Kokemuksia Ao Nangista osa 1

joulu-tammi 09/10

Terveisiä 2 vk matkalta Ao Nangista! Seuraavassa joitain havaintoja niille, joilla matka on vielä edessäpäin.

Ao Nangissa kannattaa olla aktiivinen ja käydä saari ym retkillä, sillä ympäristössä on paljon nähtävää, vaikka itse kylä onkin pieni. Rannoista suosittelen Phra Nang Cavea, West Raileytä ja saarista Podaa. Kahteen ekaan on non stop kuljetus 80 batia/suunta ja jälkimmäinen maksaa 300 batia/henki. Tub-saari on ihan liian pieni ellei kahlaa hiekkasärkän yli Chickenille.Lippukioski on rantakadun Ao Nang Villan lähellä ja toisessa päässä kalaravintoloiden vieressä.

Viidakkoretkistä suosittelen sellaista missä mennään moneen paikkaan samana päivänä, esim Hot Springs, Emerald Pool, norsuratsastus, Tiger Cave Temple. Viimeisempään ei sisältynyt aikaa kiivetä buddhapatsaalle, sillä 1237 askelman nousemiseen voi mennä tuntikin kunnosta, ruuhkasta ja säästä riippuen. Mentiin eri kerralla ylös ja hyväkuntoisellekin kiipeäminen oli haaste, johon piti varata huilaustaukoja ja juotavaa mutta maisema ylhäältä palkitsi. Etukäteen pikkasen huolestutti uiminen tropiikin sisävesissä, koska niissähän on loisvaara, mutta hot spingseillä vesi virtaa koko ajan ja emerald poolillakin vesi on aivan kirkasta. Varvasta silti on kutissut niin kuin siellä olisi joitain ötököitä sisällä ko retkestä lähtien, saapi nähdä kuoriutuuko sieltä joku matoperhe vielä esiin....

Ostoksista: rantakadun kaupoista saa hyvännäköisiä T-paitoja, shortseja, bikineitä ja huiveja sekä tyynynpäällisiä ja mekkoja jos on suht pienikokoinen. Myös matkamuistoja löytyy. CD:t, DVD:t ja PSP pelit maksoivat 100 batia/kpl rantakadun kaupassa, josta kuuluu musa kadulle. Ja yllätys yllätys, ne jopa toimivat Suomessa. Muuta ostettavaa voi käydä katselemassa Big C:ssä, Tescossa ja Outlet Villagessa jotka sijaitsevat lentokentälle johtavan tien varressa. Taksi odottaa ja vie kaupasta toiseen.

Ravintolat: kallis ei ole aina paras ja halpa huonoin, vaan kannattaa kokeilla useita paikkoja ja löytää oma suosikki. Suoittu ja hyvä oli ainakin Tanta´s Villan portista vasemmalle. Kello 21 kaikki pöydät olivat varattuja mutta palvelu oli silti nopeaa ja ruoka hyvää:pizzat, pihvit, satay-vartaat, kala, thaicurryt, hedelmäshaket ym. Kalaravintoloista hyviä olivat se kolmas kadultapäin laskettuna, missä oli Kiviset ja Soraset -tyyppiset raskaat puutuolit ja siitä seuraava eteenpäin, jossa oli lisäksi todella halvat hinnat. Ao Nang Villasta oikealle käännyttäesä oleviin kahteen ravinntolaan petyimme, koska ruoan saaminen kesti yli tunnin! Toinen näistä paikoista oli intialainen, heillä ei itse asiassa ollut edes oma keittiö käytössä vaan annokset tuotiin jostain toisesta ravintolasta, uskomatonta. Siitä eteenpäin olevassa baburavintolassa (1. Villasta katsoen) oli hyvä ja edullinen ruoka, mutta sillä kohtaa katua on kamalasti hyttysiä ja ravintolassa palavan hyttyskarkotteen haju tarttuu vaatteisiin, joten ei kiva. Rantakadun ravintolat vievät siis voiton ja niistä on kiva ihailla auringonlaskua 18 ja 19 välillä.

11

5411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joulu/tammi

      Hieronnat: Hotellissame Ao Nang Villassa oli kaksi eri hierontapaikkaa, joissa kävin yhteensä jotain 6-7 kertaa. Kaikki hoidot olivat hyviä, mutta riippuen hierojasta esim selkähieronta oli jopa kivuliasta (luiset sormet ja joka lihas väännettiin läpi) tai ihanan rentouttavaa. Pitää löytää oma suosikki siinäkin. Tippiä kannattaa jättää suoraan tekijälle maksettuaan rahastajalle. Thai hieronta 1h tai kasvohoito 20 min oli 200, oil massage, selkä- tai jalkahieronta 1h 300 ja aloe vera treatment tai kookosölyhieronta 400. Jalkojen raspaus oli 200. Aluksi tuntui vähän hullulta se, että hierontapaikat, etenkin se uima-altaan vieressä oleva ovat kaikkien ohikulkevien silmien alla ja makaat siinä läskit levällään pieni rihmankiertämä päällä mutta toisaalta niinhän teet uima-altaallakin joten ajatus ei kauan häirinnyt tai estänyt nauttimasta ihanista hoidoista.

      Villa-hotelli: huone oli siisti ja tilava (grand superior), patja kova mutta juuri minun selälleni hyvä. Parveke oli tilava ja siellä oli kaksi puunojatuolia, pöytä ja kuivausteline. Ilmastointi toimi jopa niin tehokkaasti, että piti varoa vilustumasta. Pidettiin puhallin pienimmässä asennossa ja lämpötila 23 asteessa ja tosi raikasta oli. Uima-altaalla oli oikeastaan aina tilaa, sillä ihmiset olivat varmaan enimmäkseen saarilla. Jos paikkoja halusi varata, ehti vielä kello 8:ltakin aamupalalle mennessä laittaa pyyhkeen odottamaan. Hotellin allaspyyhkeet olivat suuria ja hyviä, joten omia rantapyyhkeitä ei kannata raahata mukaan. Kello 16 tee/kahvi aulassa oli kiva huomionosoitus. Samoin oli kivaa, että aulaan kerättiin siististi jo luetut Hesarit, Iltalehdet ym lehdet, joita sai lainata.

      Mieleenpainuvinta oli vuoden vaihtuminen kello 24 rannalla: hotellin baari soitti teknoa, ihmiset tanssivat rannalla lasit kädessä, taivaalle nousi satoja öljylyhtyjä ja raketteja ja tunnelma oli aivan katossa. Menivätpä jotkut yöuinnillekin.

      Sää joulukuussa oli kevättalvea miellyttävämpi, ei niin kuiva ja kuuma vaan kostea ja noin 30 astetta varjossa, mikä keskellä talvea on aivan riittävä. Iholle ilmasto teki hyvää, ei hilseillyt niin paljon kuin kuivemmassa ilmanalassa. Varjossakin ruskettuu ja palaa silti, joten vähintään sk 30 on paikallaan. Rasvat kannattaa tuoda Suomesta jos on isompi perhe, sillä paikan päällä myytävät tuubit ovat aika pieniä ja muuhun hintatasoon verrattuna kalliihkoja.

      Ao Nang on sen verran pieni kohde, että ehkä menisin sinne vielä kerran, mutta sen jälkeen olisi jo aika etsiä vaihtelua muualta. Ainakin kerran siellä kuitenkin kannattaa käydä.

    • <3

      Mahtavaa kuulla kokemuksia, itse ollaan lähdössä 1.3 Ao Nangiin kahdeksi viikoksi ja olen jo kaikki mahdolliset ja mahdottomat keskustelupalstat ja tietopankit kolunnut.. Kunnon katukarttaa ei vaan ole oikeen osunut kohdalle.. :(

      • Mares

        Ei siellä mitään erityisempää katukarttaa tarvitse, Ao Nang ja erityisesti sen kauppakatu on sen verran pieni paikka että sen kyllä näkee äkkiä ilman katukarttaakin. Kauppakadulta ei edes pääse kauas sivukaduille, ja eksyminen kauppakadun läheisyydessä on käytännössä mahdotonta.

        Suosittelen etsimään ruokapaikkoja sen kadun varresta, joka lähtee läheltä Ao Nang Villaa, siitä rahanvaihtopisteen luota sisämaahan päin. Ei tarvi mennä kuin pari-kolmesataa metriä niin hinta laskee rajusti ja samaa vauhtia laatu kasvaa!

        Ihan sama kommentti kuin aloittajalla noihin Ao Nang Villan vieressä oleviin ravintoloihin, niihin ei kannata eksyä. Hyviä kehuja on saanut "Monsoon Restaurant & Bar", joka löytynee juuri tuolta mainitsemastani suunnasta, pitäisi olla jossain Raya Diversin konttorin läheisyydessä. Itsellä ei ole sieltä vielä kokemuksia, mutta 19.1. pitäisi testata tuokin mesta :-)


      • jou/

        Markus Lehtipuun Suomalaista Matkaopasta Phuket Krabi&PhangNga, siinä on hyviä vinkkejä ja opastusta moneen asiaan. Itse olimme joulukuussa kaksi viikkoa Ao nangissa. Majoitus oli Krabi Resortissa. Hotelliin olimme tosi tyytyväisiä, sijainti aivan mahtava, helppo liikkua rantaa pitkin ja nousta rantakadulle mistä vain. Oma ranta jossa aurinkotuolit, joissa mukava köllötellä ja seurailla elämää merellä sellaisena päivänä kun ei lähtenyt päiväretkelle, vaan vietti aikaa Ao Nangissa.Hotellilla mahtava rauha ja yksityisyys. Nätti siirtyä ihan jalkaisin Noppharatin puolelle tutustuun sen rauhallisempaan elämään ja varsinkin vuorovesivaihtelu oli vaikuttava. Lisäisin vielä varteenotettavan ruokapaikan Sawasdee Kong Hang kadulla. Katu lähtee Krabi resortin portista noppaharatin suuntaan kadun toiselta puolelta ennen pankkia sisämäähan päin, sitä noin 300 metriä ja vasemmalla. Kanakori annos numero 59 oli maukas kuten muutkin thaicurryt.


    • Jehuksi

      katsaus... Tuosta vaatepuolesta kysyisin sen verran, että onko sellaiselle 80 kiloiselle naiselle vaatteita, vai ovatko tosiaan pienen pieniä?

      • <3

        Olin Phuketissa 01/08 ja sieltä löysin itselleni (ihme kyllä) vaatteita vaikka kuinka paljon ja halvalla.. Ja siis en itsekkään todellakaan ole sieltä langanlaihasta päästä, joten olin iloisesti yllättynyt! Saa sitten nähdä miten Krabilla on, mutta voihan sitä sieltä lähteä shoppailemaan Phukettiin.. :D


      • jou/
        <3 kirjoitti:

        Olin Phuketissa 01/08 ja sieltä löysin itselleni (ihme kyllä) vaatteita vaikka kuinka paljon ja halvalla.. Ja siis en itsekkään todellakaan ole sieltä langanlaihasta päästä, joten olin iloisesti yllättynyt! Saa sitten nähdä miten Krabilla on, mutta voihan sitä sieltä lähteä shoppailemaan Phukettiin.. :D

        "tuk tuk" katukeittiöitä Krabi Resortin portin jälkeen rantakadun varrella, pad thai ja pannukakut banaanilla ja suklaakastikkeella maistamisen arvoisia ja edullisia.
        Päiväretkiä mantereella teimme Khao Panombenja Jungle Trekkingin järjestäminä. Heillä myös ns. half day retkiä. Esim program a elefantilla reilu tunti viidakossa ja tiikeritemppeli ja kiipeäminen budhapatsaalle. Hinta 600 batia per aikuinen. Retkiä möivät matkatoimistokojut pitkin rantakatua.


      • joulu2010
        jou/ kirjoitti:

        "tuk tuk" katukeittiöitä Krabi Resortin portin jälkeen rantakadun varrella, pad thai ja pannukakut banaanilla ja suklaakastikkeella maistamisen arvoisia ja edullisia.
        Päiväretkiä mantereella teimme Khao Panombenja Jungle Trekkingin järjestäminä. Heillä myös ns. half day retkiä. Esim program a elefantilla reilu tunti viidakossa ja tiikeritemppeli ja kiipeäminen budhapatsaalle. Hinta 600 batia per aikuinen. Retkiä möivät matkatoimistokojut pitkin rantakatua.

        Mukavaa luettavaa nämä kertomukset Ao nangista. Me lomailtiin tuolla vuosi sitten ja nyt suunnitelllaan kovaa kyytiä joulumatkaa. Ollaan mietitty tuota Villaa yhtenä hotellivaihtoehtona. Millainen oli villan aamupalabuffet? Sijaitsivatko huoneenne tuon isomman allasalueen äärellä?
        Jouluryysis on mietityttänyt, mutta ilmeisesti se ei ole valtavan suuri.


      • joulu-tammi 09/10
        joulu2010 kirjoitti:

        Mukavaa luettavaa nämä kertomukset Ao nangista. Me lomailtiin tuolla vuosi sitten ja nyt suunnitelllaan kovaa kyytiä joulumatkaa. Ollaan mietitty tuota Villaa yhtenä hotellivaihtoehtona. Millainen oli villan aamupalabuffet? Sijaitsivatko huoneenne tuon isomman allasalueen äärellä?
        Jouluryysis on mietityttänyt, mutta ilmeisesti se ei ole valtavan suuri.

        oli vähintään ok. Tuoreet hedelmät, lämpimät ruoat (usein paistettua riisiä vihanneksilla ja kananmunalla, paistettua nuudeleita, jotain kanaa tai lihaa tai kalaa ja lämpimiä vihanneksia) olivat hyviä ja tietysti paistetut munat ja kokin paistamat munakkaat. Lapsille maistuivat myös murot, nakit ja pekoni. Paahtoleipiäkin oli, tietysti sellaisia enemmän vaalean sorttisia. Ja mehuja, kahvia ja teetä. Tietysti kahdessa viikossa pikkasen kyllästyy niihin samoina toistuvin valikoimiin, mutta kenelläpä kotona ikinä olisi sellaista valikoimaa? Varsinkin tuoreet valmiiksi kuoritut hedelmät keskellä talvea ovat luksusta.

        Huoneemme oli ylimmässä kerroksessa isommman allasalueen äärellä näkymällä altaalle ja karstivuorelle. Olimme sijaintiin erittäin tyytyväisiä, emme missään tapauksessa olisi halunneet olla jossain sivurakennuksessa maantasalla, missä on pimeämpää ja kosteampaa.

        En tiedä millainen on muu sesonki, mutta ihmisiä ei minusta ollut missään liikaa. Kaikkialle mahtui, aamupalalle, iltapäiväteelle, altaalle, retkille. Ei voi verrata johonkin Patong Beachiin samana päivänäkään. Itseäni kiinnostaisi se, onko Koh Lanta tai Khao Lak tähän verrattuna jo liiankin uninen? Sinne tekisi mieli varata seuraava reissu. Tai Samuille.


      • joulu 2010
        joulu-tammi 09/10 kirjoitti:

        oli vähintään ok. Tuoreet hedelmät, lämpimät ruoat (usein paistettua riisiä vihanneksilla ja kananmunalla, paistettua nuudeleita, jotain kanaa tai lihaa tai kalaa ja lämpimiä vihanneksia) olivat hyviä ja tietysti paistetut munat ja kokin paistamat munakkaat. Lapsille maistuivat myös murot, nakit ja pekoni. Paahtoleipiäkin oli, tietysti sellaisia enemmän vaalean sorttisia. Ja mehuja, kahvia ja teetä. Tietysti kahdessa viikossa pikkasen kyllästyy niihin samoina toistuvin valikoimiin, mutta kenelläpä kotona ikinä olisi sellaista valikoimaa? Varsinkin tuoreet valmiiksi kuoritut hedelmät keskellä talvea ovat luksusta.

        Huoneemme oli ylimmässä kerroksessa isommman allasalueen äärellä näkymällä altaalle ja karstivuorelle. Olimme sijaintiin erittäin tyytyväisiä, emme missään tapauksessa olisi halunneet olla jossain sivurakennuksessa maantasalla, missä on pimeämpää ja kosteampaa.

        En tiedä millainen on muu sesonki, mutta ihmisiä ei minusta ollut missään liikaa. Kaikkialle mahtui, aamupalalle, iltapäiväteelle, altaalle, retkille. Ei voi verrata johonkin Patong Beachiin samana päivänäkään. Itseäni kiinnostaisi se, onko Koh Lanta tai Khao Lak tähän verrattuna jo liiankin uninen? Sinne tekisi mieli varata seuraava reissu. Tai Samuille.

        Kiitos taas sinulle tuoreista tiedoista. Viimeksi oltiin Peace lagunassa ja nyt tosiaan mietitään tuota Villaa. Sijainti on loistava, vaikka ei tuossa Peace lagunassakaan valittamista ollut.


    • DumpoHKI

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe