Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Phan thiet

kk

Olisi tarkoitus viettä ensi talvena pari viikkoa tuolla. Kyseessä matkatoimiston valmismatka. Te käyneet, koitteko viiden tunnin bussimatkan heti lennon perään raskaaksi? Sitten toinen kysymys..onko tarjontaa omatoimiseen retkeilyyn, järjestävätkö paikalliset mitään retkiä? Kiitos asiallisista vastauksista.

13

1749

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suosittelen

      Käyntiä Saigonissa ennen rannikolle siirtymistä. Tokihan viiden tunnin bussimatka on aika raskas tuon lennon jälkeen.

      Saigonissa riittää näkemistä ja kokemista muutamaksi päiväksi enemmän kuin tarpeeksi kun taas Phan Thietissa ei juuri katsomista ole.

      • eddie-lee

        Olin pyörtyä kun pääsimme Phan Thietiin. Takana 11 tunnin lento ja sitä edeltävä taksimatka ja muut hermoilut. Todellakin se 200 kilometriä vaati 6 tuntia, siellä saa ajaa vain 40 km tunti ja sattui vielä ruuhkia.
        Kun astuimme bussista alas olin kuin zombie, ei, kyllä kannattaa aloittaa loma Saigonissa, harmittaa vieläkin.


    • Abroad

      ...ei minulle jäänyt mitään kammoa tuosta bussimatkasta; se meni torkkuessa koska saavuimme hotelleille yöllä, kotimatkalla taas matkan varrella on niin paljon katseltavaa ettei aika käynyt pitkäksi.

      Phan Thietissä olimme kolme viikkoa ja käytimme ainoastaan paikallisten retkifirmojen palveluita. Hyvin kaikki meni ja paljon näimme! Ainoa miinuspuoli on se, etteivät paikalliset osaa kovin kummoista englantia ja kun halusimme "englantia puhuvan oppaan" niin saimme oppaan, joka kyllä puhui jonkinlaista englantia muttei siitä mitään selvää saanut :). Hinnat paikallisten retkillä tosi halvat ja palvelu erittäin hyvää. Vuokrasimme mm. auton ja kuskin nelisen kertaa kolmen viikon aikana, 14 tunnin retket maksoivat n. 1000000 dongia eli n. 40 e.

      • Utelias6666666666

        Mitä valuuttaa nyt oikeesti kannattaa ottaa? Onko dollareita eurojen lisäksi, maksaako vaivaa suomessa vaihdella.
        Täällä on niin erilaista tietoa tuosta...kiitos vastauksesta etukäteen.


      • Missä kaikkialla

        Sitten kävitte? Lähialueilla ei todella ole paljonkaan katsottavaa. Mielestäni on typerää jättää Ho Chi Minh City käymättä. Siellä riittää ihan oikeasti katsottavaa.


      • Tulis
        Utelias6666666666 kirjoitti:

        Mitä valuuttaa nyt oikeesti kannattaa ottaa? Onko dollareita eurojen lisäksi, maksaako vaivaa suomessa vaihdella.
        Täällä on niin erilaista tietoa tuosta...kiitos vastauksesta etukäteen.

        Olimme viime keväänä kaksi viikkoa Vietnamissa ja meillä oli mukanamme ainostaan euroja. Itse lähtisin matkaan vain euroja mukanani. Dollari ei ollut yhtään "edullisempi" valuutta kuin eurokaan eli suhteessa saman verran dongeja sai euroilla ja dollareilla.


      • joskus uudestaan
        Missä kaikkialla kirjoitti:

        Sitten kävitte? Lähialueilla ei todella ole paljonkaan katsottavaa. Mielestäni on typerää jättää Ho Chi Minh City käymättä. Siellä riittää ihan oikeasti katsottavaa.

        Olimme vuosi sitten valmismatkalla 3 PV Saigon ja sitten Phan Thiet. Kolme päivää on mielestäni liian vähän Saigoniin. Emme silloin vielä osanneet ostaa retkiä paikallisesta toimistosta, eli olimme suomalaisen matkanjärjestäjän retkillä, toki ihan ok, mutta huonolla tuurilla ensimmäinen ja viimeinen tunti menee kierrellessä porukka hakemassa, iso bussi on ahtaissa paikoissa tosi hidas,välillä veksaillaankin, pysähdyttäessä jotain odotellaan jne.

        Paljon nopeammin ja halvemmallakin pääsee paikallisen toimiston henkilöautolla, kuljettajien kielitaito on pulma. Kannattaa miettiä missä käy ja hakea netistä tai opaskirjoista faktatiedot. Paikallinen yksityskuljettaja pysähtyy missä haluatte ja niin pitkäksi aikaa kun haluatte.

        Nykyään käytämme vain paikallisia toimistoja, on osa matkan iloa tutkia ennen matkaa saatavilla olevaa tietoa


    • vippe79

      Hei! Oltiin vuosi sitten talvella Vietnamissa. Ekat kolme päivää Saigonissa ja sit siirtyminen Phan Thietiin, eli emme istuneet suorilta lennon jälkeen viiden tunnin bussimatkaa. Mutta matka taittui mennen tullen ihan leppoisasti. Phan Thietistä lähdimme päivän aikaisemmin Saigoniin. Saimme sitten vielä yhden päivän ajan tutkiskella Saigonia, shoppailla ja yhtenäinen istuminen bussissa ja lentokoneessa oli sitten hieman lyhyempi. Koimme tämän hyväksi.
      Phan Thiessä on tosiaan tarjolla useita palvelun tarjoajia retkeilyä varten. Kohteita on aika niukasti nähtävillä, mutta paikallinen elämän meno on ihan jo tarpeeksi kiintoisaa. Ja suosittelen todellakin tutkiskelemaan itse Phan Thietin kaupunkia vaikka jalkaisin kulkemalla, on nimittäin ihan hauska pienempi kaupunki ja näin voipi sit löytää kivoja pikku kuppiloita, ruokapaikkoja ja putiikkeja. Olimme kovin tyytyväisiä tähän Vietnamin matkaan joten hyvää ja kiintoisaa matkaa sinne vaan.

      • masasa

        Missä majoituitte takaisin tullessanne Saigonissa? Varasitte etukäteen vai vasta saavuttuanne saigoniin? Suunnitelmissa on tuo sama matka kohta ja ajattelimme yöpyä myös paluumatkalla Saigonissa.


      • eddie-lee
        masasa kirjoitti:

        Missä majoituitte takaisin tullessanne Saigonissa? Varasitte etukäteen vai vasta saavuttuanne saigoniin? Suunnitelmissa on tuo sama matka kohta ja ajattelimme yöpyä myös paluumatkalla Saigonissa.

        jos tarkoitit kysymyksen minulle niin meillä oli hotelli lan lan 2 joka oli tosi hyvä se oli kaupunginosa Saigonissa lähellä markkinoita, ikkuna sisäpihalle, siisti kylppäri ja saatiin lisäsänky.
        Tosi siisti vain 15 minuuttia lentokentälle. Suosittelen. Netistä löydät informaatiota.


      • ho chi minh
        eddie-lee kirjoitti:

        jos tarkoitit kysymyksen minulle niin meillä oli hotelli lan lan 2 joka oli tosi hyvä se oli kaupunginosa Saigonissa lähellä markkinoita, ikkuna sisäpihalle, siisti kylppäri ja saatiin lisäsänky.
        Tosi siisti vain 15 minuuttia lentokentälle. Suosittelen. Netistä löydät informaatiota.

        kannattaa jaada saigoniin muutamaksi paivaksi, ettei tule matka liian pitkaksi.
        lento on pitka ja kun paasee koneesta, niin on kiva menna suoraan lepaamaan.
        hotellin voi varata helposti netista itsekseen ja liikkuminen sitten saigonista phan thietiin maksaa n. 5-6 dollaria.
        ja mukaan dollareita.
        vaihdettiin jonkin verran euroja, mutta dollari on haluttua tavaraa. saigonissa voi maksaa dongeilla tai dolareilla, mutta phan thietissa ottivat useimmiten dongeja.

        oltiin myos lan lan2 hotellissa, ja oli todella hyva!! loistava sijainti ja siistin, mukavat huoneet.
        ja ihan marketin vieressa. oli yksisuuntainen katu, joten ehka pahin meteli ei ollut hotellit edessa. kannattaa kuitenkin varautua siihen etta meteli on kova aamusta saakka.

        hyvaa matkaa vietnamiin! varaa hermoja ja hymya mukaan!


    • Been there

      että suoraan sen 14 tunnin lennon jälkeen bussiin 5 tunniksi ja Phan Thietiin. Olihan se matka raskas, mutta toisaalta bussimatka ei jälkikäteen ajatellen olisi ollut niin raskas jos vessataukoja olisi ollut enemmän kuin yksi, ja jos bussin ikkunoista olisi nähnyt paikallisia maisemia ja elämää. Säkkipimeähän tulee Vietnamissa jo viiden kuuden aikoihin iltapäivällä. Toki olin sikaväsynyt kun pääsimme hotellille ja toisaalta oli paniikki löytää vielä joku auki oleva ruokapaikka kun nälkäkin oli kova. Seuraavalla kerralla kyllä jään Saigoniin ensiksi päiväksi pariksi ennen kuin jatkan rannoille...

      Vietnam on aivan ihana ja lumoava maa ja suunnittelen jo kovasti seuraavaa matkaa. Tosin se kaksi viikkoa ei riitä mihinkään, eli olen ainakin kolme viikkoa seuraavalla kerralla reissussa.

      • iitta

        mielestäni heti bussimatkat on aika raskas lentomatkan päälle 3 pv saigonissa kanattaa olla ensi matkasta tulee kevyempi sekä toisaalta jos 2 viikon matka phanthietissä ei hirveesti näkemistä vaikka hyvä paikka onkin. Toki retkiä sieltä järjestetään kauemmaksi.
        Lähdimme 2 pv ennen loman loppua jo paikalliseslla bussilla takaisin saigoniin .Matkanjärjestäjä järjesti hotelli meille eli nouto lentokentälle takaisin oli, mutta nmatkanjärjestä olisi kiskonut kovan hinnan matkasta takaisin sovimme, että hankimme paluumatkan itse.
        Matkaopas oli ystävällinen ja sanoi, että tämä on teille kannation vaihtoehto.
        Paikallinen bussi oli hyvä ja ilmastoitu - saimme pullon vettä sekä bussiyhtiö tuli noutamaan hotellilta meidät pakettiautolla isolle bussille. Matkapakettiin oli sovittu 1 yö paluumatkalla saigonissa.
        Saigonissa on näkemistä ja kokemista paljon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe