APUA - jarrut jumissa????

heppatäti

Minulla on vetoautona (naiskuski)) heppoja varten Jeep Grand Cherokee 90-luvulta. Auto on toiminut hyvin ja minusta kaikki on ok, itseasiassa paras vetoauto vuosiin. Nyt kuitenkin huolto sanoo, että jarrut makaavat edessä päällä ja autolla ei voi ajaa, on kuulemma hinauskunnossa. Auto kuitenkin ajettiin huoltoon ja en itse eikä toinenkaan kuski huomannut että autossa olisi mitään vikaa jarruissa, ei puolla, ei kuumene, ei haise. Meni huoltoon muista syistä!
Autoon on kuulemma tehtävä noin tonnin jarruremppa, ennenkuin voidaan hoitaa varsinainen ongelma eli tarkastaa vaihdelaatikko.

Nyt jeeppi-henkilöt, auttakaa blondia, ja kertokaa voiko näin olla. Mistä tiedän, että jarrut makaavat päällä, mitä tapahtuu silloin. Ja tämä ei ole provo eikä muukaan vaan todellinen kysymys!

Yritin tätä problematiikka googlettaa, mutta eipä oikein avautunut minun hakusanoillani.

Ja mistä löydän oikean jeeppihuollon Hesan seudulta, jossa ollaan asiantuntevia oikeasti.

9

2509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...ole

      ...jeeppi-henkilö,mutta samat asiat pätevät kaikkiin autoihin,eli jarrujen laahaaminen ei ole mikään este vaihdelaatikon tarkastukselle,on tainnut korjaamo vain yrittää vedättää ja saada töitä itselleen....
      Mitä tulee laahamisen toteamiseen,niin olethan jo huomioinut monta asiaa,ei puolla,ei kuumene,ei haise...ja lisäksi jos ajat loivaan alamäkeen parkkiin ja pidät auton paikoillaan jalkajarrulla,ja sitten löysäät jarrun,niin mikäli auto lähtee vierimään mäkeä alas,vaikkakin hitaasti,niin tuskin jarrut päälle jäävät...Kuulosta aika kalliilta remontilta 1000 euroa,pelkästään etujarruremontiksi,tuohon hintaan täytynee kuulua sitten levyt tai rummut kummat siinä sitten on,ja jarrusatulat paloineen tai rumpujarrujen ollessa kyseessä jarrusylinterit jarrukenkineen plus työt päälle...

    • pitkään?

      Jos on, niin jarrut saattavat olla jumissa. Mutta silloinkin pieni herkistely todennäköisesti auttaa. tarvitsisit vähän pätevää miesapua ettet tule huijatuksi. Tosin korjaamo voi olla ihan oikeassakin jos ovat ottaneet pyörät pois ja tarkastaneet jarrujen kunnon.

    • enm

      - Jamant oy, löytyy omat nettisivutkin. On Jeeppien asiantuntija.

    • Liritystä

      Eihän nyt 1000euroa voi kustantaa jarrusatuloiden herkistely / palojen ja levyjen vaihto mahdollisesti.

      Olisi omalla kohdallani ensimmäinen ja viimeinen kerta moista korjaamoa.

      Monella korjaamolla ihmeellinen "Jenkkilisä" ei ne avaruusteknologiaa ole.

    • Jeep GC

      Olisiko kysessä tunnettu jenkki autoliike Konalasta. Itselläni vähän samanlaisia kokemuksia ainakin tästä liikkeestä. Raha tuntuu kelpaavan mutta palvelu ja työnammattitaito?

      • heppatäti

        Hain auton pois, kummasti toimi vanhoilla osilla ja vein suoraan toiseen paikkaan, tarkistavat jarrut ja tekevät mitä tarvitaan. Tässä toisessa paikassa olen aikasemminkin tätä autoa käyttänyt ja kaikki on toiminut, tosin ei ole erikoistunut tähän merkkiin. Ja täällä olen toisenkin autoni huollattanut, palvelu on 10 . Ja uuden autonikin vien sinne peräkoukun asennukseen, jahka se saapuu;=)


        Auto tosiaan vierii alas mäkeä, kun toimin ekan kommentoijan ohjeiden mukaan. Ja auto ei ole seissyt, olen ajanut sillä marraskuun alun jälkeen noin 2 500 km ja toiminut on kuin unelma, perässä on ollut parhaimmillaan kahden hepan traileri täydesä lastissa...ja suoraan sanottuna helvetinmoisessa säässäkin olen ajellut. Eikä tämä blondi ole ongelmia havainnnut auton jarruissa...


        Mutta ilmeisesti toiset liikkeet eivät näe vanhoja autoja niin hyvinä asiakkaina kuin uusia ja tässä tulos...sääli, sillä niistä uusista tulee aika monesti näitä vanhoja ajan kanssa, heh heh. Otan tuon Jamant nimen ylös ja täytyypä soitella, toivottavasti hinnat ovat jotain muuta kuin tämän tarinan huollolla...
        Nimimerkki Jeep GC, olet vekkuli kaveri;=)

        Huolto oli katsonut vaihteistoa sen jälkeen kun jarrut oli kasattu, ja päällisin puolin ok. Mutta kuulemma elektroninen testeri ei ollut saanut mitään tulosta vaihteistosta, osaako joku kertoa mitä tämä mahtaa tarkoittaa. Minä en jaksa enää kysyä, kun ensin vastattiin siihen mitä en kysynyt ja pienen luokalle oton jälkeen vastattiin siihen mitä kysyin, mutta varmasti niin, että vastuu on kuulijalla. Eli vaihteisto on kai kunnossa, mutta sitä ei voitu tutkia johtuen testeristä...ja kuulemma vaihtaa väärässä kohtaa. Ei minusta, mutta en olekaan autonasentaja vaan käyttäjä. Minusta pykälät voisivat mennä paremmin päälle, mutta siinä ei ollut kai ongelmaa tai sitten sitä ei tarkistettu. Tiedä häntä, ja joskus häntä tietää paremmin.

        Minulla oli tässä välissä veturina uusi japski ja täytyy sanoa, että tuo vanha Jeep on sitten hieno auto verrattuna riisikuppiin. Vaihteisto on kuin unelma, vetää olosuhteisa kuin olosuhteuissa ja on vielä kaiken päälle nami ajaa;=) Ja hintaeroa vain vaivaiset 50 000 erkkiä, minun hyväkseni. No, makunsa kullakin, tässä tapauksessa se vanhempi on coolimpi juttu;=) Jäin yhtenä päivän'ä sen riisikupin kanssa jumiin neljä kertaa...omassa pihassa kerran ja tallin pihassa kolme kertaa.

        Juu ja P.S meinasin kysyä siitä testeristä, että auttaako jos johdon laittaa seinään, mutta jätin väliin kun oli jo kiire saada auto pois...mietinpähän vain.


    • GC -96

      Helpolta rahalta. Muistuu meileeni työkaverin Volvon takajarrujen herkistystarve katsastushuollon yhteydessä (puhelinilmoitus). Tosiasiassa jarru makasi päällä, mutta herkistys (200 €) oli tehty vain laskutuksessa. Sitten ilmoittauduin tekemään sylinterin vaihdon, tunnin homma, säälistä parillakympillä.
      Jarruhommat ovat sellaista peruskauraa.

      • heppatäti

        onhan tuo helppo raha tullut omaankin mieleen, muta en haluaisi uskoa siihen.
        Se mikä hommassa on hauskinta, on se, että syy minkä vuoksi auto meni ks huoltoon, ei saanut selvitystä, mutta muuten kyllä seliteltiin ummet ja lammet. Omasta näkökulmastani voin todeta, että auto toimi paremmin huoltoon mennessä kuin sieltä tullessa eli paljon on annettu valohoitoa yms kahden ja puolen viikon aikana.
        Summa summarum; auto meni huoltoon tarkistettavaksi, koska bussi peruutti sen keulaan vauhdilla auton ollessa pysäköity. Seisoin vieressä ja näin sekä vauhdin että auton hypyn. Raportoin huoltoon että edessä on jotain outoa, pelkääjän ovi narisee oudosti (ei havaittu ennen) ja d-vaihde ei mene nätisti päälle heti. Huollosta tuli kahden viikon päästä viesti, että vaihdelaatikkoa ei voi tutkia ennenkuin on tehty 900 erkin jarruremppa ja autoa ei ole mitattu vaan katsottu päällisin puolin vaurioita, joita siis ei ole muita kuin puskurin kumikoriste. Ja tähän paskaan meni aikaa kaksi viikkoa...olisin voinut tehdä sen itse 35 sekunnissa.
        Rohinaa kuulemma johtuu päällä maakaavista jarruista ja auto EI ole liikennekelpoinen, tosin korjaamapäällikö oli sitä koeajanut ja sain vakuutusyhtiöltä kirjallisen ilmoituksen että auton voi hakea pois, ajamalla, koska siten se oli sinne vietykin. No, kävin hakemassa auton pois, mutta autosta puuttui kaasu kokonaan eli poljin makasi lattiaa vasten. Ja tämä vika tuli tarkastuksen aikana, koska auto tosiaan oli ajettu korjaamolle. Lisäksi vakuutusyhtiöön oli ilmoitettu, että auto on täysin raato, joka on hinattu sinne. Keneköhän toimesta, koska olin itse sopinut sähköpostilal vakuutusyhtiön kanssa, että ajan auton korjaamolle.

        Mitä tästä opin: en vie ikinä, jos suinkaan mahdollista, autojani tuohon korjaamoon enkä myöskään osta sieltä mitään. Enkä ota myöskään ilmaiseksi, kävin nimittäin tyhjentämässä jeeppini tämän episodin aikana ja minulla ei ollut kassia mukana. Olisin saanut kassin sieltä, mutta katsoin parhaaksi käydä ostamassa kassin läheisestä kaupasta. Minusta se kannatti;=)
        Uuden auton tilasin Järvenpäästä, Patriot, ja täytyy sanoa, että hommasta jäi aivan eri maku suuhun. Auto haettiin perjantaina ja nyt päästään sitten korjaamaan tuota "raatoa" ihan kunnolla. Tosin ei se raato minusta ollut ennen tätä keikkaa... mutta ehkäpä vanhat autot voivat hajota jokapaikasta aivan yhtäkkiä seisomalla ulkona pari viikkoa, olihan pakkaset joulun jälkeen aika kovat????? Auto on katsastettu muuten tässä syksyllä, eli ei ole leimakaan menossa ihan heti vanhaksi. Luulisi, ettei jarut vanhene 3000 kilometrissä ajokelvottomiksi????

        Haluaisin kysyä yhden kysymyksen tarinan korjaamolta: Mikä tässä tarinassa heidän mielestään meni hyvin*??? Ja olisivatko he minun sijassani olleet tyytyväisiä??

        Olen viimeiset 20 vuotta ollut tekemisissä niin autokauppojen, huoltojen kuin vakuutusyhtiöidenkin kanssa ja minulla on vain yksi yhtä paska kokemus ennestään. 2007 autoni perään ajoi erään roskayhtiön auto ja auto meni lunastukseen. Vakuutusyhtiö, joka on siis eri kuin tämän tarinan yhtiö, halusi lunastaa auton noin puolella siitä hinnasta mikä minusta oli käypä markkina arvo.
        Käyvän markkinarvon olin määritellyt katsomalla 38 vastaavaa myytävää autoa Suomesta ja laskemalla 1000 erkin käteisalennuksen. (laki liikennevakuutuksesta ja lunastustapauksesta, löytyy netistä). Minulle jopa sanottiin vakuutusyhtiöstä, että minun on tehtävä jotain, jotta juttu saadaan päätökseen: ihmettelin, että miksi, koska minä saan tehdä autolleni ihan mitä haluan, vaikka laittaa sen kukkapenkkkiin koristeeksi. Asiaa vatvottiin kuukausi, jonka jälkeen sain haluamani summan. Sovimme auton hakemisen pihastani (vartioitu) ja siinäkään ei mennyt mikään kohdalleen...
        Ehkäpä se on niin, että toiset oikeasti satsaavat asiakaspalveluun ja toisille asiakas on välttämätön paha.


    • Jeeper

      Seitsemän vuoden jälkeen asiaa lukiessani, en voi kun ihmetellä, kuinka fiksu nainen tämä Heppatäti on! Toisaalta autoja tuntee se, joka autoja käyttää. Jeep on hieno auto ja tässä tapauksessa kuskikin on ollut esimerkillinen. Valitettavaa on näissä tapauksissa on ollut vastapuolen rikollista muistuttava toiminta.

      Siitä Jamant Oy.stä olen kuullut toiselta hevosnaiselta hyviä kokemuksia, kun olin tältä autoa ostamassa. Huollan autoni itse, ainakin silloin, kun ne on jossain länsimaassa tehty, niin mielenkiintokin riittää vanhojen autojen kunnosteluun varsinkin hyvässä seurassa.

      Jk. Vakuutusyhtiöiden tarkastushuoltoja tekevien firmojen kanssa saa olla tosiaan tarkkana, sillä asiakas on heille usein vain kolmas osapuoli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe