uudelleenavioitumine

milla----999

Olen 31v kolmen lapsen äiti. Olen viime vuonna tehnyt parannuksen. En ole uskovaisesta perheestä mutta ystäviä ja sukulaisia on paljon uskomassa. Olen väkivallasta johtuen eronnut vuonna 2004. En ollut tällöin uskomassa. Monet minun ikäiset tai nuoremmat uskovat ovat sitä mieltä että ehdottomasti voin avioitua uudelleen. Samoin jo eläkkeellä oleva uskova pappi kertoi että väkivallan aiheuttama ero on hyväksyttävä, kertoi vihkineensäkin uuteen liittoon tälläisen. Onko kenelläkään vastaavaa tilannetta ollut tai edessä? Asia tärkeä sillä seurustelen vakavasti uskovan kanssa.

17

386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5+6

      Väkivallasta tuomion saanut/ottanut on tälläinen tapaus , joka ei estä
      Uudelleen avoitumista , seurustele vapaasti vaan , ja mene avioon , on oikein

    • milla9999

      Eikö löydy enempi kommentinantajia

      • Aviol

        Avauksessasi kyselit kokemuksia vastaavasta tilanteesta. Kiitos Jumalalle, mitä vähemmän tallaista tapahtuu sen parempi.

        Internetin keskustelupalsta ei ole sopiva paikka pohtia näin kipeätä ja henkilökohtaista asiaa. Jokainen erotapaus on erilainen, siksi myös neuvot uudelleenavioitumisestakin ovat yksilöllisiä. Neuvojan ja neuvottavan on oltava fyysisesti lähellä toisiaan, mielellään myös ryhmä asiaan perehtyneitä samassa kokoontumisessa läsnä.

        Juuri äskettän keskustelin erään nueren eronneen naisen kanssa, olen hänet tuntenut vauvasta asti, olen hänen vanhempiensa perhetuttu. Aina se kaipaus puolisosta tuolla rinnassa on, hän totesi. Raamattu todistaa samaa, toteamalla että "ihmisen ei ole hyvä olla yksin."

        Jokainen ero on yksilöllinen tapaus, varmaa on ainoastaan se että ihminen jonka on hyvä olla liitossaan, ei eroa. Eron taustalla on siis aina jonkinasteinen helvetti, joko vain toisella puolisoista, tai molemmilla.
        Yhden helvetin vaihtaminen toiseen helvettiin ei ole missään tapauksessa järkevää, siksi uutta avioliittoa harkitsevan on aina käytävä lävitse edellisen avioliiton päättymiseen liittyneet OMAKOHTAISET prosessit.
        TÄHÄN LIITTYEN ON TÄRKEÄTÄ SELVITTAA ne JUURISYYT, miksi valitsin juuri tietynlaisen puolison johon "rakastuin". Lapsuuskodin ilmapiiri on perussyy siihen millaisen puolison valitsen.

        Esimerkki: Jos äidin jatkuva nalkutus isälle on ollut tuttua lapsuudenkodissa, niin poika avioituu sellaisen naisen kanssa joka aloittaa hyvin pian vastaavanlaisen nalkutuksen. Ja talon tytär avioituu sellaisen miehen kanssa, joka saa koko ajan kulla vastaavaa jatkuvaa nalkutusta avioliitossaan.

        Toinen esimerkki: Jos vaikeneminen ja salailu aviopuolisoiden välillä on tuttua lapsuukodissa, niin sama peli tulee jatkumaan perheen lasten avioliitoissa. ELLEI... kierrettä katkaista. Se tapahtuu asianmuikkaisessa avioliittokoulutuksessa ja siihen liittyvissä aviopari- vertaisryhmissä. Moni on liian ylpeä kodatakseen tosiasiat itsestään, niinpä hän ei hakeudu avioparikoulutukseen. Tästä seuraa, että sama parisuhde helvetti- peli jatkuu seuraavaan sukupulveen ja sitä seuraavaan taas. Kunnes joku aviopari herää ja toteaa, nyt meille riitti elämä tässä parisuhdehelvetissä, minä ansaisen puolisoni kanssa paremman elämän. Ilmaista lounasta ei ole, eikä parisuhde toimi ilman huoltoa.

        Tukki kyllä menee virtaavassa vedessä eteenpäin ilman peräsintäkin, mutta kolina kuuluu taatusti rantakivistä, se on varma asia!!! Vain noin 25% avioliitoista toimii niin hyvin, että koulutus ei ole välttämätöntä, mutta hyvin hyödyllistä kuitenkin. Ne koulutuksesta eniten hyötyvät joilla ilmankin menee aika hyvin.


    • Ymmärrykseni mukaan tällaisista asioista puhutaan raamatusta hyvin niukasti, mutta miehen on käsketty rakastaa vaimoaan kuin omaa ruumistaan.

      Jos fyysinen turvallisuus ei salli asua samassa taloudessa niin mielestäni sellainen henkilö on jo mitätöinyt liittonsa, joka sellaista vaaraa aiheuttaa.

      Parannuksesi tulkitsen niin, että olet saanut armon tulla Jumalan lapseksi ja näin saanut syntisi anteeksi. Kun sanotaan kaikki se koskee myös eron tapahtumien asioita. Olet uusi luomus Kristuksessa ja vapaa kaikista menneisyyden painoista.

      Jos avioliitossa tapahtuu hylkääminen vaikkapa miehen taholta ja sitten haluaa uudelleen avioitua, on ensirakkaudella aina ensisijainen oikeus tulla uudelleen otetuksi avioliittoon.

      Jumalan sana ei siis tunne sallittuna eroa toisen ottamiseksi.
      En tunne tapaustasi, enkä sitä, mitä entiselle miehellesi kuuluu. Jos hän on jo vaikkapa uudelleen sitoutunut tai noudattaa samaa elämäntapaa kuin ennenkin, olent ymmärrykseni mukaan vapaa uuteen siunattuun liittoon.

      Siis sinun on mielestäni itse rukoillen ratkaistava tämä asia ja varmaan löydät henkilöitä joiden kanssa voit pyytää Jumalalta johdatusta. Vaimo on miehelle sopiva apu, mutta ei nyrkkeilysäkki.

    • vakavia asioita

      Raamatussa on mielestäni muutama kohta eroamisesta.
      Eroaminen on sallittua toisen kuoltua ( luonnollisesti).
      Toinen oli jotenkin tällai : Sydämen kovuuden tähden .
      Muita syitä eroilemiseen ei sitten liene olekaan , jollei huoruus , mutta siinäkin tulee sydämen kovuus lopulta vastaan, koska huorintekijä kovettaa rakkauden pois, turmelemalla avioliiton osaa, eli itseään ja aiheuttaa teoillaan pahuuden läsnäolon siihen liittoon, johon on siunattu.

      • Aviol

        Avioliitto on kahden henkilön keskenään solmima liitto, Jumalan kasvojen edessä ja seurakunnan läsnäollessa.
        Avioeroon johtavia syuitä on yhtä monta kun on erojakin. Avioliittoja ei koskaan hoideta eikä korjata syyllisiä etsimällä ja löydettyä syyllistä sormella osoittelemalla. Aivan samalla tavalla kun esimerkiksi auto pidetään ajokunnossa säännöllisten huoltojen avulla, samalla tavalla avioliittokin kaipaa säännöllistä huoltoa.

        Kun kaksi arilaisissa olosuhteissa kasvanutta erilaista ihmistä, vielä eri sukupuolta, menevät avioliittoon, niin siinä on haastetta tarpeeksi liiton KUMMALLEKIN OSAPUOLELLE. Kummallakin on omat ykilölliset tarpeet, jotka kaipaavat täyttymystä. Siksi ainoa oikea lähtökohta avioliitolle onkin PÄÄSÄÄNTÖISESTI LIITON TOISEN TARPEIDEN TÄYTTÄMINEN. Pahimmillaan liitto voi olla sellainen että vain omien tarpeiden täyttyminen kuuluu asiaan, toisen tarpeet eivät kiinnosta juuri lainkaan.

        Kun/jos avioliiton toisen osapuolen tarpeet jäävät lähes kokonaan täyttymättä, syntyy tyhjiö. Henkilö jolle on jäänyt avioliitossa vain palvelijan osa väsyy hyvin nopeasti ja tunneakku tyhjenee.

        Kun tämä tunne- ja tarvetyhjiöön joutunut ihminen sitten tapaa avioliiton ulkopuolelta henkilön joka on kiinnostunut hänestä, hänessä syntyy toivo että jospa tuo henkilö täyttäisi minun hellyyden ja läheisyyden tarpeeni, kuuntelisi aidosti minua ja ymmärtäisi. Vähitellen tuon arvostavan henkilön seura alkaa tuntumaan turvalliselta ja mukavalta. Moni on tällaisen prosessin aikana herännyt huomaamattaan jonkun toisen sängystä.

        Nyt sitten varsinainen asia:

        Henkilö joka on elänyt ja kipuillut tarvetyhjiössä kentien vuosikymmeniä, ajautunut lopulta uskottomuuteen liitossa, ei saa ymmärtämystä niiltä ihmisiltä joilla ei ole syvempää ymmärrystä siitä miten onnellinen aviosuhde toimii. Vieraasta sängystä herännyt tulee syyllisenä ristiinnaulituksi, vaikka tapahtumaketjussa on kaksi osapuolta. Kummankin osapuolen toiminta vaikuttaa eron syntymiseen. Avioero lähtee liikkeelle hyvin pienistä laiminlyönneistä ja välinpitämättömyydestä toisen tarpeiden täyttämisessä.

        Sen tähden toisen tarpeiden kuunteleminen ja niiden täyttäminen on avioliitossa ensiarvoisen tärkeätä.
        Onnellisessa (siis toimivassa) avioliitossa ei tule avioero mieleenkään. Moni herää vasta siinä vaihessa kun puoliso on jo pakkaamassa laukkuaan lähtökuntoon.


    • Kieltäytyjä

      Hei, sinun osasi on olla yksinhuoltaja. Sillä on jokin tarkoitus jota emme ymmärrä. Voisi sanoa että se on sinun ristisi. Inhimillisesti ajateltuna tämä tuntuu vääryydeltä,säilyttääksesi hyvän omantunnon et voi avioitua kuin "alkuperäisen" kanssa. Ihmisjärki niin mielellään tulkitsee asian toisin..."sanoiko Jumala niin"...
      Seurakunnan neuvo on , elä yksin mutta älä yksinäisyydessä. On lukuisia ihmisiä jotka elävät yksin.

      • ei hukkapenikka,,,

        Raamatun ohjeet hyviä aikalaisileen, mutta sovellettava nykyaikaan. Eli väkivalta on hyväksyttävä syy erota. 31v tarvitsee pulison ja lapset tukea..


      • kalle.

        EI TUOMMOISIA KÄSKYJÄ ENÄÄ JAETA , se oli mooseksen aikainen ohje , ja se loppui viimeistään 0033 .
        Asia on , juuri niin kuin aiemmin on sanottu , tästä asiasta USKO Herraan Jeesukseen Kristukseen , ja
        sinä tulet vanhurskaaksi , ja pääset taivaaseen , muuta ei tarvita .


      • Jeesus pelastaa

        Sinäkö olet seurakunta?

        On paljon syitä joiden vuoksi on jopa aivan välttämätöntä erota. Paranoidiat väkivalta vastuuttomuus jne. Avioliitto purkaantuu käytännössä jo siinä vaiheessa, kun kieltäydytään täyttämästä parhaansa mukaan toisen tarpeita. Virallinen ero on enää lopullinen sinetti ehkä jo kauankin sitä ennen tapahtuneelle erolle.

        Eronneena on aivan turha roikkua toisessa ihmisessä kenenkään mullahien käskystä.


      • Jeesus pelastaa
        ei hukkapenikka,,, kirjoitti:

        Raamatun ohjeet hyviä aikalaisileen, mutta sovellettava nykyaikaan. Eli väkivalta on hyväksyttävä syy erota. 31v tarvitsee pulison ja lapset tukea..

        Jos pari elää Jumalan sanan mukaan niin silloin kummallakin on hyvä olla avioliitossa.


      • 6+11

        Sanot , että seurakunnan neuvo. Miten niin seurakunnan ? Jumala on antanut ihmiselle ohjeita monin tavoin.
        Seurakunta seuraa Jumalan ohjeita Jeesuksessa sillä pelastus on Jeesuksessa. Vain hänen kauttaan käy tie.

        Jos olisit edes perustellut tuota " Seurakunnan neuvo on" , jotenkin että kysyjä olisi ymmärtänyt siitä jotakin, niin sen tuki löytyisi Raamatusta suoraan tai johdannaisesti.

        Jotenkin en jaksa kunnioittaa manipulointia " seurakunnan" kautta, ohjeistaessa yksittäisiä kristityitä ihmisiä.

        Tiedämme jokainen, että Jumalan tiet ovat tutkimattomia. Henkikin ohjaa ihmisiä, kun 3 tai useampi kokoontuu Jeesuksen nimeen.
        Mikä on siis seurakunta joka neuvoisi ja miksi tämä kolmastaho, jonka nimi on seurakunta, neuvoisi jotakin vaikka selvää sisältöä?

        Mielestäni käytät "seurakuntaa" nyt väärin puhuessasi seurakunnan nimissä. Onko kyseessä Kristuksen seurakunta joka rakkaudella on lunastettu? ( .. vai jokin muu? )

        Kysyjälle sanoisin, että rakkaus ei katso kenenkään itsenäistä etua, eikä ihmisiä saa käyttää hyväksi.
        Hyväksi käyttö voi pilata jonkun elämän kokonaan, sillä hän ei saa kulkea johdatuksessa vapaasti tällöin.

        Älköön kukaan yrittäkö toista mahduttaa omaan elämäänsä, vaan antakaa kaikille rauha ja vapaus Jeesuksen antaman mukaan.


      • Aviol
        6+11 kirjoitti:

        Sanot , että seurakunnan neuvo. Miten niin seurakunnan ? Jumala on antanut ihmiselle ohjeita monin tavoin.
        Seurakunta seuraa Jumalan ohjeita Jeesuksessa sillä pelastus on Jeesuksessa. Vain hänen kauttaan käy tie.

        Jos olisit edes perustellut tuota " Seurakunnan neuvo on" , jotenkin että kysyjä olisi ymmärtänyt siitä jotakin, niin sen tuki löytyisi Raamatusta suoraan tai johdannaisesti.

        Jotenkin en jaksa kunnioittaa manipulointia " seurakunnan" kautta, ohjeistaessa yksittäisiä kristityitä ihmisiä.

        Tiedämme jokainen, että Jumalan tiet ovat tutkimattomia. Henkikin ohjaa ihmisiä, kun 3 tai useampi kokoontuu Jeesuksen nimeen.
        Mikä on siis seurakunta joka neuvoisi ja miksi tämä kolmastaho, jonka nimi on seurakunta, neuvoisi jotakin vaikka selvää sisältöä?

        Mielestäni käytät "seurakuntaa" nyt väärin puhuessasi seurakunnan nimissä. Onko kyseessä Kristuksen seurakunta joka rakkaudella on lunastettu? ( .. vai jokin muu? )

        Kysyjälle sanoisin, että rakkaus ei katso kenenkään itsenäistä etua, eikä ihmisiä saa käyttää hyväksi.
        Hyväksi käyttö voi pilata jonkun elämän kokonaan, sillä hän ei saa kulkea johdatuksessa vapaasti tällöin.

        Älköön kukaan yrittäkö toista mahduttaa omaan elämäänsä, vaan antakaa kaikille rauha ja vapaus Jeesuksen antaman mukaan.

        Kun Jumalan sanan mukaan eletään niin silloin avioeron mahdollisuus ei tule edes mieleen, vaan puolisoilla ja lapsilla on hyvä olla ja elää siinä kodissa jossa Jeesus on Herrana.

        On kornia alkaa puhumaan avioliiton kestävyydestä vasta sitten, kun se on jo karilla, tunteet jäässä ja sitoutuminen liittoon roikkuu löysässä hirressä. Aviosuhteen ongelmiin pitää puuttua jo varhaisessa vaiheessa.
        Apua on saatavissa kristillisistä avioliittoseminaareista ja avioliittoleireiltä.

        On olemassa vaikeita mielen sairauksia, jotka tekevät ihmisen avioliittoon kelpaamattomaksi, jopa hengenvaaralliseksi lähellä olevia ihmisiä kohtaan. Tällaisissa tapauksissa ero on välttämätön ja tehtävä viivyttelemättä. Etenkin silloin jos potilaalla ei ole sairauden tuntoa, eikä alttiutta hoitoon hakeutumiselle.
        Pranoidinen mustasukkaisuus on yksi tyypillinen eroon johtava sairaus, siinä on puolison henki vaarassa.


      • Aviol kirjoitti:

        Kun Jumalan sanan mukaan eletään niin silloin avioeron mahdollisuus ei tule edes mieleen, vaan puolisoilla ja lapsilla on hyvä olla ja elää siinä kodissa jossa Jeesus on Herrana.

        On kornia alkaa puhumaan avioliiton kestävyydestä vasta sitten, kun se on jo karilla, tunteet jäässä ja sitoutuminen liittoon roikkuu löysässä hirressä. Aviosuhteen ongelmiin pitää puuttua jo varhaisessa vaiheessa.
        Apua on saatavissa kristillisistä avioliittoseminaareista ja avioliittoleireiltä.

        On olemassa vaikeita mielen sairauksia, jotka tekevät ihmisen avioliittoon kelpaamattomaksi, jopa hengenvaaralliseksi lähellä olevia ihmisiä kohtaan. Tällaisissa tapauksissa ero on välttämätön ja tehtävä viivyttelemättä. Etenkin silloin jos potilaalla ei ole sairauden tuntoa, eikä alttiutta hoitoon hakeutumiselle.
        Pranoidinen mustasukkaisuus on yksi tyypillinen eroon johtava sairaus, siinä on puolison henki vaarassa.

        Olisiko kumminkin niin, että nämä neuvot ovat hyviä niille, jotka aikovat avioliittoon tai ovat taipaleen alussa, mutta ei auta enää maanjäristyksen jälkeen, kun kaikki on kappaleina.


      • Aviol
        vihne kirjoitti:

        Olisiko kumminkin niin, että nämä neuvot ovat hyviä niille, jotka aikovat avioliittoon tai ovat taipaleen alussa, mutta ei auta enää maanjäristyksen jälkeen, kun kaikki on kappaleina.

        Onneksi tähän kysymykseen on myös hyvä vastaus. Olen tavannut monia pareja henkilökohtaisesti, jotka ovat jo asuneet asumuserossa. Ovat saaneet Jumalalta voiman tulla selvittämään asioitaan avioliittoleirillä ja nyt elävät yhdessä onnellisina.

        Tässä yhteydessä on merkillepantavaa, ettei puhuta ihmisten viisastelusta ja konstailusta, vaan puhutaan leireistä joissa rukoillaan paljon Jumalaa Jeesuksen nimessä. HÄN ensisijaisesti antaa voiman palata avioliiton alkujuurille.

        Itse hakeuduin av.koulutukseen 25 avioliittovuoden jälkeen, enkä päivääkään ole katunut. Ihmeellistä miten itseltäni pimennossa olleet asiat alkoivat tulla vähitellen tietoisuuteen. Ilmapiiri leireillä on sellainen etten ole vastaavaa missään kokenut. Turvallisessa ilmapiirissä voi tuoda , korostan VAPAASTI, esiin sellaisiakin asioita joita on salannut häpän vuoksi puolisoltaan vuosikymmeniä. Näissä yhteyksissä minulla on, Jumalan armosta, ollut muun hyvän lisäksi mahdollisuus tutustua sydämestään uskoviin ihmisiin lestadiolaisuuden ulkopuolella. Ihania ystäviä ja palavia esiruoilijoita minunkin puolestani, kiitos heistä Herralle!


      • yx
        Aviol kirjoitti:

        Onneksi tähän kysymykseen on myös hyvä vastaus. Olen tavannut monia pareja henkilökohtaisesti, jotka ovat jo asuneet asumuserossa. Ovat saaneet Jumalalta voiman tulla selvittämään asioitaan avioliittoleirillä ja nyt elävät yhdessä onnellisina.

        Tässä yhteydessä on merkillepantavaa, ettei puhuta ihmisten viisastelusta ja konstailusta, vaan puhutaan leireistä joissa rukoillaan paljon Jumalaa Jeesuksen nimessä. HÄN ensisijaisesti antaa voiman palata avioliiton alkujuurille.

        Itse hakeuduin av.koulutukseen 25 avioliittovuoden jälkeen, enkä päivääkään ole katunut. Ihmeellistä miten itseltäni pimennossa olleet asiat alkoivat tulla vähitellen tietoisuuteen. Ilmapiiri leireillä on sellainen etten ole vastaavaa missään kokenut. Turvallisessa ilmapiirissä voi tuoda , korostan VAPAASTI, esiin sellaisiakin asioita joita on salannut häpän vuoksi puolisoltaan vuosikymmeniä. Näissä yhteyksissä minulla on, Jumalan armosta, ollut muun hyvän lisäksi mahdollisuus tutustua sydämestään uskoviin ihmisiin lestadiolaisuuden ulkopuolella. Ihania ystäviä ja palavia esiruoilijoita minunkin puolestani, kiitos heistä Herralle!

        Olen kuullut leireistä ja ne ovat tietenkin tarpeen ja niistä on moni saanut avun liittoonsa.

        Olen myös lukenut jostakin, että leireille ei pitäisi mennä aivan akuutissa tilanteessa tai siis kriisin ollessa pahimmillaan. Ei apua saa välttämättä myöskään sellaisessa tilanteessa mistä vihne kirjoitti.

        Eikä taas sellaisen, joka ei ole leireillä ollut tai ei jostain syystä halua sellaisille osallistua, sellaisen ei tarvitse tuntea mitenkään jäävänsä paitsioon - tai siis huonoon avioliittoon loppuiäkseen.

        Vanhaan ja joskus aika lailla natisseeseen liittoon voi tulla siunaus Häneltä, joka on kaiken siunauksen lähde -niin että voi sanoa: "SINÄ kätkit hyvän viinin tähän asti!"


      • Aviol
        yx kirjoitti:

        Olen kuullut leireistä ja ne ovat tietenkin tarpeen ja niistä on moni saanut avun liittoonsa.

        Olen myös lukenut jostakin, että leireille ei pitäisi mennä aivan akuutissa tilanteessa tai siis kriisin ollessa pahimmillaan. Ei apua saa välttämättä myöskään sellaisessa tilanteessa mistä vihne kirjoitti.

        Eikä taas sellaisen, joka ei ole leireillä ollut tai ei jostain syystä halua sellaisille osallistua, sellaisen ei tarvitse tuntea mitenkään jäävänsä paitsioon - tai siis huonoon avioliittoon loppuiäkseen.

        Vanhaan ja joskus aika lailla natisseeseen liittoon voi tulla siunaus Häneltä, joka on kaiken siunauksen lähde -niin että voi sanoa: "SINÄ kätkit hyvän viinin tähän asti!"

        Kyllähän jotkut kättävät myös avioliittoneuvojien palveluksia jotka ammattiauttajina viran puolesta tekevät työtä hyvien avioliittojen hyväksi.

        Nyt on tärkeätä huomioida se, että avioliitto ei koskaan parane jos jatketaan entiseen totuttuun malliin.
        Vanhoista totutuista tavoista pois oppiminen on vaikein vaihe, ilman sitä ei kuitenkaan synny mitään uutta.
        Varsinainen työpari näissä prosesseissa on siis aviopari itse. Sitoutuminen liittoon ja pakoteiden sulkeminen on ensimmäinen edellytys onnistunelle avioliittokoulutukselle. Vastuu on siis otettava, sekä miehen että naisen.

        Kun ja jos on siihen asti odotettu toivorikkaina toisen aviopuolison muuttumista, uskoen että sitten kaikki muuttuisi hyväksi. Ja kaikki toivottua prosessia vauhdittavat toimet (viha raivo moittiminen pakottaminen jne.) on jo käytetty ilman tulosta, ollaan suorastaan epätoivoisessa tilanteessa.

        Avioliittokoulutuksessa käykin heti alussa yllättäen ilmi, että se olenkin minä ainoa henkilö joka voin itseäni muuttaa, enkä voi toista ihmistä muuttaa miksikään. Siitä jatkuu sitten tie jolla on paljon hikeä ja kyyneliä, yöt kuluvat pitkälle aamutunneille asti keskinäiseen keskusteluun, kuuntelemiseen ja puhumiseen. Ilmaista lounasta ei siis ole, mutta sille tielle kannattaa kuitenkin lähteä.

        Ihanaa on jos omalta paikkakunnalta löytyy kolme neljä avioparia tueksi toisilleen.
        Voi aina soittaa toisille pareille, jos uhkaa tulla tenkkapoo. Meillä on ollut vuosien ajan tällaisia ryhmiä, jossa asioita käsitellään, ja ollaan vertaisina toinen toisillemme muunakin aikana jos tarvetta ilmenee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      13
      2037
    2. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      108
      1834
    3. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

      Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
      Sinkut
      123
      1388
    4. Jos Harris saa naiset liikkeelle,niin kenties.....

      Myöskin Nikki Haleyn tukijat lupasivat Harrikselle tukensa.Harris vain 2-3% jäljessä vaikka ei ole edes viellä ehdokas.
      Maailman menoa
      145
      1048
    5. Olit kiinnostunut mutta

      varovaisesti. Elämä koetellut sua mies? 😔
      Ikävä
      76
      1044
    6. Luulin olevani ainoa... Mutta jättääkö muutkin tosiaan lääkärikäynnit sivuun?

      Lueskelin netistä uutisia ja iltalehdessä oli juttua, että ihmiset eivät hakeudu hoitoihin. Luulin olevani ainoa, joka t
      Maailman menoa
      92
      1006
    7. No oletko miten paljon miettinyt

      Sitä että mentäiskö me naimisiin? Mieheltä
      Ikävä
      66
      761
    8. Olet hyvin

      rakastettava ja kaipaan sinua.
      Ikävä
      38
      758
    9. Mies jos ottaisit yhteyttä

      Minuun.. kysyisit vaikka että mitä kuuluu? Eihän se paha ois..
      Ikävä
      47
      733
    10. On oltava hyvin varovaisia siinä, miten käytämme sanaa ikuisuus

      Aloitetaan tarkastelemalla sanaa ”ikuinen” tai ”loputon” Raamatussa. G. Campbell Morgan on yksi historian tunnetuimmista
      Hindulaisuus
      228
      713
    Aihe