ainaisen hilpeyden korvaavaa synkkyyttä, joka muistuttaa katsojaa ettei sota ole mikään suuri romantisoitu seikkailu kuten usein kuvataan, vaan aina suuri tragedia. Tosin huumorista on kyllä annettava isot kiitokset, sillä se on ollut hyvin pitkälle mietittyä ja esimerkiksi Obi-Wanin ja Anankin kuittaileva dialogi on todella huolellisesti ja kieliposkessa kirjoitettua, ollen ajoittain oikeasti hyvin hauskaa ja tilanteisiin sopivaa. Mukaan mahtuu joitakin todellisia helmiäkin. Ja mitäpä olisi Star Wars ilman sopivaa huumoria. Synkkyys ja arkipäiväisiin ongelmiin paneutuminen toimii todella hyvin, mutta jotta kaikki ei olisi niin vakavaa on huumorilla todellakin tehtävänsä virkistävänä vastavoimana.

      Varsinaiset sarjan sankarit, eli kloonisotilaat on kirjoitettu hienoiksi ja persoonallisiksi hahmoiksi ja heistä näkyy oikeastaan ensi kertaa aivan uusi puoli. Se, että hekin ovat yksilöitä eivätkä vain tahdottomia robotteja. Myös heillä on unelmia ja yksilölliset luonteensa sekä, kuten muillakin elävillä olennoilla, vapaa tahto. Ainakin tiettyyn pisteeseen saakka.

      Kaikkein parasta antia sarjassa on kuitenkin ollut Anakinin kehitys ja niin sanotusti aivan uusi aikuinen Anakin. Elokuvien lähinnä antaessa Anakin Skywalkerista kuvan teini-iän ongelmiin jämähtäneenä vähäsanaisena äkäpussina, luo sarja hänestä aivan uudenlaisen kuvan kypsänä, kokeneena ja vastuuntuntoisena johtajana, jota on hyvin vaikea sovittaa yhteen elokuva-vastineen kanssa. Obi-Wan puolestaan on sama vanha mainio itsensä ja ehkä vähän liiankin Obi-Wanmainen kohteliaassa, välillä melkein ylimielisessä rentoudessaan. Sarja äityy ensimmäisen kautensa loppumetreillä hyvin draamallisiin kuvioihin ja monet muutkin hahmot paljastavat itsestään lisää inhimmillisiä puolia ja lopetus todella jättää odottamaan innolla seuraavaa kautta. Erinomaista työtä Lucasilta vaihteeksi. Suosittelen lämpimästi sarjaa kaikille, ei vain SW-faneille.

      Ja nyt, toivotan kaikille hyvää uutta vuotta! Miettikäämme kaikki omassa mielessämme miten voisimme tulevaisuudessa toimia kenties viisaammin ja tehdä tästä maailmasta paremman paikan toisillemme, jos suinkin mahdollista.

      • Veteranfan

        ...tuleviin koitoksiin elämässä.Synkkiä aikojahan nyt väkisinkin elämme,kuten edellisen laman aikana 90.luvulla eläneet näimme.Nämä ovat asioita,jotka vaikuttavat kaikeen ihmisen elämässä oleviin asioihin.Mutta uskon,että nämä elämän koettelemukset vain vahvistavat ihmistä henkisesti paremmin kestämään vastaan tulevia vastoinkäymisiä.Vahvoja meidän tulee olla niin henkisesti kuin fyysisesti,henkinen ja fyysinen terveys ovat sidoksissa keskenään.Jos henkinen ja fyysinen kantti pettää,ollaan silloin heikoilla jäillä joka äijä.

        No täytyy lopettaa turha saarnaaminen.Kiitokset kaikille faneille,jotka ovat jaksaneet pitää infoa palstalla.Hansolo 2 ja kylekatarn 1987,olen teidän ansiostanne ollut tällä palstalla kirjoittelemassa kolmatta vuotta.Meikäläinen on vaan sen verran hulluvanhafani,joka haluaa vaan pitää jonkunmoista ääntä tällä palstalla.
        En ole vasta kuin n.150.kertaa nähnyt jokaisen alkuperäisen Star Wars elokuvan.Uudemmat jaksot seuraavat hyvää vauhtia perässä n.30.-40.kertaa katsottuna.Nyt vasta todella alkaa ymmärtää,miten hienoja nämä uudet episodit 1.-3. ovat.Clone Wars animaation myötä elokuvistakin on saanut enemmän irti yksityiskohtineen kaikkineen.Ja tuleva live-action tv-sarja tulee varmasti olemaan uusi elämys kaikille uusille ja vanhoille faneille,jos pitää paikkansa tieto sarjan lähtevän liikkeelle huomattavasti erilaisemmasta lähtökohdasta elokuviin nähden.Star Wars universiumi tulee aukeamaan vielä villimpään ja eksoottisempaan ilmeeseen uuden sarjan myötä.

        Mutta niitä jaksoja odotellessa toivon jokaiselle kärsivällistä odotusaikaa ja terveyttä kaikille.


        Oikeastaan vuoden paras Star Wars juttu tapahtui meikäläiselle helsingissä löydettyäni vuorikadun games workshop liikkeestä Rancor hirviön,se täytti meikäläisen pikkupojan unelman todeksi omistaa oma Rancor hirviö.


      • ahcsas6

        "Kaikkein parasta antia sarjassa on kuitenkin ollut Anakinin kehitys ja niin sanotusti aivan uusi aikuinen Anakin"

        Olen samaa mieltä. En tiedä oletko katsonut 2 tuotantokautta mutta siellä Anakinin hahmo kehittyy Vader-maisemmaksi koko ajan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4925
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3114
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1621
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe